|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev in endometrioza
8.5.2007 16:33:37   
lara light
Drage borke za najvecjo vrednoto tega planeta,
 
sem lastnica endometrioze. Konec jan 07 sem imela laparo in odstranili so mi cokol.cisto in nekaj zametkov cist. Ostala so zal stevilna zarisca in v zacetku aprila mi je Dr. Res diagnosticiral nove ciste, ki so bile vidne na UZ. Dobila sem klomifen (3-7 dan, ˝ tabl., stranski ucinki minimali, rahlo spikanje) odreagirala po besedah Dr. Resa dobro, saj so bili vidni veliki folikli. Test PCT ok. Danes pa roza izcedek, ki verjetno nakazuje M.
Res bi lepo prosila za kaksno izkusnjo ali nasvet glede moje situacije, saj se ze vrsto let trudiva. Doktor, ki me je operiral v jan 07 je svetoval zanositev v roku 6. mesecev. To bo pa zelo kmalu. Kaj se lahko storim sama? Hvala vsem, ki mi boste odgovorile in z najlepsimi zeljami vas toplo pozdravljam.
 
Lara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev in endometrioza
9.5.2007 8:15:31   
thaiss
Lara, tudi jaz sem imela endometriozo. Operirali so me janarja 06, junija 06 sem zanosila (čeprav z med. pomočjo).
Želim ti, da čimprej zagledaš user posted image

user posted image

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zanositev in endometrioza
9.5.2007 9:09:19   
*goldfish*
Tudi jaz sem imela endometriozo, vendar nisem šla na operacijo in ni bila velika, kot oreh je bila. G mi je  svetoval, da naj prej zanosim in s porodom bo mogoče endometrioza tudi izginila. Zanosila sem v roku 6 mesecev, toda endometrioza je po pordu še bila, vendar zelo mala (grahovo seme).

Tak da optimizem v rokeuser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zanositev in endometrioza
12.5.2007 7:52:26   
Massa26
Lara ali imaš tudi pco? Ker kakor vem, je klomifen bolj za te primere, ne za endometriozo. Zoprna situacija, user posted image user posted image user posted image . Ne me prijet za besedo, ampak zasledila sem, da nekateri G v takem primeru dajo za nekaj mesecev kt, da se vse te motnje ustavijo in takoj potem naj bi bile večje možnosti za zanositev. Ne razumem tudi, kako da ti je po laparo toliko žarišč ostalo, a jih niso mogli odstranit? A o ivf ste že kaj govorili? Če bi bila na tvojem mestu, bi počakala še teh par mesecev, potem pa najkasneje jeseni še enkrat na laparo (poleti laparo itak večinoma ne delajo) in takoj na ivf. Saj se ne sliši prav zapeljivo, ampak po moje bosta imela tako največje šanse. Če seveda do takrat ne rata. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zanositev in endometrioza
12.5.2007 19:46:56   
aurora28
Tudi pri meni so pri laparoskopiji ugotovili, da imam PCO in endometriozo, so ji jo odstranili in  mi rekli, da naj čim prej zanosim. Upam, da nama bo ratalo v roku 6 mesecev. Zdaj je že drugi mesec po operaciji in upam, da tokrat bo ratalo.  

_____________________________

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.


************************************************

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zanositev in endometrioza
13.5.2007 1:50:08   
lara light
Zdravo punce!
Draga Thaiss in Mana_t super sta se odrezali, user posted image . Meni je Dr. Reš rekel, da moram najprej vse postopke (preglede, klomifen,..) najprej dat skozi potem bova govorila o umetni, da ne morem preskakovat stvari. Ne vem, mojih 6 mesecev se izteče že julija??user posted image

Massa26, ja, omenil je PCO. Samo enkrat na UZ je to dr Reš opazil. Prej mi moja G ni nikoli tega našla, niti v Postojni, kjer sem imela več pregledov in potem laparo. Res je klomifen bolj za PCO in spodbujanje nastajanja foliklov, ker si želim zanositi in ker je to najboljša terapija za endometriozo. Glede terapije s kt in potem boljše možnosti za zanositev, ni Reš rekel ničesar. Ne znam odgovorit zakaj niso ostranili žarišč, menda ni bilo mogoče, ker bi lahko poškodovali organe. Imam št. žarišča po potrebušnici. Dan po operaciji ne razumeš dosti, pol pa ni nobenga, da bi ti v detajle razložil. Dr Reš pa hiti in nima časa za pogovore. 
Vprašala sem Reša za katerega od umetnih postopkov in je dejal, naj še par mesecev jem klomifen in da bova kasneje se menila, če ne bo uspeha user posted image user posted image user posted image Tako, da je sedaj 2 mesec ko jemljem klomifen. Hvala ti.

