|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   enojajcni dvojcki in strah
2.5.2007 14:43:13   
zirafa76
Pozdravljene, sem se svezi clan foruma, sem pa ze brskala po njem. Sem v trinajstem tednu nosecnosti, naravni, ki je dala rezultate..enojajcni dvojcki..user posted image user posted image To je moja prva nosecnost in sem neznansko prestrasena, poskusam najti kaksne inf., vendar jih je malo, zato je forum najboljsa oblika. Na zalost sem tudi samauser posted image , ker moj zarocenec dela v tujini....torej, sama, prestrasena, ne vem se kaj.....Pa bi prosila punce, da mi napisete kaj koristnih inf.o enojajcnih dvojckih, kako ste se spopadale in kako je sedaj, torej cimvec....

hvala vamuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: enojajcni dvojcki in strah
2.5.2007 18:41:17   
guppy
Sicer imam dvojajčna dvojčka, ampak vseeno bi ti rada nekaj povedala. Ne sekiraj se v naprej!!! Mene je na začetku skrbelo, da bo kaj narobe, a bom krvavela, kako bom to prenesla... pa je bilo brezveze. Treba je s pozitivnimi učki gledat na svet, če pa je kaj narobe, met ob strani dobre zdravnike.

Pozdravček in lepe želje!
(in čestitke!!!!)

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: enojajcni dvojcki in strah
3.5.2007 9:36:24   
NAVT
Meni so na začetku potrdili dvojajčne dvojčke. Po naključju sem že pred nosečnostjo enkrat brala o transfuziji od enega k drugemu dvojčku in sem si ob informaciji (poleg ogromnega šoka) malo oddahnila, da nista enojajčna, ker je tako manj komplikacij. No, na NS pa se je izkazalo da sta enojajčna z eno posteljico. Sedaj hodim na dvotedenske UZ preglede, ki sem si jih dobesedno izborila. G na NS je tako napisala priporočilo v izvid, moja G pa o tem sprva ni hotela niti slišati. Pa sem si res izborila. Za enkrat se lepo razvijata (dve deklici) in sta bili pred dobrim tednom približno enako veliki. Razlika ni taka, da bi kazala na sum na karkoli.

Ne obremenjuj se preveč, v glavo si zapiči, da bo pri tebi vse OK in četudi bodo kakšen dan privreli dvomi v to, se ne pusti. Sicer pa ne prebiraj preveč tragičnih in neuspelih zgodbic o izteku nosečnosti z dvojčki. To samo veča dvome in šibi tvojo pozitivno naravnanost. Kadarkoli sem sama kaj brskala in seveda tudi prebrala kaj ne ravno pozitivnega, sem bila potem vsa iz sebe. Pomagalo ni nič, samo škodila sem si na ta način (in tudi mojima dvema).

A na NS si že bila?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: enojajcni dvojcki in strah
3.5.2007 12:14:07   
Jesica
Zirafa!

Moja zgodba z enojajčnimi se je super iztekla. Preberi si moje bivše poste (''enojajčna dvojčka brez pregrade'')! Najprej so me pošiljali na splav, pa se nisem dala:-) Da se ne bom ponavljala, ti priporočam, da si prebereš moje piskaranje po tem forumu, malo nazaj datirano.

Moja izkušnja je bila pozitivna. Kakšni so tvoji dvojčki biamniati ali monoamniati? To je pomembno.
Moje so bili monoamniati, prišla sem do 31t, potem smo bili 7t v bolnicah zarad nedonošenosti. Sedaj je vse super v redu. Doma sem 14 dni, punci sta zdravi.

