|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
1.6.2007 10:39:36   
Anonimen
OTRDEVANJE TREBUHA: meni otrdeva že od 22t dalje. Največkrat ob fizičnih naporih ali pa ko naša user posted image  preveč brca. Pomagam si s pitjem magnesola in POČIVANJEM. Občutek je neprijeten, ni pa boleč. Dokler ne boli, je vse OK. Ob bolečinah je potrebno takoj h G.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3851
   RE: Septembrke
1.6.2007 11:20:59   
buškica
Punce hvala za vaše mere na morfologiji, sem ugotovila da je naša pikica v zlati sredini.

Kr se tiče otrdevanja, meni zadnje dva tedna otrdeva trebuh, res je neprijeten občutek, sploh ker nosim tako nizko.
Pijem magnesool, in seveda počivam. Krči v nogah pa so stalnica mojih noči.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
   RE: Septembrke
1.6.2007 11:36:23   
karin.
glede otrdevanja trebuha vam ne morem prav nič svetovati ker do tega pri meni ni prišlouser posted image
Ste že vse nakupile vozičke in lupince? Moj gre danes iskat voziček Hartan ZX II (je tok lepe barveuser posted image ), a mislite da bo ta dober? Pri nakupovanju teh stvari sem pa čist nesigurna, pojma nimam kaj bi bilo najbolše. Imate kakšne nasvete za lupince, to je bolj nujno kot voziček samo to mi je pa še težje izbratiuser posted image
Učeri sem zasledila nekaj o stetoskopu, a katera s foruma v zdravstvu dela?

(odgovor članu buškica)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
   RE: Septembrke
1.6.2007 12:12:21   
ašun
Punce mene pa vsake toliko časa taka panika prime. Samo še 3 mesece, jaz pa še nič nimam doma. Junija bo hitro konec (pikniki, morje, ....), julija začneva hodit v materinsko šolo, avgusta bomo pa malo prale in likale, POL BO PA ŽE DOJENČEKuser posted image .

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
   RE: Septembrke
1.6.2007 12:13:57   
Anonimen
Cuma, jaz bi tudi prišla na user posted image  na Obalo. Samo povejte datum, pa upam, da bom lahko. Če sem vabljena no..

(odgovor članu karin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3855
   RE: Septembrke
1.6.2007 12:21:27   
Mateja82
Pozdravljene čveke

Mi smo šli včeraj na lov za vozičkom za našega user posted image  v LJ. V Celju BC tako ne vidiš  drugega kot Quinijevuser posted image . Za enkrat se še nisva nič odločilia kateri bo pravi, večina jih je ogomnih z velikanskimi kolesi, ali pa so kolesa zelo majhna neprimerna za naš teren. Takih s srednje velikimi kolesi pa je zelo malo na izbiro. Ma neki se bo že našlo, saj še imamo mal časa da najdemo nekaj primernega.

Glede otrdevanja trbuha, tud men se to pogosto dogaja že kar nekaj časa začelo se je še pred 20 tednom, neprijeten občutek ko je cel trebuh napet in trd user posted image , se bo treba res bolj pazit na bušija, ampak ob eni živahni 15 mesečnici je to bolj težkouser posted image

Glede jajčke mi imamo romerjevo še od naše user posted image  in smo z njo čist zadovoljni pa tudi kvalitetne so.

karin če bose nabavili hartana se lahko tud pozanimaš katera jačka se da gor zmontirat, če bi ti kdaj tudi to  prav prišlo. Mislim da pašajo romerjeve sam nisem čist sigurna pa mogoče še katera druga firma.

lep dan še naprej 


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
   RE: Septembrke
1.6.2007 12:29:31   
karin.
A mislite da je treba še lupinco gor montirat, a brez ne bi blo dobr?
Prav neumno se počutm ker nič ne vem o tem, vse me je prehitelouser posted image

< Sporočilo je popravil karin. -- 1.6.2007 12:30:49 >

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 3857
   RE: Septembrke
1.6.2007 12:34:21   
Mateja82
Ni treba,seveda gre tudi brez, je bila samo ideja user posted image .
Mi na prejšnem vozičku nismo imeli te možnosti tako da nevem koliko je to uporabno, mogoče bo pa še katera kaj svetovala, ki ima izkušnje s tem. Bi mene tudi zanimal. Mogoče je to praktično bolj  za kakšen hiter opravek ali pa šoping user posted image  

< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 1.6.2007 12:36:59 >


_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3858
   RE: Septembrke
1.6.2007 13:03:37   
dorotea
Jaz o vozičkih in lupinicah zelo malo vem, sploh se premalo s tem ubadam. Se mi zdi da imam še čas...upam, da res.
Aljab sem slišala, da s stetoskopom slišiš srček, ko sem se pa pol ure trudila s tem sem obupala...to je blo kakšen mesec nazaj...bom mogoče zdaj spet probala, ker sedaj pa že res močno bije(sem ga slišala danes na pregledu) Al pa je ta moja lumpa kot vrtalka, pa je ne ulovim v pravem položaju in me skozi brca v steno trebuha. Vsekakor dobro da si me spomnila, bom spet probala. Sporočim.user posted image

Karin, jaz vem da je aljab medicinka, pa že pridno dela...jaz pa skončujem faks, mi manjka še izpit pediatrija - ravno ta ki bi mi zdej najbolj prav prišel, a ne? Če je še kakšna iz medicinske stroke pa nisem ujela.
Tianna iz kje si pa ti bolj točno?
No, moj pregled danes je bil tko bolj hiter...nič posebej dobrega, pa tud nič slabega...kri za toxo sem dala, pritisk sem imela 90/60-pa se počutim Ok, hemoglobin je bil malo nizek, ma je rekla da mal počakamo z železom...tako da bom sedaj na špinači, rdeči pesi, suhemu sadju, rdečem mesu... a še kaj??...Ja, pa spet je našla cuker na vodi, čeprav sem prišla na tešče...zdaj pa res več ne vem...če bo še drugič tako, mi bo delala obremenitveni test( za sladkorno), ma je rekla da verjetno bo dobro, ker sem suha, pa noben v družini nima sladkorne, in je tud vse ostalo ok. Za krče v nogah mi je rekla naj pijem magnezijeve šumečke ( jaz sem pa mislila, da kalcij???, ker magnesol je za maternične krče , a ne?), pa je rekla, da je Mg za oboje in naj ga pijem, sploh ker Ca in moji morebitni ledvični kamni ne gredo skupaj fajn. Guppy kako je šlo pr tebi?
No, pol ko sem pa domov prišla, pa razlagam možeku, da zakaj se tako hitro utrudim, pa da imam nizek hemoglobin in da naj me več crta, pa se mi začne režat, češ da če imam visok cuker pa odpade sladoledek in sladičke pa to....user posted image Tko me je razjezu, sam to zna povedat!!! Da ne smem preveč jest, pa da premal telovadim, pa da ni čudno, da imam slabe izvide! Grrrrrrrrrrrrrrrrr! Bi ga kar iz hlač stresla!! No zdaj sem užaljena, šla na en jogurtk...pa bom tud njemu za kosilo kar jogurt ponudla...bomo vidli kako bo zadovoljen.


(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 3859
   RE: Septembrke
1.6.2007 13:25:35   
karin.
dorotea Verjetno bi ti prav prišel samo moram priznati da meni ni čisto nič, vse mi je šlo mem. Me je včasih kr sram ker ne vem, pol me pa kdo čudn pogleda če česa ne vem. Samo knjige so eno, ko si pa ti v taki situacije je pa povsem drugače. Kje pa aljab dela, če mogoče veš?
Drugače sem pa jaz tudi mislila da imam še časuser posted image

Ne bit užaljena, poznam take ki nalaš živcirajo, samo pustit se ne smešuser posted image

Mateja82 Sem mislila da je res treba, ker mi je tu ena razlagala da ta voziček ni za novorojenčke, da se ga lahko uporablja šele od pol leta starosti dalje. Ampak povsod piše da je za novorojenčke, menda ima tudi čist ravno dnouser posted image

