|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
15.8.2007 20:00:33   
Anonimen
Nalin, glede števila kapljic.

Jaz se ne bi preveč spuščala v to zakaj eni P redpišejo toliko kolikor pač predpišejo. Sigurno poznajo že bolj razloge  kot pa ti ali jaz.

Lahko ti pa povem, da sem jaz najprej dajala po 2 kapljici, nato sva pa počasi dozo zviševali ravno zato, da kao ne bi dobil krčev. Kako dolgo se pa kapljice jemljejo je pa odvisno kdaj je otrok rojen. Ker je moj bil zimski,  sva jemala čez zimo 5 kapljic spomladi pa smo šli na 7 kapjic. Seveda pa bi čisto drugače bilo, če bi bil otrok poletni, ker potem bi šli do 10 kapljic, ker bi bila takrat ravno zima in posledično manj sonca. Jemala sva pa zato skoraj leto in pol zato ker je zimski. Če bi bil poletni bi pa samo eno leto.

Ti praviš tudi, da imamo danes boljšo hrano kot so jo imeli včasih. Včasih se resno sprašujem, če to drži. Namreč včasih (vsaj moji starši) so imeli vso zelenjavo z vrta (tudi midve s sestro), skoraj bipo predelano hrano, danes pa dobro vemo kakšno sadje in zelenjavo jemo. Sploh ko se pojavijo 1. zelo lepe in s pesticidi polne marelice ali breski v trgovinah. Tako sočne izgledajo, ko pa jo zagrizeš, pa je rez okusa. tako je tudi z zelnjavo. O tem, kako se danes kuha in (koliko folka sploh danes ima redno prehrano) pa ne bom izgubljala besed, ker je tudi katastrofalno. Torej ne ti meni o tem, kakšno dobro prehrano imamo danes in kakšno so imeli nekoč. Tista polenta in krompir, ki je bila včasih skoz na mizi je bila 100x boljša, kot pa dananšne sadje in zelenjava iz Singapurja ali ne vem od kod vse.

Sicer pa, vsak odloča sam o svojem otroku. In kot sem že napisala, jaz strokovnost prepustim raje zdravnikom, ki so vsekakor bolj kompetentni od mene.

KAr se pa tiče razlikosti mnenje zdravnikov in neenostnosti. ja pismo. A je kje kdo sploh v kateri stroki, kjer imata 2 strokovnjaka istega področja enako mnenje? Nikjer.  en vidi 6 drugi pa 9. Lahko gledaš od spodaj ali od zgoraj. Enako, pa vendar vsak drugače razlaga.

(odgovor članu aezzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
15.8.2007 21:03:33   
NRMM
Tole pa je debata,da tja padeš. Vsak se odloča o svojem otroku,a ne!

Jaz sem prvi začela dajati v 6 tednu Oleovit 1 kapljico na dan,je pa decemberska.In ko smo uvedli te kapljice jo je začelo grozno zvijat.Na eni strani sem ji dajala oleovit,na drugi pa Lefaxin proti krčem in se mi je zdelo,da to ravno ne bo ok in sem kapljice ukinila do 4 meseca,ko sem zopet poizkusila in zopet so se nam pojavili krči user posted image ,tako da smo z kapljici kar zaključili,je pa res,da sva bile ogromno zunaj in tudi kar nekaj na sončku.

Pri drugi mi je pa P priporočala kapljice,glede na to,da se je rodila velika in,da hitro raste in sem ji takoj rekla,da do 4 meseca ne bom dajala in ko bom,bodo to Oleovit.No in ker mi vest ni dala miru,sem ji prvo kapljico dala pred 3 dnevi zjutraj (7 tednov starost).........popoldne jo je tako hudo zvijalo,da ni spala čez dan čisto nič samo jokala in jokala.Že itak imamo probleme z krči ampak takega dneva še ni bilouser posted image user posted image ,tako da bomo rajši malo sončili našo pikico do 4 meseca,potem pa poizkusili uvesti vitamin.

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
15.8.2007 23:45:21   
Palčica*
Zanimivo-moja pediatrinja je med kaplicami in krči videla povezavo. Rekla mi je,da se zelo radi pojavijo.
Ko sem jih šla iskat v lekarno mi je isto povedala farmacevtka in mi priporočila naj jih uporabljam po 3. mesecu.
Tako sem se odločila.

Je pa res,kar je napisala že ena pred mano če si pediatri niso edini kako naj si bomo starši.
In punce...vsaka se odloči za karkoli že z najboljšimi nameni. Vsaj mislim tako.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
16.8.2007 1:22:12   
pupa06

Stevilo kapljic se razlikuje glede na to katere imate,evo copy:
Oleovit ima v eni kapljici 400 enot vitamina D3 in to je v Sloveniji priporočena profilaktična doza.
Plivit D3 ima v eni kapljici 200 enot vitamina D3 in zato zadostujeta 2 kapjlici dnevno. S 6 kapljicami dnevno dobi vaš otrok 3x priporočeno dozo vitamina D3 dnevno.

