|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   policistični jajčniki!!
6.8.2007 13:44:53   
_marjetica_
Pozdravljeni! S fantom poskušava zanositi približno dva meseca. Vem da večina poskuša še dlje, ampak mene vseeno skrbi. Na zadnjem pregledu mi je ginekolog povedal da imam policistične jajčnike. Zelo na hitro mi je razložil, da je to povezano z nepravilnim delovanjem hormonov in da je velika verjetnost da bom bolj težko zanosila. A se je mogoče katera izmed vas znašla v enaki situaciji, a ve če se da na kakšen načim pomagati?  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: policistični jajčniki!!
6.8.2007 14:05:27   
mojval
Midva sva se trudila skoraj 4 leta. Pa sem imela tudi policistične jajčnike, pa pregrado...in so me operirali... nato sva šla prvič na IVF in nič, v drugo nama je pa ratalo in pričakujemo letos novembra.. Poskušala sem vse mogoče - od bioenergetikov, do čajčkov, raznoraznih tinktur... a sedaj mi je jasno da je bilo največ v glavi... Ko sem šla v drugo na OBMP sem bila popolnoma brez upanja in takrat je ratalo... Vem, predvsem iz lastnih izkušenj, da ni lahko, ko ti vsi govorijo, da se samo sprosti in bo... a do tam mora priti ne le glava ampak celotno telo.. Skratka ne zavrzi upanja že po dveh mesecih.. Na svetu je tisoč različnih primerov, nama je ratalo po nekaj letih, privoščim ti da vama uspe že v tem ciklusu... Predvsem je važno da zaupaš svojemu G in ne obremenjuj se z okolico in tisočerimi nasveti tistih, ki jim je ratalo mimogrede, ko še sami niso vedeli kdaj in kako? Želim ti veliko sreče in naj se ti čimprej uresniči ta želja...

(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: policistični jajčniki!!
6.8.2007 15:46:52   
lotty4
Ojla. Tudi jaz sem imela policistične jajčnike, pa je bilo takole. Najprej sem se trudila, da bi sploh imela redne cikluse, p sva jih z ginekologinjo reševale z dabrostonom, potem sva si zaželela otroka, pa smo prešli na klomifen pa ni bilo nič, v enem letu sem imela dva postopka s klomifenom (en traja tri cikluse), pa ni bilo nič. Potem sem šla na laparoskopijo kjer ti jajčnike "našpikajo". po tem pa spet klomifen in dabroston. Moram povedat da sem po tem miksu zdravil bila zelo nezainterisirana za vse okrog mene, počutje pa je bilo naravnost grozovito. Ker sem to vse zdržala me je ginekologinja poslala še v Ljubljano, tu pa sem rekla veliki NE. In res sem se prenehala ukvarjati s tem, ker sem hotela svoje telo nazaj. Naredila sem več kot 3 mesečni premor... Pa sem se odločila in vprašala še malo pri doktorjih akupunkture. Moram reči, da me je že prvi obisk pri zdravniku totalno šokiral... Sploh ga ni zanimalo tisto kar zanima ginekologe (kolikokrat na teden seksata, si meriš temperaturo....). Pogovarjala sva se omojem živjenju na sploh, razložila sem mu kaj vse sem dala že skozi... Ni mi dajal obljub rekel je samo v roku 1/2 leta bi moralo uspeti in sem se lotila akupunkture. Uspelo je naslednji mesec. Sem v četrtem mesecu in opazujem rastoči trebušček!
Želim ti veliko sreče pa naj ti uspe na tak ali pa tak način.

(odgovor članu mojval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: policistični jajčniki!!
6.8.2007 20:53:39   
mihi78
ojla!
Tudi jaz imam PCO pa mi je do zdaj brez težav uspelo zanositi 3x - na žalost se je končalo s SS. Mislim oz. sem slišala, da večina žensk s PCO tako zanosi, kot donosi. Bil pa bi naj večji problem, če se pojavi sindrom PCO. Kakšna je razlika pa ne vem natančno.
Želim ti, da čimprej zagledaš user posted image ali user posted image ali +!

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: policistični jajčniki!!
6.8.2007 21:22:01   
Anonimen
Mihi78, žal mi je zate. Zanima pa me nekaj, in sicer, če imaš pregrado? Ker si imela 3 ss, bi že G morala iskati vzrok. Jaz sem imela 1 SS in sem sama v bolnici na UZ vprašala, če imam slučajno pregrado na maternici. G je dolgo gledala maternico in rekla ja. Tako, da čakam na operacijo in upam, da potem čimprej zagledam user posted image ali user posted image .

Na žalost je tako, da moramo sami spraševati zdravnike oz. jim že skoraj povedati, kaj nam je oz kaj bi lahko bilo, namesto da bi nam oni povedali.

Srečno in lpuser posted image .

(odgovor članu mihi78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: policistični jajčniki!!
6.8.2007 21:23:40   
Anonimen
Aja, Marjetica, pa še to. Tudi js mam PCO, po 4 mesecih sem zanosila, ampak sem imela potem SS.

