|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 8:57:30   
madela
Zanima me kje kupujete hrano tiste,ki imate doma otroka z alergijo na pšenico ali celiakijo? Vem,da jo imajo dosti kje,ampak me zanima,kje je najcenejše,kje se najbolj splača. Namreč nam so ugotovili alergijo na vso pšenico,vključno z glutenom user posted image ,ampak je skoraj nemogoče,da otrok ne bi jedel ne kruha,ne testenin,zato imava dovoljen za silo samo glutenske izdelke. Danes moram v trgovino,da nakupim nekaj hrane,pa ne bi rada letala od trgovine do trgovine,da bi malo prišparala,zato vas prosim za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 9:01:59   
Erdbeere
Glej pri nas tašča sama peče kruh...mogo kupuje finsko, mislim, da se imenuje finax (je brez glutena) in potem ko je treba uporabit moko uporabi to...je pa zelo dober kruh iz nje in druga peciva...drugače pa testenine in podobne stvari kupuje ali v intersparu ali pa v mercatorju...najceneje...zeloje drago user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 9:03:29   
piščanc
glutena ne vsebujejo izdelki iz koruze, ajde, kostanj, riž, soja, leča, ... npr. obstaja pa tudi pšenična moka iz katere so odstranili gluten.

veliko izdelkov ima DM (mislim, da najbolj ugodno), Maxi, tudi večji Spari.

prehranjevalne navade je res treba spremeniti, sicer pa veliko ljudi živi s celiakijo

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 9:17:30   
madela
Aja,mislim,da sem jaz narobe napisala,ker mi pa imamo dovoljeno od žitaric samo glutenske izdelke,pa izjemoma riž in koruza.Vse ostale žitarice pa STOP! A pol ni to taka dieta,kot pri celiakiji?

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 10:00:07   
piščanc
celiakija je bolezen, ponavadi dedna, kjer črevesje zaradi telesne disfunkcije (ni resic) ne mora prebaviti glutena - to je snov v nekaterih žitih, bolj težko prebavljiva, predvsem pšenica je pri nas najbolj na udaru.

ta bolezen oz. stanje črevesja izvira iz azije, kjer sploh ne poznajo žit z glutenom, tako da takim ljudem azijska hrana najbolj ustreza

katero alergično reakcijo pa ima tvoj otroček pa ne vem. ker alergija je lahko na vse živo. pač ena snov pride v telo in ta se iz nekega razloga (slab imunski sistem, preveč alergenov, slabo črevesje...) odzove alergično in potem se vedno na to snov odzove alergično. to pa je ozdravljivo, ker ni telesne disfunkcije. ampak to je samo alergična reakcija, in je ozdravljiva do določenega časa.





_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 10:14:50   
Naja30
Najbolje, da si nabavite stroj za peko kruha in ga kar sama pečeš doma za svojega user posted image . Drugače pa ti za brezglutenske izdelke priporočam, da se odpraviš malo čez mejo, v Italijo. Je zelo ceneje kot pri nas. Npr. trgovina famila takoj za mejo pri Škofijah. Tudi izbira je dobra.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 12:23:48   
Kaštrun
Moja kolegica ima celeakio in mislim, da večino izdelke kupuje v DM-u in tudi sama vidim, da jih imajo tam res največ (od moke, kruha, piškotov, testenin...).

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
19.6.2007 13:42:48   
madela
Hvala punce za nasvete. Sem pa čist zmedena,jaz sem mislila,da mora jest glutensko hrano-namesto BREZ glutensko,ampak saj ste me razumele. Hvala bogu ni celiakije,ampak močna alergija.
Ja tale hrana je kar draga,ampak si ne moreš pomagat,če druga ne smemouser posted image  Tako,da grem danes nakupit vsaj nekaj osnovnih jedi(kruh pa testenine,pa kake piškote)če seveda obstaja vse to brez jajc. user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
20.6.2007 10:25:12   
rozicaa
Živjo!

A ste mogoče že poskusili z bioresonanco? Jaz vam lahko iz lastnih izkušenj povem, da našemu malemu princu zelo zelo pomaga. Bili smo alergični na ogromno stvari (mleko, jajca, meso, konzervansi, čaj, sladkor (glukoza), kakav, ječmen - malce kasneje se je pokazalo na vsa žita).
Po šestih obiskih v Rogaški smo s terapijami pozdravili že praktično vse razen jajc - na kar je imel tudi najmočnejšo reakcijo in upam, da bomo kmalu odpravili še to alergijo.

