|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Smo res socialna država?????
2.3.2007 8:38:20   
bambi
To kar se mi je zgodilo sploh ne morem verjeti.... da se kaj takega lahko zgodi v naši tako otrokom prijazni in socialni državi..... za bruhat.

No, da povem..... februarja smo šli za 4 dni na dopust v tujino, na obisk k babici in to v državo EU, Nemčijo. Ker sem zelo previdna, sem si seveda uredila zame in celo družino tudi zavarovanje za tujino. Pridemo v Nemčijo in drugi dqan dobi moja 17 mesečna hči vročino 40. Ker ji ni padla smo šli z njo k dežurnemu, kjer so ugotovili da ima pljučnico in znižan kisik v krvi. Takoj je bila sprejeta v bolnico, kjer so jo priključili na par aparatov. Ker imajo tam seveda zadeve dosti bolje urejene kot pri nas, je zraven otroka v bolnici obvezna prisotnost enega od staršev, kjer starš dobi posteljo, hrano, skratka vse kar si zaželi...... V bolnici sva ostali 10 dni, nato je reva dobila še rota virus. Ko smo prišli domov v Slovenijo, sva s ta malo takoj odšla do pediatra, kjer sem prosila da mi odpre bolniško za čas, ko je bil otrok v bolnici v tujini in sem morala biti z njo..... Sledil je pravi ŠOK!!!! Ne, bolniške pa mi ne morejo dati, ker se pri nas daje bolniška samo za nego in varstvo otroka doma, če pa je otrok v bolnici, pa tako in tako ima nego in varstvo tam..... Mene je skoraj kap. Ko sem poskusila razložit, da sem resnično morala biti ob otroku v bolnici, ker druge možnosti tam ni, mi je pediater dejal, da bi mi on sicer rad dal bolniško, ampak mu zavod tega ne bo kril in če dobi kontrolo nasrka on. Bila sem tako šokirana, da sploh ne morem opisat. Ko sem se obrnila na ZZZS so mi rekli, da tako pač je in da oni niso pristojni za odločanje o negi, itd.....

Kam se torej lahko obrnem???? Kje je kakšno pravno varstvo???? Torej če greš z otrokom v tujino in se tam slučajno kaj zgodi in mora otrok ostati 2 meseca v bolnici, kaj storiš???? Ker nimamo toliko dopusta, ki ga pač po naši pametni zakonodaji v takšnem primeru moramo koristiti, ali naj potem pustimo službo?????? Ali pa še bolje, otroka pustiš v tujini in greš delat?????? Kaj smo res tako gnila država??????

_____________________________

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Smo res socialna država?????
2.3.2007 9:08:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambi

Kaj smo res tako gnila država??????

Kar se tega tiče, očitno na žalost res.user posted image

A bi si mogoče lahko pri svojem zdravniku zrihtala bolniško zase, kot da si jo zase rabila? Saj ne vem, če se jo da za nazaj dobit, pa če imaš tako dobrega dohtarja, da bi ti to naredil, ko mu razložiš situacijo.

(odgovor članu bambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Smo res socialna država?????
2.3.2007 9:12:47   
Anonimen
ma ta država je res v ku*** sm včerj gledala dnevnik pa trenja tud mislm za pop****** kva teli državni organi in vsi skupj govorijo..mislm kaj jim iz ust lezi...pa to ni res...

pa kr glejte tednik ponovitev k je blo neki od pediatrične spet....joooj..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Smo res socialna država?????
2.3.2007 9:23:24   
štorkljica
Ne naša država res ni socialna....tudi tvoj primer je dokaz, socialna država je Avstrija in podobne. Jaz ti ne morem kaj drugega svetovat, kot, da se obrneš na ministrstvo za zdravje s kakšnim pismom oz. noto ali čim podobnim.
Želim ti veliko sreče!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Smo res socialna država?????
2.3.2007 11:15:26   
anajmad
o tem je že bilo ogromno napisanega. Bolniško ti lahko da samo tvoj osebni zdravnik za spremstvo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?