|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozeči splav
18.4.2007 14:24:01   
Bauka29
Živjo,

danes sem prvič na forumu, seveda sem se včalanila in tudi že kar nekaj prečekirala. Tudi moja diagnoza je : grozeči splav. Jemljem dabroston 3X1 in buscopan proti krčem. Krvavitev oz, rjav izcedek sem imela prejšnji teden 1 dan (bila v bolnišnici na opazovanju), sedaj pa je OK. Me pa skoraj ves čas, še posebej popoldan in proti večeru špika v jajčnikih oz. spodnjem delu trebuha, kot bi bilo premalo prostora... So to krči? Jaz si pod krče predstavljam tiste ob menstruaciji, zelooo boleče, žal imam z njimi izkušnje. Ali je "špikanje" tudi neke vrste krč? Sicer upam, da bo ok, skoz mi je slabo pa v noge me zebe. Kak nasvet ali vaša izkušnja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: grozeči splav
18.4.2007 14:26:08   
Lunca1
mene je tud špikalo, pa je bilo vse ok.

(odgovor članu Bauka29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: grozeči splav
18.4.2007 20:11:39   
darjatimci
Nočem te strašiti,imela sem isto terapijo kot ti,tudi diagnozo,a se je kljub mirovanju končalo z najhujšim.Začelo se je podobno,potem pa kot popadki.Rečem ti lahko le,da več kot so ti svetovali in,da se probaš čimmanj obremenjevat z najslabšimi mislimi,ne moreš narediti.Jaz sem potem še enkrat donosila kljub začetnim težavam s krvavenjem in imam zdaj že štiriletnega navihanega fantiča,res je da je on že tretji otrok.Želim ti vse najbolše,velikokrat pomagajo pozitivne misli,zato ne misli na najslabše,pa srečno.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: grozeči splav
18.4.2007 20:47:33   
žarnica
tudi moja diagnoza (v 5.tednu) je bila grozeči splav (en dan sem krvavela),en teden sem morala strogo mirovati in jesti dabroston. Nato sem bila še en mesec na bolniški in ni bilo več problemov.user posted image Me je pa tudi bilo strah vedno,ko me je kaj uščipnilo al pa zabolelo.

Srečno

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: grozeči splav
18.4.2007 21:42:24   
Anonimen
Jaz sem kar kmalu po tem, ko sem izvedela za nosečnost (4t) pričela krvaveti. Krvavela sem skoraj mesec in pol. (Pred tem sem imela IMN). Diagnoza grozeči splav. Jemala sem progesteron in res počivala. Cel forum sem prebrala po dolgem in počez, ker nisem smela kaj pametnega počet. Sedaj sem v 20t in je zaenkrat vse OK. Po 2. mesecih bolniške sem se vrnila v službo in zaenkrat (tok tok tok) dobro kaže.
Imela pa sem hematom, ki se je pač bolj počasi čistil.
Verjamem, da je težko, da se nebi obremenjevala, ampak je pa najboljše.

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: grozeči splav
19.4.2007 10:51:50   
tinaaja
cim bolj pozitivno. ta diagnoza se ne pomeni splava.. ti naredi kar lahko - pocivaj. v kolikor bi slo naprej moras vedet, da je bilo nekaj hudo narobe in da je kljub bolecini tako bolje.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: grozeči splav
19.4.2007 11:21:58   
Bauka29
Res hvala, za te večinoma, vzpodbudne izkušnje. Mirujem, papam dabroston, pol pa bo kar bo... Amak lahko vseeno ni; po glavi se podijo različne misli, čeprav vem, da to ni OK.user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: grozeči splav
19.4.2007 11:48:14   
annie
Ojla, tudi jaz sem bila na istem kot ti, v 6T sem začela krvaveti in bila 3 dni v bolnišnici, do 12T sem jedla Dabroston, predvsem pa sem morala zelo mirovat, pravzaprav se tudi sedaj bolj ali manj pazim (sedaj sem v 19T)...želim, ti, da bi se lepo izteklo, predvsem moraš mirovati in misliti pozitivno, kljub temu, da je težko...želim ti vso srečo user posted image

(odgovor članu Bauka29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: grozeči splav
21.4.2007 15:28:37   
kodrana
tudi jaz sem sedaj v petem tednu nosečnosti in sem začela krvaveti. včeraj in predvčerajšnjem, danes ni krvi več. jemljem tudi dabroston. je pa res, da je blo zadnje dni malo bolj stresnih, sedaj je že bolje. upam, da nama uspe bauka29. drži se in poročaj kako ti gre... lep pozdravček vsem


(odgovor članu Bauka29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: grozeči splav
23.4.2007 16:05:20   
Bauka29
No, jutri grem na kontrolo h G, po dobrem tednu. Krvavitve ni več niti rjavega izcedka. Jupi! 9 teden, še tri, pa bo prva kriza mimo. Kodrana, tudi jaz se pridružujem željam. Držmo pestiuser posted image !!!

