|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
28.2.2007 22:53:30   
maychika
IZVIRNO SPOROČILO: Marelica

Aja, pa še to vprašaj, če bosta morali tedensko hodit na terapije. Ker če vas bo dala tako pogosto, mislim, da vam pripada tudi AIREX blazina, mi smo jo dobili. Super stvar, ki v redni prdaji stane 40 000 starih sitov. Ampak če se ne narediš noro in vprašaš, ti je sami od sebe ne dajo. Ti samo VPRAŠAJ brez sramu!!!!! Jaz bi bila skoraj taka trapa, da ne bi - evo, pa blazine tudi ne bi imeli. user posted image

Lahko noč!

joj česa vse človek ne ve...dej mi povej...kako si jo pa ti dobila. a je kje napisano, da jo dobiš in ali ti jo da ZD ali CSD ali kaj. prosim napiši več...

alička nič se sekirat...veš kolk nas bo takih ki bomo to zamudili. sploh pa ko jo  TI prvič vidiš hodit, so to zate še vedno prvi korakiuser posted image . Lahko pa bi bili tiho in ti ne povedali...bi bilo bolje?! Ja in ne, aneda...

naša spi izključno na hrbtu že od samega začetka....kakega meseca dalje...
imamo pa res tanek povštrček pa se mi zdi da res bolje spi, le to je minus, da si bolj ušesa mečka...ji zdaj ful bolj štrlijo kot prej...

joooj mojčika kakšno spanje. kot kak mesečnik...in kakšni zobki...hi hi hi

lahko noč si moram pred spanjem še lase posušit (evo skor bi zobe napisala...hi hi)

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
1.3.2007 7:10:51   
alička
Tako centimetrsko blazinico imam tudi Žiža. Očitno se je včeraj odločila, da bo spala tudi na trebuščku user posted image . Ta hip pa spi na boku počes čez svojo posteljico. Jaz sem se odločila, da spanja v taveliki postelji ne bomo prakticirali potem, ko je dva dni spala pri meni (ko je bila bolana), potem pa za noben denar ni hotla več v svojo posteljico (sem se matrala cel teden). Zdaj pa ni problemov s tem user posted image . Zaenkrat jo imava (posteljico) pri nogah, tako da, če ima zelo nemiren spanec, se jaz preslim k nogam, roko cez ograjico in pančkava. Zjutraj sem seveda primerno polomljena user posted image . Mislim pa da ji spet raste kakšen zobek... se veliko slini in gloda vse kar ji pride pod roko.

Mojčika, kako luštkana sta tvoja princeska in ati med plesom!!!user posted image  Vidim da ste tudi vi na dveh spodnjih in štirih zgornjih zobkih.
Tudi Žiža in ati včasih takole plešeta (z mano ati ni plesal v 11 letih kar sva skupaj več kot 1x ali 2xuser posted image ), samo mami ni tako pridna fotografinja kot ti.

Kako pa pripopaš slikico k besedilu user posted image , meni ne rata...

Punce vi še kar pančkite jaz grem pa malo študirat...

< Sporočilo je popravil alička -- 1.3.2007 7:12:00 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
1.3.2007 8:30:38   
Marelica
Dobro jutro!

Iiii, kako luštna razporeditev zobkov pri MM! Jaz sem ravno danes sanjala, da sta naši kar ćez noč prišla ven zgornja enka in štirka na desni.user posted image  No, še dobro da so bile samo sanje, ker bi res čudno zgledalo.

Žiža, BRAVO tudi za tvoje prve korake! user posted image  Joj, so pa res hitri ti vaši malčki. Kar vsem se že mudi hodit.

Maychika, za blazino sem izvedela na RR, kjer so punce pri temi Razvojna pisale, da se da dobit. Sicer ne vem, kdo je upravičen za recept, ampak v različnih regijah različno radi dajo. Jaz sem za našo mislila, da tako ni dovolj "hud" primer, da bi jo dobila, tudi fizioterapevtka je bila skeptična. Sem pa potem vseeno vprašala pediatrinjo, ki je pri nas zadolžena za RA in je predpisala recept brez vprašanja. Ne bi ti rada dajala lažnih upov, ker vsi res ne dobijo, ampak vprašat ni greh. Mogoče počakaj par terapij, da vidiš, kako pogosto boste morali hodit. Mi hodimo enkrat tedensko. Potem se pa kar naredi "francoza" in vprašaj terapevtko, če bi se dalo to dobit. Če ti reče da za vas ne pride v poštev, še vedno lahko vprašaš pediatrinjo za RA. Jaz sem kr rekla, da je naša tak ziheraš, da se ne upa na malo bolj trdi podlagi nič spustit, sploh ker je že enkrat z glavico butnila. Samo to sem ji jaz flancala (čeprav je živa resnica) takrat, ko mi je že recept pisala.user posted image  Oni sami od sebe ti je pa res ne bodo ponudili. 

Katarina zaspi že kaka 2 meseca večinoma na levem boku, ponoči se potem prevali na hrbet. Imamo pa mi že skozi tisti 1 cm povšterček, ki je bil v kompletu z odejo in posteljnjino v Alladinu. Ne vem, če zaradi tega kaj bolje spi, izgleda tako skoraj toliko visoko kot nič, se pa rada zarije vanj (občutek varnosti).

Se še javim, tamala je zasitkala.

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
1.3.2007 9:02:52   
Anonimen
Hihi, moram na hitro pokomentirat, potem šibava na sistematski:
Mojčika, Kristina je sedela v mojem naročju in zagleda sliko tvoje princeske, ji je začela mahat pa-pa in se smejat. Ja, ni kaj, MM je očarala tudi našo pupo user posted image . Pa-pa je do sedaj mahala samo svoji podobi v ogledalu user posted image user posted image user posted image .

