|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadstandard
25.7.2007 13:37:19   
SANAYA
Pozdravljene,
tiste punce, ki ste že enkrat rodile, kaj priporočate, vzeti nadstandard v bolnišnici in si lahko cel dan sama z otrokom in možem, ali pa rajši biti v sobi z drugimi pacientkami in njihovimi dojenčki?
Ja pa še nekaj: ali lahko zahtevaš, da ti prvo noč(predvsem, če je bila huda) po porodu, če seveda želiš dojenčka odpeljejo, da si odpočiješ?
Hvala vsem za odgovore,

Čao čao
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nadstandard
25.7.2007 13:39:34   
viv_
V Kranju imaš možnost izbire, ali boš imel otroka pri sebi ali ne. Jaz sem po obeh porodih prvo noč dala tamalo k sestram, potem pa je spala pri meni v sobi.

Mi je bilo pa fajn, da sem imela še cimro v sobi. Sva lahko malo klepetali, pa izmenjali porodne izkušnje... Prav luštno. Ne bi želela biti sama v sobi.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nadstandard
25.7.2007 13:40:16   
Aja32
Jaz sem bila dva dni v nadstandardni, potem pa dva dni na navadnem oddelku - nadstandardna je fajn po porodu, dan ali dva, potem ti pa postane dolgčas - je boljše malo čebljati še z drugimi mamicami...

Tako je bilo pri meni...
Aja - jaz sem se v Postojni odločila, da otroka odpeljejo (od 23. do 5. ure zjutraj) - vsaj tisti čas se naspiš... Pravzaprav smo se skoraj vse tako odločile...
Lp A

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nadstandard
25.7.2007 13:41:17   
lojzika
Seveda vse 3 noči ti user posted image lahko odpeljejo. To ni nič sramotnega. jaz sem mislila da me bodo čudno gledale če bom to prosila.

Jaz sem, imela samsko sobo. Tam sem bila 1 mesec in mi je bilo orng dolgčas user posted image  Sej je bil ded na obisku ampak ne cel dan :-) Osebno sem bolj čvekave sorte. Doplačala pa nisem nič

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nadstandard
25.7.2007 13:44:31   
barbas
čao!
lahko ti povem, da toliko kot sem bla jest utrujena, mi je pasala družba drugih sotrpink v sobi, sem se lahko še bolj zasmilila sama sebiuser posted image . ne ampak je fino, da lahko z drugimi predebatiraš porod. včasih te partner ne more toliko razumet. nevem pa kako je z nadstandardi v hotelu porodnišnica.

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nadstandard
25.7.2007 13:55:02   
Anonimen
Mislim, da je pri tebi že prepozno za nadstandard, ker le ta začne veljati 3 mesece po podpisu pogodbe, če se ne motim.

Meni je pasalo, da sem v prvi nosečnosti bila z drugo mamico v sobi (ne pacietko), ker je lahko tudi ena drugi čuvala otročka, če je katera morala skočit na Wc ali se stuširat. Pa fajn se je z nekom pogovarjati. Sicer pa če boš imela srečo lahko prosiš za fraj sobo, če želiš, ker jih je itak več kot mamic.

1. noč sem pa tudi jaz prosila, da mi ga odpeljejo, vendar sem ga proti jutri že kot zmešana pogrešala, potem pa mi niti na misel več ni prišlo, da bi ga še za kak dan dala vstran. Tokrat, pa ne bom prosila, ker takrat itak nisem več spala, ker sem skoz razmišljala o mojem lepem sinku in nisem ppretrpela misli, da se tam nekje joka, jaz pa tu ležim in ga ne morem potolažiti.


