|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amniocenteza pri dvojčkih
15.2.2007 20:11:15   
katipi
Pozdravljene! Čez nekaj tednov bom šla na amniocentezo, sem pa precej zaskrbljena glede samega postopka. Zanima me, če je katera, ki je nosila ( ali nosi ) dvojčka, to že opravila. Bila bi vesela, če bi kaj več povedala o tem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
18.2.2007 0:36:53   
natalina
oj!

Ker vem kaj preživljaš ti napišem kako vse skupaj izgleda!

v ambulanti ti vzamejo iz obeh posteljic plodovnico, vse skupaj zgleda sicer grozno tista velika injekcija in vse skupaj, samo boli pa ne, morda nekakšen pritisk, potem greš v sobo počivat za kake tri, štiri urce, klepetaš z cimrami, pojerš kosilo in greš domov.Doma pa res počivaj ene tri dni fajn, potem pa vse na "izi"
Najhuje pri amniocintezi je čakanje izvidov, to je bilo zame peklenskih 21 dni, no pa se je splačalo-zdajle kot polhka spita moji dvojčici, ki stari ŽE 19 mesecev, šele po izvidih sem začela resnično uživati v nosečnosti!!!

Pogumno, bom mislila nate, oglasi se kako je šlo!

pa pa

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
18.2.2007 17:53:44   
katipi
Natalina, hvala ti za odgovor. Sem že mislila, da nobena ne ve kaj dosti o tem. Bila sem že na horionski biopsiji, ki pa je bila neizvedljiva, saj sta posteljici preblizu skupaj. Mene je bolj strah samega postopka, ker se bojim komplikacij, vem pa, da bo čakanje na rezultate prav tako stresno. Naslednji teden bom opravila še nuhalno, tako da bom imela vsaj nekaj informacij, v primeru, da tudi AC ne bo izvedljiva. Čestitam za zdravi user posted image  user posted image  in ti želim vse najlepše.

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
18.2.2007 21:24:55   
natalina
Katipi!

Zakaj ne bi bila izvedljiva amniocinteza, ali imaš dvojajčna čmrlja ali enojajčna?
Glede komplikacij pa ti ni treba skrbeti, res je da moraš počivat, pa tudi veliko narediš, če se odločiš, da ne bo nič narobe in potem ne bo! Saj veš, da tamalčki čutijo s teboj, sporoči kako bo bom mislila na vas tri!

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
19.2.2007 9:31:49   
mravljica3
Pozdravljena Katipi? Verjetno se sedaj ne počutiš prav dobro, ampak razmišljaj pozitivno. Oprosti, če sem radovedna, vendar me zanima zakaj sploh moraš na amniocintezo? Mene pač zanima vse kar je povezano z dvojčki. Upam, da bo vse v redu in bo to čimprej za tabo!

Veliko dobrih želja tudi od mene in pogumno naprej!

lp Mravljica3

(odgovor članu natalina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
19.2.2007 14:01:49   
katipi
Natalina, ne vem, če sta moja čmrlja (kako hecno) user posted image  eno ali dvojajčna, saj si ginekologi niso na jasnem. Upam, da bom danes kaj več izvedela, saj grem na nuhalno v Dravlje. Še enkrat hvala za lepe želje.
Mravljica3, ob porodu jih bom imela 37. Tole je moja tretja nosečnost, saj imam doma že dva razgrajača.user posted image  

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
19.2.2007 14:04:55   
katipi
Mravljica3, pozabila sem se ti zahvaliti za pozitivne misli. Verjamem, da to res pomaga!

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
19.2.2007 17:00:06   
mravljica3
Pa sporoči kako je šlo v Dravljah. Tudi jaz sem bila tam na NS, oziroma sem tam izvedela da imam dvojčka. Potem sem bila tako zadovoljna, da sem šla tam tudi na morfologijo. Sicer samoplačniško, ampak se ti posvetijo 100%, zato mi ni bilo niti najmanj žal.
Hvala za odgovor in dobro odpravi na pregledu!

lp Mravljica3

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
19.2.2007 23:02:04   
katipi
Moram povedati, da imam dobre novice. Dr. Premrujeva je rekla, da je vse videti ok in da ona posebej ne priporoča AC, da pa naj se sama odločim. Videti je, da bo vsaj enauser posted image , pri drugem spol ni bil viden. Res sem precej bolj pomirjena, o AC bom pa tudi še razmislila. Mravljica3, ti že imaš dvojčka ali si še user posted image ?