Žiža user posted image user posted image user posted image .

Kristina najrajši spi na trebuščku, vse odkar je ugotovila, kako se na trebušček sploh obrne. Pa tudi jaz in možek najrajši spiva na trebuhu.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 1.3.2007 9:04:56 >

(odgovor članu Marelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2704
1.3.2007 9:37:54   
maychika
i danes ni usojeno spat. zjutraj, ko bi lahko s tio spali še dve uri je moj dragi (ki je delal ponoči) začel klicati na moj GSM, ker je pozabil ključe od vhodnih vrat. in se je mobitel tako drl, da se je še tia zbudila. no pa sem jo dala drugo rundo prej spat in še sama zalegla, čeprav vem, da bo ob desetih (tam nekje) prišel pleskar po ključe. no pa sem si mislila...eh urco in pol bo pa že... pa me kliče ena, ki sem jo jaz že včeraj no pa me je danes ob osmih zjutraj klicala. jej, jaz ne kličem ob taki uri, razen če je to h komu v službo in vem, da na delovnem mestu je pa ja že buden. Pol me kliče še ena, ki sem jo na sprehod vabila kakih deset minut za uno prej. in se spet udobno zleknem in voila...še prejšnji mojster zvoni, ker je prišel po podaljšek in luč, ki ju je zadnjič pustil tu. Zdej sem pa itak opustila vsako upanje o kakršnem koli spanju...

uf kavica....

si jo grem skuhat pol vasd pa preberem, če ne bojo glasni sosedje, ki paradirajo z glasnimi otroci po hodniku prej zbudili tie...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
1.3.2007 9:57:04   
maychika
evo, kofe je padu, prebrane ste...hi hi

ja sem pozabila tudi jaz poslat čestitke vsem hodcem...user posted image user posted image user posted image  super ste...

marelica hvala za info. bom kar malo pobrskala da vidim kaj za ena zadeva sploh to je... mi smo tam sicer za to, ker zapstavlja svojo desno stran malo, čeprav se mi zdi, da vaje ki jih delamo so pa take, ki jo bojo pripeljale do tega, da bo lažje shodila. no...saj tudi če blazine ne dobimo...če dobimo tri mesece bom bolj vesela. že samo za to, ker bom prišparala 50 tisoč sit na mesec za varstvo. me je mami včeri na ta način prepričala, da se splača gofljo stegnit.

ah. mislim da se tia prebuja. jej...prav prezgodaj se mi še zdi za ven it. ampak saj preden pojemo in se zrihtamo bo ura enajst, malar bo že mimo priletel (na metli hi hi...ne ne...na pleskarkemu mačku hi hi). moram malo očeta poklicat, če je še doma (v službi ga izkoriščajo in dela cele dneve) in da greva s tio malo njenega dedija pogledat. pa do ene tečne tete bova nekaj nesli pa v trgovino po kake piškote, ker popoldne dobimo obiske. enga fantka pa dve punčki dvojčici...to bo pestro.

počasi že načrtujemo RD za našo Tio. smo rezervirali en prostor nad našo slavno slaščičarno, ker doma ne bomo imeli kam vseh povabljencev dat...z vsakim otrokom prideta dva starša...in nekje je tudi več otrok in se nabere. no...in moj dragi je dobil idejo, da narediva vabilo v obliki Tiine spletne strani, tko da ji je odprl svoj mail in internetno stran prijavil, jaz sem jo že oblikovala, čakam samo še da jo moj dragi "zapasswordira", da bojo samo povabljenci lahko gledali in pol...veselo v pošiljanje povezav....hi hi...povdarek je na tem, da vstopnine ni, ampak darila so pa obvezna...hi hi in ker se veliko igra naša tia, morajo biti temu primerno velika tudi darila...hi hi eh...malo za šalo  in malo zares ane. zanimivo, da me letos moj RD sploh ne gane. Včasih sem že 2 meseca prej težila, če že šparajo in da ne bi pozabili user posted image  zdej mi je pa to čist vseeno...

nič...napišite še kaj in vas berem zvečer. da bodite pridne mi pa ni treba pisat ane...

itak je pa čudež, da se jaz dopoldne javljam...to se ne zgodi velikokrat...

no, lepo bodite in kaj sončka vam želim...

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
1.3.2007 10:11:07   
miaxxx
Živjo!

Maychika in Marelica kaj lahko malo opišeta kakšne vaje morata delati s tamalima... me mal zanima.

No naš lump se je pred parimi dnevi prvič sam potegnil na nogice. Pozno sicer, pa vendar bravo zanj. Nekateri že hodite, no mi smo malo bolj počasni. Pred enim mesecem v posvetovalnici so me tako očitajoče gledale sestre, ko sem povedala, da še ne zna stat na nogicah... ampak saj forsirat se jih itak ne sme. Tud za rokice ga ne mislim sprehajat, ker sem brala, da to sploh ni vredu... da naj bi sami začeli prestopicat ob opori... ampak kaj ko so dedki pa babice tako pametni, pa tako užaljeni, če jim rečeš... user posted image

Kako pa ve rešujete te zadevce? Kdaj zamižite, pa si mislite svoje al kar rečete, če vam ni prav. Jst opažam, da se kregat ne splača, ker potem pa ko me ni zraven ravno to počnejo, kar jst ne odobravam. Saj doma imamo kar poštimano, samo ko gremo pa k našim je pa joj. Na srečo gremo bolj po redko, tako da neke hude škode ni. Je pa res, da ga je dedi parkrat postavil na noge, pa je mulček pričakoval, da ga bomo skoz na nogah držal... sam pa valda ni znal vstat. Eh, jst se kar držim svojega načina in je ugotovil, da mami pač ne ustreže vsaki njegovi želji...

