|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica IZOLA
19.11.2004 16:19:45   
sebtan
Ali ima katera izkušnje z izolsko porodnišnico??
po izgledu je vse zelo prijazno, pa tudi tako domače se mi zdi....
povejte mi kaj o babicah tam not pa o epiduralni, če ima kira izkušnje??
9nebesa grazias...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   porodnišnica IZOLA
19.11.2004 16:26:14   
Sibil_
Hmm-ja,Izola....
Tam sem rodila 13.10. letos in moram rečt da so izkušnje kar dobre, samo ena babica je pa od hudiča-noben je ne mara pa tud vprašat je ne smeš nič ker je kar osorna-štala je ko je ona v službi.Ima krajše temne lase in mislim da je Nata:hudicek: al neki tazga-pa ne pomešat z Nastjo, ki je super.
Tiste sestre ki imajo dojenčke so več ali manj vse super, pa sestra Mirjana je tudi ok.:bravo:
Ginekologi so vsi ok, za pediatre imam jaz dobre izkušnje z vsemi, nekateri jih pa kritizirajo...boš sama doživela.
Saj hitro mine tisti čas v porodnišnici-hvala bogu!
Srečno in LP,

Sibil in Patrik

P.s.:Iz kje pa si?In kdaj imaš rok?

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   porodnišnica IZOLA
19.11.2004 16:27:45   
Sibil_
Še za epiduralno-jo toplo priporočam, vejo kaj delajo in je prav super-čeprav sem jaz na žalost končala s carskim rezom....:((
LP,
Sibil in Patrik

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   porodnišnica IZOLA
19.11.2004 19:14:19   
Anonimen
Sibil, iskrene čestitke in :racka: za Patrika!

(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   porodnišnica IZOLA
19.11.2004 21:49:47   
Sibil_
Hvala za čestitke, tudi tebi vso srečo!:rozica:
LP,
Sibil in :angel:Patrik

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   porodnišnica IZOLA
22.11.2004 12:10:34   
sebtan
;)) grazias sibil, sem pa iz ankarana in mam rok drugega decembra.
jah tudi za epiduralno sem podpisala, sicer nisem lih nek mehkužec in dobro prenašam bolečino, but you never know....:)) za zihr raje tako.ane?
sicer pa mislim da bom čez rok, ki mam še ful plodovnice in plod še ni nizko (tako pravi G) tako da bo miklavžek na delu letos...upam....:bravo::bravo:

dej mi še neki povej..?
carski ob epiduralni si mela tako, da si bla budna, ali?
kaj u bolnici imajo fene?? (sej vem, butasto uprašanje ma praktično).kako pa je z slikanjem poroda? dovolijo?
dobro ne lih poroda, sam tisto par minut ko dojenček pride na svet....moj je namreč fotofanatik..:))
hvala za odgovore v naprej..
:metulj:lep pozdrav

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   porodnišnica IZOLA
22.11.2004 12:45:06   
kika
Ojla!
Sebtan,jaz bom tudi rodila v Izoli in slišim ful pozitivnih komentarjev,čeprav moraš vedet,da idealno ni nikjer.Pa babica ima lahko slabši dan,ampak načeloma so prijazni.H kateremu ginekologu pa hodiš?
pa,jaz sem tudi iz Ankarana:)

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   porodnišnica IZOLA
22.11.2004 17:15:04   
asso
Naj še malo svoje izkušnje dodam.