Odženi slabe misli. Zapomni si, da ti življenje naloži toliko, kolikor lahko preneseš. Za vsa tvoja vprašanja sem ti na voljo.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: enojajcni dvojcki in strah
3.5.2007 21:02:14   
zirafa76
Cao....Ja, hvala za vse dobre inf., moji so enojajcni dvojckiuser posted image user posted image , spola mi se niso dolocili, pravijo da se se ne vidi, z NS pa imam malo nesrece..Namrec ginekologinja me je napotla v Velenje, kjer pa sem klicala in klicala, pa so najprej bili zasedeni, pa se enkrat poklici, pol sem izvedela, da je kar skoraj dva tedna ne bo in sedaj sem tik pred zdajci v 13 tednu in ne vem, kaj naj naredim, ker je pred pon. ne bo.Poskusala bom se za Domzale ali Lj, ce bo slo...Drugace pa imam to sreco, no, da sicer zacasno zivim v tujini in sem trenutno, no zadnja dva meseca doma, ker moj moz dela v tujini, pa mi je dolgcas biti sami..kakorkoli imam dva ginekologa, enega tam in to tu, ker sem pac v slo.Mi je pa ginek.v tujini sicer nekaj gledal in meril, pravi da je normalno in ce bo potrebno, me bo se enkrat on poslal...on je gin.z mednarodnimi izkusnjami iz Zda, Spanije....in je res bolj vesten kot ta tukaj..vendar mi je rekel, da naj vseeno grem v Slo. in bo pol videl, ce bodo potrebne dodatne preis.Me pa hoce vsakih 14 dni, od takoj, ko mi je potrdil dvojcke...Mislim, da je to kul, se posebej ko berem tu na forumu, da ginekologi ne radi vabijo tako hitro...Poleg tega pa se vseeno hodim na pregled tudi tukaj, torej imam kar dvojne prglede..do junija, ko se dokoncno preselim gor...Kako pa je sam porod.carski verjetno???Tega me je groza..drugace pa zeenkrat vse o.k.Oba imata okrog 55, brez nekih razlik v rasti, sicer pa kdaj se najraje pojavijo???Katere preglede pa ste se opravile glede na te enojajcneuser posted image user posted image  dvojcke???
Kako pa je bilo z vajino tezo??Vem, da to ni bistveno v teh trenutkih, sem pa firbcna...jaz sem pridobila do sedaj slabe 4kg, torej imam 69kg pri 179cm, so pa hlace se vedno prav...Pa vendar se ne zelim prenazirat za dvauser posted image user posted image , ceprav sladkarijam ne ubezimuser posted image user posted image ....
hvala se enkrat za vse inf.user posted image user posted image user posted image user posted image
pozdravcek

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: enojajcni dvojcki in strah
3.5.2007 21:07:26   
zirafa76
Navt, v katerem tednu pa si, ce smem vprasat????user posted image user posted image In kako se pocutis????user posted image user posted image pozdravcek

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: enojajcni dvojcki in strah
3.5.2007 22:27:28   
NAVT
Zirafa76, sem v 26. tednu. PDP imam 12.8., računam, da bosta moji deklici julijki, upam da ne bo prej. Počutje je trenutno bp. To je moja druga nosečnost. V primerjavi s prvo, trebuh hitreje raste. Zaradi lastnega firbca si merim že približno dva meseca obseg pasu. V povprečju se obseg poveča na teden za 2 cm, redim pa se ne kaj preveč. Po malem zatekam, tako da se kar bojim kaj bo šele ko pritisne vročina. Fizioterapevtka mi je svetovala, naj si nabavim najlonke z višjim denom. Kupila sem si samostoječe, ker ne motijo trebuha pa še grejejo manj. Rekla mi je, naj z njimi zdržim kolikor pač bom. Se trudim :)
Sicer se trudim precej počivati (kolikor mi moj dveletni korenjak dopusti). So dnevi, ko sem ves dan na nogah in v muvingu, pa dnevi ko v glavnem poležavam. Zdržati moram vsaj do konca meseca, pol smo na konju, tako pravi moja G, ampak jaz vem da bodo punce julijke.