Čestitke vsem hodečim... res super bravo user posted image user posted image user posted image , in vsem drugim tud čestitke... vsakmu za svoje vragolije!!!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
1.3.2007 11:33:52   
Marelica
user posted image danes pa izgleda, kot da nimam kaj drugega delat kot čvekat... ja, mi je tamala zdaj zapadla v opoldanski spanec in izkoriščam priliko.

IZVIRNO SPOROČILO: miaxxx

Maychika in Marelica kaj lahko malo opišeta kakšne vaje morata delati s tamalima... me mal zanima.

No naš lump se je pred parimi dnevi prvič sam potegnil na nogice. Pozno sicer, pa vendar bravo zanj. Nekateri že hodite, no mi smo malo bolj počasni. Pred enim mesecem v posvetovalnici so me tako očitajoče gledale sestre, ko sem povedala, da še ne zna stat na nogicah... ampak saj forsirat se jih itak ne sme. Tud za rokice ga ne mislim sprehajat, ker sem brala, da to sploh ni vredu... da naj bi sami začeli prestopicat ob opori... ampak kaj ko so dedki pa babice tako pametni, pa tako užaljeni, če jim rečeš... user posted image

Miaxxx, meni je ful težko opisovat te vaje, ker sem sama že kar ene parkrat morala zraven gledat, da sem jih sploh dovolj dobro osvojila. No, lahko pa ti povem čisto po laično v grobi obliki. 
Torej, pri naši delamo različne vaje: take, ki spodbujajo samostojno vsedanje (tega sama še ne zna), iz vsedanja v položaj za kobacanje, vaje za rito (naši se riti sploh ne ljubi dvigovat), vaje za ramenski del in vaje za krepitev nožnih mišic. Gre pa pri vseh vajah po principu, da se tamalo vodi v položaje, ki jih večina malčkov v teh letih čisto avtomatično začne delat in jih obvladajo. Kot da jo učiš, kako naj se spravi v določen položaj na povdarku PRAVILNO. Ker naša bi se npr. rada vsedla kar iz hrbta naravnost navzgor, pravilno je pa iz stranskega položaja s pomočjo rok. Te stare navade ji je treba izbit iz zavesti in jo naučit drugače. To je čisto preprosto povedano, ampak upam, da sem razumljiva. 

Zakaj pa sprašuješ? Saj vaš vaj po moje sploh ne potrebuje. Pa če mene vprašaš, se ni nič pozno potegnil na nogice, če je to naredil samostojno. Tisti aprilčki, ki zdaj že veselo hodijo so EKSTRA HITRI!!!! Pa če bo čez en mesec shodil, bo čisto normalno. Pozneje pa se reče tistim, ki shodijo par mesecev po enem letu, če jaz prav vem. user posted image  Pa še tisti na koncu vsi hodijo...

Aja, pa še glede forsiranja: NE, NIKAKOR! Raje presliši vse pametne nasvete sester, babic, dedkov in raznih tetk... Ne vem, zakaj se otrokom dandanes več ne sme dati dovolj časa, da sami shodijo v svojem lastnem tempu. Tudi naši je fuuul všeč, če se jo postavi na nogice. Ampak itak se vleče na prstke in niti ne vzdrži dolgo. Zato ji zelo redko damo to veselje, bolj je za probo vsak teden, če je mogoče kaj napredka. Tudi hojico sem že pospravila, ker se je začela pajčevina gor delat.user posted image  Bi bilo več škode kot koristi. Jaz se vedno tolažim s tem, da sem tudi sama shodila "šele" pri 14 m in mi zdaj nič ne manjka.

O, Maychika, vi ste se pa že resno vrgli v priprave za RD. Že kar vidim, kak rompompom boste naredili.user posted image

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
1.3.2007 11:34:13   
barba
miaxxx - jst sem imela podobne težave s taščo. Sam je z mojo taščo tako, da moreš znoret, ji vse v glavo povedat, pol se 2 dni grdo drži in moja obvelja. Pač morem imeti tak sistem, ker edino tak zaleže.user posted image user posted image  Se kar držim tistega "če ne gre z lepa, bo šlo pa z grda". Meta ima pa itak vse pogruntane in točno ve kje lahko, kje pa ne. user posted image

Nisem vsega brala, tko da ne bom več komentirala.

Sam tok vam še povem, da sem končno dobila datum za zagovor naloge pred diplomo. Tko, da grem zagovarjat v torek dopoldne. Držite pesti! Pol mam še sam zagovor diplome (ko bo enkrat OK).

LP, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
1.3.2007 12:11:19   
Pokora
U, dones je pa en dan za čvekanje, a? user posted image

Naš mali je ponoči zakuhal, tako da popldne zopet šibava h P (no sej je že čas, sej nisva bila že dober teden tamuser posted image ). Me prav zanima kaj je pobral tokratuser posted image . Je bilo pa včerajšnje zgodnje spanje in potem jamranje očitno s tem povezano.

