|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MB
12.11.2004 15:39:25   
Veverička
Ker imam še samo 8 (!!!) dni do roka, me zanima, če je katera že kaj poslala v MB porodnišnico? Zadnje čase slišim same slabe stvari (moževi sodelavki so npr. pozabili po CR posteljico ven vzet...), zdaj pa me je še bolj strah, ko sem vse to prebrala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   MB
12.11.2004 17:09:16   
mika
Oj veverička

Sicer nisem slišala nobenega novega dogodka v mb porodnišnici, ampak hodim v mš in ti povem da mi je slabo:(:grrr::hudicek:. Zadnjič nam je babica govorila o nenormalnih bolečinah....itd. Jaz sem v sg že podpisala za ea in grem tja. Bognedaj, da bi morala v MB rodit. V ponedeljek se bom dogovorila tudi za reševalno vozilo, ki me bo tja peljalo, seveda če bo potrebno.
Ne vem kaj se dogaja s temi v Mb porodnišnici, ampak v sg so 100:1.

Želim ti čimlažji porod in da boš čimprej s :duda: doma.

lp, mika, 35t
:sloncek::sloncek::sloncek:


(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   MB
12.11.2004 21:41:09   
Teni_
Jaz sem imela z MB-sko porodnišnico dobre izkušnje.

Ne vem pa kaj je s temi babicami v materinski šoli, da tako rade strašijo o bolečinah. Če bi bilo res tako hudo, ne bi nobena imela 2 ali več otrok in bi vsaka ostala pri enem.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   MB
14.11.2004 10:01:28   
Veverička
Punce, hvala za tolažilne besede. Čisto me sicer niste potolažile, pa vseeno :-)))
LP, Jasna, ki komaj čaka svojega:duda:

P.s. Vseeno upam, da je katera poslala kakšno pritožbo, tudi jaz bi jo, če bi se mi zgodilo kaj slabega.:hudicek:

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   MB
15.11.2004 17:37:20   
Anonimen
bom kar tukaj poleg napisala...kaksne varjante poroda imamo sploh v mariborski porodnisnici??:zmeden:

(odgovor članu Veverička)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   MB
15.11.2004 18:29:19   
Teni_
Poglej tukaj:
http://www.mama.si/?menu=A314

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   MB
15.11.2004 18:38:12   
Anonimen
o hvala!:bravo:
bom si mogla cajt vzet da to pregledam pa da bom kaj razumela8) :)- :)- :)-

(odgovor članu Veverička)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   MB
18.11.2004 12:56:57   
lančica
Mene pa zanima, če je treba v SG epiduralno tudi plačati, tako kot v Postojni (40.000,00 SIT)?

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   MB
18.11.2004 14:29:51   
Blink1
V Sg ni treba plačat, v Mb ziher tudi ne. V Celju je treba plačat 40.000.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   MB
18.11.2004 15:25:25   
mika
V SG se samo plača prisotnost partnerja 1500sit.


(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   MB
24.11.2004 14:25:30   
lančica
Hvala za odgovore. V prihodnosti, upam, bomo začeli na drugem otročičku, pa za nobeno ceno ne bi šla še enkrat rodit v Maribor. Imela sem epiduralno, ki pa mi ni niti malo pomagala. Bilo je zelo boleče. Nisem pričakovala takšnih bolečin, čeprav sem bila vajena zelo bolečih menstruacij (bruhanje, omedlevanje, ...). Da o osebju ne govorim. Katastrofa!

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   MB
24.11.2004 21:36:44   
Veverička
Zdravo punce!
Bom skopirala kar iz Med.over.net:

