|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrdelost v sklepih,bolečine
9.7.2007 16:15:38   
darčif
mene pa zanima, če katero po porodu bolijo sklepi v gležnjih, zapestju in kolenih. če čutite potem ko vstanete  s postelje ali počitka otrdelost v sklepih in bolečino. Ponoči, ko vstanem in malega dvignem se včasih bojim, da mi bo padel na tla, nimam nekako občutka in moči v rokah in mi ful poka v zapestju. Ostalo mi je še 4 kg, tako da ful preveč kil tudi nimam. Med nosečnostjo sploh nisem imela težav z zastajanjem vode in sem se ful gibala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
9.7.2007 16:36:00   
fusia
Jaz imam tudi take težave. Ponoči in zjutraj se komaj spravim iz postelje. Pa tudi čez dan če kdaj počivam. Bolijo me najbolj gležnji in kolena. Pojma nimam od česa bi to lahko bilo. Razmišljam, da bi šla k zdravniku zaradi tega samo ne vem... se mi nekako ne ljubi.
Nekaj časa sem mislila, da je to morda zaradi hude anemije po porodu, samo po moje bi se zdaj to moralo že urediti. Ali si bila tudi ti slabokrvna mogoče?

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
9.7.2007 17:05:10   
darčif
ja, tudi jaz sem bila slabokrvna. Pa ne fejst, hemoglobin sem imela 104, normalno pa je 120.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
9.7.2007 18:14:50   
fusia
Slabokrvnost potem najbrž ni razlog. Drugih idej žal nimam.

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
9.7.2007 18:21:30   
Anonimen
Pride od preveč in prehitrega gibanja po porodu. Ne pravijo zastonj, da ima ženska 6 tednov smrt pod posteljo po porodu, O.K., to je bolj zaradi (ne) seksa, ampak vseeno. Nosečnost in porod je za telo hud napor, zato se ne sme prehitro pretiravati. Tudi mene so bolela kolena in to kar precej, če ne močno, pa je potem bolečina po pol leta, ja, po pol leta, izginila sama od sebe. tako da mislim, da ne rabite k dohtarju, samo ne pretiravajte z obremenitvami. Porabite možakarje.

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
16.8.2007 20:15:25   
Cappy96
Darčif, sem mal pozno tole temo opazla in upam, da te nč več ne boli.
Jst sem 2,5 meseca po porodu in so me pred tremi tedni začeli boleti sklepi- medenica, kolena, gležnji. Sem šla v lekarno po vitamine in me je najprej vprašala, kolk mleka in mlečnih izdelkov pojem- lahko, da ti primanjkuje kalcija. Zdej  pijem kalcijeve šumečke dober teden. Mleko sem pa spet uvedla na jedilnik (nekaj časa po nasvetu pediatrinje nisem jedla mlečnih izdelkov, ko smo ugotavljali ali je Lana alergična na kravje mleko). Zdaj se že mal lažje iz postelje spravim.

_____________________________

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
16.8.2007 22:26:38   
Naja30
Jaz sem 8,5m po porodu in me še vedno vse boli in poka. Včasih bolj, včasih manj. Je pa možno, da je povezano s kalcijem. Ko sem šla na dieto, sem zelo zmanjšala vnos mleka in ml. izdelkov in kosti so me zelo bolele. Potem sem začela piti kalcijeve tablete in je bilo bolje. Čeprav kolena in sklepi me še vedno bolijo.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
16.8.2007 22:56:29   
darčif
ja, pa še boli, vendar ne tako fejst.glede mlečnih izdelkov, ni nisem preveč oboževalka, mleka sploh ne pijem, pojem le activio vsak dan. jaz še vedno dojim a potem lahko jemljem kalcij. Mi je tast podaril če v nosečnosti kalcij v prahu pa ga nisem upala jemati.kaj praviš?