Miaxxx, jaz sem tudi proti forsiranju malčkov za karkoli. Naš je še vse do sedaj osvojil sam. Za hojo sem pa vsem extra zabičala da ga ne bi slučajno na silo za roke okoli vozili. Pa se za enkrat držijo tega. Smo pa imeli več problemov s hrano - ko se je še samo dojil, bi mu moja mami vse živo v usta stlačila. Sej se je res dolgo samo dojil, samo očitno je to rabil. Pa sva se morali kar ornk skregati glede tega. Njen odgovor je namreč bil, da sem jaz pri 4m že vse živo jedlauser posted image

Nik pa spi v vseh mogočih položajih. Se mi pa zdi, da najlepše (najbolj mirno) spi na trebuhu. Je pa kar dolgo trajalo je pogruntal da se da na trebuhu tudi spati, oz. da lahko tudi odložiš glavico. On je namreč striktno pasel kravice, če je bil na trebuhu - je čisto ponorel, če sem mu pokazala da lahko da glavico tudi dol.

Kje pa spijo vaši malčki? Mi2 se počasi odločava da ga dava v svojo sobico. Se mi zdi že skrajni čas, samo zdaj že en mesec čakamo da se pozdravi...

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
1.3.2007 12:19:33   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Se mi pa zdi, da najlepše (najbolj mirno) spi na trebuhu. Je pa kar dolgo trajalo je pogruntal da se da na trebuhu tudi spati, oz. da lahko tudi odložiš glavico. On je namreč striktno pasel kravice, če je bil na trebuhu - je čisto ponorel, če sem mu pokazala da lahko da glavico tudi dol.

Točno tako kot pri ns, dva meseca nazaj je to ugotovila, prej pa je sredi noči začela pasti kravice, če se je po pomotoma obrnila...

Ankica, ja skrajni čas, da se najini pupi kaj srečata, ko pridete kaj domovuser posted image

Mi je pa zanimivo to, da naša MM ob pogledu na sliko dojenčka tako lepo odreagira, kaže s prstkom, se smeji, sploh na računalniku imam njeno fotko, se ji tako dopade, najbolj od vsega pa sonček v telebajskih, ta je mega, koliko cviljenja in smejanja zaradi njega je pri nasuser posted image

Danes je pa res tako temačen danuser posted image , no malo bova pa le šli na zrak...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
1.3.2007 12:32:38   
Krista28
user posted image user posted image user posted image  vsem za prve korake. Pri nas jih še nekaj časa ne bo.

K. je imel včeraj vročina. Zgleda so spet zobki, dons je OK, samo siten pa jokast je. Ponoči je spet eno uro in pol  rogovilil. Najprej sem ga tolažla, pa pestvala....ma je kar sitnarih pol sem ga pa kar v pojstlco dala in pustila. Nekaj časa še težil pol pa z nosom naprej zaspal skoraj do 8h. Ma zdaj sem ga drugič al tretjič pustila jokat (ponoči niti ni - je sam neki jezno brundal) pa se mi zdi, da je potem slabše volje, ampak sploh ne vem več kaj nardit.

Mojčika, MM pa uživa v plesu. Razporeditev zob ima pa isto kot naš user posted image .Se mi zdi da mu spodaj 3 ven leze, pa mi ne pusti pogledat.

Zvezdica, za včeraj mi je pa prav žal, pa še sonček je bil.

Spimo tako, da je njegova posteljica tik ob moji. Praviloma spi v svoji posteljici, le izjemoma ga dava v zakonsko, čeprav se mi zdi, da vseeno takrat ni pravega spanca. V svojo sobo ga pa kar cvikam dat, še k nogam težko.

Vidim da ste že vse ušle. No naš je šele ob 12 zaspal (na rokah pol pa v posteljici). Sva se 40 min trudila. Kdaj pa vaši hodijo spat? Ste že prešaltali na eno spanje?

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 1.3.2007 12:33:51 >

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
1.3.2007 12:50:41   
eya
Ojla!

Naš je ravnokar zaspal. Čez kake pol ure se bo zbudil, pa ga bom nazaj uspavala in bo spal še kako uro-zdaj spi večonoma samo 1x po uro in pol do dve uri. Čeprav načeloma mi bolj paše, da spi 2x, ker greva lahko vmes ven, zdaj pa prespi ta lepši del dneva. Ampak itak se dnevi daljšajo, tako da je tudi popoldan čisto luštno zunaj. Dopoldneve pa se ponavadi kopamo v megli in nama ni preveč všeč zunaj. Sicer pa bo danes izgleda cel dan bolj turoben.

Sicer pa spi v svoji posteljici, v naši, skupni spalnici. Ko nam bodo finance dopuščale, pa ga bomo prestavili s njegovo sobico, ampak jo moramo še uredit.

Glede forsiranja in pametovanja babic in dedkov: po moji strani se vse zmenimo, sicer rečejo, da je danes vse drugače, kot je bilo včasih, ampak se da zmenit. Pri njegovih je pa drugače-so mi že povedali, da kadar je Žiga pri njih, bodo delali, tako kot sami vedo, saj so že vzgojili dva mulca in menda vejo, kako to gre. So bolj pokroviteljske sorteuser posted image  Mah, sem se enkrat skregala z njimiuser posted image , pa ni pomagalo popolnoma nič, tako da sem obupala. Saj načeloma ne delajo kakšnih večjih napak, tako da ni panike. Moram pa požret kakšno pripombo a la "klobaso mu dajte za jest", ko pravim, da Žiga bolj malo jeuser posted image  Pa ne pomaga, da rečem, da Žiga vsak dan je meso, očitno bi moral pojesti vsak dan eno mastno svinjsko klobasouser posted image

alička, slikico moraš pa imeti v albumu in potem iz albuma kopiraš, pa bo.

Mojčika, pri vas je pa veselo, ko plešete user posted image  Pa ful zobkov ima MM, naš ima še vedno samo 3 spodaj. Lepo, da si bolje...

Lp!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
1.3.2007 13:40:18   
miaxxx
Marelica - čist tako iz gole radovednosti me zanimajo te fizioterapije kako zgledajo...

