|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija in cepljenje???????!!!!!!!
27.2.2007 18:59:34   
bellamia
Imam vprašanje glede cepljenja in alergije. Mojam hčerka je stara dva meseca in pol in pred kratkim se ji je v blatu pojavila kri. Pediatrinja je rekla da je to sum na alergio na mleko in jajca. Pričela sem s strogo dieto in stvar se je uredila. Sicer sem se pa že prijavila na bioresonanco, ki ji zaupam in je tudi meni pomagala odpraviti nekatere alergije.
Zanima pa me ali lahko hčerko dam cepiti čez 14 dni, glede na to da njena alergija se ni potrjena s strani zdravnikov. Slišala sem da v tem primeru cepijo na Pediatrični kliniki pod nadzorom. Zanima me tudi splošno mnenje o cepljenju, eni so ful ZA drugi pa zelo PROTI.
Hvala za vaše odgovore in nasvete!
LP VSEM

< Sporočilo je popravil Moyca -- 5.3.2007 12:27:59 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
27.2.2007 19:57:45   
Aja1
Prvo cepivo itak ni na bazi jajc, tako, da ne sme bit problema (tako je rekla ga. Tanč na MON-u)

_____________________________




(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
27.2.2007 20:54:56   
nialana
bellamia,

tudi jaz imam dojenčico (sedaj 8 mesecev), ki je bila alergična na jajčni beljak, mleko, pregomin.. , pa še ni bila cepljena. sprva (pri starosti treh mesecev) je pediatrinja ni upala cepiti zaradi atopičnega dermatitisa, vmes smo se sicer pozdravili (po metodi dr. Wohlmanna), sedaj pa jaz ne upam...

jaz sem zelo PROTI cepljenju!!! preden jo daš cepiti, si -če želiš- preberi nekaj več o morebitnih nevarnostih cepiv na http://www.kid-pina.si/~svod/

vem, da je cepljenje po zakonu obvezno, pa vendar.. po poklicu sem pravnica, vendar sem v prvi vrsti mama! po skrbnem tehtanju vseh argumentov za in proti cepljenju sem odločena, da lahko le-to mojemu občutljivemu otroku bolj škodi kot koristi.

kritično pa ni samo cepivo na bazi jajčnega beljaka (ki je pri enem letu), temveč vsa cepiva predstavljajo potencialno nevarnost (še posebej za alergične otroke, katerih imunski sistem se že tako bori proti alergenu in je zato oslabljen), ker vnesejo tujek v telo.

to je moje mnenje, ki ga nikomur ne vsiljujem, zato upam, da ne bom sprožila kakšne vroče debate v smislu pro / contra... ker se mi, odkrito rečeno, ne da zagovarjati svojega prepričanja.  bellamia, če imaš še kakšno vprašanje, mi piši zasebno sporočilo, z veseljem ti bom odgovorila.

LP

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
28.2.2007 8:04:26   
anajmad
Ceplenje se lahko izvrši. Razen četrto ceplenje je pod nadzorom. Mi moramo zaradi tega na infekcijsko,kjer bodo še enkrat naredili teste,potem pa bodo cepili. Je pa tudi alergična na jajčni beljak.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu nialana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
5.3.2007 10:02:19   
binabona
bellamia pozdravljena

Tudi mi smo alergični na mleko in hodimo na bioresonanco. Terapevtka nam je odsvetovala cepljenje, saj je v telesu naše user posted image  še vedno veliko cepiva (srebro) od 10.01. Ne vem kako, vendar se bom z vsemi mogočimi argumenti upirala cepljenju.

Naj jo cepijo ko bo prerasla oz. bomo pozdravili alergijo. Naj ji dajo možnost, da se imunsko pobere od alergenov (med drugimi tudi cepiva).

nialana-
kako ti je uspelo preprečiti cepljenje?
Jaz upam, da bo naš pediater dovolj dovzeten za moje prošnje. Do zdaj je bil na bolniški, zato smo nekako ušli tej zadevi. Baje,da ne morejo od tebe zahtevati cepljena, če otrok ni popolnoma zdrav oz. če obstaja zdravstvena kontraindikacija (določa zakon). Ti verjetno veš, če je to res.