< Sporočilo je popravil karin. -- 1.6.2007 13:26:48 >

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 3860
   RE: Septembrke
1.6.2007 13:40:19   
Rožica*
Karin če boste kupili novo, bi jaz kupila takšno, ki se namontira na voziček.
Meni je to pomembno, da mi ne bo treba vedno zlagat ogrodja in sedež vozička v prtljažnik, potem pa še jajčko v avto, da lahko grem do trgovine ali da opravim krajše opravke, ki jih moram opraviti z avtom, ker nisem doma v centru...
Če se jajčka pritrdi ti veliko olajša te kratke opravke, saj vzameš s sabo samo ogrodje in potem hop prikleneš jajčko nanj in že se peljeta naprej. Nitreba sestavljat vozek in prestavljat bebe vanj, sploh pa če spi je kar nadležno, kar pa otroci zelo radi zaspijo v avtu. Vsaj moji nečaki.... 
Dobra stran vsega pa je da ti ostane nekaj več prostora v prtljažniku za nakupljeno robo, če pustiš sedež doma. user posted image

Slaba plat vsega pa je, da otrok naj ne bi bil dolgo v jajčki. Sploh kadar ga voziš, da bi ga zelo treslo, kar pa mislim, da ga v kakšnem nakupovalnem centru ne.

Izsvojih izkušenj ti več ne morem povedati, bi pa vsekakor raje kupila jajčko, ki se prilega vizičku.
Če ste kaj zasledile  na drugem forumu, sem ravno včeraj dobila podarjeno maxsi cosi jajčko, ki pa je starejši tip in bi bila zelo vesela, če bi se dala pritrditi na voziček.
Vsekakor pa nove jajčke na bom kupovala saj imam doma že dve. Druga je ABC.

Otrdevanje pa je lepo opisala Cuma, vsaj tako ga občutim jaz. Problem mi predstavlja predvsem to da je boleče, vendar je do trikrat na dan baje normalno, tako so mi rekli ta teden v porodnišnici, hvala bogu je kljub bolečinam bilo vse OK. Če pa se začne ponavljati v časvnih intervalih pa takoj v porodnišnico.

Lep dan.
Rožica*

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 3861
   RE: Septembrke
1.6.2007 13:41:51   
helenav
Lep pozdrav vsem

Jazs em bolj malo pridna na tem forumu, ker enostavno nimam časa vse spremljat, tako da vedno preberem zadnje strani in seveda nikoli ne bom na tekočem...

Vidim da ste vse čisto ok..da pikice lepo rastejo....in da se mamice lepo počutijo.

Tudi sama se ok..še 6 teednov službe je pred mano..potem pa končno dopuusttt!! in odklop od službe za 1 leto..huh.

25.5. sem imela 3D pregled pri dr. Merlotu v Postojni in sem čisto navdušena nad tem ginekologom...res..ej prava faca.. Eno uro sem imela pregled, naredili smo podrobno morfologijo in ugotovili, da je naša mala Klara čisto sramežljiv otrok in nam v celi uri ni želela pokazat obraza.-(((((
Tako da Guppi, dodaj na seznam da bomo imeli punčko... poleg tega je ugotovil da je naša Klara z ritko v moji medenični vstavi:-((( in glede na to, da je čez 5 dni bila še vedno v isti pozi...sumijo da bo tako tudi ostala.....
Bom javila če se kaj obrne.-))))

Drugače pa jaz kar pridno plavam in je super, za se razgibat in super zdravilo proti otekanju nog. Samo kaj ko ga vreme sedaj sere!!!!!!

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
   RE: Septembrke
1.6.2007 13:43:23   
dorotea
A tako, tud ti si medicinka. No fajn. Ja imaš čisto prav, knjige so čisto drugo kot praksa...izgleda, da nas bo praksa z našimi malčki najbolj naučila.user posted image Če sem prav razumela aljab dela na zavodu za transfuzijo...več ne vem.
Ja, ja moj možek rad iziva...ma nosečnice smo tko električne včasih...sedaj mu sicer fino kosilke kuham(ups, da se mi ne zakuri)...sam ga moram še mal grdo gledat...tko da bo bolj priden!user posted image

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 3863
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:02:11   
guppy
Ojla, drage souser posted image ,

pa sem le prišla najprej za računalnik s pregleda, ker sem opravila prej, kot sem mislila. Novičke sledijo:

Otrdevanje: baje je normalno, da pri dvojčkih v tem obdobju začne otrdevat trebuh. G pravi, da moram veliko počivat, nabavila pa si bom tudi ta magnesol, o katerem vse pišete. Me je pa zaradi otrdevanja tudi ginekološko pregledal, da vidi, če sem kaj odprta. Nisem niti malo!!!! Jupiiii!!!