In ja, sej meni se tud ne zdi, da bi naš neki zaostajal, ampak so pa nekateri res ultra hitri.  Se mi zdi, da tako lepo napreduje, je pa takrat, ko je bil bolan, napredoval nič - normalno. Pa potem v parih dneh nadoknadil.

Ja to forsiranje... mene kar glava boli res, ko skoz poslušam kako je moj brat shodil pri slabih devetih mesecih in jst pri enajstih. In čist nč ne zaleže. Če rečem, da je moj fant shodil pri 15 mesecih in zaradi tega ni nič drugačen kot drugi - to je kot bi steni govoril. Na koncu sem pa vsega jst kriva - ker to da ga za rokice voziš okoli je po njihovem dobra spodbuda user posted image
Ampak se ne dam. Skušam, da me te izjave ne bi preveč znervirale in delam po svoje.

Eya isto pri nas zaradi hrane... sam klobase bi mogel jest, pa bi bil bolj zalit. Mislim... Pa naš drugače res skoraj vse je in tudi zelo velike porcije, ampak vseeno kakšna mami sem, ker mu ne dam klobase.

No, naš Anže spi v svoji sobi od 3,5 meseca. Zaradi moje hude nespečnosti sva ga prestavila v svojo sobo. In je super. Smo se tako navadili. Ko smo pri naših, pa smo bli skupaj v eni sobi in ni šlo. Smo bli vsi čist nesrečni user posted image , tako, da smo mu tudi tam mogli zrihtat sobico. Tako, da zdaj tudi tam spimo superca.

Lep dan

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
1.3.2007 13:51:01   
eya
U, zdajle nas je pa ful gor user posted image  Se vidi, da je slabo vreme user posted image

Uporabniki na tej temi: eya, popmilka, *zvezdica*, maychika, alička, emmy, Marelica, flecker1

Moj mulček še kar spi, jaz pa kuham...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
1.3.2007 13:58:51   
mojčika
Jaz sem tudi zaradi MM slabo spala, sem kar naprej prisluškovala, se sploh nisem mogla sprostit, zdaj, ko je pri meni, pa tudi jaz bolje spim, takoj zaspim, prej sem rabila tudi uro ali dve, sem bolj brez skrbi, da me ne bo zbujala... sem te dni spala v dnevni, ker sem jo s kašljem zbujala, in sem spala še boljše, ne vem, a zaradi bolezni in utrujenosti, ali dejansko res zato, ker sem imela še manj skrbi, je pa tako, da imamo samo eno spalnico, zaenkrat bo moralo ostati tako, kot je, ko se preselimo, bo dobila svojo sobicuser posted image

Forsiramo mi ič ne, res pa je, da se ji hoja zelooo dopade, močna je zelo in zdrži zelo dolgo pokonci, sploh ne omaga, zato ji ene dvakrat na dan za 10m ponudim rokice, za igro, ne za kaj drugega, sicer pa se dviguje sama in stoji oz. gre sem in tja...

Jaz hvala bogu nimam sitnob okrog sebe, tašča me vse vpraša, načeloma pa tako ve, kaj jaz želim in kaj ne, moja mama je pa tako ali tako iste pameti kot jaz, nad ničemer se nimam pritožit, zato mi je tako lepo, ko jo lahko pustim kjerkoli...

Spimo zdaj samo še enkrat, med 12.00 in 14.00, je prav fino, ker takrat kuham, zvečer pa je tudi tako utrujena, da 19.30 v hiši govorijo samo še duhoviuser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 1.3.2007 14:01:00 >

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
1.3.2007 14:00:12   
mojčika
Ja samo dve ne poznamo, emmy in popmilka(user posted image hud nick), kdo stauser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
1.3.2007 14:20:19   
*zvezdica*
Uf, sem vas komaj prebrala, tolk ste čvekaleuser posted image

Marcel ravno spi, pa imam 5 minut časa.

Tud pri nas mali spi v vseh možnih položajih in zelooo podobno kot opisuje mojčika (tavanje po postelji). Bom kasneje prilepla sliko ene njegovih najljubših poz -  rit pokonci in čepi na kolenihuser posted image . Je blo pa ful smešnoi ta vikend, ko smo smučali v Italiji in je bla z nami v sobi tud moja mami...je rekla, no zdaj bom pa vidla kaj mali vražiček počne ponoči (kakor jamram vsak dan posebaj, da nič ne spi). Nisem mogla verjet, kot da to ni bil moj otrok...spal kot ubit!!! Je tko zgledal, kot da se ves čas zmišljujemuser posted image . Tako dobro je najbrž spal, ker je bil cel dan na zraku, pa še pri nama v postelji je spal (očitno se bolje počuti kot v svoji). Lahko ga pa kar pohvalim, da že 2 dni doma tud zelo lepo spi.

Barba, ja kolk zagovorov pa maš ti? Zagovor naloge pred diplomo?

Mojčika, kako je huda plesalaka MM..pa kakšni cute zobkiuser posted image .

Maychika, ti pa si faca...sem se nasmejali tvoji izjavi o darilih.....hudooouser posted image

Forsiranja tud pri nas na srečo ni....edino razne stare mame s hranouser posted image ...

Pokora, upam da Nika čim prej neha kuhat.

Alička, čestitke za prve Žižine korake!

