|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:31:25   
Tanayya29
Živjo!
Čez 10 tednov je moj PDP,in nameravam roditi z EA.
Zanimajo me vaše izkušnje,tistih ,ki ste rodile po tej poti.
Nameravam roditi v Kranju,jutri imam tudi pregled pri anastezistu!
Hvala in lep p.


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:33:28   
Slončica
Ne bo ti žal.Če bi se sama odločila za porod brez tud pomislila ne bi da bi še kdaj zanosila.Čutiš vse,tud noge,bolečine pa ne.In nobenega tveganja,ala hroma ostala bla bla ni.Z moje strani sami pozitivne izkušnje.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:39:50   
speli
No glede epiduralne ima seveda vsak svoje mnenje.Moje strokovno je, da statistika kaže na precej bolj pesimistične rezultate kot pa optimistične. Le nekaj possameznikov zagarja ta način poroda, večina stroke pa naravnega.
Kranj, ne vem no, mojo prijateljico so zafurali do konca, naprej je rojevala 5 ur po naravni poti ker anest. pride šele v jutranjih urah, potem ji ep. ni prijela tako kot bi ji morala, v končni fazi pa so ji naredili CR ker je imel otrok prevelik obseg glave. Ampak kot pravim, EA je stvar posameznikove odločitve, je pa fajn če poznaš obe plati.

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:42:49   
Slončica
Speli preberi si njen post,zanimajo jo izkušnje tistih ki smo rodile z EA...

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:48:17   
Anonimen
Speli, tvoja prijateljica, tvoja una itd. user posted image user posted image user posted image
Če se ne motim, je Nayya28 vprašala za izkušnje tistih, ki so rodile z EA; ne pa neko strokovno mnenje, oz. mnenje tistih, ki niso rodile z EA itd.
Če prav razumem tvoj post, je to le tvoje mnenje, čeprav z EA nisi nikoli rodila. user posted image  In ponavadi imajo prav te vse slabo za povedati o epiduralni. user posted image
Strinjam pa se s tabo, da mora biti vsaka nosečka seznanjena s pozitivnimi in negativnimi posledicami EA.
Ne prenesem pa tega, da nekatere pljuvajo čez EA, a jo nikoli niso imele. user posted image
Rekla-kazala... To je samo en bla bla bla. Le izkušnje iz prve roke veljajo. Vsaj zame.
Sama sem za EA, vendar jo ne bom ne hvalila ne pljuvala, saj izkušnje z njo še nisem imela. Ko pa jo bom, bom lahko povedala svoje mnenje oz. svojo izkušnjo.

Nayya28, srečno pri porodu.

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:50:07   
chips
Jaz sem rodila prvič in sedj drugič po naravni poti.Sem pa imela sedaj v sobi v porodnišnici žensko ki je rodila z EA in je rekla da nikoli več,ko so ji vbrizgali to zadevo so se ji začele po nogah kar mravljince delati,potem pa ni nič več čutila,ko bi mogla čutiti popdek ga ni ,kaj šele pri iztisu.Potem so ji dali pa umetne popadke in ttto dvjno  dozo da je presegla EA,da je potem lahko čutila kdaj mora potisiti pri iztisu.Noge ji je pomagal držati partner ,je rekla da je imela težke kot skala.Ampak vsaka ženska je drugačna in pri nekaterih gre OK ,pri drugih pa spet ne!
lp


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:50:22   
Tanayya29
no,seveda ma vsak svoje mnenje!
Tudi glede porodnišnic..
Se pa ne moram strinjati,da ne zagovarjajo tega načina...jaz nimam takih izkušenj!
Drugače pa npr. v Franciji,kjer živi tudi moja sestrična,sploh ne vprašajo več ali ja ali ne,enostavno jo dobiš!
Sicer pa EA dobiš tudi pri drugih operacijah.
Tako,da mene zanimajo izkušnje punc,ki so rodile z EA ,za vse podrobnosti,vključno verjetno tudi negativne,me bo jutri seznanil anastezist,ki verjetno ve največ o tem.
lp.


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu speli)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 13:54:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: chips

Jaz sem rodila prvič in sedj drugič po naravni poti.



