|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lupinici MaxiCosi in Peg Perego
25.2.2007 0:07:54   
ronja
Zanima me, katero bi mi priporočile... Glede na to, da sva kupila voziček PP Pramette, bi bilo verjetno fajn Peg Perego, ker bi šla tudi na voziček. Ampak pravijo, da je MaxiCosi bolj varna... Kaj to pomeni, je katera že imela kako nesrečo in ve iz prakse ali pa iz teorije, kako bolj varuje otročka?
Ne bi rada zaradi udobja dala manj na varnost, ampak če ni velike razlike oz. če sta obe dobri, potem bi bilo praktično, da jo lahko daš na voziček...

Zanima me še, ali se katera od teh dveh lupinic da zataknit na nakupovalni voziček?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
25.2.2007 7:38:56   
April
Mi itak nikol nismo prakticirali to, da bi lupinico dali na voziček. Pa itak to pride v poštev tudi samo v prvih mescih. Našemu je bila že vožnja v avtu preveč, zato je čimprej hotel ven iz lupince.

Jaz bi zato vzela mc. Sem ravno zadnjič vdela en model pp lupinice, pa mi ni bila všeč.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
25.2.2007 10:28:56   
lea23
midva sva kupila lupinico maxi cosi ker sva nabavila voziček quinny buzz, če bi imela voziček peg perego pa bi kupila tudi lupinico peg perego.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
25.2.2007 11:17:07   
ŠpelaP
Glede varnosti avtosedežev delajo teste po strogih mednarodnih kriterijih in na osnovi tistih potem sestavijo lestvico varnosti avtosedežev. En link, kjer si lahko ogledaš lestvico: http://www.amzs.si/?podrocje=369

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
25.2.2007 16:34:46   
Strawberrie Cherrie
Kar se varnosti tiče -> maxi cosi. Je pa tudi mnogo lepši kot pa vse lupinice PP.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
26.2.2007 14:53:41   
janapan
Za maxi cosi ne vem, vem pa da imajo lupinice Peg perego sistem, ko imaš en del skozi montiran v avtu lupinico lahko po mili volji snemaš in jo z otrokom vred bodisi pritrdiš na voziček ali pa neseš v hišo npr če ti zaspi. To se mi zdi kar fajn....

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
26.2.2007 19:00:22   
ajdaN
Jaz ti svetujem MC - sicer ti ne bo pasala na voziček, je pa bistveno bolj varna, pa predvsem večja! In ti je user posted image  ne bo tako hitro prerastel. Po tickerju vidim, da bo ravno na zimo star nekje 6m in takrat mu bo PP premajhna, če ga boš v bundici tlačila noter.

Res pa je, da MC ne gre na nakupovalni voziček - sem za foro probala, pa je bilo zelo nestabilno. Pa mene kar zmrazi ko vidim user posted image  v lupinici zataknjene tam goruser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
27.2.2007 8:37:33   
zabica26
Jaz se bom tudi odločila za Maxi Cosi, ampak samo zato, ker je edina, ki paše na voziček, ki mi je všeč (Stokke).
Jih pa vsi zelo pohvalijo in tudi meni se zdi prostorna. Pa tudi po videzu so mi všeč.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
27.2.2007 13:09:19   
melaverde
Ronja, lupinica od PP Primo viaggio SIP je veliko večja od starejše pa tudi varna je full, ravno zaradi tega sistem SIP. že če kupuješ kupi raje to ker je kompatktibilna s tvojim vozičkom.
Nikoli ne veš, lahko da bo tvoj otrok rad v lupinici, lahko da boš morala po nakupih večkart sama, tako otroka pustiš v lupinici in še vedno lahko polniš nakupovalni voziček ?!

Prijateljica jo ima in ima sinček že 7 mesecev pa je še vedno notri, seveda odvisno od velikosti otroka (čeprav tale ni lih majhen).

Pozdravček

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
27.2.2007 13:56:16   
N _ B
Mi imamo voziček Peg Perego, lupinico pa od Maxi Cosi, ki je večja od PP. Lupinico smo mi uporabljali zgolj kot avtosedež in sem ter tja kot stolček, da sta oči in mami do konca pojedla kosilo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
28.2.2007 19:25:27   
Strawberrie Cherrie
Btw, Ronja, Če kupiš Cabrio FIX se s podstavko fiksira tudi v avtomobil, tako da ne potrebuješ privezovanja lupinice.
No men je tole privezovanje tut čist OKuser posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
28.2.2007 19:54:58   
Anonimen
Glede na to, da sva kupila voziček PP Pramette, bi bilo verjetno fajn Peg Perego, ker bi šla tudi na voziček.


Kolikokrat boš pa vozila otročka v lupinici? Če greš na sprehod, ga običajno pelješ v vozičku, ko greš v trgovino, pa postaviš lupinico kar v veliki nakupovalni voziček, ne nujno na njega.

Mi smo za nakupovanje od treh mesecev naprej uporabljali kar kengurujčka, je bilo še najlažje :).

Kar se tiče same varnosti se mi zdi, da sta bili obe enako ocenjeni (poglej na ADAC).