Eya, ja mal klobase boš pa ja žigu privoščla nooouser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
1.3.2007 14:54:16   
alička
Joj kok ste ble pridne...Midve z Žižo sva bili vseeno malo na zraku, čeprav ni bilo nič prijetno. Zdaj je pojedla, o spanju ni govora user posted image . Pri nas še vedno spimo 2x na dan dopoldne in popoldne oz. že proti večeru. Zvečer pa zaspi okrog 20h.
Tudi jaz nimam problemov s taščo in mamo, nič ne pamatujeta user posted image .

http://zivica.moj-album.net/  ene par novih slik, naše navihanke.

Zdaj pa čakava atija, pa v Ljubljano imam spet predavanja, tokrat na žalost v Lj in ne v Kranju. Živa gre k drugemu babi/dediju. Treba je malo podelit, da ni zamere user posted image .

A, katera pozna Tomyev voziček, ki ga imama Živa na eni od slik. Tamala je čist navdušena nad njim teka po celem stanovanju in kriči od zadovoljstva. Drugi zadetek, pri nakupu igračk pa sem naredila zadnjič, ko sem ji kupila govorečega psa (Fisher Price). Govori in poje v slovenščiniuser posted image . Midva z atijem pa pojeva zravenuser posted image . Žiža, kar vriska in piska ko ga zagleda, ga objema in se mu smeji.
Risanke pa še niso aktulalne. Moram enkrat najti telebajske, mogoče ji bodo ti všeč.

pa pa

< Sporočilo je popravil alička -- 1.3.2007 15:01:21 >

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
1.3.2007 15:25:32   
Marelica
Moram nekaj napisat, ko že tako dolgo nisem.user posted image

Midve pa danes nisva nič šli ven, ker prav grdo piha. Sem pa fajn zakurla v hiši in odprla okno, tako da sva malo zaspali v svežem zraku.

Alička, seveda sem šla pofirbcat vaše fotke, ko si tak komot povezavo dala.user posted image  Joj, je Živa luštna punca, sploh oni roza trakec na ušesa ji ful paše. Pa sem se morala nasmejat, da imamo mi enak stolček, enak slinček, enako žličko....pa še enake banane.user posted image user posted image

Danes se mi pa kar ne ljubi nič delat, še kuhat ne. Do 16 mora biti pa kosilo na mizi. Sem se na hitrco odločila, da bodo kar špageti z enostavno omakico na osnovi bučk in motovilec zraven. Joj, sem skoraj pozabila, da moram še motovilec oprat, ker sem ga včeraj iz vrta kar v hladilnik nesla. Grem... 

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
1.3.2007 16:29:48   
barba
Zvezdica - to je pa naš faksuser posted image . Pred diplomo moreš zagovarjat nalogo iz matematične fizike, pol pa lahko dokončno oddaš diplomo in počakaš na zagovor diplomske naloge.user posted image  Sam potrdilo, da si diplomiral pa dobiš takoj - na enih faksih pa v enem mesecu.user posted image  Brez veze itak!

Smo bli na zraku, zdej je pa Meta pri tašči. Grem še malo posesat in se začet učit za zagovor.

Lp, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
1.3.2007 20:04:03   
mojčika
Nace, rojen 29. 03. 2006 (kajča,Klavdija, roj. 13.02.1978, specilaistka za mednarodno poslovanje, bodoča magistra znanosti  )user posted image

rojstvo: 52cm, 3260 g
1. mesec: 54 cm, 3980 g
2. mesec: 59 cm, 5070 g
3. mesec: 62 cm, 5800 g
4. mesec: 64 cm, 6400 g
5. mesec: 65 cm, 7060 g 
6. mesecev: 7500g in 67 cm

7.mesec: 8000g in 69 cm
8.mesec: 8200g in 70 cm
9.mesec: 8500g in 71,5 cm 

Mina, 29. 3. 2006 (Nenya, Neva, 2. 11. 1979, prof. ang. bodoči magister)  user posted image

1. rojstvo: 3200g
2. 2,5 mesec: 3730g
3. 4. mesec: 5340g
4. 5. mesec: 6000g
5. 6,5 mesec: 6400g, 67,5 cm

Tia,  31. 3. 2006 (maychika, Maja, 21. 3. 1979, diplomirani upravni organizator)  
user posted image
ob rojstvu: 3500 g, 50 cm
1,5 meseca: 4980 g, 57 cm
3. mesece: 6880 g, 64 cm

4,5 meseca: 7810 g, 67 cm 
6. mesec: 9000g, 69 cm
8,5 meseca:10610g, 77cm

Žiga, 1. 4. 2006 (Eya, Vesna, 14. 11. 1979, dipl. biolog)  user posted image

ob rojstvu: 3400g, 52cm
1. mesec: 4390g, 54cm
3. mesec: 5800g, 61,5cm
5. mesec: 6650g, 65cm

6,5 meseca: 7090g, 66,5cm
9. mesec: 7850g, 71cm 

Maya Marina, 4. 4. 2006 (Mojčika, Mojca, 22. 3. 1976, prof. slov. jezika, vaditelj plavanja)    user posted image

1. 3890g, 52cm (rojstna teža in višina) 
2. 1. mesec: 4600g, 56cm
3. 2. mesec: 5650g, 59cm
4. 4. mesec: 6750g, 65cm

5. 5. mesec: 7400g, 70cm
6. 6,5 mesec: 8660g, 71cm
7. 9 mesecev: 9300g, 72,5cm

Katarina, 7. 4. 2006 (Marelica, Barbara, 29.8.1979, univ.dipl.ing.agr. )    user posted image

roj.: 3260g, 48cm
1m: 4280g, 53cm
2m: 5450g, 56,5cm
3m: 6430g, 61cm
4,5m: 7430, 64 cm
6. m: 8300g, 68.5cm
7,5m: 9100g, 70cm
9m: 9530g, 74cm
Melissa,  7. 4. 2006  (flecker1,Valerija, 20.5.1977, slaščičarka) user posted image  