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
20.2.2007 7:53:02   
mravljica3
Se veselim s teboj! No vidiš, da ni vse tako črno. Jaz pričakujem dvojčkeuser posted image  inuser posted image  25.5.2007, od prej pa imam tri leta staro punčko. Sicer nas bo malo več, kot smo pričakovali ampak toliko bolje.

Danes se gotovo počutiš že malo bolje. Lep dan ti želim!

lp Mravljica3

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
20.2.2007 15:55:53   
katipi
Mravljica3, želim ti uspešno user posted image  in čimmanj skrbi! Si ti za spol izvedela na nuhalni ali na morfologiji? Danes sem imela še reden pregled pri svoji G ,ki je rekla da so rezultati NS zelo dobri in da naj se sama odločim glede AC. Ni pa mi vedela povedati, kaj se zgodi, če pri enem od obeh ugotovijo nepravilnosti, saj sta pri 16 tednih plus dva ali tri tedne, da dobijo rezultate, ploda že prevelika, da bi se enega kar znebili user posted image . Imaš ti ali katera druga kaj več informacij o tem?

(odgovor članu mravljica3)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
20.2.2007 18:50:35   
dodi
Ojla!
Kolikor je meni razlagal pri.Cerar,dvojčku,ki je okvarjen dajo inekcijo skozi trebuh in on umre in kolikor sem ga razumela tam tudi ostane ampak je pa veliko možnosti,da potem izgubiš oba.Če ni nujno se na tvojem mestu ne bi odločila za AC,vendar je to samo moje mnenje.
Sama nosim tretjič dvojajčne dvojčke in imam rok 25.5.
Želim ti veliko sreče in dva zdrava dojenčka.user posted image user posted image
lp,dodi

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
21.2.2007 8:59:06   
katipi
  Dodi, enkratna si! user posted image user posted image user posted image  To pomeni, da imaš doma dva para dvojčkov? Si bila ti kdaj na AC ali samo na nuhalni? Kar si napisala o injekciji in dalje se mi zdi resnično grozljivo in kruto!! user posted image  user posted image   Ne bi rada, da se mi kaj takega zgodi ali kateri drugi. Tudi jaz razmišljam, da sploh ne bi šla na AC, saj ne vem, kaj bi storila v primeru, da je eden bolan. Želim ti uspešno nosečnost in zdrava user posted image user posted image !

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
21.2.2007 21:39:03   
dodi
Ojla!
Če boš brala moje starejše poste boš vedela več o meni.
To je moja sedma nosečnost in 9 in 10 otrok.Najstarejša bo imela junija 10 let,najmlajši pa julija 2 leti.Tokratna nosečnost je četrtič zdvojčki,a mi je v zadnji en odmrl,ker sta imela menda skupno povezavo.Vsi otroci so se rodili ob roku,tudi dvojčice in upam,da bo tudi tokrat tako.
Na AC nisem šla nikoli,tudi na NS nikoli do sedaj ko mi je to na izrednem UZ naredil pri. Cerar in potem mi je vse razložil.Za nadaljne preiskave se nisem odločila,ker me je že sama misel na te postopke totalno vrgla iz tira.Pustimo se presenetiti in biti moramo čimboljši optimistiuser posted image user posted image
Tudi jaz ti želim srečno in čimdaljšo nosečnost ter dva zdravauser posted image user posted image .
Kdaj pa imaš rok?
lp,dodi

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Amniocenteza pri dvojčkih
21.2.2007 22:51:04   
katipi
user posted image user posted image user posted image user posted image  Dodi, fenomenalno! Neverjetno! Upam, da so vsi tvoji otroci zdravi. Kako sploh zmoreš skrbeti za tako veliko družino? Jaz imam rok konec avgusta.

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?