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
2.3.2007 8:35:52   
Strawberrie Cherrie
Jaz ko grem v trgovino zmeraj vzamem spodnji del vozička zraven...potem pa samo lupinico gor, pa šibamo po trgovini

Mi je tko ful kamot in ne bi hotela drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
2.3.2007 10:43:00   
*maja
Jaz tudi razmišlam o tej novi lupinici Peg Perego ravno zaradi tega, da bi lahko lupinico pritrdila na voziček za po trgovinah, je to zelo praktično.
Pri mlajši pupi se je to zelo obneslo samo smo imeli lupinico od Maxi Cosija, ki je bila kompatibilna z Zappom (ki sedaj trenutno ne bo v uporabi).
Se mi pa Maxi Cosijeva lupinica ne zdi nič kaj dosti večja kot tale od Peg Perega, samo me pa vseeno zanimajo konkretne izkušnje s to novo PP lupinico iz prve roke uporabnika.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
2.3.2007 20:31:26   
bilbo
mi jo imamo(Peg PeregoI), je full komot, ni pretežka, pa stranska zaščita za glavo se mi zdi zelo dobra. Drugače pa lupinico uporabljamo samo za prevoz v avtu. če gremo v trgovino jo dam raje v voziček (PEG PEREGO AT 4), čeprav bi jo lahko pritrdila na voziček.

< Sporočilo je popravil bilbo -- 2.3.2007 20:32:04 >

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
6.3.2007 15:45:18   
*maja
Evo sem danes bluzila po trgovinah z otroško opremo in sem uspela narest obsežno primerjavo med lupinicami Maxi Cosi in Peg Perego SIP.
No take so naslednje ugotovitve:
Na prvi pogled je lupinica od PP širša in bolj glomazna kot MC in tudi bolj prostorna. Primerjava v crashtestih je enaka edina razlika je v tem da je PP lupinica dobila slabšo oceno v vidljivosti, ki jo ima otrok ven iz avta, vse ostalo je popolnoma enako. Prednost PP lupinice je tudi ta da že ima v ceni podstavek za v avto in je montaža enostavnejša. Pri MC lupinici je treba podstavek kupiti posebej.
No to je tako na hitro....
Mi smo pri tem da bomo kar kupili Peg Peregovo lupinico samo škoda ko je toliko dražja od Maxi Cosijeve.

Aja pa še tole: se stara in nova lupinica od Peg Perega zelo razlikujeta. Starejša je zelo globoka in je potrebno novorojenčke podlagati, nova lupinica pa ima vse že lepo podloženo in globino prilagajaš sproti + zaščita za glavo je prilagodljiva v višino. Tega pa nima niti Maxi Cosijeva lupinica.

(odgovor članu bilbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
6.3.2007 19:13:45   
ronja
Ma punce, hvala 1000x, super ste!

Maja, točno to sem hotela vedet, kako je s to varnostjo, kaj je ta razlika. Sva se že po drugih postih bolj nagibala k PP, zdaj sva se pa kar odločila - ker dojenček verjetno ni kaj bolj varen, če bolj ven vidi - kaj pa lahko naredi, če se kdo v nas zabije ali če mami čudno voziuser posted image no, mal heca, ampak res mi je važno, od kod razlika... Ker te nove PP Vaggio SIP imajo stransko oporo in se mi zdi, da bi to moralo bit ok, mislim, ni mi zgledalo nič kaj drugače kot MC...

Glede dizajna nisva preveč picajzlasta, nama te zadeve niso ne lepe ne grde, sedež pačuser posted image , predvsem se nama zdijo pa vsi isti, hehe, se vidi, da sma bolj v naravoslovju, hehe.

Če je podstavek v avtu skoz, se mi zdi fajn, praktično, pa to, da se da zataknit na voziček ali nakupovalni voziček sta tudi definitivno +, čeprav nimam pojma, koliko bom to uporabljala. V trgovini so rekli, da to ljudje kar uporabljajo, je pa odvisno od user posted image ... To, da lahko potem nesem kot stolček še kam drugam, se mi zdi tudi ok, če bomo recimo šli k očetu na Primorsko, pa otrok v avtu zaspi in jo samo odneseva gor... koliko bom to dejansko uporabljala, nimam pojma, samo se mi zdi ok met možnost, če bi slučajno pa v avtu vedno zaspala... zdaj res ne morem vedet, kake navade bo mel moj user posted image (zaenkrat nič ne spi in skoz brca:), lupinico pa pač moram kupit že prej...

Glede velikosti jaz nisem videla kake velike razlike, verjetno pa zato, ker sem gledala novi model od PP, ta ki je bočno bolj zaščiten in je večji. Je pa fino, da si me opozorila na to, ajda, ker se splača prej preverit. Sicer se mi zdi, da se zelo zna zgoditi, da bova rabila dva stolčka naenkrat - enega večjega in eno lupinico... Če bo šla najina družinica še naprej po planih Tako da bova itak morala kupit tudi večji stolček, če bo po očiju (je velik), pač kak mesec prej...



(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: lupinici MaxiCosi in Peg Perego
27.7.2008 14:32:44   
ronja
Konec koncev sva se le odločila za Maxi Cosi, ker je bolj varna, celo cenejša in ker itak ni dobro nosit otroka v lupinici - tako da jo imava samo v avtu je v njej samo, ko se vozimo. Potem jo rajši zbudim kot da ne bi dobila dovolj kisika, so me kar prepričale babice v materinski šoli...

V trgovini pa sva jo na začetku imela lepo v slingu, potem v tistih vozičkih, ki imajo stolčke gor namontirane, zdaj jo imava pa kar v vozičku sede - saj so tako narejeni, da se da otroka not posest. Mogoče pride komu prav...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?