|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločevalna dieta in dojenje
10.9.2007 21:17:26   
afrika
Kaj menite;
bi znala ločevalna dieta kaj škoditi dojenju? Mali bo star 4 mesece in se seveda še polno dojiva (in se imava namen še...). Rada pa bi že izgubila kakšen šlaufek okoli pasa, pa nisem prepričana, če je že "varno".  Kakšna druga dieta bi se mi zdela še vprašljiva, pri ločevalni pa je tako bogat izbor živil, da po moje ne bi smel biti problem... Ima katera kaj izkušenj s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločevalna dieta in dojenje
10.9.2007 21:56:56   
MiRaNi
Joj ja mene tudi to zanima. Enkrat sem že bila na tej dijeti pa bi šla spet, ker moram zgubiti še teh user posted image  8 kg. Res pa je da jaz ne dojim polno ampak pri zadnjih 2 obrokih pred spanjem dodam. glede na to da že tako ali tako nimam dovolj mleka me skrbi kako bi ta dijeta delovala. Moja mala je stara šele dobrih 6 tednov tako da je pred nama še dolga pot do goste hrane.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ločevalna dieta in dojenje
10.9.2007 22:47:44   
Naja30
Pred kratkim sem bila na tej dieti, s katero sem že hujšala v preteklosti in bila zadovoljna. No, tokrat pa sem predčasno odnehala, ker se mi je zmanjšala količina mleka. Da bi pa nehala dojit zarad tega, da shujšam, pa ni šans.

Najbolj težek mi je bil sadni dan.

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ločevalna dieta in dojenje
10.9.2007 23:05:23   
Maxica
Mislim, da je Hothien zadnjič tudi to spraševala. Obrni se nanjo, morda ti bo vedela kaj več povedati in kako se je potem odločila.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 7:42:28   
amy26
Ločevalna dieta vsekakor vpliva na količino in kvaliteto mleka, vsaj pri meni je bilo tako.
Lansko leto je bil tamali star dobrih 5.mesecev ko sem začela z dieto, 10 dni je še kar lepo pil pri meni pol mi je pa kar odenkrat začel štrajkati z dojenjem, ni in ni se hotel dojiti samo še zvečer, po prvem vodnem dnevu sem pa imela občutek da mleka skor nimam, dojila ga nisem 12 ur ker ni hotel, zize pa ful prazne, pol mi ga je ratalo še ene trikrat podojiti in konec.
Pa slučajno probam mleko in je bil user posted image  kisel ful čuden, saj ni čudno da se je potem tudi odstavil ker je bilo zanič. Tako da zdej v drugo polno dojim že dobrih 5,5m in vsekakor še nekaj časa ne mislim iti na dieto.

Ko bova pa začeli z uvajanjem GH bom pa vsaj poskusila mogoče s tako dieto da bi bilo kosilo recimo OG+solata, večerja B+solata, po moje je to bolj zdrav način izgubljanja teže vsaj dokler še dojiš, saj telo dobi beljakovine skoraj vsak dan ker v ločevalni jih ješ vsak četrti dan. 

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 8:10:09   
puncica
Jst vam predlagam Montignaca, tam ni nobenih omejitev in nobenih delitev živil, samo pazi se na OH in B, se mi zdi dost bolj varna glede dojenja kot ločevalna.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 8:39:04   
cmokec
Na količini mleka se je poznalo, zato sem dieto za čas dojenja pustila pri miru. Enostavno ni vredno, ker boš lahko hujšala še celo življenje, če boš hotela.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 9:28:33   
amy26
Enostavno ni vredno, ker boš lahko hujšala še celo življenje, če boš hotela.


se podpišem pod to

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 9:32:46   
Anonimen
Ločevalna se mi zdi je popolnoma neprimerna med dojenjem, pa tudi drugače mi ni všeč...Montinagova je zame precej bolj prijazna - predvsem če jo vzameš kot način življenja... v času dojenja je predvsem pomembno kaj in kolikokrat na dan dobiš v telo in ne koliko...

(odgovor članu amy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
11.9.2007 9:50:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 11:14:06   
simona76
Tudi meni se ne zdi pametno, da bi že začela s kakšno dieto. Raje še malo počakaj. Boljše da ne tvegaš. Kaj pa veš kakšne posledice ima to na mleko. Rajši malo manj sladkega in manjše obroke, pa večkrat na dan. Saj z dojenjem se tudi izgubi kakšen kg, vendar ne takoj. Vem da se mi je to poznalo pri prvem otročku šele pri kakšnem letu. Zdaj pa še tud imam malo bušija, a še ne razmišljam o dieti, se bom problema lotila ko ne bom več dojila oz. ne polno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 13:45:36   
afrika
Oj punce! Ste me prepričale. Vsekakor bom z dieto še počakala, saj mi je dojenje in moj mali princ na prvem mestu. Ko bo čas, pa bom malo preštudirala tega Montignaka, če je res takšen frik kot pravite. Hvala za predlog.