[www.plivazdravlje.hr]

Ad3 kapljice pa vsebujejo: ena kapljica vsebuje 180 IE vitamina A in 60 IE vitamina D3. Priporočenih 400 enot dobimo s 7 kapljicami dnevno.
[www.krka.si]




To je čisto res, da je odvisno katere kapljice daješ in koliko IE ima. Koliko kapljic pa daješ otroku je odvisno tudi od tega, če dojiš ali pa je otrok na adaptiranem mleku in katere znamke je. To pa zato, ker ima vsako adapt. mleko (Hipp, Aptamil....) že dodan vitamin D in še druge stvari.
Jaz dajem AD3 kapljice (nismo imeli krčev, me je pa P na to opozorila, da bi jih lahko imela) in sicer 7 kapljic/dan. Ko pa sem na začetku morala dodajati adapt. mleko, me je P vprašala katero mleko dodajam in pogledala v knjigo in mi rekla, da če dodajam Hipp, potem dam 5 kapljic/dan. In ko sem prenehala dodajat, je rekla da naj ji dajem kar 7/dan in ji tudi dajem, saj je ne mislim izpostavljati direktnemu soncu in če smo že tako natančni glede kemij itd., tiste, ki izpostavljate otroka soncu zaradi vitamina D in nočete dajati "kemikalij" se lahko samo sprašujete koliko škodljivih UV žarkov otroci dobijo s takim načinom izpostavljanja. Povsod veliko piše in opozarjajo, da moramo naše malčke res čuvati pred nevarnimi UV žarki (zaščitne kreme jih res ne morejo popolnoma zaščititi) in koliko je v kasnejših letih melanomov zaradi izpostavljanja soncu že v otroški dobi.
V Avstraliji, kjer je največja ozonska luknja, morajo otroci nositi zaščitna sončna očala kot obvezno zaščitno opremo, kar pa veliko pove o današnjem soncu.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
16.8.2007 1:30:03   
pupa06
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy

moja teta si je pri 94 letih zlomila kolk in ko so operirali je rekel kirurg, da je neverjetno, da ima kosti za 3o letnico, mocne in zdrave.
putka, mislis, da so imeli po letu 1911 (ko je bila rojena) kaksne vitamine ali kapljice ali zdravo prehrano????



Pa še kako so imeli zdravo prehrano ! Ko so bili lačni, so šli v sadovnjak pa na drevo in so se lepo najedli sadja, pa tudi zelenjave z vrta. Ko je bilo pa meso na jedilniku je bila to za njih prava poslastica.
Danes se lahko samo sprašujemo koliko mi uspemo jesti zdravo hrano, ko je pa vse gensko predelano. Mene bolj kot vitamin D (v kapljicah) skrbi kaj bo z našimi otroci zaradi današnje gensko predelane prehrane in koliko to vpliva na naš organizem. Mi smo vsaj kot otroci odraščali z manj predelano hrano, naši otroci pa žal težje. Dokler jih imamo doma, se še lahko trudimo dobiti BIO hrano, kaj pa ko bodo šli v vrtec, šolo?

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
16.8.2007 16:14:35   
aezzy
moj odg je bil misljen v smislu, da takrat se niso imeli kapljic, ker jih putka tako vneto zagovarja, ces, da skodujemo otrokom, ko jih ne dajemo, da se nasim starsem in starim starsem pozna na kosteh, ker jih niso jedli, nic drugega.

kaj pa ce niso imeli sadovnjaka ali zelenjavnega vrta?????

glede bio prozivodov pa sploh ne bi zacela, ker vecje traparije se nisem videla! pa se vnaprej opravicujem tistim, ki to hrano prakticirajo,ne mislim nic slabega, samo jaz pac nisem za takele cirule carule.
in prosim  ne napadite me takoj, zagovorniki bio prehrane!!!!

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Plivit D3 - RES NUJNO POTREBEN?
24.8.2007 10:47:25   
lilka
Naši so pač AD3 povzročale krčke pa če se P. na galvo postavi, ko sem sama vidla da je to res, zato ji dajem Oleovit D3, katere super prenaša in na katerih piše, da se daje samo 1 kapljica, tudi na naših piše da če otrok je prilagojeno mleko in če je je lako veliko zunaj, potem skoraj ni potrebno oz. se jih daje manj.
Vsaka mama pa se sama odloči. Jaz ji dajem, čeprav je prilagojeno mleko in čeprav sva veliko zunaj.

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   [Brisano sporočilo]
25.8.2007 6:37:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lilka)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?