Rh-: naslednji teden moram it dat kri za indirektni coombsov test in potem čez en ali dva dni v posvetovalnico v Leonišče, glede injekcije. Auč user posted image

Toxo in CRP: toxo negativna (jupi), CRP=12. Niti sestra, niti G nista nič komentirala tega CRPja, a lahko katera od medicink prišepne, kaj pomeni ta vrednost?

Injekcije za pljučka: dobijo samo nosečnice, katerim grozi prezgodnji porod - danes mi je G rekel, da sem popolna nosečnica za dvojčke in da le tako naprej (zaključek: injekcija za zdaj odpade, jupiiiii).

Šli smo tudi na UZ, lumpi je z glavo navzdol, lumpika pa z ritko. Oba približno enako velika, vse super. Kontrola čez 14 dni.

user posted image  user posted image  user posted image  vsem za preglede !!!! Dorotea, zgleda, da bova obe na Mg user posted image . Grem popravljat seznamček.

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 3864
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:04:25   
guppy
user posted image
(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja --> porodnišnica, spol)

27.8. tikca, 1n, Ljubljana
27.8. misska, 2n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image

28.8. surya, 1n, Posavje user posted image
29.8. Nikki24 (25), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
29.8. avgustovka, 1n, Ljubljana --> Postojna
1.9. CUKRČEK (28), 2n (dvojčki), ok. Vrhnike --> Lj. user posted image
1.9. guppy (26), 1n (dvojčki), Lj --> Lj user posted image +user posted image
1.9. Marelica, 2n, okolica Ptuja --> Ptuj/MB user posted image    
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana --> Ljubljana
3.9. nena80 (27), 1n, Dolenjska --> NM / LJ user posted image
3.9. Pikica pokica (27), 2n, Celje --> Celje user posted image
3.9. lemavrica (28), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
3.9. jonči (28), 1n, Kranj user posted image
3.9. aljab, 1n, --> Celje user posted image

3.9. Mokka1 (27), 1n, Ruše --> LJ user posted image
4.9. bodoča (24), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
5.9. Rožica*, 1n user posted image
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. nejka7
5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n
5.9. lasekP, Velenje
5.9. nana 27 (28), 2n, okolica Lj --> Postojna user posted image

5.9. Mateja82 (25), 2n, Celje --> Celje user posted image
6.9. škorpion, 1n, Celje user posted image  
7.9. Carmy (25), 2n, Domžale --> Ljubljana user posted image
7.9. Žabonka, Lj. --> Lj. user posted image Brina
7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice
7.9. duskamb (34), 3n, Maribor user posted image Matija
8.9. Ninica, 2n
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
9.9. LEVASI (28), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image
9.9. Emm, Velenje
10.9. nefretiti (28), Celje --> Maribor user posted image
10.9. _mala_ (26), 1n, Maribor --> Ptuj user posted image Maša
11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
11.9. sandra85 (21), 1n, Portorož user posted image
12.9. jst86, Škofja Loka --> Kranj
12.9. srček (28), 1n, Strunjan --> Po user posted image Žan 

13.9. PBJ , 2n 
14.9. Eva*, 1n
15.9. Taja339, 2n, Laško
15.9. ribica23, 1n, --> Ljubljana user posted image
15.9. helenav (27), 1n, Izola --> Izola user posted image Klara
16.9. cuma, 2n, Koper --> Izola user posted image Tinkara
16.9. TheAngel, 1n, Kranj user posted image
17.9. annie, 1n, Ruše --> Maribor user posted image
18.9. ašun (27), 1n, Pirniče --> Ljubljana user posted image Žana
19.9. buškica (32), 1n, Medvode --> Po/Lj user posted image Lara
20.9. ana b, 2n, Ljubljana 
20.9. Tatty (30), 1n, Ljubljana/Cerkno --> Lj

