|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šum na srčku
16.10.2007 9:34:47   
urskula
Pozdravljene!!
Mene pa zanima,če ima katera izkušnje s šumom na srčku? Mi smo bili zadnjič pri P.
in mu je poslušala srček in ugotovila,da ima šum.Dala mi ja napotnico za kardiologa in rekla,da je verjetno to le fiziološke narave.Moj malči je star dobrih 8mes.Ali katera kaj ve ali jo to full bad??
LP U.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 9:40:19   
malička
urskula naj temalo pomirim oz napišem našo situaciji, mi smo stari 8 mesecev pa imamo že od rojstva sistolični srčni šum, sva dali skoz vse preiskave pa je z srčekom vse vredu je rekla naša kardiologinja, da je to verjetno posledica prezgodnjega poroda in nezaprtje nekega kanala, ampak je rekle da bo do leta dni šum izginil, da deluje nedolžno, in res je šum zelo izzveneva da ga p še komaj da sliši in nam je rekla še kak mesec dva pa bo mino, tako da ne paničarit počakaj na kardioloha pa boš videla kaj bodo rekli, ali je bil fantek prezgodaj rojen, ker tisti imajo ponavadi šum na srčku ki pa do leta dni izzveni...

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 10:01:59   
urskula
Hvala Malička!!
Moj malči se je samo 10 dni prezgodaj rodil,od določenega roka.Upam,da bo res tako kot si reklauser posted image

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
16.10.2007 10:05:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urskula)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 10:10:02   
hanna1
Pozdravljena!
Jaz trenutno nimam teh težav (moja Hana je stara 4,5 mes.),sem pa jaz imela kot otrok to ne ravno težavo saj me sploh ni ovirala pri nobeni športni dejavnosti v šoli.Sem pa zdaj,med nosečnostjo pri pregledu za sladkor imela tudi EKG srca in sem jim pač povedala za to,pa ni bilo kakšnih odstopanj zaznat,tako da to res  z leti pride čisto ven in te ne rabi skrbet.Ti samo lepo crklaj svojega sončka-je pa normalno,da morajo naredit vse preiskave.S Hano drživa pestke za tvojega malčka-vse bo v redu  user posted image user posted image user posted image

Lp,Barbara


_____________________________

ko si sam srečen,lahko osrečuješ tudi druge....
===========================================

(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 13:49:59   
pika30
Jaz pa ravno jutri mojo 9mes peljem na kardiološko ambulanto.
Pri 6mes je P slišal šum na srčku,pravi da je lahko le fiziološke narave in da imajo malčki pogosto znake šuma na srčku,ker pa imajo na kardio le bolj natančno napravo mi je dal napotnico,lahko pa da ne bo nič hujšega oz. da aparat ne bo zaznal nič šuma.No pri 6 mes sem jo peljala,pa mi je sestra rekla,da je naprava na žalost v okvari in da bomo dobili novo vabilo po pošti.Tako da zdaj greva jutri,lahko pa ti napišem kako je bilo, ko se vrneva nazaj.

_____________________________

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu hanna1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 14:06:59   
NRMM
Tudi meni so odkrili šum na srcu pri par mesecih,potem sem pri 4 letih dobila diagnozo zaostalega delovanja ene od zaklopk.Življenje je potekalo s to boleznijo normalno,sicer so mi odsvetovali šport,kar do srednje šole nisem upoštevala in sem bila kar športno aktivna.Po puberteti sem imela pregled srca v KC in so ugotovili,da so se težave same po sebi rešile.....in evo srce dela normalno user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 17:07:17   
urskula
Ej hvala punce za tolažbo.Sem že bolj pomirjena.Saj veste ko P. kaj takega reče,da nekaj ne štima si čist prestrašen.
PIKA: Sporoči kaj bo s tvojim sončkom.Držim pesti!!!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 17:57:57   
simona76
Moji hčeri je P odkrila šum na srčku na posvetovalnici, pri 1 mesecu. Dobili sva napotnico za kardiološki pregled v CE bolnici. Sem bila tud cela panična. Tam so jo pregledali, pa ekg, pa ultrazvočno in ugotovili, da ima malo luknjico, ki se še ni zaprla. Baje da se s to luknjico rodi večina otrok, a se do 1 meseca zapre, nam se še pa ni, pa da ni panike, da se bo, če se pa ne bo, pa tudi ni problema. Pred kratkim, ko je imela cepljenje jo je P tudi poslušala in šuma ni bilo več slišat user posted image .


(odgovor članu urskula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Šum na srčku
16.10.2007 18:54:37   
Brbs
Tudi naš 6m ima šum na srcu in so na preiskavah ugotovili, da ima 3mm luknjico, ki lahko das e bo zaprla, lahko pa da ne in je potrebna kasneje (čez nekaj let) operacija, ki pa je ne delajo več kot navadno operacijo ampak nekako drugače.
Vsako leto bomo imeli kontrolo, imam pa izvide, za katere so rekli, da je vseeno dobro, da jih imamo vedno nekje blizu, npr.če bi se malemu kaj zgodilo in bi moral na hitro na kakšno operacijo, je vredu, da vsi doktorji to vejo, tudi zobozdravniki, itd. Tako da imamo več kopij tega izvida vsepovsod.

So pa tudi rekli, da ni nobene panike in da normalno živimo dalje, da se v več kot polovici primerov ta luknjica zapre.
Je pa ati imel šum na srcu do nekje 20. leta in je potem izginil (šumuser posted image ). Pa je tudi čisto normalno živel, nobenih posebnosti.
Tak da mislim da je šum res kar pogost pojav. Če pa bi bilo nekaj ekstra resnega, pa bi že povedali.

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?