|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
23.5.2007 12:34:21   
Anonimen
Jaz bi se vsekakor z njo pogovorila. Se strinjam s tabo, da bi ti vsaj lahko povedala. Je pa res, da je možno tudi, da ni opazila ali pa ti je pozabila povedat.

In če sploh ni opazila, potem jo prosi, če je lahko pozorna na to, da bi videla, kdo ga sploh grize.

(odgovor članu Laubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
23.5.2007 13:38:25   
Anonimen
js pa mislm da je pri vzgoji neki narobe če otroci grizejo. če bojo starši otroku to prepovedal pa ga tko vzgojil da tega ne počne ne bo počel. ugrizi niso tok nedolžne stvari, pomislte na tiste otroke k jih kdo ugrizne, sigurn se jih pol bojijo pa majo neko premoč nad njimi.
marogica ful grdo si napisala. kdor ma otroka rad mu ni vseen za take zadeve. zakaj ne bi preprečil nečesa če to lahko storiš?!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
23.5.2007 13:49:38   
TiaSara
duc.20 - koliko majhnih otrok si pa ti že videl v življenju?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
23.5.2007 13:53:46   
Anonimen
dost da loh povem kar si mislim.

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
23.5.2007 20:46:28   
mika
če bojo starši otroku to prepovedal pa ga tko vzgojil da tega ne počne ne bo počel.


duc 20, prosim povej mi kako? eno je reč, drugo pa naredit. mi se že več kot pol leta borimo, da bi naša pupa nehala ščipat. poskusili smo vse od pogovora do ščipanja nazaj in nič ne zaleže. trenutno mi ne preostane drugega, kot da stojim zraven nje kot policaj in čakam, da bo minilo to obdobje. ker vem, da vzgojiteljica tega ne more , se bojim da bodo drugo leto na RR slike od kakšnega poščipanega otroka zaradi naše pupe.

mala maja, upam, da je fantek že boljeuser posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil mika -- 23.5.2007 20:48:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
23.5.2007 20:51:55   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: duc.20

marogica ful grdo si napisala. kdor ma otroka rad mu ni vseen za take zadeve. zakaj ne bi preprečil nečesa če to lahko storiš?!


Jaz vedno ful "grdo" pišem.

< Sporočilo je popravil Marogica -- 23.5.2007 20:52:36 >


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
24.5.2007 9:02:10   
mala maja
res ne vem, a se morte pri vaskem postu skergatuser posted image user posted image

Matr pa sej nismo otroci. To je forum in vsak ima pravico izrazit svoje menje. če se pač ne strinja s prvim postom prav, naj napiše kar mu leži na duši.Sama sprejmem tud take poste pozitvno. Vsak nasvet je dober, ne pa da se pol pol posta puvate.

duc.20 ja res je mogoče kaj narobe z vzgojo, samo včasih rabijo otoci malo več časa da, osvojjo določene stvari.(med njimi tudi da girizenje in ščipanje nista lepo vedenje in da to tistega boli)

marogica hvala tudi sa tvoje menje. Imaš prav po eni strani v vato ga ne bom mogla zavit in ga tudi ne zavijam. Hočem samo komunikacijo med starši in vzgojiteljicama.
mika hvala, mali je že veliko bolje. Vsaj plavo ni več tolk.