3100g, 49 cm - rojstna teža in višina 
1. mesec:  4090g, 53 cm 
2. mesec:  4780g, 56 cm 
3. mesec: 5780g, 61 cm 

4. mesec: 6500g, 64 cm 
6. mesec: 7845g, 68cm
9. mesec: 8900g, 71cm

Neli, 9. 4. 2006 (livia, Maja, 5.7.1976, dipl. ekonomist)
user posted image

1. 2780g, 49cm - ob rojstvu
2. 3330g, 53cm - 1 mesec
3. 4110g, 56cm - 2 mesec
4. 4990g, 60cm - 3 mesec

5. 5900g, 63,5cm - 4.5 mesec
6. 6420g, 67cm - 6. mesec  
9. mesec - 7790g, 70,5 cm, obseg glave: 44 cm,obseg prsnega koša: 44,5 cm 

Meta, 9. 4. 2006 (barba, Barbara, 25. 1. 1981, bodoči prof. fizike)   user posted image

rojstvo: 3690g, 54cm
2. mesec: 4920g, 59cm
3. mesec: 5690g, 62cm
4. mesec: 6600g, 65cm  
5. mesec: 7215g, 67cm

6,5.mesec: 8500g, 71cm
8. mesec: 9100g, 72 cm
9. mesec: 9315g, 73cm

Rene, 10.4. 2006 (DrejcDrejc, Andreja, arhitektka)  user posted image

rojstvo: 2950g, 48cm
1. mesec: 3900g, 53cm
2. mesec: 4950g, 56cm
3. mesec: 5600g, 60cm
5. mesec: 6900g, 68cm
6. mesec: 7300g, 70cm

9. mesec: 8050g, 71cm

Marcel, 10. 4. 2006 (*zvezdica*, Urša, 12. 9. 1977, sociologija- kadrovsko menedžerska smer) user posted image
 rojstvo:  2950g / 49 cm
1.5 meseca:   4190g / 55 cm
2.5 meseca:   5770g / 62 cm

5. mesec: 7340g / 66(68) cm
7. mesec: 8060g, 69cm
10. mesec 9000g, 75 cm

Ajda,  11. 4. 2006 (halena, Helena, 15. 12. 1977, zobotehnik)
  user posted image

rojstvo: 3040g, 52cm
1. mesec:4325g, 55cm
3. mesec:5620g, 60cm

5. mesec: 6510g, 63cm  
6. mesec: 7225g, 65cm

Hana Ela, 13. 4. 2006 (ČebelicaMaja)user posted image
ob rojstvu:3590g, 53cm
1. mesec: 4530g, 55cm
2. mesec: 5150g, 58cm
3. mesec: 5970g, 62cm
4. mesec: 7500g, 64cm
5. mesec: 7820g, 67cm
7. mesec: 8770g, 69cm

8. mesecev: 9650g, 75cm
9. mesec: 10050g, 75cm

Blaž, 15. 4. 2006 (ksenija., Ksenija, 24. 8. 1975, gradbeni tehnik in vaditelj plavanja)    user posted image

Rojstvo: 3480g, 49 cm
1. mesec: 4300g, 54 cm
2. mesec: 5180g, 57 cm
4. mesec: 5940g, 61 cm
5. mesec: 6520g, 62,5 cm 
6,5 mesecih: 7410g, 67,5cm

9 mesecev: 8140 g in 68,5 cm

Manca, 20. 4. 2006 (2mak)   user posted image

ob rojstvu: 3910g, 52 cm
1. mesec: 4710g, 55,7 cm
2. mesec: 5300g, 57,1 cm
3,5. mesec: 6170g, 61,6 cm

Maj, 21. 4. 2006 (Majčika, 16.06.1973, arheologinja)
 ob rojstvu: 4160, 55 cm
1. mesec: 4920, 59 cm
2. mesec: 5920, 61,5 cm
3. mesec: 6990, 64,5 cm
4,5 mesec: 7660, 68 cm
5,5 mesec: 8150, 70,5 cm
7. mesec: 8700, 71 cm
9. mesec: 9700, 73,5 cm

Anže, 25. 4. 2006 (miaxxx)user posted image

ob rojstvu 3600 g, 53 cm
1.mesec - 4260 g, 56,5 cm
2.mesec - 5410 g, 60,5 cm
4.mesec - 6540 g, 64,5 cm
5. mesec - 7040 g, 67 cm
6. mesec - 7360 g, 69 cm

Lana,  26. 4. 2006 (rozica11, Špela, 11. 1. 1979, univ. dipl. ekonomist) 
user posted image
rojstvo: 2680g, 48 cm
1. mesec: 4100 g, 54 cm
2. mesec: 4700 g, 58 cm
3. mesec: 5975 g, 61 cm

4,5. mesec: 6700g, 64 cm
6. mesec: 7580g, 68 cm

Lucijo Majo, 26. 4. 2006 v Lj (DeVilla)user posted image
rojstvo:    3480 g   49 cm
1. mesec: 4020 g   53 cm
2. mesec: 4580 g   57 cm
3. mesec: 5005 g   57 cm
4. mesec: 5615 g   62 cm
5. mesec: 5945 g   63 cm
6. mesec: 6540 g   64 cm
9. mesec: 7200 g   69 cm

Gaber, 27. 4. 2006 (maja979, Maja, 11. 6. 1979, zdravstveni tehnik)  
user posted image  
 rojstvo: 3450 g   53 cm
1. mesec: 3710 g   55 cm
2. mesec: 3980 g   61 cm
3. mesec: 5980 g    63 cm
4,5 meseca: 7080 g   68 cm
5. mesec: 7680 g   70 cm
6. mesec: 8030 g  71 cm
7. mesec: 8500 g 72 cm 