Od preiskav sem  bila na NS. Do sedaj sem se zredila za 8 kg. Trebuh ni tako ogromen kot sem si predstavljala. Nenehno si namreč predstavljam, da se čez en mesec skoraj ne bom mogla več premikati. To se mi dogaja že od januarja, pa sem še vedno na dveh nogah in me še ne prenašajo drugi okoli. Na momente se počutim, kot da sem prvič noseča, kot da ne bi imela za sabo že ene izkušnje s trebuhom. Je pa vsekakor druagačna izkušnja kot nositi enega otroka.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: enojajcni dvojcki in strah
3.5.2007 23:00:42   
zirafa76
Pozdravcek.....Torej, si me malo pomirila, sem namrec mislila, da bom pravi kit.user posted image ...Ceprav je to moja prva nosecnost sploh, pa si vseeno ne predstavljam kak bom izgledalauser posted image ...se pa veselim..user posted image user posted image Je pa sicer zame poletje definitivno boljse kot kaksna zima, ker boleg trebuha se oblacit vse pulovre....sedaj vsaj lazje kupis kaj za oblect, pa se poletna moda je tako udobna in fajna, da lahko veliko normalnih stvari porabis se kasneje, ker vse frfota in vse siroko....Ne mislim pa zapravljat prevec za stvari...Seveda pa hocem bit lepa noseckauser posted image , kar pa seveda oblacila niso pogoj, ampak oseba sama..user posted image Ze itak se mi zdi, da vsasih zarim, vsasih pa zapadem v depresije, se posebej ker mojega ni doma..user posted image user posted image user posted image
Me pa zanima, kaksne so te nogavice???Ali uporabljas tudi ta podporni trak za trebuh???Kje pa se dajo kupit kaksne kopalke za user posted image ????

Pozdravcekuser posted image user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: enojajcni dvojcki in strah
4.5.2007 14:21:25   
NAVT
Za kopalke ne vem, ker sem v prvo bila poleti toliko noseča, da se ni videlo še nič, sedaj bom pa rodila sredi poletja (upam da ne prej), pričakujem, da bom na koncu morala strogo ležati, torej me morje ne bo videlo.
Nosečniški pas sem kupila že za prvi trebuh, proti koncu in mi je ful olajšal. Od La Vie, naštimaš pa ga okoli pasu, torej je obremenjen le pas. Dobila sem ga v Sanolaborju, sicer ga pa imajo marsikje. Pa kakšnega drugega tudi. Sedaj sem ga začela že veliko prej uporabljati, pa se mi zadnje dneve zdi, da mi ne olajša več. Se moram pozanimati ali še obstajajo na tržišču tisti pasovi, ki so povezani še z rameni, tako da bolj privzignejo oz. držijo težo trebuha. Če ne, se bom morala obrniti na kakšno fajn šivilijo.

Nogavice so pa čisto običajne najlonke, le da je DEN nekoliko večjo. Meni je fizioterapevtka rekla, naj nosim vsaj 70 denske, pol sem si pa kupila 140 in res občutno stisnejo noge. Še sreča da so zdaj temperature padle, da ni muka, sicer sem pa prej štrajkala, kar tudi ni prav. 

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: enojajcni dvojcki in strah
6.5.2007 13:47:45   
lejca
Zirafa..

ne zelim te prestrasiti..zelim le,da bi se ti izteklo kar se da srecno...Rada bi ti dala nasvet ,da velikoooooooooooo pocivaj....predvsem pa da si kupi tudi trebusni pas....
Pri enojajcnih dvojckih pride do TTTS slej kot prej...pride ko najmanj pricakujes...zato je toliko bolj pomembno,da delas tudi UZ na 2 tedna....in da resnicno pocivas kolikor se le da...
...govorim iz lasnih izkusenj...na zalost sem izgubil svoji deklici v 22.tednu...nosecnost je zelo rizicna...zato se izogibaj naporom.

vso sreco ti zelim...tebi in tvojimauser posted image user posted image
lp lejca

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: enojajcni dvojcki in strah
6.5.2007 22:00:39   
bianka
zirafa 76 najprej čestitke za user posted image user posted image

Tudi sama sem pred kratkim rodila CR enojajčna dvojčka.Po dopolnjenih 37t so mi naredili CR.ja res je kot ti pravijo druge da je nosečnost z enojajčnimi dvojčki res rizična.Na Pušenjakovem forumu sem prebrala da je celo bolj rizična kot nosečnost z trojajčnimi trojčki.To je zelo dobro da imaš pogoste preglede predvsem za radi TTTS.No moja gin.ni bila mnenja da je potrebno gledat tako pogosto zato sem šla tudi na samoplačniške preglede.Pa to sedaj sploh ni pomembno.No moja dvojčka sta bila monohoriata-biamniata.To pomeni skupna posteljica in vsak v svoji votlini.Ta pregrada se je videla šele na NS.Kot ti je že jesica napisala je zelo pomemben podatek ali so bi ali monoamnioti.Pri teh drugih je nosečnost še dosti bolj rizična.
A imata tvoja dvojčka skupno ali vsak svojo votlino? Teža ob rojstvu mojih dveh fantov je bila 2700 in 2730g.
če te še kaj zanima nas je tukaj nekaj takih ki ti bomo znale odgovorit na kako vprašanje,drugače pa uživaj v nosečnosti in počivaj,ker bo potem še dosti dela.