Aha. In kako lahko potem deliš svojo izkušnjo z EA z nami? user posted image

(odgovor članu chips)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 14:17:21   
Azzurra
Po 10 dnevih čez rok so mi sprožili porod. Zjutraj sem bila ob pregledu odprta 1,5 cm. Prvi popadek sem dobila popoldne okoli 17.ure. Okoli 18. ure so bili popadki na 10 minut. Okoli 19. ure na 5 minut, hitro so prišli tudi tisti na 2 in 1 minuto. Takrat je že precej bolelo. Sem stiskala zobe, prepričana, da bom šla v kratkem rodit, saj je bila ura že 21. in popadki na minuto. Me dajo na ctg - okej, popadki so (ja, ki kot da jih ne čutim...), me pregleda babica in sledi ŠOK. Odprta sem bila 2,5 cm!!! Me pošlje nazaj v sobo predihavat in reče, da do jutra ne bo nič. Grem v sobo, predihavam popadke, v križu me seka in peče. Ob 22.30 sem bila en sam popadek, pa reče moj dragi (ki je produžil popoldanski obisk, vzela sva nadstandardno sobo, da bi se on kao do poroda malo naspal) greva spet k babici, ti boš rodila.

Prideva na pregled, babica me pregleda, odprta 3 cm!!!! Pa je rekla, nič, to bo treba zrihtat. Poklicala je anesteziologa, prišel je takoj, mi vstavil kateter za EA, prijelo je takoj. V trenutku so me popadki nehali bolet.  EA sem prejela okoli 23.40. Od tedaj naprej sem se odpirala kot šolski primer, še babici je odleglo, ker je menila, da bo to težavno odpiranje in posledično težaven porod. Popadke sem čutila, napovedovala sem jih ko so se za mojim hrbtom risali na ctg mašini, napovedala sem začetek, vrh in upadanje. čutila sem noge, obračala sem se na porodni postelji, vmes sva z dragim celo malce zadremala. Vmes je babica ponudila kavo ko sem se ravno zdramila, pa sem rekla, ja bi, prosim...pa sta se mi smejala, ker je kavo seveda ponudila mojemu dragemu.

Ko sem se odprla na 10 cm, smo začeli s potiskanjem. Tik pred tem so mi EA odstranili, toda samega iztisa in prereza presredka nisem čutila. Rodila sem ob 4.10 zdravega fantka z Apgar 10 / 10 / 10 (če se ne motim po eni, petih in desetih  minutah).

Tako je. Jaz zase priznam, da nisem heroj. V mojem otroštvu sem imela težko prometno nesrečo in dve težki operaciji z dolgim okrevanjem. Vem, kaj so bolečine, ker ko ti na živo jemljejo zunaje fiksaterje, ki so 9 mesecev bili zavrtani v nogo, lahko mirno rečem, da boli kot svinja in da se bolečine ustrašiš za celo življenje. Kaj vse sem takrat prestala, raje nebi. Od tedaj me je panično strah vsega kar se tiče bolečin.

Mirno in brez slabe vesti sem se odločila za EA, posebno ker sem seznanjena tudi z dejstvom, da je v tujini to pravzaprav stalna praksa in tudi s tem, da bi meni osebno, če bi se odločila "popravljati" svojo poškodovano spodnjo okončino (kar sem se zanimala), ravno tako dali EA oz. spinalni blok in ne popolne narkoze. Ergo?

Moje mnenje je, da so in bodo tako zagovorniki kot nasprotniki.
Kot sem se drznila napisati v eni temi na RR o dojenju, ženske, ki imajo kaj povedat, bodo povedale: če ne dojiš, te bodo napadle, ker ne dojiš. Če bi vse dojile, bi ženske napadle:

a) tiste ki so rodile z EA
b) tiste ki so rodile s CR, še posebej, če so "slavne slovenke"....
.
.
.
z) drugo...

Upam, da ti je moj opis vsaj približno opisal potek prejeme EA, moja izkušnja je več kot odlična. Jaz sem EA plačala in ko sem v porodnišnici "vlekla kartico" sem na glas rekla, da to je ena izmed taboljših naložb v življenju. In ni me sram.