Pozdravljene punce!
Končno sem našla čas, da se oglasim s prekrasno novico, da sem 14.11. (1 teden pred rokom) rodila težko pričakovanega Blaža, težkega 3320 g in velikega 48 cm (proti pričakovanjem, saj so mi napovedovali pravega malega velikana!).
Seveda tudi pri nas ni šlo brez zapletov. Z možem sva se odpravljala po zadnjih nakupih (ja, ja, saj vem, v nedeljo:-)) za malega lumpija, ko meni že doma nekaj pricurlja. Menjam vložek (v petek se mi je odluščil čep, pa sem imela skoz nekaj krvave sluzi) in greva v Europark, ko tam spet nekaj pricurlja. Odločiva se, da se grem pokazat v porodnišnico, kjer mi sestra reče "Ja gospa, vi boste pa kar danes rodili!" (Pritisk sem imela 150/90 - drugače 90/60!!!). Pa se je začelo. Priključili so me na CTG, ki je zaznal zelo neredne popadke, odprta še nisem bila nič. Po nekaj urah mi dodajo umetne popadke, kar je povzročilo, da sem se odprla do konca v treh urah. In potem nikamor več ni šlo, ker sem spodaj preozka. Dve babici sta se mi naslonili na trebuh - mislila sem, da se mi bo zmešalo od bolečin. Bila sem že čisto na koncu z močmi. Malega so zmes 2x testirali (vzeli kri iz glavice) in drugič je že imel krizo. Tako, da so se odločili za carski rez in na svet je prijokal mali Blažek.
Rada bi povedala vsem, ki se bojijo rodit v MB porodnišnici, da sva midva imela res srečo z babico (Zelenik) in zdravnico (dr. Bosilj), ki sta se mi res posvečali in bili skoraj ves čas z nama z možem. Tudi sestre v šok sobi so super. Oddelek, kjer ležiš z malim pa je že druga pesem, čeprav se najde tudi tam kakšna izjema.
No, malo sem se razpisala, če sem pa tako srečna!!!
Lep pozdrav, vsem , ki še niste rodile pa čim lažji porod!
Jasna


(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   MB
25.11.2004 9:04:18   
JASNA D
Veverička, čestitam!

Jasna

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   MB
29.11.2004 11:26:46   
mehurčica
Čestitke Veverička!!!!!!!:bravo:9nebesa:bravo:9nebesa:bravo:

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   MB
9.12.2004 23:28:03   
Anonimen
V MB porodnišnici sem rodila julija letos. Nad dogajanjem v porodni sobi sicer nimam pripomb, babica in oba zdravnika, ki so bili poleg mojega partnerja prisotni večino časa, so bili super. Zloglasni dr. Čuić in dr. Marčeceva sta bila enkratna. Spodbujali so me in me tolažili. Babica je tako mene kot tudi partnerja zelo hvalila ter mi svetovala, kako dihati. Res pa je, da sem upala na porod sede, rodila pa sem po njihovo: leže. Tista alternativna soba mi ni koristila čisto nič. Po predrtju mehurja mi niso dovolili vstati in se iti tuširati ali na WC, čeprav je to neka babica na predavanju na Štorklji govorila, da je možno.

Oddelek je bil čisto druga zgodba, o kateri sem že enkrat pisala na tem forumu. Vendar sem se danes spomnila nečesa, kar sem pozabila in sem rekla, da moram to omenit. Pediatrinja dr. Golob :grrr: je težila, da imam zahirančka (2800 g, 48 cm) in da moram zato z Davidom na UZ ledvičk in glavice. Ko je videla, da je glavica ok, je začela težit o ledvičkah. Ni hotela povedat nič konkretnega, samo to, da gre za razvojno motnjo. Postalo me je blazno strah in šlo mi je kar na jok.

V sobi sem sicer skrivala solze, ampak nočna sestra je to videla in takrat je ostala 15 ali 20 minut pri meni in se z mano pogovarjala - o vsem! O otroku, o diagnozi, o porodu, o življenju na sploh. To mi je tisto noč blazno veliko pomenilo.

Brez skrbi, čeprav je veliko žalostnih zgodb o odnosu sester, pa bom rekla, da se da preživet. Žal je pač tako, da si mamice ne odpočijejo od poroda in da so tako utrujene, kot si to zelo zelo težko predstavljajo tiste, ki še niso nikoli rodile. Po porodu pa smo bile vse blazno občutljive in mogoče je tudi zato toliko jeznih zgodb. Ne rečem pa, da niso resnične - tudi sama sem bila jezna na njih.

(odgovor članu Veverička)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?