Pikica pokica
|
Da vas samo na hitro pozdravim! Danes sva prišli z Zojo domov in že 3 ure pridno spančka. Upam, da se bo to tudi nadaljevalo . V bolnici se je poniči zbujala le 1x, da sva se podojili in že je spala dalje. Porod je res bil neprimerljivo lažji od prvega. Že to, da nisem bila šivana, je ogromno. Zdaj se počutim, kot da sploh ne bi bila nikoli noseča in kot da ne bi pred 3 dnevi rodila. Popoldne me je začelo nekaj špikati, včerer pa sem vam pisala, da imam popadke na 3-7 min, ki pa niso bili preveč močni. Ker mi je začela odtekati tudi plodovnica, sva z dragim šla v p. Po CTG ju, ki je zaznal le blage popadke me je točno ob 24h pregledala še ginekologinja, ki je ugotovila, da sem 3 cm odprta. Poslala me je na klistir in v porodno, kamor sem prišla nekaj po 1 uri zjutraj. Kakšno uro so bili popadki še blagi in znosni, potem pa so začelo dobivati na moči. Babica me je pregledala in povedala, da kar napreduje in da ima občutek, da bom zelo kmalu rodila. Mislila sem, da me le tolaži, saj je pri prvemu bilo veliko huje, pa je do poroda trajala še cela večnost. No, z roko mi je malo zmehčala in raztegnila maternični vrat in rekla, da mi je s tem prihranila vsaj 2 uri. Posedela me je v sedeči položaj z nogami poturško in mi dala nekaj proti bolečinam v žilo. No, po eni uri se je rodila naša punčka. S tem, da je zares bolelo le zadnje pol ure. Tako, upam, da se mi tudi ostale kmalu pridružite in ČESTITKE VSEM OSTALIM NOVOPEČENIM MAMICAM.
|