Aurora28, kar pogumo, laparo je za tabo in boš videla, da bo sedaj vse ok in upam, da nama čimprej uspe!user posted image

Lepo nedeljo vsem, kiss!!
Lara

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zanositev in endometrioza
5.6.2007 20:16:27   
renatka
jaz sem že bila na laparoskopiji 21.5.2007, mi lahko katera prosim pove kdaj lahko zanosiš po lapar. eni mi pravijo da že 1 mesec, eni čez 3 mesece eni pa čez 6. prosim če ve katera naj mi napiše, ker sem pošteno zmedena. prav tako sem imela endometriotična žarišča brez diagnoze endiometrioze, v čem je razlika? user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zanositev in endometrioza
6.6.2007 9:41:00   
lara light
Draga renatka, kar takoj v nove boje, ni ovir!!user posted image
Ne bi vedela, vejetno pa žarišča, kasneje lahko postanejo endometriji.
Srečno!

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zanositev in endometrioza
6.6.2007 13:48:54   
Mijavček
Renatka,

tudi jaz sem lastnica endometrioze. Razlike med endometriotičnimi žarišči in diagnozo endometrioza ne razumem čisto dobro. Meni na odpustnici od laparoskopoije piše pač da so našli in odstranili endometriotična žarišča iz ligasmentov, pa peritoneja, pa še na enih parih mestih, diagnoza: endometrioza.

ta bolezen je res čudna, ima jo čedalje več žensk, zato sumijo, da je povezana s sodobnim načinom življenja.. razni toksini okoli nas... kaj več o tem lahko prebereš/preberete na internetu v angleščini, če v Google vtipkaš endometriosis.

Drugače pa veliko žensk sploh ne ve da jo ima, ker ne povzroča vsem težav, bolečin,..., samo 40% žensk z endometriozo pa imajo takšne ali drugačne težave pri zanositvi.

Meni je dr. Ribičeva (GK LJ), ki naj bi bila posebej strokovnjakinja za endo., po operaciji rekla, da 70% pacientk zanosi v 6-12 mesecih po laparoskopiji. Jaz sem sicer padla v preostale 30%, želim, pa da se ta procent zanositve hitro poveča, tudi za vas.

Midva sva lahko začela z delanjem otročka naslednji ciklus po laparo, ampak ne vem če je to pravilo. Jaz sem imela samo laparoskopijo, brez histeroskopije. Če se ne motim, vsaj jaz sem imela , 1 mesec po laparo pregled pri dr., ki me je operirala in če imaš tudi ti, pa takrat vprašaj, ali pa poskusi po telefonu.

Srečno!

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zanositev in endometrioza
20.7.2007 13:02:10   
titi3
Endometrioza je lahko velika ovira za zanositev. Če pride do zarastlin in te tiščijo na mestu ali celo zaprejo jajcevod se ta ne more gibat in ne more ujet dozorelega jajčeca. Zelo enostavno. Tudi jaz imam endometriozo in sem si že ogromno prebrala. Pred časom sem skoraj prenehala z mlačnimi zdelki in rdečim mesom, ki povzorčajo vnetja in pospešujejo endometriozo, poleg tega jemljem še progesteron v majhnih dozah zaradi vmesnih krvavitev in napredovanje endometrioze se mi je "čudežno " zaustavilo. Imela pa sem zarastline, ki jih je bilo potrebno odstranit zaradi bolečin. Zdaj tudi jaz veselo čakam na user posted image , upam da bo uspelo. Dobila pa nisem ničesar. Gin bi mi lahko sicer dal Klomifen, ampak ta pospešuje razvoj endometrioze in zato jemanje daljše od 3 mesecev ni priporočljivo.

Glede roka zanositve pa je malček zmede. Reš je rekel, da po splavu ali operaciji 3 mesece ne moreš ravno zanosti oz. prej ne kot ja. Zaradi možnosti ponovnega razvoja endometrioze pa moreš zanosit čimprej. To je še največji stres. 

Lp

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zanositev in endometrioza
21.7.2007 9:59:12   
lara light
Drage moje, spet se oglašam, da bi z vami delila mojo zgodbo. Naj spomnim...glej spodaj citat, se opravičujem, ne vem, kaj sem naredila, da je šel na dno..stara semuser posted image ...hvala.

Nadaljevanka:
Od konca maja hodim k bioenergetiku, jemala sem homeopatska zdravila cca 1,5 meseca, obkladki, pa vitamini, antioksidanti, flavonoidi, karotenoidi, brokoli. Pazim na zdravo prehrano, kopam se v "zdravilni vodi"...da ne bo pomote, vse to delam z veseljem za svoje zdravje in veselje vseh, ki so mi blizu.