20.9. zvezda71 (36), 1n, Ljubljana --> Lj user posted image
20.9. mony79 (28), 1n, Primorska --> Šemp. pri Gorici user posted image  Vid
21.9. žarnica (23), 2n, --> Ptuj user posted image
21.9. *ribica*, 2n, M. Sobota --> M. Sobota user posted image Tiara/Alina 
22.9. nora (27), 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image Lucija
23.9. dorotea (27), 1n, Primorska --> Šempeter user posted image Patricija
23.9. naja07
23.9. NalLa (26), 1n, okolica Ljubljane --> Lj user posted image
24.9. nova169, 1n, Velenje
24.9. tianna (22), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. jota, 2n
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana --> Ljubljana user posted image
25.9. upanje-upanje, 1n, Koper
26.9. ksenija., 3n, Ptuj
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image
27.9. taček (23), 1n, --> Slovenj Gradec user posted image
27.9. sevenka (25), 1n, Domžale --> Ljubljana user posted image
27.9. tanja981 (25), 2n, Mežica --> Slo. Gradec user posted image
27.9. katjuša79, 2n, Celje --> Celje user posted image
28.9. jacklyn, 4n, Logatec --> Postojna user posted image
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

28.9. Tanja Lina, 1n, okolica Kranja --> Lj user posted image
28.9. duc.20 (22), 2n (OČKA), Kamnik --> Lj user posted image
30.9. taja83 (23), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Lj. user posted image David
??.9. Tadeja 1976, (dvojčki)  
  

------------------------------------------------------------
 
"SEPTEMBRSKE" MAMICE
(DP, nick, PDP, spol, ime, teža/dolžina)

user posted image

22.5. karin. (PDP 3.9.), user posted image Hope (610/32) + user posted image Elyse (750/35)

< Sporočilo je popravil guppy -- 1.6.2007 14:11:32 >

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:07:14   
guppy
SREČANJE SEPTEMBRK v Ljubljani
Kraj: Gostilna ŠTORKLJA  (http://storklja.amadej.si/)
Čas: 15. junij ob 17h

Okvirno prijavljeni (10user posted image , 12user posted image   in 1user posted image ):
CUKRČEK, Pikica pokica, lumpa6, lemavrica, nana 27, Tanja Lina, guppy, duc.20, Tatty, buškica, nora (Žabonka sporoči naknadno)


user posted image

Štorklja ima svoje parkirišče, do katerega se pride po Šlajmerjevi - tam je rampa, se pozvoni in vas spustijo notri. Tiste, ki ne poznate okolice bodite pozorne, ker je Šlajmerjeva v tem delu enosmerna in je treba prit s prave strani. Drugače je s parkingom kar problem, a če nič drugega, je v nadaljevanju Zaloške ceste parkirna hiša Šempeter (draga, ampak redko kdaj polna).

Vabljene tudi ne-ljubljanske septembrke!!!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3866
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:09:51   
helenav
Guppi..si pozabla pripisat......naša pupika je Klara.....

pa p a

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:12:00   
guppy
Helena, zlata si, da si me spomnila.
Sem popravila zgoraj.
Papa

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:18:56   
dorotea
Guppy CRP 13 je super! Je kazalec vnetja, naj bi bil do 5, sam v nosečnosti je vedno mal višji, tam okol 15. Sicer pa je bolj pomembno spreminjanje njegove vrednosti(pri tebi je padel in to je super), drugače pa bi bil pri vnetju lohko 100, 300...Tko da ČESTITKE, da je vse ok! Super!
Helenav čestitke za punčkouser posted image user posted image user posted image in Klara je full lepo ime!user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 3869
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:41:26   
Anonimen
Karin, daj reci Ata Racaku, da naj se še kar prikaže med namiuser posted image . A da je res kera klicala socijalnouser posted image . Kako podlo.......

Jaz sem se odločila, da koška za na voziček ne bom kupovala, ker je uporabna največ do 6 mesecev, pa sedaj poznam par user posted image , ki imajo 3 mesece in so to že pravi velikani, da se bp vozijo v športnem vozičku, ki je čisto poravnan. Jaz bom dala pod njega še dekico bolj na debelo, tako da mislim, da nebi smelo biti panike. Ima pa moj voziček že priloženo zimsko vrečo za noge, tako da zeblo ga ziher ne bo.
Na začetku pa ga bom kar v lupinici peljala, ker se ful zlahka pritrdi z eno roko na voziček.
Vsekakor bom prihranila 177 evrov za košek, ker se meni zdi zelo drag za par mesecev uporabe. Raje kupim kaj drugega za ta denar.
Mislim, da so vsi vozički primerni od rojstva dalje, to, da so samo od 6 mesecev naprej je bolj tovarniška finta, da ja zaskrbljene mamice kupimo še košek. Ti bi morala celo dva kupituser posted image . Ko bomo imele drugega ali tretjega otroka, ne bomo več tako nerodneuser posted image user posted image user posted image .