Lp.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: policistični jajčniki!!
7.8.2007 11:08:46   
mihi78
Urskaj - maja so mi odstranili pregrado ampak trajalo je leta, ne pretiravam, da so jo sploh odkriliuser posted image Zdaj pa smo v pričakovanju user posted image ali user posted image . Upam, da rata že ta mesec!
Tudi tebi želim, da bi bila čimprej user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: policistični jajčniki!!
7.8.2007 11:26:15   
Anonimen
Mihi78, hvala . Vedi, da nam bo vsem uspelo. Kar hitro v akcijo!!!!!!!!

Lp.

(odgovor članu mihi78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: policistični jajčniki!!
7.8.2007 20:44:06   
andrejja
Punce kako pa veste točno kdaj imate SS user posted image ??? Kako to občutite, ali to same veste kdaj ga imate?? Ali naredite test in vam pokaže user posted image , nato pa imate SS.... prosim za kaj več okoli SS..

Hvala vam !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: policistični jajčniki!!
7.8.2007 20:57:55   
mihi78
Ojla! Jaz ti lahko opišem svoje primere. Prvi SS je bil v 8. tednu - sem naredila test, že bila na pregledu pri G, potem pa sem začela krvaveti, nisem imela izrazitih bolečin, sledila pa abrazija. Drugič pa je bila GV prazna, tako da je ponovno sledila abrazija. V tretje pa, če ne bi naredila testa sploh ne bi vedela, da sem noseča. SS je sledil nekje en teden po pričakovani M, tokrat se je ščistilo samo. Upam, da ti je kaj pomagalo. 

(odgovor članu andrejja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: policistični jajčniki!!
8.8.2007 9:09:46   
_marjetica_
Hvala vsem za odgovore! Včeraj sem bla pri G in predpisal mi je terapijo s tabletami Cyclo-progynova. A mogoče katera ve, če lahko poskušaš zanosit že med jemanjem tablet, ali moraš počakati do konca terapije?

(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: policistični jajčniki!!
8.8.2007 14:51:45   
fortun
_marjetica_: tudi jaz jemljem tablete Cyclo-progynova in nihče mi ni rekel, da ne smem zanositi med jemanjem - torej samo veselo user posted image user posted image !! jaz namreč takole razmišljam: te tabletke so samo za uravnavanje ciklov user posted image  - najbrž imaš neredne cikle, zato ti je G predpisala te tabletke.

(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: policistični jajčniki!! endokrinologija -...
14.8.2007 13:50:37   
portugalka
tudi meni je G namignila na PCO in me napotila na endokrinološko.
Ker grem prvič tja, me zanima, če katera ve, kako izgledajo ti pregledi? ali moram bit tešča? ali kaj podobnega? ali kaj vpliva dan cilkusa na rezultate? Kaj je dobro da jih vprašam? Kaj lahko pričakujem?
Kdaj dobiš rezultate in kdo ti jih razloži?
hvala
veliko upanja vlivate punce, ki sporočite kako spodbudno novico nam, ki nam še ni uspelo.user posted image
hvala in veliko poguma vsem.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: policistični jajčniki!! endokrinologija -...
16.8.2007 8:35:41   
_marjetica_
Portugalka- jaz sem bila na endokrinološki, sicer zaradi drugih težav, vendar mislim da pregled ne more bit precej drugačen. Ko prideš tja se pogovoriš z zdravnico, ta ti naredi nek splošen pregled, potem pa te pošlj v laboratorij kjer ti naredijo razne preiskave. Jaz sem bila noter enih 30min, ker so mi vbrizgali nek hormon in potem vzeli kri da vidijo kako reagira relo, al neki takega. V glavnem, pregled ni noben bav bav, tako da le pogumno. Upam da se bo vse srečno izteklo in da boš kmalu user posted image .

Držim pesti!

(odgovor članu portugalka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: policistični jajčniki!! endokrinologija -...
16.8.2007 8:37:45   
_marjetica_
Aja, po pošti oz. po telefonu boš dobila vsa navodila glede pregleda- če moreš bit tešč (jaz sem bila), rezultate preiskav pa dobiš po pošti in v pismu ti zdravnica tudi vse napiše kaj in kako, po potrebi prideš nazaj.

(odgovor članu _marjetica_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: policistični jajčniki!!
16.8.2007 14:29:51   
sonce73
Pozdrav,

Nimam sicer ugotovljenih policističnih jajčnikov ampak sem in imam polno drugih stvari. Najprej so mi odstranili 3 cm pregrado, nato so ugotovili , da imam zvišan prolaktin, vendar nisem jemala nobenih zdravil in sedaj še zamašen en jajcevod. Po vsem ugotovljenem me je moja ginekologinja napotila v Maribor k dr. Vlaisavljeviču. Tam so mi doslej naredili nekaj preizkav, ugotovili, da imam ovulacijo in da naj jemljem klomifen. S klomifenom sem tako tačela 5 dan menstruacije v juniju ( 2 tableti na dan), potem julija nič in drugo škatlico sedaj v avgustu 5 do 9 dan menstruacije. Če ne bo nič se moram ponovno oglasiti  šele meseca novembra da se dogovorimo za naprej. Vendar ker se že malo nestrpna in se mi zdi, da vse gre zelo počasi, me zanima, ker sem zasledila, da si jemala tudi ti klomifen a ga bo potem tudi meni še predpisal?
Še to, kdaj je najboljši odnos po klomifenu? Julijska menstruacija se mi je pričela 15 dan v mesecu, avgustovska pa 16 v mesecu.
Hvala za odgovor
čao

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?