(odgovor članu barbas)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nadstandard
25.7.2007 14:03:00   
SANAYA
Ja mislim, da bom najbolj vedela ko bom tam, sam tolk da vem da obstaja tudi možnost, da ti ga za lahko za nekaj ur odpeljejo da si odpočiješ, kajti če tudi če joka, jaz pa bom grozno zmantrana od poroda, ne bom kaj dosti prida.
p.s. Pacientka je vsaka ženska , ki leži v bolnici, tudi mamica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nadstandard
25.7.2007 14:05:57   
Nika v službi
Meni osebno je bilo fino v družbi ostalih punc, da bi pa otroka oddala stran, si pa tudi ne predstavljam, sploh nisem pomislila na to. Niti ne vem, če je v Lj. porodnišnici to mogoče...?

Kakor koli, jaz sem absolutno proti samski sobi, je dolgčas kot hudič, pa še nihče ti ne more pikice ali pikca popazit, ko se greš stuširat ali na WC ali pa greš dol na kavo z možem, ko pikica pančka....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nadstandard
25.7.2007 14:09:11   
Anonimen
p.s. Pacientka je vsaka ženska , ki leži v bolnici, tudi mamica.


uradno ja, samo se tako grdo sliši user posted image

Odpeljejo ti ga pa v MS ali za celo noč ali ti ga ne. Par uric ni. Sem ga jaz po peti uri šla iskat, in mi ga niso dale, sem mogla lepo počakati.

(odgovor članu SANAYA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nadstandard
25.7.2007 16:32:48   
Anonimen
Lahko ti ga odpeljejo vse 3 noči.. Vendar priporočam, da ste od vsega začetka skupaj, da se ti navadiš na njegov ritem hranjenja, spanja, ... Da boš vedela doma..

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nadstandard
25.7.2007 19:35:04   
karin412
Jaz sem tudi proti, da ti ga odpeljejo. Saj si vednar mati in ravno prve dneve in noči se vzpostavlja dojenje, ko dojiš tudi vsako uro. Če le nisi bila na CR, potem nisi tolk utrujena (si utrujen, ampak ne toliko, da ne bi zmogla). Raje omeji obiske in raje se manj pogovarjaj s cimro, pa tisti čas spi čez dan.
Jaz bom zdaj v drugo, če bo le šansa, izbrala nadstandardno sobo - imaš mir za spat, ko ti hočeš.

Potem si pa misli, kaj pa če bi doma rodila - saj bi bila z otrokom ves čas, nobeden ti ga ne pazil sredi noči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nadstandard
25.7.2007 19:39:08   
tinaaja
Jaz sem bila vesela, da sem sama v sobi. Ce bi imela kaksno kul punco v sobi, ne bi imela nic proti, ampak sem za 3 ure dobila eno cist cudno in predvsem nekulturno in sem bila pol srecna, da sem sama. Po eni strani malo dolgcas, ampak po drugi pa se 100% posvetis svojemu otrocku.
Si pa ne predstvljam, da bi mi otroka odpeljali, ker meni je bil zakon jo samo gledat. V kolikor ne bi bil cela štala porod, pol se ne bi pod razno odlocila, da mi ga odpeljejo, saj sem bila polna posebne energije (kljub utrujenosti) in vsak pogled na mojo pikico mi je dajal dodatno moc.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nadstandard
25.7.2007 20:10:16   
SašaR
Nadstandardne sobe lahko v postojni če so proste sama doplačaš in ti ni potrebno imeti zavarovanja. Greš rodit in poveš da bi bila rada sama v sobi in da boš doplačala, lahko pa se odločiš tudi po porodu.
Jaz sem rodila v Lj., ki te možnosti nima. Tudi otroka ti v Lj. ne odpeljejo ponoči, in čeprav sem imela zelo težak porod, bi se mi zelo prileglo, da bi malo zaspala ponoči, ker je tamala jokala ponoči in čez dan spala. In na koncu so se mi še šivi vneli in potem sem morala ležati še 14.dni po porodu. Super mi je bilo, da nisem bila sama v sobi, da sem lahko vsaj malo govorila z drugimi.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nadstandard
25.7.2007 21:16:00   
eya
Jaz sem bila prav vesela, da imam še cimre, da sem lahko malo poklepetala. Pa še kak fajn nasvet sem zvedela od njih (sama prvorodka, ostali dve pa že z otrokoma).

