|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok joka, ko dojim
5.9.2007 9:20:20   
*lenc@*
Čaw!

Najprej naj povem, da sva super zaštartali z dojenjem, se je že v porodnišnici zredila naša pupa. In tud zdaj zelo rada pije, se redi, plenice pokakane in polulane. Ampak zadnje čase opažam, da proti koncu dojenja postane razdražjiva, joka k da je neki narobe. In sem si šla črpat, da sem čekirala, če je še mleka. Napumapala sem si ga še 40 ml. Ona pa joka in ne vem kaj bi to bilo. SAj potem po ene 10 min se umiri in zaspi...

Stara je tri tedne in tud jaz se še učim o njenih zahtevah. A krčke dobi a gre težko ven? Sesa pa ko neumna...

Ima še kera podoben primer? K mleka se mi zdi, da je zadast, nasvet prosim.

In lep septembrski pozdrav!


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 9:42:05   
smigli
Zelo znano, pri nas je blo tako hudo, da se je metal v znak in vreščal, da sm se prav prestrašla, pa je naša ex pediatrinja rekla, da je z mano nekaj nerobe. Prvi otrok, same težave, same pametne glave okrog mene, ampak nobenga pametnega nasveta. Tašča me je označla za slabo mamo, skratka hudo.
      Sam mama ve kdaj nekaj ne štima, pa sm se odpravla po drugo mnenje (privat), diagnoza je bila alergija na kravje mleko, tako da je imel sin po parih minutah dojenja zelo hude krče.
      Predlagam ti, da obiščeš pediatra in mu poveš kako je, morda je tudi pri vas alergija.

lp, pa srečno

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 9:46:33   
crci06
Midva sva se kar OK dojila, le enkrat okrog 3m je počel nekaj podobnega in smo ugotovili, da je prehlajen in ko potegne, mu curek šprica v grlo in ga boli, ker je razdraženo.


Punce, halo, da ste slabe mame, ker otrok joka?
Haloooo!!!!

En kofe si skuhajte in se pocartajte, če že drugi tko grdo delajo z vami!

Nobena ni slaba mama.

Če je le toliko skrbna, da se pozanima o težavah, da opazuje otroka, mu skuša pomagat...

uf, kr mravljince dobim, ko tako berem...

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 10:22:57   
blue sky
Probaj ji vmes podreti kupčka, mogoče jo pa to muči in ne more več sesati naprej.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 11:25:43   
April
Naš fant tudi veliko joka in zelo redko  se mirno doji. Pa  je bilo pri prvem enako. To pa najbrž zato, ker ne je mirno, ampak se spreveliko vnemo zapodi jest, zato zraven še veliko zraka pogoltne. In posledično ga začne tiščat, zato ga je velikokrat treba dvignit, da podre kupček.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 12:33:43   
livia
Kolegica je imela podobno težavo.
Na začetku dojenja je jokal, ker je preveč špricalo, potem se je umiril, na koncu pa ni teklo več samo od sebe in se je tudi budil, ker je mogel vleči.
Lahko da ni nič hujšega (kot pr. alergija), ampak da samo pove, da mu nekaj ni všeč.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 12:41:54   
Pinkyca
Tudi naš mali se zažene na dojko in hlasta ene 5 minut potem jo zavrača in hoče jokat. Ga takrat dvignem, podre kupček malo počakam in probam če hoče še. Če spet odklanja potem je sit in ga ne silim več. Sploh si ne moreš mislit koliko lahko tak majhen dojenček posesa tvojega mleka v 5ih minutah - sploh če je hiter!

Naš ne mara tudi da ga med dojenjem kaj božam ali trebim kaj z njega. Hoče imeti mir!
Aja star je pa skoraj 2M.

Sploh ne poslušaj kozlarij od nobenih mamic, babic, tašč, tet, sosed, ki so imele svoje dojenčke več kot 5 let nazaj! Vse so tako pametne da je za kozlat. Meni so hoteli pamet solit tudi take ki sploh nimajo svojih otrok niti dojenčka še v rokah niso držale. Za pocrkat!!! Potem sem pa čisto znorela in zdaj mi nobeden ne upa sploh nič rečt. Če kaj ne vem grem na RR ali pa prašam P.

Aja pa še to meni je rekla patronažna NIČ NE DELATE NAROBE - NIČ, ker vse kar mlada mamica naredi za svojega otroka je z ljubeznijo in če je z ljubeznijo nekaj narejeno potem ne more biti nič narobe.

Drži se!!!user posted image

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 13:38:07   
iwa
Tud pri nas se to včasih pojavi, se čist strinjam s Pinkyco, naša tud včasih noro hitro poje in pol je pač sita in joka ker ma  dost. Če lepo napreduje je vse OK.

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 21:49:01   
zelva
Naj ti napišem še svojo izkušnjo! Midva sva polno dojila dobra dva meseca šlo nama je odlično, nakar se je začelo najprej na levem jošku in čez dva dni še na desnem! Jok, jok in samo jok na začetku ali na sredi ali pa na koncu dojenja! Vztrajala sem tri tedne ker sem res želela dojiti a ni in ni šlo! Šla sva se tehtat v zdravstveni in teža v teh treh tednih +450g, probala z vsemi nasveti nič še vedno isto! Ko pa je prišlo do tega da je bil user posted image  skoraj cel dan slabe volje, jokav, nezainteresiran sva šla na flaško! Probala sem kombinirat ampak isto, jošk je hotu papcat samo ponoči, mleka je blo dovolj saj je kr samo teklo! Po teh treh tednih sem dobila tudi M in nekateri pravijo da je vzrok v tem spet drugi da ne!
Ti ne obupaj tako hitro meni je še danes žal da nisem probala še malo, dokler bo lepo napredovala vztrajaj in ne poslušaj drugih ker name je tudi to vplivalo češ joj pa ta otrok je lačen!
Srečno!

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otrok joka, ko dojim
5.9.2007 22:24:29   
Naja30
Naša je tudi proti koncu dojenja jokala, se obračala stran, pa spet vlekla, se zvijala... vse zarad tega, ker bi mogla malo bolj povlečt, pa ni imela več moči user posted image

(odgovor članu zelva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otrok joka, ko dojim
6.9.2007 9:47:56   
lilka
Naša je tudi začela tako delat okoli 4M, jaz sem dojila in dodajala in na koncu sploh ni več hotla zize vlečt in je ful jokala in se je takokar sama odstavila od zize, pa nisem nič mogla......

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?