Ezica in ostali ja A je blo tolk težko povedat da je bil ugriznjen. Manjka nekaj med starši in vzgojiteljicama.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
25.5.2007 8:07:03   
corfu
No, jaz sem ena izmed mam katere sin grize. Doma je poskusil samo enkrat, mož ga je ukriznil nazaj in jasno in glasno sva mu povedala, da se to ne dela, da to boli...pa ne samo enkrat zdaj že tisočkrat. Kako se je vse skupaj začelo...je najmanjši in najlažji v skupini, vanjo je prišel zadnji. Zna se sam zamotiti in zaigrati tudi po uro in več, drugi fantek pa pač te vrline ni imel in vse kar je moj sestavil, narisal, ustvaril, je ta drugi fantek ali hotel imeti, mu vzeti, ali enostavno se z njim skupaj zaigrati...moj pa pač ni tega želel. Ta drugi fantek je starejši, posledično tudi večji, težji, je nekajkrat mojega prerival itd. Dokler ni mojemu očitno prekipelo in je odkril, da če ga pa ugrizne, tisti fantek joka in ga pusti pri miru. In tako začaran krog teče še danes. Zaradi tega sem se že presekirala, z možem sva imela že nešteto debat, govorila sem z vzgojiteljico, s starši od fantka, z mojim sinom, vglavnem sem že kar malo obupala. Jezna sem na vzgojiteljico, ker že toliko časa ne more tej situaciji priti do dna, saj se dogaja le med njima, se pravi moj sin- ta drugi fantek. In zdaj prav tekmujeta kdo bo koga. Mislim, da že prvič ni odreagirala pravilno, saj pred otrokoma nima nobene avtoritete. Jaz pa mojega ne morem po riti ob štirih popoldne ko je z mano doma in na kaj takega tudi ne pomisli, fantka pa ugrizne npr. ob osmih zjutrajuser posted image  Zdaj pa prosim še vas za nasvet, kaj lahko še jaz kot mama storim? Daleč od tega, da mi je vseeno. Torej mamice obgriženih otrok, dajte mi prosim nasvet? Hudo mi je za obgriženega fantka, za njegove starše, saj je svoje obdobje tudi moj hodil domov ves popraskan in to do krvi, po celem obrazu, meni je bilo grozljivo in vem kaj doživljate, a se kdaj zamislite kaj doživljam kot mama jaz? Ne vem za druge, ampak meni osebno ni vseeno. Edino kar mi je v tem "smešno", če se lahko tako izrazim je to, da je moj kot en pingvinček proti fantku, za celo glavo manjši in pet kil lažji. Ja, všeč mi je, da se moj otrok zna postavit zase, ampak ne na tak način in eno stvar vem zagotovo, noben otrok nekaj takega ne dela kar brezveze, ali pač?

Lep dan še naprej

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
25.5.2007 9:01:12   
mala maja
veš cofu sej so tud moji grizli.
Ampak naš tasrednji je nehal tudi v vrtcu grizt ko sem ga jaz doma ugriznila nazaj(takrat ko je mene). Žal sem ga full, čeprav ga nisem hotela ampak si je revček tako zapomnil, da mi je še danes žaluser posted image user posted image
Grizel je iz istega razloga kot tvoj. Enostavno se je na tak način branil.

Kako pomagati. ne vem. Mogoče bi pomagalo, če bi bila kakšen dan v skupini za cca 2-3 ure.
(kot pri uvajanju), če seveda dovolijo. Ali pa če se z mamico tega fantka zmenita kašen dan na kofetku, da spoznata da se lahko igrasta skupaj brez grizenja in praskanja.

Držim pesti da zadevo čimrej rešiteuser posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
28.5.2007 9:24:27   
pinki3
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Najbolje, da izpišeš otroka in ga imaš med 4 stenami doma. Ne vem pa, na koga boš vse padce in ostale majhne poškodbe zvalilauser posted image  




Jaz pa mislim, da je najbolje, da ga izpises in ga das v "posten" vrtec! Ce le imas moznost dobiti kaksnega v blizini. Mislim, da se ne zavedamo, da dejansko placujemo priblizno enako (pac glede na placilni razred) za zelo razlicno ponudbo. Medtem ko so nekateri vrtci naravnost cudoviti, so drugi tako rekoc na meji legalnega. In tvoj je po moji oceni zal med slednjimi.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
19.6.2007 13:19:35   
marelicaa
Tudi naš grize. Noben ga tega ni učil in non stop mu dopovedujemo, da se to ne sme. Zakaj grize? Mislim, da zato, ker mu nagajajo zobki. Preden kakšen ven prileze, grize vse živo in neživo. Vse smo že poskusili pa nič ne pomaga, le redno ga opozarjamo, da ne sme dat vse kar mu pride pod roko v usta. Če pa še koga ugrizne pa je fino kregan.user posted image