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
17.8.2007 14:18:48   
siskamiska
No sem mislila da je tud z mano nekaj narobe, pa vidim da je zgleda to že klasika.
Jaz sem skoraj 2,5 meseca po porodu, porod je bil precej težak, slabokrvnost po 3 tednih poroda ko sem bila odpuščena iz P visoka ( 97), je pa možno da je to od napora, ker mislim da še nisem bila več kot 3 ure skupaj pri miru odkar sem rodila. Ko sem imela oba otroka na intenzivni sem bila itak skoz v pogonu, ko pa je Domen prišel k meni je bilo pa še slabše ke sem mogla ful kombinirat če sem se hotla vsaj prib obema posvetit enako.

Glede mlečnih izdelkov jih zaužijem vsak dan vsaj nekaj, kalcijeve tablete mi ne pomagajo kaj dosti, sem imela pa že na sumu da je to od preutrujenosti.
Zdele trenutno me tako členki na prstih bolijo da komaj tipkam user posted image . Pa skoraj vsak dan je huje, počitko pa verjetno še lep čas ne bo pri dvojčkihuser posted image .

Če katera dobi kakšen fajn nasvet kako to odpravit naj mi prosim sporoči

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
17.8.2007 14:59:42   
urskas
tudi jest se pridružujem mnenju, da sklepi in kosti bolijo od pomanjkanja kalcija tudi zaradi dojenja.

mene so po prvem porodu, po nekako 3 mesecih močno boleli vsi sklepi: v nogah, rokah, prstih...
Tudi po drugem, vendar so bolečine lajše, ker se trudim uživati (predvsem s hrano) več kalcija in železa (tudi jaz sem bila slabokrvna). je pa res, da sem tudi več na soncu, tudi D vitamin je pomemben pri absorpciji kalcija...

Al bina, kar se gibanja po porodu tiče, mislim da to ne drži!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
17.8.2007 19:39:44   
Cappy96
Jaz tud še dojim, pa mi je v lekarni dala šumečke, tko da mislim, da tud ti lahko jemlješ kalcij.
Lp

_____________________________

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
28.8.2007 10:15:26   
darčif
cappy ne vem, če boš tole videla, a upam, da boš. jaz sem bila zadnjič v posvetovalnici in sem svoje bolečine omenila pediatrinji, ki pa me je takoj poslala naj grem k svojemu zdravniku, ker so pred časom imeli isti primer in je mamica zbolela za revmo. Rekla je da nekaj ni v redu in da je boljše da se to pregleda. Ravnokar se vračam od zdravnika, kateri me je poslal na kri in vodo tako sedaj čakam na izvide. Je pa zdravnik marsikaj omenjal. tako da tudi jaz ti priporočam, da greš do zdravnika.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
30.8.2007 20:12:54   
Cappy96
darčif, ti moram povedat, da je po 1 škatli šumečk bistveno boljše. Če pa bolečine ne bodo v kratkem povsem minile, se bom pa šla pokazat. Hvala za informacijo in sporoči, kako si opravila. Res upam, da ne staknemo kakšne revme že zdaj!

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
31.8.2007 19:54:03   
darčif
jaz sem dobila napotnico za revmatologa in sedaj čakam na pregled. kalcij pa tudi jaz pijem.skoraj ne morem verjeti, da bi imela revmo, halo pri tridesetih!!!pa se dokaj razgibavam celo življenje.upam na najboljše

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
31.8.2007 20:12:13   
PUJKEC
boooli. hej.

ja, mene tudi user posted image . sploh kolena in v križu. mislim, da je to posledica, ker se vezi zopet krčijo. a se spomnete, ko nas je med nosečnostjo isto bolelo, ampak zaradi raztezanja kosti in vezi. js sem pa šele 3tedne po porodu.
ko sem zadnjič dobila mastitis (zdaj je že okej), so me noge tako bolele, da mi je šlo na jok, prav hudo je bilo in potem me je začelo še v križu zbadat.
uf, ko si bolan in imaš vročino, te bolečine še bolj čutiš.

no, za nasvet. js sem ugotovila, da pomaga če grem čez dan na kratek sprehod.

sej bo minilo. stare tete govorijo, da moramo pazit na sebe po porodu, ker menda se na stara leta vse čuti user posted image .

darčif-sam slabokrvnost s 104 hemoglobina je pa že kr velika. js sem imela 112 pa je g že paniko peljala
.
lep pozdravček.