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: grozeči splav
24.4.2007 9:51:29   
tinaaja
javi, kako je bilo.. drzim pesti user posted image

(odgovor članu Bauka29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: grozeči splav
25.4.2007 13:50:48   
Bauka29
No, obisk pri G oz. stanje je OK, čeprav če vedno vidi eno liso pod posteljico in pravi, da bi se še znalo kaj pocediti. Tisto špikanje spodaj je pa baje krčenje maternice, samo k sreči je tega vse manj, bolj popoldan ali proti večeru, verjetno posledica rahle utrujenosti. So se že videli gibi rok in nog! Prav neverjetno, ko to opaziš v svojem telesu...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: grozeči splav
25.4.2007 15:58:01   
natasarobi
pozdravljena bauka!
drži se in veliko počivaj - držim pesti.

lp,

(odgovor članu Bauka29)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: grozeči splav
26.4.2007 20:41:05   
kodrana
bauka29 vesela sem, da je vse ok. pri meni se je na srečo tudi umirilo. vse ok. kar se tiče špikanja sem pa presenečena, kajti moja ginekologinja je rekla da je to normalno. to niso krči... vsaj jaz si to predstavlam. drži se.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: grozeči splav
6.5.2007 12:05:38   
Kikina
Pozdravcek vsem!

Upam, da je z ostalimi, ki ste se udelezile v prejsnjih tednih te debate, vse ok. Sedaj sem jaz tista, ki isce vse zive informacije o tem, kaj se mi dogaja. Sem v 4 tednu nosecnosti in prvi pregled imam naslednjo sredo. Ze od vsega zacetka me zbada v spodnjem delu trebuha in sem zasledila, da se to lahko dogaja in da ni simptom za kaksne vecje tezave, vendar vceraj zvecer sem zasledila najprej rjav izcedek in potem se cisto malo krvi. Nic v primerjavi z menstruacijo, vendar sem se preplasila. Zakaj se te stvari vedno zgodijo v soboto zvecer, ko nimas ginekologa pri roki??!! Ponoci nisva z mozem skoraj nic spala in sedaj cakam na ponedeljek, da vidim kako in kaj. Po vasih izkusnjah vidim, da je lahko to tudi nevarnost spontanega splava. user posted image user posted image user posted image
Ta nedelja bo reeeeeeessssss dolgaaaaaaaaaa!!

