draja
|
Evo me nazaj z morja!!!!! Nisem vas še nič brala tko da ne bom še nič komentirala. Imeli smo se SUPER!!! Živa je bila noro pridna in je v 14-ih dneh jokala samo dvakrat - prvi večer, ker je bilo preveč vsega in eno popoldne, ko jo je nekaj zvijalo, sicer pa cel dopust tudi zajamrala ni. Je pa večino dopusta prespala. To je res že prav neverjetno koliko ta otrok spi. Ponoči nam je spala od 20:30 (včasih je padla tudi že kaj prej v posteljo) do cca. 7-ih zjutraj brez enkrat zastokat!!! Čez dan je pa tudi šla najmanj 5-krat, 6-krat spat, tko da je spala tudi kakšnih 6, 7 ur čez dan. Nam je bilo vsem okrog nje toooolk dolgčas, da smo komaj čakali, da se zbudi. V teh apartmajih so bile večinoma same družine z majhnimi otroki in si mamice niso mogle kaj, da niso hodile k meni in me spraševale, kako da je naša tako pridna. Niso mogli verjeti, da je lahko tudi 3 urce skupaj v vozičku na plaži brez enkrat zajokcat in brez da bi jo ven vzeli. Ona ima najraje svoj mir, da lepo spi v vozičku, se zbudi, malo smeji, vriska in nato spet sama od sebe zaspi nazaj. Se mi zdi, da bo kakšen nov slovenček nastal v teh dneh, ker so druge mamice rekle, da takega bi pa takoj še enega . OK, zdaj sem se nahvalila, tko da pričakujem drastično poslabšanje spanja to noč . V morju se Živa ni kopala, samo ene parkrat smo ji pomočili nogice. Ni imela nič proti in je fuuuul gledala vodo. Jaz sem šla vsak dan na hitro mal zaplavat, kaj več pa si nisem upala, zaradi mleka. Saj ne vem ali res kaj vpliva ta voda (je morje ful toplo), samo ko se dva dni nisem kopala je bilo mlekca precej več kot sicer, tako da mogoče da malček pa le vpliva, sploh če takoj ne zamenjaš kopalk. Je bilo pa to plavanje moja prva telovadba po carskem in mi je prav pasalo. No prvi dan me je ob vsakem zamahu ful zabolelo nad šivi,ampak se je sčasoma zgleda vse skupaj spet lepo raztegnilo, tako da sem počasi lahko malo plavala. Aja, naša marela se je super obnesla in najraje bi našega Quinnya kar prodala in uporabljala samo še marelo. res je super voziček in to za samo 45 evrov!!! Pa še en nasvet za vse, ki boste šle na morje z marelami ali športnimi deli vozičkov- kupite si tisti pepenyi senčnik (ne vem zdaj kako se mu točno reče). Tist je super stvar, ker tale streha od marele in dežnik nista dovolj za kakšne jutranje ali večerne sprehode, ker je treba na vsake tri korake se ustavit in premeščat dežnik. Groza. Te kar mine da bi se sprehajal. Tisti senčnik pa se fajn skor čist do nogic potegne in je stvar rešena. Drugače je pa dopust z dojenčkom, sploh tako malim res nekaj čisto drugega kot sicer. V vročini ne smeš ven, če piha veter tudi ne, ker mu jemlje sapo v vozičku, če so oblaki ne smeš predaleč, ker se lahko uščije,... No prve dni smo mal več komplicirali, pol pa smo se bolj sprostili. Smo bili pa na plaži samo zgodaj zjutraj do cca. 10:30 in potem še malo po 18. uri, če nismo šli raje na kak sprehod. Tako da je bil to zdrav dopust brez sončenja za vse nas, ne samo za Živo. Evo dost me mate, me boste še nazaj poslale, ker že tolk nakladam . Vas grem zdaj mal za nazaj brat. Moram začeti na 192 strani . Čestitke vsem današnjim slavljenčkom!!!
|