Pa si tudi ne predstavljam, da bi mi malega odpeljali, jaz se ga kar nisem mogla nagledat.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nadstandard
25.7.2007 22:42:21   
Slončica
V Postojni ti otroka odpeljejo čez noč in priznam da mi je prov pasalo,po težkem porodu sem rabla čas da se spravim skupi,da ne govorim o tuširanju.Če bi mela malo v sobi bi pustila uhelj pri njej sebe pa bi odnesla pod tuš..Kar pa se tiče nadstandarta,ga bom naslednjič koristila,ker sem mela v sobi eno tok tečno da sem mela lase skoz pokonc,vse ji je falil,cvilila je za vsako malenkost,prst je mela kr naliman na zvoncu pa še rit je kazala ko so bili obiski..

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nadstandard
26.7.2007 13:29:42   
N _ B
Po 1. porodu (CR) sem imela v sobi cimro. Prva je bila super, pri drugi so me motili množični obiski in glasnost le teh. Bilo je vroče poletje 2003, potem si lahko mislite, kakšno je bilo v sobi.

Po 2. porodu (CR) so me z intenzivne sami dali v nadstandard brez doplačila. Prvo noč med otročnicami so hotele, da mi še one previjajo user posted image  in ga zvečer odpeljejo, vendar sem ga imela kar pri sebi, ker sem se že dobro počutila. Bilo nama je prav fino. Med bivanjem so eni gospe pokazali mojo sobo in ji razložili, da jo lahko dobi:
- z doplačilom
- v primeru, da ima sklenjeno nadstandardno zavarovanje 12 mesecev
- brez doplačila, če so za to medicinske indikacije 

(odgovor članu SANAYA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nadstandard
26.7.2007 13:36:57   
Naja30
V sobi sem imela tako fajn cimro, da si sploh ne predstavljam, kakšen dolgčas bi bil, če bi bila sama. Pa še tamala je imela družbouser posted image  Sta s fantkom ponoči izmenično pela user posted image user posted image

Da bi mi pa odpeljali otroka, pa niti pomislila nisem. Od trenutka, ko je prišla na svet, sem jo par dni ves čas samo gledala. Tudi ponoči. Spala pa bolj malo, ja. Sam me je adrenalin držal pokonci user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nadstandard
27.7.2007 9:39:40   
SPOKEC
jaz si plačujem nadstandard že več kot leto dni in moram povedati, da mi je po porodu prav pasalo, da sem imela družbo v sobi, pa čeprav tamala ni veliko spalauser posted image , a kljub temu mi je bilo prav fajn, saj sem zaradi mastitisa morala ostati v bolnici 10 dni. mi je vsaka podpora prav prišla, pa tudi cimri sta bili super. me pa je sestra spraševala zakaj ne uveljavljam tega nadstandarda, češ da mi pripadauser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nadstandard
28.7.2007 21:13:42   
blue sky
Meni je pa žal, da nisem imela svoje sobe user posted image . Prvi dan po porodu so naju z user posted image  pripeljali v sobo, kjer je že bila ena mamica. Moj sonček je bil ful priden in je pančkal, njena pupa pa je kar naprej jokala - torej je bilo spanja praktično nič.
Drugi dan - ista pesem. Tretji dan sta šli domov in sem ostala sama v sobi in sem bila presrečna, da se bom lahko vsaj malo naspala in odpočila.
Zvečer malo po deveti uri pa so že pripeljali novo mamico, ki je tako žagala (beri: smrčala kot stari dec ali pa še bolj) celo noč, da spet nisem kaj spala user posted image , pa še mala ji je nonstop jokala.

Tako da hočem po naslednjem porodu definitivno svojo sobo.

(odgovor članu SPOKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 stvari, ki sem se jih naučil, odkar sem...
Če imate otroke ob sebi. Da jih poljubite za lahko noč. Da skupaj zajtrkujete. Da greste z njimi v šolo. Da vidite, kako...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?