lp

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: enojajcni dvojcki in strah
6.5.2007 22:41:55   
zirafa76
Hojla, sem se prav prestrasila, ko sem prebrala vajina sporocila....user posted image Srcno upam, da mi bo uspelo do konca, ceprav me je res strah...Trudim se ne mislit prevec , ampak tako je...Kot vem sta moja dvojcka monoamnioti, grem pa sele sedaj na NS, teh dneh...Tako da ne znam povedati, ce je kaj taksnega kot pregrada..zaenkrat je ni videti..imam tudi zelo dobre slikce..No, zaenkrat je vse v redu, oba sta zelo zivahna, enako velka ter kaze vse o.k.Sicer je to moja prva nosecnost, zdrava sem se kar, nisem nikoli kadila, pila ali kaj podobnega, pocivam pa res ogromno, ker ne delam in sem doma....sem zaposleni tuje firme in v tem stanju ne morem delat...Je pa moj gin.zaenkrat zadovoljen vendar ....bom jutri verjetno zvedela kaj vec.....

Kako pa je bilo v casu nosecnosti???Kaksne bolecine???Jaz na sreco do sedaj nisem imela nobenih izcedkov, razen belega, ki je normalen, pa se sedaj se je umiril, slabosti so skoraj mimo......Pazim kaj jem ter jemljem folno, vitamine in zelezo....Res naredim kar je mogoce za moja dvauser posted image user posted image soncka......In akaj pride do splava pri 22-24 tednih????Vem, da sem prebrala ze dosti, ampak se vedno me je strah in premalo vem...........

Res iz srca hvala, da sta se mi javili, seveda pa me bo zanimalo se kaj....se posebej kako je bil ta carski rez in kako si se pripravila na vse to????

Hvala vama iz srcauser posted image user posted image

pozdravcek

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: enojajcni dvojcki in strah
6.5.2007 22:58:48   
lejca
Zirafa...

pri meni so se tezave zacele ze na zacetku...sem dobivala inekcije ,proti splavu....sem veliko pocivala...ko sem se pocutila bolje ,sem pa seveda sla ven..na sprehode,plavat...po mojem bi morala strogo ostati v postelji...ko bi le vedela takrat vse to...na zalost v prihodnost se ne vidi...
moram reci,da sem vso nosecnost cutila ,da bo vse v redu no potem pa ss....se ti zrusi svet...
po mojem bo pri tebi potekalo dobro,ker na zacetku nisi imela tezav kot jaz...

sprasujes zakaj pride do ss pri enojajcnih dvojckih? Imenuje se  twin to twin transfusion sindrom,kar pomeni da eden dobesedno pobere hranilne snovi in kisik drugemu....moji dve sta imeli pregrado...dve sobice in eno kuhinjo ...se rece tako..hehehhe..
na zalost se pri TTTs ne da kaj veliko nardit...pride slej kot prej ..vazno je da pride cimbolj proti koncu nosecnosti...ti svetujem da preberes kaj vec o tem...pride prav....

lp Lejca

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: enojajcni dvojcki in strah
7.5.2007 10:15:03   
Jesica
Zirafa, imam en članek, ki ti razloži, kaj je to TTTS. Našla sem ga na internetu , napisal ga je Pušenjak. Najboljše, da dotipkaš na najdi.si, pa ti ga bo vrglo ven. Pri monohoriatih (ena posteljica) je nevarnost TTTS, ko se ponavadi opazi malo kasneje, ko en začne zaostajati in je tudi povečana plodovnica. Verjetnost, da se ti ti zgodi je 15-20%. Tako, da se splača tvegat, če nosič biamniate. Po moje. Lahko se TTTS pojavi kasneje in pač čakajo, da zahiranček zraste toliko, da je sposoben preživeti in ti sprožijo porod. Ni pa nujno, da do tega pride.
Kot vidim imaš isto monoamniate, tako kot jaz. Je rizično, ker se lahko zapleteta med seboj in odmreta. Monoamniati so rizični proti koncu nosečnosti. Meni je vsa stroka govorila, da naj grem prekinit, ker je totalno sranje in da je enostavno prevelik stres za žensko. Še posebej, ker lahko otroka izgubiš dokaj pozno, po 20.t.