Rodila sem 02.11. v Izoli in moram reči, da bi lahko bilo boljše.
No, želela sem epiduralno, ampak, ko sem prišla gor sem bila že toliko odprta, da ni bilo več za EA.
V glavnem, če hočete EA pejte v bolnico, ko so popadki nekje na 7 minut, jaz sem čakala tiste na 5 minut, ki so sicer iz 7 minut prešli kar na 4 in tako prišla "prepozno" v bolnico. Sprejela me je babica Mima, ki je imela očitno slab dan. Prišla je po prazniku v nočno (ob 21.) in ni bila glih dobre volje. Najprej me je nadrla, zakaj nisem prišla prej. Potem zakaj pridemo vse ponoči rodit, nato po CTG-ju, ko sem jaz mislila, da bom umrla sama na tisti pojstli 20 min. in popadki na 3 minute, mi reče, da niso ne vem kakšni popadki - mene je kar slabo, ker me je že vse bolelo. Nakar je vidla, da sem precej odprta in kljub temu poklicala ekipo za EA, me vpisala, šle sva v klistirnico, me obrila, dala klistir in ponovno pol urno samevanje v klistirnici, kjer sem res mislila, da ne bom zdržala do konca, ker klistir+popadki je groza:((. Nato nisem mogla več bit tam not in sem jo poklicala in rekla, da mi je že slabo, pa je rekla, dobro gremo na porodno mizo. Nakar sem rekla, če lahko pokliče partnerja in mi je nesramno odgovorila, da če mislim, da bo on rodil namesto mene, da mora najprej mene zrihtat. Nato mi je storila se ulešt in sem jo vprašala, če lahko sedim, ker ležat nisem mogla, pa me je ponovno nadrla, da ona mora naredit CTG. No, ko me je priklopila na CTG je mali začel padati pulz in ona je bila vsa panična, rekla je sestri, da naj takoj pokliče doktorja. Jaz sem vstrajala, da hočem partnerja in ona neki neumesnega nazaj. Pol je prišel g., me pogledal in rekel, da sem že 9cm odprta, da kaj hočem več. Jaz pa odgovorim "epiduralno", nasmejal se je in rekel, da je pristaš Ea, ampak v takem primeru, preden pride ekipa bo verjetno konec. Nato so morali porod pospešiti, ker je še vedno pulz padal in moram reči, da ni bilo hudo. Bil je g. Lovšin, zelo miren človek, ki te res pomiri. Vse je lepo razložil, kaj bo naredil, in kdaj naj porivam. Pri samem porodu se je nato babica izkazala v redu, saj mi je dajala koristne napotke (dihanje, porivanje...). Končalo se je v 20 minutah, nakar so me še zašili... Nato je za mano prišla še ena rodit, tudi s kompliciranim porodom in nato še tretja z normalnim. Ampak mislim, da je ta tretja nastradala, saj je omenjena babica imela verjetno že poln kufer naju dveh tako, da je to tretjo ubožico kar nadirala: naj oddiha popadek, če ni hodila v materinsko šolo, da naj diha samo ko je popadek, ko je vprašala po partnerju ji je odgovorila, če misli, da bo on rodil namesto nje in da ima ona še cel kup dela, da sta bila dva težka poroda in se nismo obnašali tako kot ona... meni se ni zdela prav nič primerna.
No, nakar smo šli v sobo. Prvi dan mi noben ni nič povedal, proti večeru sem si spomnila, da moje punčke niso več previli in sem vprašala sestro, če popoldne sami previjamo in me vpraša: "Ma kaj vam niso pokazali-povedali?" in jaz odgovorim, da ne, nakar mi ona pokaže. Drugi dan ponovno nič, kot, da bi mogla vse vedet, tretji dan isto, četrti dan, pa ko je bil dan za it domov, dobim "cimro", ki je rodila že drugič in glejga, njej zjutraj vse lepo glavna sestra razloži: zjutraj pregledamo vas, odpeljemo na previjanje dojenčka, ji da multi mam in razloži za bradevice: v glavnem se pogovori z njo kot se spodobi - meni od tega niso povedali nič. Hvala bogu, da je bila ta sestra zadnji dan, da mi je še meni malo povedala, kako je z dojkami, ker sem imela naval mleka in trde ter boleče in mi je lepo razložila kaj naj naredim.

No, sem že predolga. V glavnem nekatere so prijazne, druge boljše, da ne pridejo zraven. Jaz sem imela očitno smolo, ker so bile glih počitnice. Hvala bogu sem se znašla.

Drugače nasvet, če karkoli potrebujete, če karkoli vam ni jasno, če karkoli ne veste... zvonite, zvonite in še enkrat zvonite in težite.

Kljub moji izkušnji, naj povem, da drugič bi šla tudi rodit v Izolo, ampak ko bodo popadki na 10 min. z epiduralno.

Glede babice Nate je kolegica rodila na isti dan kot jaz in imela babico Nato ter rekla, da je bila zelo v redu in prijazna. Od znanca pa sem tudi slišala, da ta babica, ki sem jo imela jaz (Mima), da je bila pri njih zelo v redu in prijazna.

Naj rečem, odvisno od dneva, tudi mi smo en dan dobre volje, drugi dan slabe...

Čim lažji porod vam želim.

