|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ločitev-delitev premoženja
7.7.2007 14:44:18   
Anonimen
Zdravo,

ne vem če to paše na ta forum pa vseeno bom poskusila... gre se za mojo sestro in sicer nas nekaj zanima.

Sestra je od moje mame z darilno pogodbo dobila zemljišče, kjer sta si z možem* zgradila hišo. (* financirala pa moja starša, ampak za to žal nimamo dokazov ali pač ?!?!?!) Sedaj pa sta se ločila in ga bo potrebno  izplačati. Pa me zanima ali se zemljišče tudi deli na 2 dela, čeprav ga je dobila sestra  ali se bo pri ocenjevanju zemljišče odštelo.
Če ne veste mi pa prosim svetujte kam naj se obrenem po odgovor. HVALA že v naprej..vem da to vejo odvetniki, ampak kaj ko za vsako besedo te pomolzejo do koncauser posted image

Hvala vam za odgovore...

Lep dan
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ločitev-delitev premoženja
7.7.2007 18:50:15   
Anonimen
Delita samo tisto, kar sta skupno naredila. Če je napisano, brez skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ločitev-delitev premoženja
7.7.2007 19:17:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Delita samo tisto, kar sta skupno naredila. Če je napisano, brez skrbi.


Točno tako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ločitev-delitev premoženja
7.7.2007 22:48:37   
Anonimen
Če je tvoja sestra zemljišče dobila v dar od svojih staršev, potem je zemljišče v celoti njeno. Sestrin mož do daril, ki jih je dobila ona, ni upravičen.
S hišo je pa drugače. Ustvarjena je bila v času zakonske zveze, torej bi se, če gledamo samo na to, delila na pol, ne glede na to, koliko je prispevala tvoja sestra in koliko njen mož. Ker pa hiše sploh nista financirala onadva, temveč njeni starši, se tudi hiša lahko, ob pomoči dobrega odvetnika, smatra kakor darilo. Vendar še tako dober odvetnik ne bo mogel doseči, da se smatra kot 100%-no darilo, saj je sestrin mož kljub tujemu financiranju v hišo nekaj pa le vložil, pa čeprav samo svoj čas in/ali svoje ideje. Tudi to je (žal?) nekaj vredno, zato mu bo potrebno določen procent vrednosti izplačati. Se pa z lahkoto doseže to, da hiša ostane napisana na sestro (na koga je sploh sedaj?) in da ona ostane v njej, on pa se bo moral izseliti. ne bo pa šlo brez odvetnika.
In če sta hišo financirala starša, je za to, da se tehtnica pri dokazovanju plačevanja premakne na njuno stran, dovolj že izpisek od njunih TRR - saj se vidijo datumi dvigov, kreditov, leasingov, pologov. Če se ujemajo z datumom gradnje (če je gradila firma, imajo oni kopije vseh dokumentov, pa tudi fotografije), je problem takorekoč rešen. In ko izpisek prinese še njen mož, se bo tudi videlo, da ni nobenih večjih transakcij, ki so za gradnjo in opremljanje pač potrebe. Pa bo, a ne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ločitev-delitev premoženja
8.7.2007 20:07:49   
Anonimen
No ja Kerensa, čist tako pa to ne gre. Slučajno se pri nas doma tožimo še za hujše stvari. Enostavno gre na pol.In sodišče že po 2 letih pritožb, tožb, odgovorov, izvržb stane več kakor 5 miljonov bivših tolarjev. Preverjeno!
In kdatera budala se bo šla spuščat v take potankosti ki jih pišeš? Tisti, ki ima najmanj 10 milijonov denarja na računu za rezervo.
Ni tako enostavno kot je videti napisano, ker sodni mlini so prepočasni, sploh pa za deljenje premoženja, ker je treba čisto vse dokazati.
In kakor piše anonimna, je samo zemlja tista, ki jo je dobila v dar, vse ostalo sta delala skupaj. Kateri bedak si bo šel za čisto vsak kupljen vijak spravljat račun? Po mojem samo tisti, ki je dobesedno butast.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ločitev-delitev premoženja
9.7.2007 9:42:39   
itata
Najprej ena informacija: HIŠA pripada ZEMLJIŠČU. Pravno je zemljišče bistveni del, kar zgradimo gor pa "priraste" zemljišču. Torej: zemljišče je bilo darovano sestri. Določene zadeve ostanejo posebno premoženje tudi če je oseba poročena. Darilo, ki se glasi samo na ime sestre - še posebej, če je tako vpisano v zemljiško knjigo, ostane njeno posebno premoženje. Če je bilo zemljišče darovano pred poroko je to stoprocentno, če je bilo dano po sklenitvi zakonske zveze bi morala pa prav preverit, čeprav še vedno mislim, da je to njeno posebno premoženje, ker ni pridobljeno z delom... Kot skupno zakoncev namreč šteje samo premoženje, ki je "pridobljeno z delom tekom zakonske zveze". Posledično to pomeni, da se vložki v hišo štejejo kot skupni vložki. To ne pomeni, da je zemlja od sestre, hiša pa od obeh, ampak da je (zelo verjetno) vse od sestre - pol vložka pa je dolžna možu - oziroma kolikor je on vložil (če se ne da dokazat koliko je kdo vložil, sodišče sklepa, da sta dala vsak pol).
Kako točno v določenem primeru razsodijo sodišča je drugo vprašanje in vsak primer je poseben na svoj način, zato dveh med seboj ne gre primerjati!
Predvsem je pa zadeva odvisna od tega: 1. kdaj je bilo zemljišče darovano, 2. na koga je vpisano, 3. kako se lahko izkažejo vložki v hišo (če so računi na ime, drugače se šteje, da sta prispevala vsak pol - ne glede na to, da sta vse plačala starša).
Če boš dala še kakšne bolj natančne podatke, se lahko probam še kaj pozanimat. Tole je bilo zgolj osnovno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ločitev-delitev premoženja
9.7.2007 14:17:58   
Mina1
Sestra je od moje mame z darilno pogodbo dobila zemljišče