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: grozeči splav
6.5.2007 14:10:38   
lana38
Zakaj pa ne greš kam na urgenco? Saj bi te sigurno v bolnico poslali, da te pregledajo. Jaz že ne bi čakala. Upam, da vsaj počivaš. Meni se je v petek zjutraj pojavil rjav izcedek, pa sem takoj šla do G. Imam strogo mirovanje in Dabroston 3x1. Izcedek se je umiril. Včeraj je bil bolj bled in manj ga je bilo. Danes se mi še ni pojavil. Upam, da ga več ne bo. Vseeno bi bilo bolje, da greš do zdravnika in da te v bolnici pregledajo.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Kikina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grozeči splav
7.5.2007 9:45:23   
Kikina
nisem tekla na urgenco, ker imam zmeraj obcutek, da delam preveliko paniko. Vceraj sem pocivala ves dan in danes sem ostala doma. Sedaj skusam prit do mojega ginekologa, da mi pove kako in kaj. Izcedek je res rjavkast, vendar ga ni veliko, priblizno, kot se vcasih pojavi kak dan pred menstruacijo, zato ne vem ce je to res kaksen znak nevarnosti ali ne.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: grozeči splav
7.5.2007 9:53:22   
lana38
Veš tudi jaz vedno počakam in ne hitim takoj k zdravniku, kadar gre samo zame. Ampak zdaj pa nisi več sama. Tu je user posted image . Morda pa rabiš še Dabroston kot podporo. Sam počitek ti verjetno ne bo pomagal. Moj izcedek je bil v soboto že dosti manjši. Včeraj pa ga sploh ni več bilo.user posted image  Sem zelo vesela, čeprav me je strah da se spet ne pojavi. A nisi v službi, da si lahko kar doma ostala? Vsak izcedek v user posted image  je za G. Nočem te strašiti, samo bolje 2 x več iti do G, kot 1 x premalo.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Kikina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: grozeči splav
7.5.2007 12:07:01   
Bauka29
Tudi jaz se strinjam, da je potrebno NUJNO h G! Če je vse OK (čeprav izcedek ni OK!) itak ni panike. Po mojih izkušnjah Dabroston nedvoumno deluje, sedaj sem že v 11 tednuuser posted image  in je OK, izcedka ni več. Res pa je, da se matrnica čiri in me kak dan prav grdo opominja - močno špikanje, včasih se še smejat ne smem. Jutri grem spet na pregled h G in bom videla našega pikca. Upam, da raste in...
Pogum v misli, vse "sotrpinke"!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: grozeči splav
7.5.2007 21:01:46   
tejč29
Pozdravljene punce, dovolite da se vam pridružim, ker sem ravnokar pretrpela eno tako "izcedkasto" izkušnjo.
Moji izcedki so se pojavili v 5 tednu in so trajali vse do 8. tedna....med tem časom sem imela 6 UZ in 3 krvne preglede za Bhcg, GV je bila vidna, ploda pa ni bilo videti. V začetku 8.tedna (iz petka na soboto ponoči) sem imela tako močno krvavitev z nepopisnimi bolečinami, da sem se nemudoma odpravila v bolnico. Bila sem cel vikend na opazovanju in v ponedeljek so mi naredili abrazijo....obup....vse moje sanje so se razblinile v trenutku....
Po 3 dneh sem se vrnila v službo in nadaljevala kot da se mi nič zgodilo - tako mi je svetoval tudi Dr. Psihično se tako hitro res nisem utegnila sestaviti po abraziji in so me po 10 dneh ponovno, pod nujno klicali v bolnico, češ da so opazili da na citološkem izvidu pri abraziji ni bilo ploda....torej....sum na IMN....ponovno sem doživela šok...ker je bil plod v jajcevodu velik že kar 2 cm so mi morali laparoskopsko odstraniti jajcevod........
Ker sem trpežna ko kopriva, sem si rekla "no pa začnimo z nova, drugič bo bolje".... ampak je moja jeza glede nestrokovnosti nekaterih Dr., ostaja...
Zato vsem svetujem....Dr. so tam zato, da nam pomagajo in naj nas ne bo strah, da nas nahrulijo češ da delamo paniko brezveze.........moja panika očitno ni bila brezvezna, pa vseeno mi niso pravočasno pomagali (IMN so videli komaj v 10. tednu nosečnosti, po 9x UZ in to na barvnem UZ)....
Danes sem končno dobila mojo 1. user posted image  , še eno počakam in spet v akcijo....upam, da nama bo tokrat uspelo    

(odgovor članu Bauka29)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: grozeči splav
9.5.2007 19:40:22   
Kikina
Tejc29: Zelo mi je zal tvoje izkusnje! Psihicno mora bit res zelo naporno, pa vendar vidim, da si res trpezna kot kopriva ... ta prava primorka!!! Drzi se pa spet akcija!! user posted image user posted image
Glede na to, da si iz KP sklepam, da se je vse to zgodilo v izolski bolnisnici?! Nic cudnega! tam noter je res prava groza. Imam par kolegic, ki so mi povedale res hude stvari o tej porodnisnici. Ni cudno, da jih vecinoma tece v Postojno!

Draga dekleta, i ste mi stala ob strani, danes pa vam sporocam, da je vse OK! V ponedeljek sem telefonsko prisla do G in mi je rekel, da z rjavkastimi izcedki ni nic narobe, da bi bilo narobe, ce bi bili krvavi in tako sem se malo pomirila in danes sem imela prvi pregled!!
Sem ga videlaa!!!user posted image  Imam ze prve 4 slikice, velik je 5mm in srcek mu ze bije kot velikemu! Sem pa v 6 tednu. user posted image user posted image

Hvala vsem za podporo!user posted image user posted image

(odgovor članu tejč29)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: grozeči splav
11.5.2007 18:41:17   
tejč29
Me veseli, da je vse OKuser posted image
...ta občutek je res čuden, ko čakaš in čakaš in čakaš, in ti ni nič jasno kaj se s tabo dogaja in vsaka malenkost se ti zdi zelooo pomembna...
ampak tudi to je del user posted image .... in je že prav tako.
Jaz bom šla v akcijo naslednji mesec, ker sem komaj danes zaključila z mojo prvo user posted image  po operaciji in mi je G svetoval počakati 2 user posted image ....

(odgovor članu Kikina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?