|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaspati sam
28.10.2004 23:00:52   
nejcko
Hojla!
Naš triletnik je od začetka imel težave s spanjem, pa smo ga malo razvadili: najprej na rokcah, zdaj pa hodimo z njim spat. Problem je v tem, da nikakor noče zaspati sam, kar pomeni, da mora nekdo ležati ob njem ali v sosednji postelji dokler ne zaspi. Ker se tak obred lahko včasih zavleče tudi do ure in pol, mi imamo pa še dojenčka, je postalo to malo moteče. Včasih reče, naj grem stran, da bo sam zaspal, pa je že čez sekundo za mano. Če ga pošljemo nazaj v posteljo, začne tuliti, da je joj. Parkrat nam je uspelo, da je zaspal sam, ampak so bile solze in jok in slaba volja z vseh strani. Kako naj ga motiviramo, da bo sam zaspal po pravljici in poljubčku? Sem že nekaj knjig prebrala, ampak vas vseeno prosim za nasvet. Pa še to. Ponoči hodi k nama v posteljo - le redko celo noč prespi v svoji sobi. Včasih se že čez dve uri zbudi in je pri nama. Imate podobne izkušnje?
Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zaspati sam
28.10.2004 23:53:18   
Vera*
Tudi jaz imam isti problem.tako da punce pomagajte nama z Nejcko.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zaspati sam
29.10.2004 5:46:26   
Lunca1
Mislim da bi morala vztrajat pri solzicah, ker so včasih solze tud mal izsiljevanja.

Lp Lunca

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zaspati sam
29.10.2004 6:47:07   
VALENTY
Tko je bilo pa pri nas.Ležanje zraven,potem sedenje zraven nje;no na koncu je blo pa mamici dovolj in smo rekli,da je punca zdej velika in mora sama zaspati.Njena najboljša prijateljica tudi sama zaspi.Priznam,da je bilo težko in veliko solz ampak smo vztrajali,ker smo takrat pričakovali drugo dete.
Ko pa sem rodila,pa je začela frajla hodit v spalnico in smo se vsi gužval v eni postelji-dovol,sem spet rekla,ker sembla zjutri taka kt da bi šu tank čez mene.Sem ji pa razložila,da ima svojo sobo in posteljo in,da če pride ponoč jo bom poslal nazaj.DELUJE!!!! Sedaj ponoči pokliče,gre lulat in nazaj spat! Res,dame je velikokrat srce bolelo,saj je bila prej samo ONA "pomembna",je pa vseeno bolje.če smo vsi naspani kot pa tečni.Zvečer dobi pravljico imamo lučko,ki poje in zaspi.Samo še malega mormo navadit,da bo ponoči spal pa smo ZMAGAL!
Upam,da sem kej pomagala,samo vztrajati je treba!!!!!;)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zaspati sam
3.11.2004 19:15:37   
Sandra*
Ojla! Podobnih izkušenj še nimam, ampak delam v vrtcu in imam z malčki kar veliko opraviti. Svetujem ti tole: Pravljica, lupčka, lahko noč, skupaj bomo spet jutri. Nikakor ne pusti da mali pride sredi
noči k tebi v posteljo. Prvi dan spremembe bo: jok, jok, jok in nešteto krat jok, vztrajaj pri svojem
2 dan: jok, jok, jok in nešteto krAt jok, vztrajaj pri svojem, 3 dan:jok, jok, jok in nešteto krat jok, vztrajaj pri svojem. 4dan pa se bo malček že malo naveličal, lahko pa te kljub temu naheca da pride k tebi,ampak NE POPUSTI, potem bo iz dneva v dan boljše.