Lp asso

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   porodnišnica IZOLA
22.11.2004 20:15:44   
Sibil_
Spet ti lahko rečem hm...ja, carski z epiduralno...sem mislila tudi jaz tako ja...in pol kaj?
Sem imela epiduralno, oni ugotovijo da bo treba carski rez in pač jaz da bi bila budna...in rečejo ok, ni problema.
Pa jaz pridem v operacijsko in oni meni ja, smo dali epiduralno za carski, gospa saj tega ne čutite ne?-in mi z injekcijo šprica malo vode po trebuhu-nad popkom.in jaz nisem čutila..ok.:bravo:
Potem špricne malo vode pod popkom...in jaz čutim...shit-ker ne bi smela.:zmeden2:
Pa gre dol in špricne nad kolenom...nič ne čutim...ok.:bravo:
Pa spet še bolj dol in špricne pod kolenom...in spet čutim...nakar je bila panika med anestezisti kaj je zdaj to, ker je epiduralna oz spinalna prijela po pasovih in niso mogli verjet....pol mi pa začne vstavljat kateter za mehur jaz pa kar na operacijski mizi v luft od bolečine:((...takrat sem dobila pa masko in lepo zaspala...čeprav nisem hotela....in ko sem se zbudila je bil Patrik na svetu...to je moja izkušnja.
Upam da boš lahko budna, sicer so pa ginekologi gor super, razen Ravnikarja...ma sej to vsi vejo, ne?:zmeden:
Slikanje mislim da dovolijo, fene pa imajo neke take čudne ki bolj švoh pihajo.
Pa copate imej svoje nepremočljive s seboj, pa kakšen vložek za rezervo.
LP pa srečno,
Sibil in Patrik

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   porodnišnica IZOLA
23.11.2004 10:54:15   
sebtan
hvala vsemtrem za temeljite odgovore in opise, v glavnem, da bomo preživeli, sicer pa glede prijaznosti mi je jasno, da ima vsakdo lahko svoj slab dan :zmeden2:, upam, da bo tista s slabim dnem na moj dan poroda imela prosti dan...:)))
kikka, kdaj pa imaš ti rok?no super, ankaran res ni velik, valda se bomo kje z vozički srečale...
meni se bliža in bliža ta dan D, in nič se mi ne zdi, da bom rodila, se še pravzaprav niti ne zavedam...
hvala punce za nasvete, lepo se mejte in pozdravite vaše trebuščke in dojenčke..
:))

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   porodnišnica IZOLA
23.11.2004 10:57:41   
sebtan
kika, še to, hodim k rožičevi v Izolo v zdravstveni...ne glede na njen renome (ki ne lih blesti) se meni zdi prav kul, resda je direktna in ni pretirano čustvena...ampak je strokovna, se zavzame in je natančna.to pa tu veliko pomeni.kam pa ti hodiš?

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   porodnišnica IZOLA
23.11.2004 18:50:55   
asso
Ja, copate imejte res svoje.
Fen? Jaz si glave nisem umivala, ker v tistih tuših komaj, da se stuširaš in nisem videla smisla za tistih 3 dni, ki si noter, da bi si še frizuro delala.
Svoje vložke? Meni res jih ni manjkalo, zjutraj ti prinesejo paket desetih in pred spanjem te ponovno vprašajo, če jih potrebuješ... tako, da jaz sem si celo za domov en paket obdržala.
Ravnikar? Pa na Kožarja ste pozable.

Jaz imam tudi Rožičevo in kljub slabim govoricam sem jaz z njo zadovoljna.

lp

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   porodnišnica IZOLA
24.11.2004 9:36:02   
kika
Oj!
Sebtan,jaz hodim k Lovšinu,če vprašaš mene je najboljši ginekolog na svetu:)
Drugače pa je Ravnikar super ginekolog,kot človek pa je katastrofa.:ups:
Rok pa imam februarja in res se bomo verjetno kje srečale.
pa pa

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   porodnišnica IZOLA
26.11.2004 10:05:23   
Anonimen
Drage moje..babice ali sestre bi morale vedno biti prijazne svoje osebne probleme morajo pustiti doma,Za Nato,da je:hudicek:vem že dolgo let,Bila je prisotna pri mojem porodu.Grozno se je obnašala,ko pa je videla,da poznam Dr.Ravnikarja in da sem sestra se je potem pred njim kar topila.Naj vam povem,da so vsi upali,da ko bo rodila,da bo boljša.Baje je tako vreščala,ko je rojevala,da jo je bilo slišat daleč na okoli.Pa vidim,da je vse po starem pri njej,da je pozabila,kaj porodnica doživlja.Kljub temu,da jih precej poznam tam gor sem bila zadovoljna,da se je moja hči odločila za Postojno.Lp Neva