V 2ot. sem izvedela, da se je zmotil in da sta monoamniata. V 31t mi je odtekla voda in sem morala takoj na CR. Tamali sta bili čist prepleteni med sabo in še sreča, da mi je odtekla voda, ker vprašanje, kaj bi bilo, če bi se nosečnost nadaljevala. Itak pa me ne bi pustili dalj od 34t.

Kaj naj ti rečem? TOčno vem kako se počutiš. Meni je Pušenjak na začetku videl monoamniate in je rekel, naj prekinem, da težko, da bom donosila. Isto je videla moja G. Potem se je dr. Cerar 'zmotil' videl biamniate, na koncu so bili pa monoamniati. Na podlagi Cerarjeve zmote sem se odločila, da ne grem na splav. Kako bi se pa odločila, če bi mi še Cerar na začetku rekel, da sta monoamaniata....Ne vem. Je pa res, da sem do 22t živela v prepričanju, da nosim biamniata. Čeprav globoko v sebi, mi ni bilo čist jasno....4 G so videli monoamniata, 1 pa biamniata. Lepo prosim!. Sem kar čutila, da se je zmotil, sam za mojo psiho je bilo pa bolje.

Zdaj sem lahko pametna, ker imam doma 2 punci. Do 26 t sem nekako živela, kar bo pa bo. Bila sem pripravljena tudi na to, da gre vse k vragu. Nekako sem sprejela tveganje, zavedala sem se, da se lahko slabo konča. Vsi so mi govorili, da je splav v 22t velik stres, bolj kot v 12t. Tudi tega sem se zavedala. Edini nasvet, ki ti ga lahko dam je to: sprejmi odločitev. In potem pač stojiš za tem. Če se boš odločila, da boš donosila imej samo to v glavi, odženi slabe misli, in POČIVAJ. Probaj se zamotit. Če prideš do 28t, si nekako iz hudega ven. Sama sem sedaj videla, ko sem imela nedonošenke, kakšni majhni pikci se rojevajo. Je tudi to nedonošenstvo naporno, pa inkubator, ampak ti povem, da kar gre. Kar jemlješ neko energijo. Rojevali so se 26t, pa so sedaj v redu.

Kar koliko se boš odločila, vedi da je prav, saj je to tvoja odločitev. Pa ne razmišljaj, kaj gre vse lahko narobe. Tud avto te lahko zbije na cesti. Je pač tako, da včasih moramo v življenju kaj tvegat. Odvisno kakšna si po karakterju. Je pa žal to čista loterija in ti povejo statistično verjetnost. Žal je to breme, ki ti ga naloži življenje. TUdi če se odločiš za prekinitev je tako prav. Oboje je prav, ker je to tvoje življenje in ti pač nosiš to odgovornost.

Jaz sem hodila na UZ na 2 tedna. Pred vsakim pregledom sem bila kar malo nervozna, začutila sem ju šele v 22t, od takrat sem potem spremljala, koliko me brcata in bila sem pozorna, da sem vsak dan čutila brce. Takoj sem šla na bolniško, sem pa hodila na sprehode (dokler je šlo), pa na kavice, v trgovino. Normalno vse.

Drži se, pogovori se s svojim G. Če kaj rabiš, mi pošlji ZS.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: enojajcni dvojcki in strah
8.5.2007 23:10:49   
zirafa76
halo, pozdravcek vsem...No. NS je za mano..kot si ze omenila Jesica, bo to res drzalo...Dr.Strahova mi je iskreno povedla 50% /50%.Pocivati velikooooo..Jaz pa v solze..user posted image user posted image In se sedaj ne morem k sebi...Pocasi zacenjam dojemat tudi tvoj nasvet..naj mislim pozitivno in kar bo bo...seveda pa se zjocem za vsako ko pogledam slikce..sta pa perfektno zdrava...tveganje sem imela kar 1./6...., za oba, perfektno zdrava vse, drugo pa je to....
No, sedaj verjetno potrebujem dost mira in casa......
se priporocam se za kak nasvetek.....user posted image

pozdravcek vsem..............od user posted image ....zalostneuser posted image



_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu Jesica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: enojajcni dvojcki in strah
8.5.2007 23:18:31   
Marogica
Naj mi prosim ena razloži, kaj pomeni monoamniata in biamniata. Ima to kakšno vezo s posteljico ali kaj? Oz. v čem je nevarnost večja?

