|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzgoja dvojčkov
25.8.2007 19:50:19   
picola1
Moja prijateljica ima 18-mesečna dvojčka. Me je vprašala za nasvet pa nimam pojma, kaj naj ji rečem...
Npr. punčka ful bolj uboga kot fantek. Recimo tamala ful lepo pospravi igrače za sabo, ko ji rečeš, tamali noče, se trma in ga ne moreš prepričat pa konc...Pisale ste nekatere v drugih temah, da v takšnem primeru vzamete igrače (ene jih vržete v smeti, druge jih umaknete samo za nekaj časa, itd.), kar se meni zdi OK (v smeti jih glih ne bi vrgla, bi jih pa vzela vsaj za tisti dan).
Problem pa je v tem, ker imata skupne igrače...In zdej če jih ona za kazen vzame njemu, jih istočasno vzame tut njej...Kaj naredit v takem primeru (gre se tukej še za druge stvari, pri katerih se kazen dotakne obeh, čeprav je kriv npr. samo eden)?
Kaznovat oba? Nobenega? Samo enega, ampak tako, da kazen nima čisto prave povezave s tem kar je naredil?
Hvala za odgovore in lepo se imejte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzgoja dvojčkov
25.8.2007 21:41:29   
ostrouskaduska
Pa če bi namesto kazni zanj poisali nagrado zanjo?

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzgoja dvojčkov
25.8.2007 22:12:19   
lenika
A pri 18. mesecih že lepo pospravi igrače za sabo? Super. Pri našem 15-mesečniku je to zaenkrat še misija nemogoče.

(odgovor članu ostrouskaduska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzgoja dvojčkov
25.8.2007 22:43:50   
tajtaja
Naša bosta zdaj 17 m, pa še nič kaj ne "ubogata". Niti jima jaz kaj posebej ne ukazujem in ne pričakujem od njiju, bolj probam napeljat na igro-kateri bo prej vrgel kocko v vrečo. Punčak jih zelo hitro meče noter, fantek pa jh z eno potezo strese ven, in se potem vsi trije smejimouser posted image .
Je pa tudi pri nas punčka nekako bolj "resna-odrasla". Če se fantek joka, mu da dudo, ga boža, včasih ga tudi vgrizne in ga potem tolaži.  On pa je bolj nežen, najraje je v mojem naročju, ne zaigra se tako kot ona.
Edino risanke (Nodi, Telebajski in Mojster Miha) pa oba rada gledata. Zjutraj, ko vstanemo, ju dam v stolček in dokler z možem spijeva kavo, jima pripravim zajtrk, prepustim vzgojo TV-ju.user posted image Kakšna mama pa sem, vendar??!user posted image


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzgoja dvojčkov
28.8.2007 20:36:13   
SISI25
Jaz imam skoraj 3 leta stara dvojčka. Pa še tudi ravno ne pospravita vse za seboj. Ponavadi to tako zgleda, da eden pospravlja, drugi pa zanalašč razmeče ali pa počne kaj drugega. Jaz ponavadi ne kaznujem tistega, ki ne pospravlja, ampak raje pohvalim tistega, ki pospravi. Isto pri ostalih stvareh. Vedno pohvalim tistega, ki je ubogal. In ponavadi potem hitro tudi drugi naredi isto samo da je še on pohvaljen.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzgoja dvojčkov
2.9.2007 11:22:06   
picola1
Ojla!

Hvala za odgovore punce.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?