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 15:07:07   
borci
Jaz sem obakrat rodila z EA in jo lahko sam pohvalim. je pa res, da sem morala nekaj časa čakat da je prišel anesteziolog, vendar pol ni blo problemov, niti mravljinčenja ne kar koli druzga, le bolečine nisem več čutla, čutla sem pa kdaj je popadek in kdaj moraš iztiskat. Edino ostaneš malo dlje po porodu v porodni sobi, ampak je partner lahko zraven.
Rekli so, da EA ponavadi podaljša porod, vendar pri meni ga ni. prvič sem jo dobila okrog 14-ih, rodila sem ob 15.16, drugič pa sem jo dobila nekaj pred 14-o in sem rodila ob 14.25.
Jaz sem se sicer odločla zanjo zaradi visoke dioptrije in malo tudi zaradi bolečin in mi ni žal. Rodila sem pa obakrat v Izoli, prvič (leta 2004) je bila zastonj, samo prej si moral na posvet z anesteziologom in podpisat soglasje, drugič (dober mesec nazaj) isto, samo je bilo za plačat (190€).

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 15:18:20   
monja79
Prvič rodila z EA v Celju. Mi je samo žal, da nisem že prej rekla za njo in da sem se prej štiri ure matrala z umetnimi popadki. Tudi v drugo sem jo zahtevala, a ni bila potrebna, ker je šlo tako hitro, pa še svoje popadke sem imela in ni bilo časa. V glavnem priporočam. Zakaj bi se matrale, če ni treba. Glede zapletov pa ... sej pri naravnem porodu se tudi lahko marsikaj zaplete. Treba je razmišljat pozitivno.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 17:59:34   
Anonimen
Sicer pa EA dobiš tudi pri drugih operacijah.


eno je epiduralna analgezija, drugo pa epiduralna anestezija.

tiana, smiri živce. če je katera odgovorila, ker ima pač drugačno mnenje in četudi ni ridila z EA, je ni treba takoj napasti. poleg tega pa lahko to potem pove nayya 28. Ali si ti njena zastopnica?user posted image

Kar je ena npisala zgoraj je namreč čista resnica. Delež EA med porodnicami močno pada.
Zakaj? malo preglej strokovne ćlanke, če prideš do njih.user posted image


(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:05:22   
blue sky
Jaz sem rodila z EA in bom tudi naslednjič user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:08:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh


tiana, smiri živce. če je katera odgovorila, ker ima pač drugačno mnenje in četudi ni ridila z EA, je ni treba takoj napasti. poleg tega pa lahko to potem pove nayya 28. Ali si ti njena zastopnica?user posted image



Saj imam mirne živce. user posted image
Pač ne razumem zakaj in kako imajo ženske, ki niso rodile z EA vedno veeeeliko za povedati proti EA. Ne razumem od kje jim te "izkušnje". user posted image  Rekla-kazala zame ni nič vredno. Moje osebno mnenje.
Tudi sama rada preberem izkušnje punc, ki so rodile z EA (pa naj bodo + al -), tako da...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:22:50   
Tanayya29
hvala za informacije!
no,vidim,da imate večinoma zelo lepe izkušnje!
Tudi druge,ki so tako rodile,so bile zelo zadovoljne.
Sicer pa imam jutri pregled pri anasteziologu,in ga bom vse izprašala.

hvala in lp.


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:27:18   
Tanayya29
aha,zakaj delež EA med porodnicami močno pada?
prvič slišimuser posted image
a zato,ker pri nas še vedno velja miselnost "čAR naravnega poroda"?
medtem ko v zahodnem svetu težko že rodiš po naravni potiuser posted image ..pri nas pa še vedno forsirajo ta čar...



_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:29:40   
Anonimen
"čAR naravnega poroda"?


nop...saj pravim malo se je fajn včasih med strokovno literaturo vrečt

(odgovor članu Tanayya29)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:41:30   
triša
Jaz sem rodila z EA in sem verjetno ena izmed redkih, ki ti bo rekla"brez veze".
Jaz po tistem ko so mi jo dali nisem čutila nobene razlike, bolečine so se samo stopnjevale tako da so mi dali še proti bolečinsko inekcijo. Imela sem sicer svoje popadke dodali so mi še malo umetnih. Vglavnem ne vem kako bi bilo brez ampak takrat sem mislila da mi en možgane para.
Je pa res da je bil mo otrok skoraj pet kilogramski, mogoče ima to tudi kakšno vezo ne vem... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:43:31   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: blue sky

Jaz sem rodila z EA in bom tudi naslednjič user posted image .