Žirafa, saj ne vem, kaj ti naj rečem, najbrž nič kaj fajn situacija, ki pa je na žalost ne moreš spremeniti in resnično lahko samo čakaš do poroda, da vidiš kako in kaj.

Želim ti nekomplicirano nosečnost...iz srca in kolikor je to seveda možno.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: enojajcni dvojcki in strah
9.5.2007 7:05:50   
emaa
Marogica taka nosečnost je zelo tvegana, saj med dvojčkoma ne obstaja pregrada, vsak ima svojo popkovnico, vendar skupno posteljico, zato obstaja celo morje komplikacij, ki se lahko zgodijo. Mono ali bihoriati pomeni koliko jajčni so, bi ali mono amniati pa kakšno je stanje s posteljico. Na tem linku http://www.pregnancy-info.net/monoamniotic.html si lahko več prebereš o možnih komplikacijah.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: enojajcni dvojcki in strah
9.5.2007 12:36:38   
NAVT
Enamair, meni so pa razložili, da so bi- ali mono- amniati ločujejo glede na amnijsko ovojnico (torej vrečko), bi- ali mono- horiati pa na posteljo. Jaz namreč nosim monohoriata in biamniata. Sta enojajčni dvojčici s skupno posteljco in vsaka v svoji amnijski vrečki.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: enojajcni dvojcki in strah
9.5.2007 12:47:52   
Marogica
Emamair, hvala za info in link, vendar preslabo razumem angleško. Grem na nemškega googla poiskat...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: enojajcni dvojcki in strah
9.5.2007 13:46:26   
emaa
NAVT saj imaš ti najverjetneje boljšo informacijo, saj si le noseča z monoamniati, jaz si to pač bolj po 'domače' razložim, upam, da ne zameriš. Upam pa, da se vam vsem najbolje izteče.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: enojajcni dvojcki in strah
9.5.2007 16:46:17   
zirafa76
Pozdravcek vsemuser posted image user posted image
danes se pocutim ze veliko boljse, se posebej po vseh prebranih linkih, forumu ter pogovuru z mojim...sva prepricana, da bosta najina sonckauser posted image user posted image  prisla zdrava..cetudi prezgodaj, sploh ni pomembno, cetudi bosta v inkubaturju..bodo ze poskrbeli za nas....kot sem razumela, se najvecje tezave pojavijo okrog 26 tedna, obstaja pa celo zdravilo, ki sicer ni ne vem kako preizkuseno, pa vendar omeji gibanje tvojckov v maternici in je manjsa moznost zapletov...zdravilo vpliva na tekocino, jo razredci, da se ne moreta tako gibati...hmmm ja zanimivo..upam, da vsaj do 26 tednov bo o.k., pol pa tudi lahko rodim......user posted image user posted image
pocivam pa tako dosti....se prevec..........
Mislim tudi, da bi pregledi nosecnic splosno morali biti vsak teden, ker nikoli ne ves.....

A je ze katera slisala za napravo, ki meri bitje srckov user posted image user posted image  ter njihovo gibanje in ce, kje se jo da dobiti in kako je uporabna?????

pozdravcek vsemuser posted image user posted image

p.s. kdaj kupitit nosecniski pas in kje????user posted image

lep dan vsemuser posted image user posted image , tudi moji so postali lepsi v novem upanju na najboljse.........