Hvala za odgovore o otrdevanju trebuha. Sedaj mislim, da se tu pa tam ti zgodi tudi meni, samo traja samo kakšno minutko in je mimo, pa tudi ne vsak dan. Boli pa ne nič.

Včeraj sem 4 ure prekladala oblačila za user posted image , sem vse presortirala in dala po številkah v škatle. Še vedno mi te št. oblačil niso čisto jasne, se vidi da se bom sproti učila. Imam pa sedaj toliko vsega, da res ne rabim vsaj za prvih 6 mesecev kupit ničesaruser posted image . Uh, kakšno olajšanje.....

Cuma, če smo samo tri za srečanje, pol pa sploh ni panikeuser posted image

Lepo božajte trebuščke.

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 3870
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:46:00   
lumpa6
helenav veš da obstajajo določene vaje da se user posted image obrne, ena je da se potaviš na vse 4 in sputiš glavo na podlago rito pa dvigneš ter migaš levo in desno po par minut ponavljaš pa 3 dni

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 3871
   RE: Septembrke
1.6.2007 14:56:42   
lumpa6
helenav našla sm članek

Do 35. tedna nosečnosti otročiček pogosto menjava svojo lego v maternici, saj ima zaradi svoje majhnosti še zadosti prostora. V 36. tednu pa mu zaradi njegove hitre rasti zmanjka prostora za pogosto obračanje. Tako si otrok najde najudobnejšo lego in ostane v njej do konca nosečnosti. Navadno si plod izbere položaj z glavico navzdol, ker se tako bolje prilega jajčasti obliki maternice. Včasih pa iz različnih razlogov otrok ostane v medenični vstavi, to pomeni z ritko ali nožicami naprej. Ko zdravnik ugotovi, da je plod še vedno v medenični vstavi, lahko nosečnica z nekaj povsem preprostimi, a zelo učinkovitimi vajami spodbudi plod, da se obrne.

Najboljši čas za tri preproste vaje, ki vam jih predstavljamo, je od 34. do 37. tedna nosečnosti, pri dvorogi maternici pa v 27. tednu nosečnosti. Vaje v zdravi nosečnosti ne škodijo in nimajo stranskih učinkov, zato jih je vredno preizkusiti. Vseeno pa se pred izvajanjem vaj posvetujte s svojim ginekologom, ki spremlja nosečnost. Kadar je otrok v pravilni, glavični poziciji, omenjene vaje niso priporočljive, saj se otrok lahko iz glavične vstave obrne v zadnjično vstavo!

1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo.
2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z  zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo.
3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut.
Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo.
Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …

TUDI MASAŽA POMAGA
Kot dodatna podpora za dosego pravilne lege ploda pomaga tudi redna masaža stopal. Masira se zunanja stran obeh mezinčkov na nogah, saj je tam točka, ki spodbudi plod, da se sam obrne v pravilno lego. Hkrati masaža te točke preprečuje zastajanje urina pri nosečnici in zatekanje. Natančneje se ta točka v akupunkturi imenuje B67.
Metoda zagotavlja 70-odstotno uspešnost. V tujini to tehniko obvladajo skoraj vse babice, ki bodoče mamice spremljajo skozi nosečnost.

LUČKA PLODU KAŽE POT

Tretja tehnika je stara metoda z lučko. Nekatere babice nanjo prisegajo. Temelji na prepričanju, da se otrok pomika za svetlobo. Če je torej glavica na vrhu trebuha, pod žličko, tja usmerimo lučko in jo počasi pomikamo ob strani trebuha navzdol ter zaključimo na sramni kosti. Izberemo si vedno le eno stran, po kateri potujemo z lučko. Torej, samo na levi ali samo na desni strani trebuha.
Pomaga nam, če vemo, kam otročiček gleda, kam ima obrnjeno glavico. Če jo ima obrnjeno v desno, se bo laže obrnil v desno, zato z lučko potujemo od zgoraj navzdol po desni strani trebuha.
V isto smer si lahko nosečnice same ali s pomočjo partnerjev nežno masirajo trebuščke. Eterična olja, ki se za ta namen lahko uporabljajo, so olje ilang ilanga, rmana, cedre ter vrtnice; dodamo jih osnovnemu, naravnemu masažnemu olju (olivno, mandljevo).
GIBANJE IN PRAVILNO SEDENJE

K pravilni legi ploda pripomore tudi gibanje nosečnice, posebej plavanje. Med plavanjem je priporočljivo narediti kakšen preval, če ga nosečnica seveda že od prej zna.
Pomaga še pravilno sedenje. Nosečnica naj vedno, skozi vso nosečnost, sedi z zravnano hrbtenico in rahlo razširjenimi nogami.

