|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam na Dolenjskem?
27.9.2004 19:16:48   
sminc
Dolenjke kam greste ve? Jaz se po novem letu selim k vam in najbližje mi je seveda Novo Mesto. Sem pa slišala negativne kritike:(:(:(. Baje je prijazno otrokom, mamicam pa ne. In EA tudi nimajo.
Grozno me je strah bolečin. Se tatu na križu sem komaj preživela, tega pa...nea vem.:zmeden::zmeden:
So v Brežicah kaj bolj prijazni? Neki sem gledala po internetu...sicer EA tudi nimajo, lahko pa rodiš na pručki, v vodi.. Je to prav? Najraje bi seveda v Postojni a mam daleč do tja. V eni uri in pol je lahko že zunaj. Lahko prideš že prej tja?

Pozdravčke od smine in:duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kam na Dolenjskem?
28.9.2004 13:01:48   
čaki
Jaz bom šla v začetku novembra itak v novomeško, če me ne bo prehitelo, tko kot me je prvič. Bla sem doma in mi je tam voda odtekla, tko da sem rodila v Kranju. Mojmu se je kar mešal!!!:ups:Zdaj imam namen rodit tuki dol, če bo vse po sreči. Tudi jaz sem se zanimala za novomeško porodnišnico, pa sem v končni fazi odkrila, da je čist vsen kje rodiš. Važno je, da je dete vredu in zdravo, itak greš pa kmalu domov. Moram pa priznati, da mi je bil star način bolj všeč, ko mamice niso imele otrok pri sebi. Jaz sem se v Kranju lahko odločila ali ga bom imela ali ne- pa ga nisem- pa mi ni blo čist nič žal. Tri smo ble v sobi, mele smo se božansko.Pa smo jih imele isto rade...Ah dovolj nakladanja!
Kdaj boš rodila?

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kam na Dolenjskem?
29.9.2004 12:20:07   
sminc
Rodila bom okrog 23-24 aprila. Je še daleč a baje se je dobro prej pozanimat. Upam da bo vse ok, res me je strah bolečin.
lep pozdrav in vse dobro tebi in:duda:

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kam na Dolenjskem?
22.11.2004 15:33:33   
t_t_y
No, vprašala si ravno tisto, kar je zanimalo mene, tudi jaz se bom v začetku leta selila na dolenjsko, pa še rok imam približno isti čas (okrog 24 aprila).
Glede na to kako hvalijo Postojno, moram reči, da me je kr mal strah ratal, kak bo če bom šla v Novo mesto.
Če ima še kdo kako izkušnjo z porodnišnico v Novem mestu, bi je bila zelo vesela.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kam na Dolenjskem?
24.11.2004 19:13:03   
malecka
draga sminc,naj te potolažim v NM porodnišnici so dobri ljudje.verjemi imam izkušnje,sicer pa si tam samo tri dni in greš.sobe so tudi fajn po dve so v sobi,ki imajo svoj wc in tuš. VELIKO SREČE:sloncek:sloncek::sloncek:

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kam na Dolenjskem?
8.12.2004 12:57:31   
ily
Že kar nekajkrat sem se ustavila ob vprašanjih in odgovorih glede novomeške porodnišnice, pa sem vedno šla naprej, ker se nekako nisem mogla odločit, ali naj povem svojo izkušnjo ali ne. Čeprav sem si takrat, ko sem pred slabima dvema letoma tam rodila, obljubila, da jo bom povedala ˝vsaki˝, ki me bo hotela poslušati. Saj večini prijateljicam tudi sem, ˝vsemu svetu˝ jo bom pa šele danes. Pa ne zato, da bi katero kakorkoli strašila, ampak samo zato, da se ne boste zanašale na večinoma ˝super izkušnje˝ ostalih punc, tako kot sem se jaz.
Da začnem na začetku: ker sem novomeščanka, nikoli nisem niti za moment pomislila, da bi šla roditi kam drugam. Slišala sem veliko dobrih stvari, pa tudi zelo slabih. Pa sem si mislila: ˝Pri meni bo vse OK!˝! No, pa je bilo daleč od tega! Začelo se je pa v bistvu s tem, da sem imela popadke, ampak so bili zelo neredni - enkrat na tri, drugič na 25, pa spet na sedem minut,... voda pa še ni odtekla. In ko sem prišla, po 10-ih urah iz oddelka, par minut čez polnoč v porodno, je bilo tam vse mirno, od šeste ure popoldne pa do enajste so bili pa tam kar štirje porodi, skozi cel dan skupaj sedem. In sem zagledala dotično babico, o kateri sem slišala veliko pozitivnega, pa tudi nekaj v tančico zavitih slabih stvari. Pa sem si mislila: ˝Super, bom pa kmalu rodila!˝. In sem se zmotila! Kaj vse se je dogajalo do polsedme ure ne bom omenjala - ali pač, ker se ni dogajalo nič. Sama sem ležala v porodni s strežnico, precenjena babica pa je ˝počivala˝. Nekajkrat sem jo prosila, naj mi pokliče moža, pa je samo komentirala, da se bo samo dolgočasil. Otroku je pulz pa padal - ona pa nič! ˝Ko vam bo odtekla voda, takrat se bo pa začelo!˝ je bila vztrajna. Ob pol sedmih je sledila zamenjava, ob petnajst do sedmih mi je nova babica - zelo mlado dekle, predrla mehur, plodovnica pa že sivo - zelena. Potem pa panika - otrokov pulz je padal tudi pod 40, ob popdadkih se je umikala nazaj, ko ni bilo popadka je tiščala naprej. In za vse je bilo prepozno! No, rodili smo točno ob osmih zjutraj, punčka ni jokala, bila je podhlajena, jaz pa vsa notranje raztrgana, prerezana in dehidrirana, ker je imelo dete popkovino tako navito okoli vratu, da sploh ni moglo na svet. In prej omenjena, cenjena babica je bila v roku službe preutrujena, da bi ugotovila, zakaj so popadki tako zmešano razporejeni, kot je po porodu komentiral dežurni ginekolog!
Moj mož pa je bil prikrajšan za najlepši trenutek v svojem življenju!
No, danes je moja deklica prelepa princeska, upam samo, da se še kasneje ne pokažejo kakšne posledice!
In ko bom šla ponovno rodit (upam, da že čez kakšno leto!!), vem, da ne bom dovolila, da tamkajšnje ˝osebje˝ odloča o mojih osebnih zadevah!!!