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: enojajcni dvojcki in strah
9.5.2007 18:12:17   
bonci
Ne vem kdaj priporočajo nesečniški pas; nosim ga približno teden dni in se počutim bolje. Noseča sem z dvojajčnimi dvojči.
Kupovala sem v BTc-ju v LJ, trgovina Kepica. Za tvoj konec pa ne vem.
Srečno!!!user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: enojajcni dvojcki in strah
10.5.2007 12:11:29   
siskamiska
Zirafa76, mislim da se da nosečniški pas kupiti v Sanolabor trgovini, ne vem pa če jo imate v Celju.
Misli pozitivno pa bo vse ok. Posiljam ti veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da bosta boljše volje in da se ti bo vse lepo izteklo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu bonci)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: enojajcni dvojcki in strah
10.5.2007 19:45:47   
zirafa76
Stran: [1]
Uporabnik Sporočilo<< Starejša tema Novejša tema >>


pozdravcek vsemuser posted image user posted image
hvala za vse zelje, sem pravi optimist, ko sem prebrala vse clanke....user posted image user posted image user posted image user posted image

Jesica,prebrala sem tudi tvojega, zanima me, ce si prezivela kaj casa v bolnici, kajti mene naj bi poslali v bolnico, sicer ne vem kdaj....kdaj pa je najvecja moznost prepletanja?Torej, ce prilezes nekako do 27 tednov so moznosti a ne???/

soncke vsem............user posted image user posted image

_____________________________

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: enojajcni dvojcki in strah
11.5.2007 17:50:54   
Jesica
Marogica: Plod ima dva ovoja. Zunanji se imenuje horionski ovoj, notranji pa amnijski. Dvojajčni imajo vsak svoj horion in vsak svoj amnij. Torej so bihorioni in biamniati, posledično vsak svojo posteljico. Število horionov, ti pove število posteljic. Posteljica se razvije kasneje, nekje v 9t nosečnosti.
Pri enojajčnih imaš pa 4 vrste različnih nosečnosti, odvisno kdaj se deli opoljeno jajčece po oploditvi:
1) Če se jajčece deli od 0-4. dneva=bihoirata in biamniata (ista nosečnost kot pri dvojajčnih)
2) Če se jajčece deli od 4.-8 dneva= monohoriata in biamniata (skupna postelja, prisotna pregrada)
3) Če se jajčece deli od 8-12-dneva= monohoriata in monoamniata (skupna postelja, brez pregrade)
4) Če se jajčece deli po 12.dnevu = siamska (zraščena skupaj)

Zirafa76:
Dr. Strahova je fajn. Moja G je v Domžalah, dr. Jemec, pa me je še Strahova pogledala, ker je bila ravno zraven. Ne morem ti povedat, kako te razumem. Kot bi sebe gledala, poslušala. 14 dni sem samo jokala, gledala TV, se smilila sama sebi. Ploda pa isto zdrava, kot pri tebi.
Meni je dr. Cerar vodil nosečnost in me obravnaval čist normalno. UZ vsake 14 dni. Natančno premeril vsakič oba ploda zaradi TTTS. Je pa pri monoamniatih manjša možnost za TTTS kot pri biamniatih. Pa ne vem zakaj. Prej nisem bila nič v bolnici, razen en dan, ko sem šla po Flosteron. Živela sem čist normalno. Seveda s poudarkom na počivanju.
Najbolj nevarno glede TTTS je nekje med 25-28t. Po 28t redko pride do tega in si definitivno iz ta hudega ven. Žal pa je s prepletanjem popkovine ravno obratno, večja kot sta ploda, večja je nevarnost. Zadnje trimesečje je najbolj nevarno. Samo ti povem, da ni pravila. Ena izmed nas, PI ji je ime, je nosila do 37t. Meni je napisala, da so jo kar pustili. Meni je dr. Cerar rekel, da me dalj kot do 34t ne bo pustil. Kar je prav, boljš rodit prej, kot pa čakat, pa da potem pride do kakega sranja.
Je težko, če je otrok nedonošen. Pa tud mogoče ne veš, a bo vse v redu z njim, ker dosti problemov se pokaže šele potem, ko je otrok starejši. Ampak to je brez veze razmišljat.
Po tem kar sem videla tam, sem optimist. Veš kakšne majhne pikce spravijo gor. Ja, 28 tedenski so potem kasneje čist fajn otroci. Nedonošenčki pa nekje do 3 leta ujamejo vrstnike.
Tudi jaz pri svojih ne vem kaj me še čaka. Drug teden imam prvo kontrolo, pa potem še razvojno ambulanto konec meseca. Tam mi pa povejo, če se dobro razvijata.

Pogumno zagrizi v tole. Je težko, ampak na koncu ti bo poplačano. Nimaš kaj, draga Zirafa, enostavno pojdi naprej sedaj, pa prosim, obveščaj.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?