(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zaspati sam
3.11.2004 21:33:30   
Mel
Se strinjam s sandro. Jst sicer še nimam teh izkušenj in upam, da mi ne bo treba it skoz to. če pa ja, pol pa sistem Sandra.
lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zaspati sam
4.11.2004 0:17:53   
nejcko
Hvala za odgovore. Bom Sandrino varianto probala, samo problem je v tem, da ga ponoči največkrat niti ne slišim, ko pride k nama. Ne vem, a naj ga zbudim in pošljem nazaj? Lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zaspati sam
4.11.2004 14:10:41   
Abby
Midve leževa v posteljo, stisneva se skupaj, stisneva še zajčka, poveva pravljico, včasih ji je všeč, da jo božam po hrbtu ali pa po uheljčku, pa kmalu zaspi (v 15 do 30 min). Res pa se spraviva v posteljo šele, ka je zaspana. Še pred mesecem pa ni in ni mogla zaspati brez zize.
Sicer je naročen še en dojenček, ampak tudi, ko bo prišel, nama teh trenutkov pred spančkom ne bo mogel vzeti. Ga bo že kdo čuval ta čas.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zaspati sam
9.11.2004 18:37:32   
india
Ja, pri nas so ta velike tri brez problema hodile spat same, potem pa se je zakompliciralo pri janu, hodil je nenehno k nama v sobo,kadar pa je slučajno zaspal v svoji postelji pa je ponoči prijokal. Pa je spal dalje pri meni. Sedaj pa mi že takoj po večerji pobegne v svojo posteljo, star je 4.5 let in sploh noče slišat, da bi s tamalo, Pio , menjala in bi on spal pri meni v sobi. Saj bo, nič na silo,ker jim s tem samo more povzročamo!
Lp, miška01:miska:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zaspati sam
10.11.2004 13:54:49   
kofetek2010
Naš bo čez mesec dni star 8 let pa še ne gre sam spat, ampak ne zato, ker ne bi mogel sam zaspat. V postelji se lahko v miru pogovoriva, si kaj zaupava, se v miru pocartkava (pred drugimi to odpade!), narediva plan za naslednji dan, nato si izmenjava poljubčka za lahko noč in lahko odidem iz sobe. Še 3 leta nazaj pa sem počakala, da je zaspal. Ponoči pa še zmeraj priraca v spalnico, se zrine k meni ali atiju in naprej spančka. Prav lušno je, da se še pusti crklat.
Cartkajte svoje male bebice, ker prehitro odrastejo in se ne pustijo več!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zaspati sam
11.11.2004 12:32:31   
Donja
jana73 se popolnoma strinjam s tabo. Pred spanjem si lahko ful veliko stvari zaupaš in pomeniš. Pa čez dan več niso tako za cartat, kot zvečer. Zrastejo pa res preeeehiiitroooo.
Lepo se cartajte, ker boste kasneje to pogrešali.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zaspati sam
30.6.2005 12:35:02   
maruškaD
jana76 - hvala!!
Moj je star 5 let, pa moram tut hodit z njim spat. Ponoči pa, če se zbudi pride k nama, včasih pa spi v svoji postelji do jutra.
Sem vmes poskušala, da je zaspal sam - pa je blo toliko joka in vpitja, da sem na koncu popustila in rekla, ko bo sam zrel za to, pač bo.

Ker zelo kmalu se je pa recimo odvadil flaške (1 leto), dude, 1,5-2 leti, pleničk,....

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zaspati sam
5.7.2005 1:08:23   
Samo
nejcko, tole zveni kot moja punca (3,5 let). Skoraj eno leto je, odkar sem jo navadil, da sama zaspi. Pomagalo je, ker takrat mamice ni bilo 1 mesec in ni imela rezervne variante (ne govorim da sem jaz za kaj zasluzen, vendar je ze tako, da je dostikrat lazje doseci stvari, ko si sam z otrokom, da ne isce utehe).

Vedno sva jo uspavala s pravljicami, potem pa se s pesmicami in jo pomirila da je zaspala. Pa je izkoriscala 100 na uro. Trajalo enako - tudi uro in pol. Hja, to ni bilo ckrljanje, mogoce je bila kriva tudi najina izcrpanost, ker sva si res zelela, da bi zaspala hitro. Sva bolj nocne pticke, kaj cemo. No, potem pa sem ji enkrat razlozil, da moram veliko delati in sem sel likat. Pa je bil jok in stok, ko sem zaprl vrata. Pa se je moja betica spomnila, da bi pustil vrata priprta, da bi imela notri nekaj svetlobe. In glej ga zlomka - zaspala je sama! In naslednji dan isto in tako naprej. Motilo jo je, ker sva jo puscala za zaprtimi vrati v temi. Zdaj smo se tega navadili in ni tezav. Zaspi sama, ceprav zadnje case izredno tezko, a to je ze druga zgodba. Ponoci pa tudi priraca k nama, kar je zdaj, ko je prisel Gregec, kar hudic. Dostikrat tudi Zala prebedi pol noci, ce mali slabse spi. Je pa res, da se zadnje case manjkrat pojavi ponoci pri nama.

Na tak nacin je uspelo nam. In je res super. Ker prides iz sobe cil in pripravljen na delo. Drugace pa si ves matast ko cunja in dober samo se za posteljo. Pri malem pa mamo ful zegn. Dva meseca je star, pa zaspi sam ob vrtiljaku z lucko. Ko bi le trajalo ;)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?