Jaz tudi.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:50:32   
Tanayya29
aha,no paštetov kruh,mogoče se bom pa vrgla!
hvala za nasvet!


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 18:51:39   
Tanayya29
sem pa vidla,da si ti rodila z ULTIVO,sem si mal prebrala tvoje objave in poste..bom jutri še malo o tem povprašala..

lp.


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 21:13:29   
nina166
Jaz sem po dveh urah matranja s popadki rekla za EA, je prišla anestezistka, mi vstavila kateter in je bilo veliko boljše. Še vedno sem lepo čutila popadke, vendar so bili veliko manj boleči. Nisem imala nobenih mravljincev. Naslednjič bom spet rodila z EA, če bo le možno, saj v tem ne vidim nič slabega ali napačnega.

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 21:37:59   
Urša08
Oj!

Naj ti še jaz povem mojo izkušnjo z EA. Rodila sem v Kranju in četudi sem prišla v porodnišnico ponoči sem dobila EA (je blazno prijazna in simpatična anestezistka, saj jo boš spoznala), prej sem se seveda pozanimala, če dobim EA kadarkoli pridem rodit ne glede na uro oz. vikend in so mi rekli da ja. Ko so me pripravili na porod in me dali na porodno mizo je prišla anestezistka in vse potrebno nastavali. Bolelo ni nič, bolečina je pa minila in začela sem se zelo hitro odpirati in tudi rodila sem hitro. Moja izkušnja je izredno pozitivna in naslednjič se bom zopet odločila za EA.  to je samo moja izkušnja, odločitev je pa tvoja.

Vsekakor ti želim čim lažji porod in tako lepo izkušnjo v Kranjski porodnišnici kot sem jo imela jaz. Moram pa priznati, da sem kar oklevala, da bi šla v Kranj rodit saj sem poslušala kritike, ampak izkazalo se je da sem se prav odločila, saj so bili vsi zelo prijazni, tako babce kot sestre na oddelku.

Lahko noč

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 21:44:07   
SuzanaKK
Sama bom rodila prvega otroka v začetku januarja in odkar sem prvič slišala za epiduralno analgezijo, sem se odločila, da jo bom imela, čeprav mi veliko žensk bluzi, češ, naravni porod mora biti, so komplikacije itd. Potem pa slišiš, da je v svetu to običajna praksa, kot je tudi lokalna anestezija pri zobozdravniku. Pismo, a smo v 21. stoletju ali nismo?! Mi je samo žal, da nisem bližje Ptuju oz. MS doma, bi šla takoj na ultivo, tako pa bom kar v Slovenj Gradcu rodila z EA. Ko bo za mano, bom poročala svoje vtise.

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Epiduralna anastezija
29.8.2007 22:39:50   
Pinkyca
Pozdravljene!

user posted image  za EA!!!
Rodila sem ponoči, v postojni. Tako lepa izkušnja je bila da bi šla zdaj še 5x zapored rodit če bi vedela da bo isto.
Voda mi je odtekla doma ob pol1ih ponoči, poklicala sem v Postojno in se najavila, ob 3eh sem dobila EA, rodila ob 6ih zjutraj.
To je bil zame prvi porod. Zelo sem se bala poroda potem pa je bilo vse super. Nobenih bolečin, strahu in panike ni bilo. Po EA je bilo vse mačji kašelj - vse čutiš samo bolečine ne občutiš. Noge so mogoče res malo okorne ko se moraš obračat - pa ne razumem zakaj bi bilo to kaj narobe, saj jih po končanem porodu spet čutiš nazaj. Še isti dan sem vsa sveža veselo skakljala po sobi in na wc, sedela in ležala. Druge reve so me kar gledale - vse potrgane in zmatrane.
Svodobna izbira, nobene ni za obsojat ali pamet solit. Hvala bogu da lahko izbiramo med več variantami.
Srečno vsem!!user posted image

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?