Pa pride julijska M, normalna, ta se konča, pa se odločim za samoplač. pregled, kako je s cisto na desnem jajčniku, ki jo je omenjal zdravnik. Krasno: 51 mm X 31 mm. Par dni po M, začnem rahlo krvaveti...traja z bolj konkret. ali komaj opaznimi izcedki cca 10 dni, pol pa mislim, da je  mimo: znova M, zelo obilna, ne preveč a vseeno boleča in zdaj že 4 dan poplavljam. Kaj mi svetujete? Moja G nima časa zame, ker je iz dopusta in ima gužvo. Mislite, da je možno, da se ta cista, nimam potrditve ali je vodna ali endom., čisti??? Hmm, nisem pametna, samo vem, da bolj ali manj krvavim že cel mesec. Kdo ve, bomo vidli, je reku slep.

Drage moje, saj veste, da upanje umre zadnje. Jaz se ne dam. Prihajam v kristusova leta in verjamam, da je še čas za naju in da bova zagledala dve črtici. Rada bi samo dala moč vsem, ki si otroka želite. Zavedam pa se, da čeprav ga ne bo, to ne bo nobena katastrofa, da je pač moje poslanstvo drugačno. Poglejte, 10 let živim s partnerjem, nimam otrok, vsi naju o tem gnjavijo, a nama je vseeno zeloooo lepo.Čudovito poletje vam želim in naj bo današnja sobota magična! Kiss!!

IZVIRNO SPOROČILO: lara light

Drage borke za najvecjo vrednoto tega planeta,
 
sem lastnica endometrioze. Konec jan 07 sem imela laparo in odstranili so mi cokol.cisto in nekaj zametkov cist. Ostala so zal stevilna zarisca in v zacetku aprila mi je Dr. Res diagnosticiral nove ciste, ki so bile vidne na UZ. Dobila sem klomifen (3-7 dan, ˝ tabl., stranski ucinki minimali, rahlo spikanje) odreagirala po besedah Dr. Resa dobro, saj so bili vidni veliki folikli. Test PCT ok. Doktor, ki me je operiral v jan 07 je svetoval zanositev v roku 6. mesecev. To bo pa zelo kmalu.
 
Je že mimo!user posted image !

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zanositev in endometrioza
21.7.2007 11:43:09   
karamela
Lara,

ne vem ti svetovat glede krvavitve. Oglašam se ker sem se tudi jaz trudila zanosit. tudi pri meni so ugotovili na treh žariščih endometrioze, katere so mi odstranili in čez 2 meseca (brez jemanja kakršnih koli tablet) sem zagledala user posted image . Potem sem čez 3 leta spet hotela zanosit pa spet nič. Moj G. ni želel takoj na laparoskopijo, ker je to le malo hujši poseg. Začela sva s ketonalom 3 mesece. Groza, dobila sem samo hiperstimulacijo jajčnikov bolelo me je kot hudič, (predvidevam, da so mi predpisali tudi preveliko dozo 2tbl na mojo težo 43 kg), nadaljevala sem z gonalom F ( in umetno inseminacjo v 3 je uspelo.

V tretje gre rado......user posted image user posted image


Srečnouser posted image . glede krvavitve pa le pojdi k tvoji G.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zanositev in endometrioza
23.7.2007 15:09:03   
titi3
Kakšne vrste je cista lahko ugotovijo z UZ. Vodena cista naj bi se na UZ razlikovala od goste čokoladne ciste. Koliko se bo tvoj zdravnik potrudil, pa je odvisno od njega. Meni so pred operacijo povedal, da je zelo vodena in taka je tudi bila, ko so naredili laparo.


(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zanositev in endometrioza
25.7.2007 21:54:13   
lara light
Draga titi3, hvala za pojasnilo, saj vsaka informacija še kako pomaga. Jutri imam pregled pri moji G in res upam, da mi bo kaj več povedala o tem kaj je na stvari, predvsem pa upam, da 2x M v juliju prinaša neko zmanjšanje 5 cm ciste.user posted image
Hvala Kramela tudi tebi. Čudovito si opravila in veselim se zate.user posted image

Tudi ostalim, ki ste se mi oglasile se zahvaljujem, saj ste mi in vlile novega zaleta za naprej.

Če ima še katera podobne izkušnje, bi bila vesela vsakega koristnega podatka, ki bi lahko pripomogel, da se stvari uredijo, da se rešim tega napredovanja endometrioze in da zagledam user posted image .

Vse dobro želim!

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?