torej zemljišče ne pripada tudi moškemu tvoje sestre. Delita sei (pa še to, če se bosta normalno zmenila, premoženje, premične stvari, ki so bile vložene v bajto.

Preverjeno iz prve roke, vejami mi.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ločitev-delitev premoženja
9.7.2007 22:43:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nati
Kateri bedak si bo šel za čisto vsak kupljen vijak spravljat račun? Po mojem samo tisti, ki je dobesedno butast.

Na-a. Po mojem pa ravno obratno. Tisti, ki je svinjsko pameten. Se že ve, zakaj. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ločitev-delitev premoženja
10.7.2007 9:37:00   
itata
Jaz isto mislim kot Kerensa... Človek pač ne ve kaj ga čaka jutri, je bolje vsak račun lepo spravit. Nikol ne veš a ti prav pride - upaš pa valda kot da ti ne bouser posted image
Sej ne da bi bili ljudje na splošno take žlehtnobe, ampak v čustvenih zapletih ne razmišljajo čist razsodno pa če začnejo oni po tebi udarjat, morš met kako orožje, da jim vrneš. Žal. Slepo zaupanje se ne obnese.
Pa tudi skupno premoženje, če sem že pisala o njem: vpišite si vse kar kupite (nepremičnin) med zakonsko zvezo NA OBA!! Ne padat na to, da je en več plačal pa bomo kar na njega napisal. Al pa je mož kredit vzel pa naj bo na njega napisano... Napaka. Oba zakonca prispevata: če en več en manj, pa napišita 1/4 pa 3/4, važno je, da se vpiše na oba, ker potem eden ne more brez drugega prodajat in ob razvezi, je del hiše vaš sigurno ali vsaj vas je treba izplačat.
Dokazovat za nazaj kolk je kdo prispeval, če je vse na moža (ali pa vse na ženo) napisano je katastrofa in le v izjemnih primerih uspešno (samo če spravite vse račune!). Zato pač ne škodi biti previden v življenju.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?