|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 8:29:17   
Anonimen
user posted image je stara 10,5 mesecev. Izpuščaji in suha koža so se pojavili kmalu za tem, ko sem nehala dojiti. Po malo manj kot 1,5 mesečni strogi dieti brez mlečnih izdelkov, je imela še vedno suho kožo in izpuščaje. Še malo več kot na začetku. Kožni testi so bili negativni, zato smo pred petimi tedni opustili dieto. Sedaj pa smo dobili izvide krvnih testov, ki kažejo preobčutljivost na beljakovine KM 0,62 kU/L.
Sedaj pa vprašanje, kdaj po uvedbi diete naj bi se koža izboljšala. Na RR sem zasledila, da po kakšnih petih dnevih. Pri nas se po več kot enem mesecu ni, zato sem sklepala da je pač alergična na kaj drugega.
Naša zdravnica dela šele drug teden, zato bi bila vesela kakšnega vašega mnenja.
Lp! Cali
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 8:39:57   
Lumpi
Pri nas je bila podobna situacija. Na koncu so nas napotili k dermatologu in izkazalo se je, da gre za dermatološko stvar in ne za kako alergijo, čeprav smo bili tudi testirani.

_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 10:01:56   
piščanc
poleg diete se mora tudi koža pozdraviti. dieta je, da ne pride do novih izpuščajev, stari pa se morajo zaceliti. Ponavadi pomaga kakšna negovalna krema za alergike (če ni preveč alergije), tea tree krema, elidel (če še ne srbi), advantan (če je že srbeče in spraskano).

če je preobčutljiva zaradi mleka, potem je lahko razvila tudi preobčutljivost na druge alergene in ji trenutno škodijo. pri nas je bilo tako, da zaradi preobčutljivosti (kožni vedno negativni, krvni rahlo senzibiliziran) na mleko ni dobro prebavljal več stvari (sladkor, začimbe, umetna barvila, arome...). alergija se je pokazala če se je več faktorjev poklopilo (več alergenov, vročina, stres...)

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 10:03:26   
Anonimen
Lumpi, a krvni test je bil pri vas negativen, al je tudi pokazal rahlo občutljivost na KM?

(odgovor članu Lumpi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 10:11:02   
Anonimen
Piščanc, kremo smo imeli vedno. Samo 14 dni pred kožnimi testi nismo smeli mazat. Takrat je spet dobila izpuščaje iin suho kožo.
Potem v bistvu je dobro, če poje čim manj umetne hrane. Na to smo pazili že sedaj, čeprav ne čisto dosledno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 10:15:50   
Lumpi
Nekaj je bilo pozitivno, sam nevem točno kaj. Glede na to, da sem sama prej uvedla pregomin (stanje po njem je bilo še slabše), mi ga niso predpisali. Na dermatološki kliniki so mi predpisali neke kreme za obraz, ki so te pike posušile. Pri nas je bilo prehodno obdobje. trajalo je cca. 6 mesecev. No, nazadnje so ugotovili, da ima otrok premalo cinka v krvi. Sedaj ima cinkov prašek.
Možno je tudi, da otrok s to hrano ne dobi dovolj cinka. Zato ima lahko tudi take izpuščaje.

_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 12:13:24   
Irisa
cali, pri nas je bila podobna situacija. Kožni in krvni testi negativni pred tremi petimi meseci, sedaj še čakamo na izvide krvnih testov (kožni tudi še sedaj pri 10 mes. neg.).Tudi Pregomina ne prenaša (alergija na sojo). S pomočjo bioresonance smo ugotovili alergijo na kup živil. Ni nujno, da je samo mleko. Moje načelo je, da, ko izločiš določen alergen in koža ni dobra, mora odstajati še kakšen alergen, ki ga nisi izključil iz prehrane. Naši je npr. reakcija po mesu nastopila šele čez 3 dni. Običajno se potem koža popravi v nekaj dneh. Je pa potrebna stroga dieta.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
14.2.2007 17:18:24   
mirjanajelenko
pozdravljene
lahko je tudi alergija na pregomin, moja ga je 1 mesec pa se stanje vsake tri dni full poslabša pol je pa spet vredu

poskusila sem kot so mi naročili v lekarni pa je 100 učinek, ampak bomo videli kako dolgo mleko zamenjajte z novolac allernova  posebno mleko, ki ne vsebuje tako kot pregomin soje ter si kupite kremo za vlago kože ter alergijo za dojenčke naprej je AVENE TriXera  full vredi res da je tam neki 20€ ampak nama pomaga

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Irisa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 1,5 meseca pregomina-še vedno izpuščaji
27.2.2007 10:05:17   
binabona
Ojla

Tudi mi imamo na krvi (kožni vsi neg.) dokazano alergijo na  mleko 0,60.Smo na Pregominu, sicer le 3 dni in mala ima še vedno izpuščaje, mogoče še več. poleg tega jo še vedno srbijo tisti okrog oči. No v čertek imamva  bioresonanco, ker sem se odločila da pridem temu do dna.

Lumpi-a so tvojo izpuščaji tudi srbeli. Našo srbijo samo okrog oči.Tudi jaz sem mislila, da je problem v cinku, saj ji pomaga hladilno mazilo(vsebuje cink).Poleg tega cink skrbi za resorbcijo mlečnih beljakovin (vsaj mislim, da je tako pisalo-nisem čisto razmela) tako, da bi bila teoretično možna alergija na krvi. No ne vem ugibam.

Upam, da bomo to rešili v četrtek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?