(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   porodnišnica IZOLA
26.11.2004 17:43:37   
enci
Ciao,
sem iz spodnjega foruma, ampak upam, da bom tudi jaz enkrat prisla na tega :zmeden:. Pisem pa, ker je bilo govora o dr. Rozicevi. Jaz hodim k njej,ampak sem vedno manj zadovoljna. Odnos je katastrofalen, ajde to bi ze slo skozi, ampak zgodilo se mi je, da so mi 3 gin. dr. Daizinger (ne vem, ce sem prav napisala), dr. Ravinikar in dr. Merlo na podlagi istih izvidov postavili diagnozo PCO, ona pa me je se nadrla, da ni to to. Ni mi bilo vsec!!! Sedaj pa sem rvno v tej fazi, ko ne vem vec komu naj vrjamem, ceprav je razmerje jasno.
LP
enci:metulj:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   porodnišnica IZOLA
26.11.2004 17:55:53   
Anonimen
Za Rožičko obstaja ena krasna terapija - ko te nadere, jo mirne duše naderi nazaj, ko te zabije, jo zabij nazaj ipd.
Boš videla, kako te bo od takrat naprej spoštovala.

(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   porodnišnica IZOLA
26.11.2004 18:34:49   
enci
Ja morda ze, ampak mislim, da to ni nacin do katerega naj bi se ona kot strokovnjak in ne kot jaz kot pacient obnasali eden do drugega. Ne hodim k njej, da bi se dajala, katera bo bolj nesramn ampak zaradi tega, ker imam tezave in potrebujem korektnega in cloveskega zdravnika. Vseeno hvala za nasvet!!!!
Mislim pa, da bom kar zamenjala gin.
lp
enci:metulj:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   porodnišnica IZOLA
26.11.2004 22:52:53   
anajmad
Bom pa še jaz napisala moje izkušnje z izolsko porodnišnico.Sredi avgusta so me prijelči popadki v zgodnjem 6.mesecu.Prideva z možem tja,pozvoniva in čakava.Čakal sva 25 min.Mislila sem,da bo rodila kar na hodniku.Kar mešalo se mi je od bolečin.Pridem končno notri,me babica nadere,zakaj sem sploh prišla in sploh ob 4 zjutraj.Potem so mi merili CTG,kar seveda ni nič pokazalo,ker je bila tako zgodnja nosečnost.Meni se je že rolalo po domače.Potem me peljejo v porodno,tam je bila dr.Smajila z mano,ki je pa bila zelo prijazna.Na mojo veliko žalost sem rodila(prezgodaj),dr.je poklicala mojega moža,ki je bil potem z mano.Tamalega so dali v inkubator,mož ga je šel lahko pogledat.Takoj so mi rekli,da ga pride helikopter iskat iz LJ.Toda tega helikopterja ni bilo od nikoder.Meni so potem še naredili abrazijo in,ko se potem čez štiri ure zbudim(štejem ure od poroda,t.j.ob 5h zjutraj),vprašam ,če je tamali že v LJ???Mi odgovorijo,da ga pride iskat rešilni iz LJ.Si mislite?Štiri ure je trajal transport za nedonošenčka-KATASTROFA!!!!!!
Moram reči,da z vsemi porodničarji sem bila zelo zadovoljna.Vsi so se lepo zavzeli zame,tolažili in tudi nekatere sestre so me vsake toliko časa prišle potolažit.Imam pa zelo ostro kritiko na dr.Lovšinovo-pediatrinjo,ki je živo nasprotje svojega moža.Naju z možem je prišla prvi dan nadreti,kdo si je sploh izmislil transport s helikopterjem.Midva sva kar malo bedasto gledala,kaj si sploh gre.Potem ji je moj mož povedal,kar ji gre in je z dolgim nosom odšla.Moram povedati,da me sploh ni obveščala,kako je s tamalim nič.če ne bi jaz imela poznanih v LJ,sploh ne bi vedela,kaj se dogaja z njim.Naslednji dan je prišla v spremstvu dveh sester(v slogi je moč),da bo še malo nadrla mene,ko je videla,da sem sama brez moža.Veste,kaj mi je rekla:da so jo zbudili ob 5h zjutraj zaradi mojega sina.Si mislite,da lahko izusti ena otroška pediatrinja.Jaz sem ji pa kar lepo odgovorila,da mislim da je kar lepo plačana za to.
Na žalost je moj Vid preminul drugo noč v LJ.
Bilo je vse O.K.ampak zamerim jim to,da me niso poslali takoj k otroku.Ne vem,kakšno politiko si grejo(jaz vem,da dobijo od zavarovalnice plačano,za vsak bolnišnični dan,ki ga preživi pacient v bolnišnici)toda to ni nobeno delo.In babice,res porazno.Da ti tiščijo usta z rokami,ko rojevaš,samo v starem veku to doživiš.Pa da ne boste mislile,sem že enkrat rodila(toda v LJ),toda tam je bilo čisto drugačno vzdušje.Bodoče mamice,nisem vas hotela prestrašiti,ampak jaz imam zelo negativno in povrh še žalostno izkušnjo iz izolske porodnišnice.
Posebej pa bi pohvalila:dr.Guzejevo,dr.Lovšina,dr.Deisengerja,dr.Smajilo in sestro Fani na porodnem odd.
en lp:morje:D.