Članek objavljen v Otrok in družina, december 2005

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
   RE: Septembrke
1.6.2007 15:17:34   
cuma
Čau punce!

lumpa user posted image , ful zanimivo user posted image ! Moja Ema se ni obrnila in ni in ni ... ji je pač pasalo tako. Zdaj pa vem, da bi morala mami malo bolj z rito migat user posted image user posted image user posted image !

helena: user posted image  za malo Klaro! Nič se še ne sekiraj! Ima res še veliko časa za se obrnit!

guppy in dorotea: user posted image user posted image user posted image  za uspešen pregled, dorotea: upam, da boš lahko poleg jogurtka še dolgo papala vse kar ti bo pasalo ... user posted image  Saj bo!


karin in ostale:  težko je danes z vozički ... ne samo za vas! Tudi jaz imam težave, pa sem 2. nosečka user posted image . Problem je v veliki ponudbi in poplavi informacij, ki te včasih prav begajo! Malo prispevajo trgovci, malo pametne tetke .... user posted image
Vsem toplo priporočam, da greste kdaj na forum dojenček/razvojna ... tam je veliko napisanega o kvalitetni opremi (ne samo vozičkih...) in pravilnem handlingu z dojenčkom, ki veliko pomeni za pravilen razvoj otročka!

Avtosedež - jajček - res ni priporočljiv za sprehode .... je pa zelo praktično, kot je že tudi Rožica napisala, ko greš v trgovino in ti otrok npr. v avtu zaspi. Meni je bila tudi košara praktična in glede na to, da je bila Ema kar velika, smo jo dolgo uporabljali - od decembra do maja. Potem pa je šla v športni voziček.

Tianna: dobrodošla!!!Torej user posted image kafe na obali: cuma, sandra, srček in tianna!!!user posted image user posted image user posted image   Počakamo, da se vreme malo poboljša, pa se konkretno zmenimo, prav?

Lep dan še naprej!
Cuma

< Sporočilo je popravil cuma -- 1.6.2007 15:20:39 >

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 3873
   RE: Septembrke
1.6.2007 15:39:57   
Anonimen
Od zjutraj, ko sem vas brala pa do sedaj ste zelo pridno klepetale. Včeraj so končno našli mojo jajčko, ki je zadnjih 6 let krožila (še sama ne vem kje). Tako, da sem sedaj brez skrbi. Imam vse. Edino morava kupit dober kengoru, ker prva dva sem zelo veliko prenosila, ko smo hodili na razne izlete in ....
Naš Matija zelo pridno igra nogomet in ugotovila sem, da mu najmanj odgovarja položaj, kadar sem jaz za računalnikom. Takrat se mi strašno upira z nogami. Ampak kaj morem, takšna je moja služba. Danes sem celo dopoldne letala po raznih uradih (službeno), vmes sem skočila v H&M po dvojne kratke hlače in dve majčki in sedaj sem tako utrujena, da bom umrla. Pa še čevelj me je zažulil.
Nisem vedela, da lahko pijemo Magnesol. Jaz pa ga imam ves čas že pred nosom, ker je pri športnikih dober za krče. (Delam v športnem klubu) Juhu ena pijača več ob vseh ostalih šumečkah.

Lep vikend in pridno pišite. Včeraj zjutraj, ko sem brala o depilaciji in bikini frizurcah sem se pošteno nasmejala, ker sem se spomnila na sebe v kopalnici.user posted image

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 3874
   RE: Septembrke
1.6.2007 15:43:02   
helenav
o hvala vsem za napotke...:-)) bom migala z rito kar se da....:-)))))))

sicer pa zaenkrat nisem zaskrbljena, verjamem, da ima še čas...vseeno pa mi je najbolj pomebno da bo zdrava....in če ji pač paše v tašni legi.....buh pomagej....bomo pa malo kričali ob porodu..al pa trdno spali:-)))

Vsekakor javim dogajanje v tebuhu

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?