|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vegeterjanke
7.6.2007 19:04:18   
nInAzWeRiNa
jst sm vegi že od zelo rosnih let-ker pač ne prenašam mesa najbolš in me zanima če je še kera tuki takšna in kako to v nosečnosti zgleda?sej če mi bo po čudežu meso začelo med nosečnostjo dišat ga bom jedla ampak kaj če mi ne bo?ne mislim se silt...
lpuser posted image

_____________________________

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vegeterjanke
7.6.2007 19:19:56   
dudi2006
Jst mislm, da je fajn, če se kr na zdravnika obrneš...al pa ginekologa. Oni bodo najbolje vedeli. pomojem ne bo nč narobe če pač ne ješ mesa... lahko, da boš mogla potem kakšne tablete al pa sirupe jest(nadomestki za tisto, kar ti bo primanjkovalo npr. železo...) veliko sreče pri tvoji prehraniuser posted image

_____________________________

3+1=;)

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vegeterjanke
7.6.2007 19:28:03   
Anonimen
Jaz sem vege.In vso nosečnost sem bila tudi.Ko so mi vzeli kri,so rekli,da je ravno na meji slabokrvnosti,in da če se poslabša,naj začnem jest meso.Jaz sem se počutila dobro,hrana mi na splošno ni preveč ugajala.Mesa pa nisem začela jesti.In še danes sem vegeterjanka.Pri drugi nosečnosti bo mogoče drugače...

Vse dobro ti želim!user posted image

(odgovor članu dudi2006)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vegeterjanke
7.6.2007 21:32:47   
matja
Živjo!
Jaz sem že dvajset let vegetarijanka, dva otroka imam, ki sta oba vegetarijanca po svoji izbiri ali pač iz družinske navade kakor bo kdo hotel razumeti. Zdaj sem tretjič noseča. Nikoli nisem uživala nobenih dodatkov, niti folne. pomembno pa je, da si pozorna na uravnoteženo zdravo prehrano. Torej čim manj izdelkov iz bele moke, čim več surovega sadja in zelenjave, lešniki(folna), mandlji(kalcij) in temnolistnata zelenjava(železo), ki jo je potrebno dobro gristi. Jaz pijem vsako jutro sveži zelenjavni sok,pol litra in sicer je osnova korenje, dodajam pa različno - koprive, peso, kumare, listno zeleno, blitvo, špinačo, pozimi pa brstični ohrovt in brokoli, dokler je. Imam svoj vrt, ne uporabljam pesticidov, kupujem čivveč ekološko pridelanih živil. No, ja marsikaj se da, če ima človek voljo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vegeterjanke
7.6.2007 22:20:56   
Anonimen
Tudi jaz sem vegetarijanka. Ravno danes sem imela pregled in so moji izvidi glede železa katastrofalni, tako da moram jesti dodatke, če ne bom morala na železove injekcije. Zanimivo mi je edino to, da sem v prvi nosečnosti jedla meso in sem imela celo nosečnost zelo slabo železo, zdaj v drugi, ko pa mesa že en čas ne jem, sem pa štartala z odlično ravnijo železa v krvi, zdaj proti koncu se mi je pa ful poslabšalo, čeprav precej pazim na uravnoteženo prehrano.

(odgovor članu matja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vegeterjanke
8.6.2007 7:43:42   
klavdijas
Mislim, da meso ni pogoj  za zvišanje železa v krvi. Vam pa svetujem : zjutraj na tešče pojejte pest olupljenih madeljev z eno šalico toplega mleka. Za to si vzemite čas, dobro prežvečite mandeljne z mlekom, počasi.
Poznam žensko, ki ne je mesa že 10 let in pravi da si s tem popravla železo. Če pa je res, pa preiskusite same.

Lp,

            Klavdija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vegeterjanke
8.6.2007 17:10:09   
nInAzWeRiNa
hvala vsem za odgovoreuser posted image super ste punce,pa kar nekaj vas je sem mislila da sem bolj osamljen primer in da me bodo vsi napadli,kot me že celo življenje ker me pač ne razumejouser posted image
lpuser posted image če pa ima katera še kakšen nasvet se toplo priporočam

_____________________________

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10


(odgovor članu klavdijas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vegeterjanke
8.6.2007 18:24:04   
birdy
Baje se da vse, če se hočeuser posted image . Jaz sem v nosečnosti prenehala z vegetarjanstvom. Najprej na silo zaradi krvi, ki je od nekdaj slaba. Zdaj, ko sem že proti koncu pa moram priznat, da mi včasih prav paše meso. Telo pač samo ve.
Preden mi je G predpisal tablete z železom sem poskušala ž nadomestiti z hrano in sem mogla zjutraj za zajtrk jest suhe slive in pesin sok. Ampak sem tale sok spila samo enkrat in nikoli več. No, zdaj jemljem tablete.
Tista ideja o (mislim da ) mandljih in mlekom pa ne vem kako gre kaj skupaj. Meni je bilo izrecno rečeno, da naj pri z železom polnimi živili zraven ne pijem mleka, ker ta ni dober za absorbacijo ž.
Pomoje ti drugih stvari niti ne bo manjkalo. Če bi bila veganka bi bil problem zaradi kalcija, ampak, če si pa vegetarjanka pa pomoje ne bi smel bit problem.

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vegeterjanke
9.6.2007 17:31:10   
skuštrana
Jaz ne jem mesa že od sredine srednje šole, še pred tem pa sem ga jedla minimalno. Enostavno mi ne ugaja. Jem mlečne izdelke, jajca in pa ribe ( zadnje čase bolj redko, sem kar jezna nase).
Ko sem bila prvič noseča sem imela raven hemoglobina v krvi v 9 mesecu večjo kot pa na začetku nosečnosti (okoli 130). Nikoli nisem imela problemov s slabokrvnostjo. Sedaj sem drugič noseča (22 t) in nivo železa se mi spet zvišuje. Neverjetno. Pojem pa tono sadja in zelenjave na dan, pa vsak dan pest suhuih marelic (suho sadje ima veliko železa). Vedno kombiniraj živila bogata z železom skupaj s tistimi, ki imajo veliko vitamina c, ker ta pomaga pri absorbciji železa iz hrane. Pa ne živil, ki so bogata z železom mešat s živili, ki vsebujejo kalcij, ta namreč absorbcijo železa zavira.

Sicer pa ponavadi pri vegetarijancih ni tak problem z železom, ampak z vitaminom B12...Pojej veliko temno zelene zelenjave (meni sedaj, ko sem noseča full paše šinača, bi jo jedla kar vsak dan). Kaj pa vem, saj ti telo malo nakaže kaj potrebuje.


< Sporočilo je popravil skuštrana -- 9.6.2007 17:34:05 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
12.6.2007 8:59:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?