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   porodnišnica IZOLA
27.11.2004 4:58:27   
Anonimen
Anajmad, žal mi je za tvojo izkušnjo in sočustvujem s teboj, na žalost pa nisi edina s tako zgodbo, ki je rojevala v Izoli. Tudi na tem forumu so, sicer mesece nazaj, opisane grozne izkušnje.
Še ne mesec nazaj jim je zaradi malomarnosti ponovno umrl popolnoma donošen novorojenček, pa tega skoraj nihče ne ve.
Na žalost vse, kar se v Izoli dogaja, potihne. Kljub slabim izkušnjam nihče ne napiše pritožbe, obvesti nadrejenih, medijev ipd.
Ko berem, kaj vse si sestre in po tvojem pismu sodeč tudi zdravniki dovolijo, me daje kar bes. Kako ste lahko tiho in si dovolite kaj podobnega?!
Da bi me sestra držala za usta?! Jaz bi jo najmanj ugriznila...
(Pa, prosim, ne jemlji tega kot napad ali kritiko nase... si je, glede na to, kar si preživela, ne zaslužiš!)

Jaz niti pomislim ne na to, da bi rodila v Izoli. Niti nohtov jim ne bi pustila ostriči, kaj šele voditi poroda!
Če gre vse po sreči, je seveda izid pozitiven (čeprav so izkušnje z babicami večinoma porazne), če pa so problemi, kot pri tebi, potem pa so to vedno veliki problemi. Nedonošenčki praviloma nimajo nikakršnih možnosti, o helikopterju pa lahko samo sanjaš... (nekaj podobnih zgodb sem že slišala, pa ne samo porodnišničnih).

Na žalost je izolska bolnica le neke vrste reševalna postaja... pa še tam imajo verjetno malo več volje do dela.

Roza in modre stene, mašne po zidovih in okrašene šipe jim prav nič ne pomagajo... važni so ljudje, ne prostor!







(odgovor članu sebtan)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   porodnišnica IZOLA
27.11.2004 14:04:41   
KATY&TIMMY
ciao!ker sem za izolo slišala več ali manj slabo:hudicek:,sem se odločila za postojno:bravo::bravo:moram reč SUPER vse.:bravo:9nebesa dr.,sestre,sama porodnišnica.pa nima roza ali modrih sten.vsi ti pomagajo za vsako,tudi minimalno stvar in so prijazni.9nebesa:bravo:pa je bila takrat največja gužva,dr. in sestre so bile tudi po 16h v službi in ni bila ENA slabe volje,pred nami porodnicami nikoli in vsako stvar so pomagale!!!dr pa tudi.9nebesa:bravo:
v izoli pa je tako če naletiš¨?????????ma da ne bi slučajno:hudicek:!!!!!!!!!!
če le imate možnost odločite se za po.,greste vsaj na sigurno.:bravo:

lp,Katja:morje::kuza::muca::pujs::sloncek:
:racka::racka::racka::racka::racka::racka::racka:

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   porodnišnica IZOLA
27.11.2004 21:50:57   
Sibil_
Ko sem jaz rojevala je tudi rodila ena punca otroka z zelo hudimi težavami-žal sem jaz med svojimi popadki poslušala kako rešujejo punčko:(-izkušnja tipo E.R. v živo-in po njo je prišel helikopter.Tako da ni res, da nikoli ne pride.Je pa res, da verjetno helikopterjev v Sloveniji ni glih nešteto in moraš imet tudi malo sreče.:zmeden:
V Izoli pa tudi ni vse tako zelo slabo, pač povsod se najde sranje, če malo globlje pogledaš....a ni tako?
Upaš pač samo, da boš imel srečo in bo vse ok.;)
Jaz bom šla-v primeru še ene nosečnosti in poroda-spet v Izolo.
Pa z dr.Lovšinovo tudi jaz nisem zadovoljna glih.Sem šla s ta malim na pregled ko sem bila že doma ker se mi je zdel rumen, pa me je takoj nadrla da ni rumen.Pa ji rečem da je imel malo vročine in me vpraša da zakaj sem jo merila???:grrr:
Mislim-katastrofa.Pa da ne rečem da se je en teden kasneje pediatrinji tudi zdel malo rumen...?:zmeden:
Ah. preživeli smo, saj pa konc koncev gre.:love:
LP,
Sibil in Patrik

(odgovor članu sebtan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?