(odgovor članu bellamia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
5.3.2007 10:17:40   
KODA
Pri našem tamalemu,se je po prvem ceplenju z DI-TE-PER pojavila samo blaga oteklina.Pri tadrugem cepljenju,pa je bil otrok kar hudo prizadet.Otečen,omotičen ,ekcem se mu je pojavil čez celo stegno in del ritke.Nato so mu na pediatriji vzeli kri in ugotovili,da je alergičen na tetanusni toksin.Nato ni dobil nobenega odmerka več,ker je baje dosti zaščiten(dosti ima protiteles v sebi).Zdaj je star 4 leta,pa je bilo lani septembra prvič negativno.Pri cepljenju z MMR,so ga pa imeli pod nadzorom.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu binabona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
5.3.2007 22:12:58   
nialana
binabona,

hja, "izognili" smo se tako, da odkar nimamo več kožnih ekcemov, pač še nismo bili pri pediatru user posted image . imamo pa namen iti prihodnji teden (že zmerit in stehtat se, če nič drugega), moj plan je pa tak: pediatrinji bom najprej povedala, da sem veliko kontradiktornega prebrala na temo cepljenja, in jo prosila, če mi lahko pove svoje strokovno mnenje (in ne tako, ki je zdravn. stroki vsiljeno z višjih inštanc).. kakršnokoli to že bo, bom rekla, da otroka še ne bi cepila, ker še hodimo na terapijo, bla bla, skratka, naj nam da še malo časa. in potem zavlačevala..

ker je cepljenje po zakonu obvezno (in te pediater mora cepit, sicer je v prekršku, ravno tako kot starš, ki otroka ne dovoli cepit), ne smeš nikoli pediatru direkt povedat, da nasprotuješ cepljenju, ker te bo potem verjetno prijavil - raje ga zasuj z vprašanji o sestavinah, stranskih učinkih cepljenja, naj ti priskrbi originalna navodila k cepivom in podobno.. skratka, daj mu vedet, da nekaj veš in da te skrbi za zdravje tvojega otroka. res je, kar si sama rekla: pediater ne sme otroka cepiti, dokler ima kak ekcem zaradi alergije oziroma dokler ni 100% zdrav (ker obstajajo t.i. začasne kontraindikacije za cepljenje) - žal se na ta način cepljenje samo začasno odloži.

zakon o nalezljivih boleznih po novem sicer določa neke izjeme, kdaj se da cepljenju izognit tudi trajno, ampak je v praksi to rezervirano za najtežje primere. lahko si prebereš 22.a člen in naslednje (http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200633&stevilka=1348). dovolj zgovorno, kako "neškodljivo" je cepljenje, pa je po moje to, da so v ZNB z novelo dodali tudi poglavje o odškodninski odgovornosti države (členi 53.a -53.f) - ampak če bi se mojemu otroku kaj zgodilo zaradi cepljenja, si lahko svoje tolarčke al pa evre nekam vtaknejo!

skratka, naj zaključim. jaz sem se odločila, da svoje user posted image  ne bom dala cepit - ker se mi zdi naša pediatrinja super, upam, da bom pri njej naletela na razumevanje in da nam bo dala "potuho". če pa ne, te pa nihče ne more prisiliti, da otroka cepiš, lahko te samo denarno kaznujejo. bom pa plačala. v vrtec in v šolo pa otroka morajo sprejeti, tako da te glede tega ne rabi skrbet.

želim ti veliko sreče, tvoji user posted image  pa veliko zdravja. poročaj, kako bo šlo pri pediatru.

lp, nialana

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ALERGIJA IN CEPLJENJE???????!!!!!!!
15.3.2007 21:49:40   
Pupica
Jaz se tudi ubadam s tem vprašanjem. Hčerkica ni imela nobenih reakcij. Še jokala ni nikoli pri cepljenu. Sin pa je vedno imel grozne probleme. Tako da sedaj ko je potrjena alergija na jajčni beljak, sem pediatru že omenila, da ga ne bomo cepili, če se bo na obeh krvnih testih pokazala alergija. ene teste semo že dobili in je pozitivno odreagiral. Tako da verjento ne bo cepljen. za v vrtec me ni strah, saj ga niti ne bomo mogli dati v vrtec, pač pa bomo morali poiskati privat varstvo, saj v vrtcu ne kuhajo posebne hrane za alergike.user posted image
Tisto kazen če bomo mogli pa plačat pa mislim, da se zaradi zdravstvenih razlogov lahko tut pritožiš??!!user posted image

(odgovor članu nialana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?