Kristjan, 28.4.2006, (Krista28, Tatjana, 8.10.1974, ek. tehnik) user posted image

rojstvo: 3900g, 53 cm
1,5 m: 5800g, 59cm
2,5 m: 7080g, 63cm
3m 1t:    8050g , 66cm
4,5 mesec: 9100g, 70cm
6. mesec: 9900g, 72cm

9. mesec: 10.850g, 78cm

Kristina, 3. 5. 2006 (Ankica, Andreja, 11. 6. 1979, prof.  geo. in zg.)   
user posted image
Rojstvo: 3090g, 50 cm
1. 4400g, 53 cm
2. 5570g, 58 cm
3. 6150g, 61cm
4. 6690g, 65cm
5. 6950g, 66cm
6. 7430g, 69cm  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   user posted image

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
1.3.2007 20:05:11   
mojčika
sem pripeljala statistiko malo bližje, jutri bom pa MM sama zmerila, ker imava ponovni pregled šele aprila

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
1.3.2007 21:30:39   
Pokora
Ojla čvekleuser posted image  Se pozna da je bilo kumrno in da smo se vsi po vrsti bolj notri držali.

Mi2 z nikom sva bila pri P in ga je pregledala, pa je najprej s5 rekla da je viroza. Potem se je pa vseeno določila da mu pogleda še kri (so mu jo že gledali prejšnjič). Pa še sreča da se je tako odločila, ker je bila zelo slaba, tako da smo dobili antibiotike. Upam da ga tole pocajta, ker da je en mesec skupaj bolan tud ni več normalno. Me že prav skrbi kdaj bomo mi s temi cepljenji opravili. Vi boste vsi dali skozi že tega pri enem letu, mi pa še s prvim ne bomo začeli...

Zvezdica, se mi je kar zdelo kaj boš napisala ko sem začela brati od smučanja in spanja. Ja to se mi zdi da je vedno tako pri tehle vražičkih da so takrat ko je še kdo zraven prav vzorno pridniuser posted image

Zvezdica in Mojčika, sta mogoče že razmišljali da bi prestavili posteljico? Jaz sem enkrat imela na obisku enega znanca ki se mal z, hm kako se že reče, radiostezijo (al karkoli pač že je). Ima v rokah dve palčki, ki se mu prekrižajo tam kjer so določene silnice. No in ta gospod mi je rekel da otroci ne spijo ok (pa mi odrasli tudi), če je pod posteljico (v zemlji) kakšna taka silnica - to so lahko vodni tokovi in podobno. Probajta malo premakniti posteljico, pa bosta videli.

Miaxxx, a sta se vi2 z Anžetom dojila? Jaz ne vem kako naj speljem nočno dojenje, ko bo šel v svojo sobico. Ponoči sem namreč totalna koma, čisti mesečnik in ga zdaj na pol v spanju vzamem h sebi, podojim in nato vrnem v njegovo posteljico. Ko ga bom pa prestavila, pa ne vem a ga naj nosim v posteljo, al si naj dam tja en stol, oz. kar počivalnil, al kaj user posted image

Eya, ja klobase jim je treba dat! Saj jaz sem tudi že pri 9m jedla slanino in joto. Res so neverjetniuser posted image

Alička, imate vi Živo, al Žižo? Verjetno ji Žiža samo ljubkovalno rečete, al kako?

Marelica, a si ti prekužena s toksoplasmozo? Jaz sem se v nosečnosti ful mirkala zaradi tokse. Sem solato fuul prala, pa nisem jedla surovega mesa in podobno. Motovilec sem si naredila samo enkrat, ker se mi ni dalo te majhne listke tako zelo prati. Je pa zanimivo da je nisem prebolela, pa sem bila celo življenje ful v stiku z mačkami - zunanjimi.

Krista upam da se Kristjan pocajta, oz. da mu zobki čim prej pokukajo na plano, če ga to matra!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
1.3.2007 21:45:34   
mojčika
Sem že razmišljala o prestavljanju postelje, a živimo v kraju, ki je cel na vodi, pri nas je celo mesto s slabimi silnicami, je izjavil en teh strokovnjakov...user posted image , ker pa jo vedno dobim obrnjeno, torej jaz jo položim proti severu, čez dve uri ima glavo proti jugu, v svoji ali moji postelji, sem se odločila, da jo bom probala dat spat takoj proti jugu, da vidim, če se bo obrnila nazaj, samo danes sem pozabilauser posted image

A ja, ko je spala pri moji mami, je izvajala iste scene, tako, da verjetno s premikom postelje ne bomo rešili ničuser posted image

Toksa, tudi jaz sem v zadnjih 10-ih letih skrbela za tri svoje mačke, ki so bile v stanovanju, a so hodile tudi ven, pobrala še pet drugih, ki sem jih dala naprej, stari ata je imel 5 mačk, vsi prijatelji imajo mačke...... tokse še nisem prebolela... tudi jaz sem se izogibala vrtni solati in regradu, vse kar se je skuhalo, sem pa jedla, solato sem raje kupila, tista iz trgovine itak bacile že sama ubija, ker je tak špricanauser posted image , vse to pa zato, ker imam kolegico, ki je zaradi vrta in mačjih iztrebkov imela SS...

Gremo v mižule, lepo boditeuser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 1.3.2007 21:46:27 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Zabavne igre za otroke na prostem - 13 pre...
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za zabavne igre za otro...

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.