Sicer pa sem svojega prvega fantka dojila do 15. meseca, normalno jedla, delala ogromne kilometrine z vozičkom, pa nič zraven shujšala. Sem bolj take sorte, da se me fejst drži, ko se me enkrat prime.  Tako da bo še potreben trud... ampak ob svojem času.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
11.9.2007 14:42:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu afrika)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ločevalna dieta in dojenje
11.9.2007 19:35:46   
Anonimen
Sicer pa, že 4m po porodu na dieto?!, raje počakaj kakšno leto, oz da preteče 9m, toliko časa telo potrebuje da se nazaj sestavi. Nikar ne nori z dietami, je prekmalu, telo se mora spočiti.


Že ti in tvoje telo sta dovolj dober razlog, da ne prehitevaš narave user posted image .

Namesto diete raje razmisli o zdravi in redni prehrani, se da že z njo marsikaj popravit. Nadomesti kakšen gost obrok s krepčilno juho, piškot in čips z jabolkom pa boš v nekaj mesecih lepa pa še bolje se boš počutila kot pri kakšni dieti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ločevalna dieta in dojenje
12.9.2007 18:39:13   
Majchi
Tud jaz sem kar nekaj časa o tem razmišljala, hujšati ali ne hujšati. Enkrat sem že pred nosečnostjo bila na 90 dnevi ločevalni dieti, ampak mi ni tok odgovarjala.

Sedaj pa polno dojim in sem že 3 tedne na Montignacu (to je un frik user posted image ). Shujšala sem že 3,5 kg, mleka je za izvoz, tamala (še ne 4 mesece) ima super prebavo, nič je ne zvija, v glavnem zaenkrat vse bp. Sem precej pozorna na vse skupaj, ker tudi meni dojenje pomeni več kot pa hujšanje. Sem odločena, da odneham čisto takoj, ko opazim najmanjšo spremembo.

Drugače pa pravijo, da to ni dieta, ampak način življenja in jaz se s to trditvijo strinjam. Na mojem jedilniku je vsak dan sadje, zelenjava, meso, stročnice, špageti, riž, jogurti, kruh,... Je pa res, da ne jem več belega sladkorja, ampak fruktozo (če si kaj sladkam, npr. muslije). Prav tako odpade bel kruh, bel riž, beli špageti. Pač jem polnovredne graham špagete, zelo pozorno izbran kruh in nebrušen in neobdelan riž.
Fora je samo v tem, da ne zmešaš npr. špagetov in mesa. Je pa še 1000 drugih receptov, tudi tukaj na netu.

Tud jaz sem se namreč naveličala čakanja, da bojo šli kg sami dol, kao z dojenjem. Yea right! Saj so šli, ampak za moje pojme čist prepočasi. No, naša Lana je še vedno polno dojena, tako da pri meni deluje oboje in zadovoljni sva obe. Moj način življenja je pa sedaj precej bolj zdrav in obogaten. Še na telovadbo se moram spravit, pol bo pa že kič user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ločevalna dieta in dojenje
12.9.2007 21:27:00   
afrika
O Majchi, ravno prav si se oglasila, da si me spodbudila, da frikca Montignaca že zdaj pobliže spoznam... bom pobrskala tu naokoli... Kul. Itak že sedaj jemo vse polnozrnato, nesladkano in tako. Samo pri kombinacijah bo treba očitno malo bolj preračunljivo. Zaenkrat na izi...  Saj bo.

Drugače pa je tvoja Lana cele štiri dni mlajša od mojega Bora, ki je te dni iznašel cviljenjeeeee, he-he.
Lepo bodite!

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ločevalna dieta in dojenje
12.9.2007 23:35:04   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: afrika
Drugače pa je tvoja Lana cele štiri dni mlajša od mojega Bora, ki je te dni iznašel cviljenjeeeee, he-he.
Lepo bodite!


user posted image user posted image  Afrika, ravnokar sem pri Majčicah napisala, da je naša Lana v zadnjih nekaj dneh cviljenje odkrila. Mah so srčkani ti naši knedliuser posted image .

Kar se frika Montija tiče (mi je smešno toleuser posted image ), sem si jaz kupila njegovo knjigo Prehrana po Montignacu. Notri sta dva programa: program za hitro izgubljanje teže in pa program za ohranjanje teže. Notri je tudi nekaj receptov, tudi za sladiceuser posted image . Sem že naredila čokoladno torto in jo v dveh dneh zmazala.

Ne vem, pri meni deluje. Imajo pa tudi punce prav, ko pravijo, da je treba najprej na naše user posted image  gledat. Ampak pri meni je vse ok. Probi na easy, pa boš vidla. Če bo kaj narobe, pač nehaš.

(odgovor članu afrika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?