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
11.9.2007 12:14:31   
kety99
Evo še ena, ki ima probleme z bolečinami v sklepih...no sicer mene bolijo samo roke-zapestje in prsti na rokah, ampak to tako zelo močno, da se ponoči, ko dvignem malo iz postelje bojim, da mi bo padla iz rok...malo imam na sumu, da me to boli zato, ker ko vozim voziček imam ravno roke od zapestja naprej na prepihu...mogoče mi jih tako prepiha al kaj?!user posted image  Nimam pojma, sem pa tudi jaz dobra dva meseca po porodu, tko da upam, da bolečina kmalu mine!

(odgovor članu PUJKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
18.10.2007 22:12:58   
siskamiska
Sama sem prib 12 dni nazaj začela jemati NeoVin plus DHA kapsule od Milupe in moram vam povedat da so bolečine izginile po prib. 5 dneh jemanja le teh, so pa to kapsule z vitamini in minerali + DHA.

Zgleda da mi je noro vsega primanjkoval.

Upam da sem kateri s tem pomagala, sem imela pa tudi sama grozne bolečine v sklepih in mišicah.

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
19.10.2007 11:08:44   
Anonimen
Poznam zadevo, ponoči mi tako otrdijo zapestja, da se komaj iz postelje dvignem, kaj šele Žana iz postelje, se mi zdi da bom ga kar na tla spustila. Patronažna mi je rekla da je to zaradi močnega otekanja v user posted image in da naj večkrat na dan razgibavam zapestja in eno kremo sem si nabavila in čudežno pomaga ( je pa v uporabi v veteriniuser posted image ). Po 4 tednih me ne boli skoraj nič več, je pa res da si res pridno mažem.

(odgovor članu siskamiska)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
19.10.2007 18:00:23   
K_a_t_i
No evo.. Mene tud tole zanima. Več kot 7,5 meseca  po porodu, tamal ima 10kg, meni pa se bolečina iz zapestja kar širi - zdaj je že do pol poti do komolca user posted image  Prav zapeče me, ko mal narobe zasučem roko, kaj šele, ko malega dvignem s postelje! Kalcij... Spijem 2 skodelici mleka z dodanim kalcijem dnevno + še kak jogurt. Še vedno dojim (največkrat ponoči user posted image ). Se pa tudi sprašujem, kdaj bo ta bolečina izginila, če sploh... user posted image

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
8.11.2007 20:52:16   
VesnaLana
Pozdravljene,

sem sicer malo pozna s to temo, pa vendar ne bi odpirala nove.
Tako kot opisujete tudi mene bolijo vsi sklepi v gležnju, v zapestju , kolenih in poleg vsega še podplati. Zjutraj ko vstanem iz postelje rabim kar nekaj minut da stopim na noge.
Samo upam, da bo kmalu nehalo, res pa je kot je napisala Abina - po porodu sem se počutila izredno dobro in sem takoj norela okrog.
No ja bodoče mamice, ki berete tole temo, po porodu resnično počivajte, četudi se izredno dobro počutite, saj zgleda da vse plačamo tako ali drugače.
Če ima katera kakšen nasvet kaj je za nardit, da neha bolet naj prosim napiše.

_____________________________

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
10.11.2007 20:31:29   
tikca
Ja tudi mene po porodu bolijo sklepi. Zadnje čase pa najbolj pete na nogah. Ko zjutraj vstanem, ali pa po daljši vožnji z avtomobilom, stopim na noge, sem kot polomljena, ker me tako špika v petah in temu primerno tudi hodim kot kak smotkouser posted image

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: otrdelost v sklepih,bolečine
11.11.2007 0:37:28   
Margareta
Dobro, da sem videla tole temo, ker sem mislila, da me vse kosti bolijo zaradi emšota. Pa vidim, da nisem edina. Mene pa najbolj boli medenica.

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?