Drage punce, res vas nisem hotela prestrašiti, samo rada bi vam rekla, da ne zaupajte povsem tistemu, kar se o določenih ljudeh - strokovnjakih govori, ker tudi oni so samo ljudje!
Kar se pa tiče babic na oddelku po porodu, pa nimam pripomb - vse v mejah normale!
Pa kar pogumno, predvsem pa odločno, v novomeško porodnišnico!!!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kam na Dolenjskem?
9.12.2004 12:03:25   
tiktak
Joj, groza!

Sama oklevam med novomeško porodnišnico in med postojnsko (EA); sem se že skoraj odločila, da bom rodila kar tukaj v Nm po naravni poti (Postojna je kar daleč), zdaj pa tole..

Čeprav se sigurno najde kakšna negativna izkušnja v vsaki porodnišnici..., tako da hmm, res ne vem:zmeden2:
No, bom še videla

Ampak lepo to, da nam kljub slabi izkušnji sporočaš, naj gremo v novomeško porodnišnico!


(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kam na Dolenjskem?
14.12.2004 8:39:44   
ily
Tiktak, res te nisem hotela prestrašiti! In če mene vprašaš, kam roditi, ti svetujem novomeško porodnišnico. To pa zato, ker na splošno je tam dobro in lepo poskrbljeno za mamice in dojenčke. Oprema je lepa, vseh potrebščin je dovolj... Pa tudi babice na oddelku in sestre, ki skrbijo za otročnice, so prijazne in pomagajo, če jih prosiš. In tudi ginekologi so OK, čeprav je bilo na njihov račun slišati veliko pritožb; ampak mislim, da so se kar popravili.
Pri meni je bil problem samo v ˝omenjeni babici˝, to pa zato, ker se je o njej tudi javno, ampak dejansko javno govorilo (:grrr: res bi rada poznala tiste ljudi, ki so jo medijsko tako izpostavili in na vsa usta hvalili njeno profesionalnost!!!!!!!!!)! In potem se človek kar nekako podzavestno, pa tudi zavestno, seveda, zanaša na take besede hvale. In je razočaran! In prav zaradi tega potem verjetno še toliko bolj!!
Pa veš, saj ni bil problem v tem, da je šlo za napakico, ali pa da je bila pač redka situacija - ker mi je potem G, ki je bil pri porodu povedal, da je takih primerov kar nekaj, samo se jih običajno prej zaključi s CR. Problem je bil v tem, da je ravnala skrajno, skrajno neodgovorno in niti malo profesionalno - pa sem laik na tem področju! In vem, da če bi mi takrat poklicala moža, česar se je zavedala tudi sama, bi jaz rodila najmanj štiri ali pet ur prej. Ker pa ji ˝neko drezanje˝ ni odgovarjalo, je odreagirala na opisani način!
Zato tebi in vsem ostalim svetujem, da imate ob sebi nekoga, ki vas pozna in mu veliko pomenite, da lahko takrat ˝poskrbi za vas˝! In to, samo to je tisto, česar jaz ne bom več dopustila, če bom (upam da bom!!!!) šla ponovno rodit!
Upam, da sem ti zdaj bolj ˝lepo˝ predstavila zadevo! Pa kar brez strahu!!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?