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
20.6.2007 9:37:34   
Gordana-3
duc, to pa res ni odvisno od vzgoje. naša ta večja 3 letnica NIKOLI ni grizla, iz vrtca je prišla vedno ona pogrižena. ta mala 1 letnica pa grize 1oo na uro, tako da me je prav strah, kako bo sept., ko gre v vrtec.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
24.6.2007 7:48:55   
dory
ok, res,da gre moj otrok sele na jesen prvic v vrtec in sem se sprijaznila s stevilnimi stvarmi,ki se dogajajo tam..pac 2 vzgojiteljice na 20otrok itak ne morta met vsega na oceh non stop...ampak tole grizenje mi gre pa posteno na zivce...svojega otroka ne mislim ucit,naj grize nazaj,ker bi s tem samo podzigala naprej to verizno pocetje...prvo kot prvo bi se pogovorila z vzgojiteljico in ce ne bi blo kej bols se s starsi tega otroka...ok, ni panike, seveda se mora otrok postavit zase, v tem ni dileme, ampak da se bodo grizli vse povsod za vsako stvar? no tega pa ne bom dovolila, ce ne pri svojem, to pricakujem tudi od drugih starsev...izgovori kot, jah kaj naj, v vrtcu se vse nauci? in ce gremo po vrsti,kaj vse se naucijo tam...in ce jim bomo vse po vrsti dopuscali tudi doma, me resno skrbi v kaj lahko to preraste cez leta...starsi smo tisti,ki postavljamo meje...in kolikor dopuscamo,toliko si mulci tudi dovolijo...tako pac je...sama sem dolg rabila,da sem prisla do tega...in ko sem to dojela in se sistematicno tudi lotila tega, je postalo boljse...

torej proti ugrizom v akcijo...takoj in brez odlasanja...

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
24.6.2007 7:52:17   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: že 35

Pi nas je tudi bil to problem -so imeli v skupini enga grizlija ki se je vedno v našega zaganjal,so same vzgojiteljice tako povedale da se naš igra z nekom drugim oni pa prileti iz čistega mira in se zažene v njega in ga vgrizne v lopatico in to do krvi.In to se je zgodilo 4x vsak teden tako da smo potem že bili resno jezni in prestrašeni-tedensko smo imeli sestanke in potem je moral grizli za kazen se čisto sam igrat in ni smel v bližino drugih otrok,to je bilo zadnje leto pred šolo,no potem ko je naš šel v šolo se je pa v druge otroke zaganjal in zdaj je v 1. razredu in še vedno grizeuser posted image



kje pa so starsi pri vsem tem? flavze,da je to obdobje so cist mimo...in ne drzijo,kar kaze ta primer...trma je tud del obdobja, ampak na nas starsev je,kolk jo bomo krotili...ce je ne bomo otroci pac postajajo vedno hujsi...

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
24.6.2007 8:49:49   
Primoza
Morda so tudi taki ugrizi nekaj iz česa lahko potegnete nekaj pozitivnega. Se pravi način obvladovanja konfliktov. To ni tako nedolžno, začne se v vrtcu ko te pogrizejo, nadaljuje v šoli, ko ti kradejo denar za malico in konča v službi, ko se ne znaš upreti nadležnim sodelavcem ali pa predpostavljenim.
 
Pri dveh letih je kar pravi trenutek za (obojestranski) trening reševanja zapletov. Se pravi otroku je najbolje razložiti razliko med napadanjem in (samo)obrambo. Nikoli mu ne smemo privzgojiti občutka, da se ne sme braniti. Pa tudi staršu ne sme biti težko komunicirati z vzgojiteljicami.
 
Osebno sem bil na večini govorilnih ur, pa sem tudi sproti predebatiral z vzgojiteljicami vse občasne zadrege in zaplete - pri tem nisem še nikoli naletel na gluha ušesa ali kakršnekoli težave. Res pa je, da nisem nikoli kompliciral okrog manjših poškodb - te smatram za del učne dobe.
 
Naši smo v vrtcu vedno rekli, da sme ugrizniti - če jo kdo udarja po glavi. Parkrat se je tudi branila na tak način. Nikoli ni pa napadala, razen v običajnih podvigih kot je obmetavanje s peskom ipd, kar delajo v skupinah, v sklopu igre.
 
Tudi drugi se zna braniti, kdaj tudi začne (tega ga malce odvajamo), vendar pa ni na tapeti zaradi kakršnegakoli nasilja. Pa še priljubljen je v skupini, posebno pri malčicah.



(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: naj ji povem-II del (ugriz)
9.7.2007 10:05:43   
kalbo
marogica ful grdo si napisala. kdor ma otroka rad mu ni vseen za take zadeve. zakaj ne bi preprečil nečesa če to lahko storiš?!


Ne grdo, ampak zelo realno. Če ti pa realnost ni všeč, je pa to tvoj problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?