Jaz sem res zelo vesela, da smo se odločili za zdravljenje z bioresonanco, ker vidim, da našemu škratku zares pomaga in ne samo nam tudi vsi ostali, ki prihajajo na terapije povejo, kako zelo se jim je stanje izboljšalo že po nekaj obiskih..... tudi pri alergijah na cvetni prah in senenem nahodu s terapijami dosegajo neverjetne uspehe.

Da bi se čimprej pozdravili!

LP  


_____________________________

Darja, Bojan, Luka in Jakob - mi se mamo radi :-)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
20.6.2007 11:11:00   
rozicaa
Ojla madela!

Najprej sem šla prebrat sporočila pod tem naslovom in potem še pikice..... kjer sem vidla, da ste bili na prvem testiranju bioresonance in to v Rogaški (kamor tudi mi hodimo).
Res imate ogromno alergenov - ampak kr pogumno naprej in vztrajat pri terapijah..... ter se držati zapovedane diete, ker so edino te v kombinaciji s terapijami ključ do uspeha.

In ker jih je res veliko, ki se ukvarjajo z bioresonančno terapijo pa dosegajo različne rezultate (uspehe) zdravljenja ti lahko na podlagi naših izkušenj rečem samo to, da so v Rogaški res tapravi. Mi se vsak torek vozimo iz Zasavja cca. uro in pol v eno stran in nam ni žal.

Mogoče se pa še kdaj srečamo tam in te povabim v bližnji lokal na kavico user posted image .


_____________________________

Darja, Bojan, Luka in Jakob - mi se mamo radi :-)

(odgovor članu rozicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
20.6.2007 18:28:30   
madela
Ja,res je smo se odločili za bioresonanco,ker kot vidim nam uradna medicina eno figo pomaga. Tamali je star 2,5 leti in je vedno težje otroku dopovedovat,da tega ne more. Prav težko je gledat jokajočega otroka. Zdaj ko imamo datume za terapije vidim,da bo po tritedenski dieti vse šlo zelo na hitro-2x na teden terapije,torej upam,da bomo že letos lahko normalno jedli,če ne vsega pa vsaj večino.
Kam pa hodite v Rogaško-mi smo bili pri g.Brigiti Niegelhell,zelo prijazna in lepo je razložila stvari. Takoj zraven pa je kafi,torej če se srečamo se povabimo na kavo.
Tudi vam želi m veliko sreče in uspešnosti pri terapijah.

(odgovor članu rozicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
20.6.2007 21:35:18   
rozicaa
Ja tudi mi hodimo k Brigiti N...... so pa vse tam - tudi asistentke zelo prijazne.

Sem prebrala, da vi začnete s terapijami ravno takrat, ko gremo mi na morje.... kako bomo meli terapije po dopustu pa ti sporočim, ko bom vedla.... in če bomo kdaj na isti termin, grem z veseljem na kavico s tabo...... je pa res, da smo mi vedno bolj zgodaj zjutraj na terapiji (ob 7.15 - 8.30), da moj Jakob zjutraj še celo pot do Rogaške pridno spančka... potem če je sonček greva zraven v kafič na teraso na kavico, da se mal razhodi (ker med terapijo celo uro pridno sedi v stolčku - jajčki) in nato nazaj proti domu.

Lep pozdrav,


_____________________________

Darja, Bojan, Luka in Jakob - mi se mamo radi :-)

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Izdelki za celiakijo-kje?
20.6.2007 21:43:25   
madela
Potem bo pa bolj malo možnosti,da se srečamo. Mi pa imamo vse terapije popoldan oziroma že skoraj zvečer,da si ni treba urejat dopusta. No,vsaj teh 7 datumov,ki jih imamo sedaj določenih mi je uspelo se za popoldan dogovorit.
Btw,a Jakoba imate user posted image ,mi smo pa kar vsi Jakobi user posted image ,namreč priimek imamo tak. Je pa priden vaš malček,da celo uro lepo sedi user posted image ,jaz ne vem kako bom našega prepričala,da bo vsaj malo pri miru user posted image .

A še imate dosti terapij,ste bolj na začetku,al bo kmalu konec? Pa seveda me zanima,če so že vidni rezultati?

Lp

< Sporočilo je popravil madela -- 20.6.2007 21:44:12 >

(odgovor članu rozicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?