|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dajte me potolažit
19.10.2007 13:12:04   
*alja*
Moja pupa je stara 27 mesecev, hodi v vrtec od septembra. Do zdaj so mi vsi pravli da še take pridne pupe niso vidli (spala, jela, ubogala, skoraj nikoli jokala pa naj je bla še tako bolana al se udarila,...) Zdaj pa je situacija za 1000% kontra.

Trmasta, nagaja, nemogoča. V trgovini se mi je prejšnji teden tak metala na tla jokala, brcala, me za lase vlekla, tolkla, da so vsi sam gledali. Ena gospodična mi je rekla da tega še ni vidla pa ima doma tri otroke. Mene je bilo tako sramuser posted image . Nisem je mogla odnest ven iz trgovskega centra. Švic mi je tekel dol po riti. Od jeze sem se v avti jokala.

Kaj bo to minilouser posted image ? Je to sam prehodna faza? Kako jo naj obvladam ko je taka? V vrtecu mi pravijo da je zelo pridna, doma pa ko hudič?

Pa kako se lahko tako spremeni v enem mesecu??


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:17:35   
Anonimen
V trgovini se mi je prejšnji teden tak metala na tla jokala, brcala, me za lase vlekla, tolkla, da so vsi sam gledali. Ena gospodična mi je rekla da tega še ni vidla pa ima doma tri otroke. Mene je bilo tako sram . Nisem je mogla odnest ven iz trgovskega centra. Švic mi je tekel dol po riti. Od jeze sem se v avti jokala.


Pustič voz v štacuni, primeš otroka in ga odneseš ven. brez besed, brez pregovarjanja. Posedeš v avto, pripneš in odpelješ. Brez tvojih solz, te nima biti kaj sram. Verjetno ima zapoznelo krizo zaradi vrtca, vse to mine, brez skrbi, brez sramu, samo ne se pustit iz tira vrečt.

Če tista gospodična s tremi tega še ni videla, njen problem, je imela vsaj brezplačno predstavo.

Bo minilo, medtem pa, vsaj jaz bi, čimbolj ignorirala grdo obnašanje oz. uvedla "kazni". Če bo š ti tako, ne bo pravljice ali risanke ali ne vem kaj ji najbolj odgovarja.

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:25:17   
*alja*
saj nisem imela vozeka pa nič!
Prazne roke razen ene vreče z nekimi copati, pa je nisem obvladala. Tak se je metala pa zvijala da je nisem mogla nest!

Potem pa pristopi en starejši gospod (50 -60 let), pa reče naj vzamem vedro mrzlo ledene vode pa na njo vlijem pa mi več nebo nikol tega naredila.
Pa on to tak resno, da mi jo prinese (tam polek je bife), pa da naj to naredim!
Sem mu rekla da hvala za dobre namene ampak midve zaj nekako bove bres tega poskušale rešit in odituser posted image


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:26:42   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: *alja*

Nisem je mogla odnest ven iz trgovskega centra.



Zakaj pa ne, jaz bi točno to naredila, pustila vse pograbla torbo in otroka in jo peljala ven v avto in marš domov, pa če tud smo lačni. Tega pa že ne bi prenašala, tud mene bi bilo sram in če se v avtu ne bi umirila bi jo poslala v sobo in naj je tam dokler se ne umiri, če pride ven pa gre še enkrat noter. No našo na tak način kmalu mine user posted image Uh tud jaz upam da tole čim prej mine user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:27:35   
*alja*
al bina tebi pa še enkrat hvalauser posted image (veselo uporabljamo vse povrsti)!

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:28:31   
Anonimen
Tak se je metala pa zvijala da je nisem mogla nest!


ma pri meni ne bi bilo trte mrte, bi ga pa za roko vlekla. Boli me k. za druge.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:33:21   
bučkabb
vedro in voda pomaga sam ti ne priporočam, ker lahko pust posledice na otroku. otrok je v tem stanju zelo razgret in če ga poliješ z mrzlo vodo je najslapš za njegovo zdravje. moja soseda je ob napadu trme svoje hčerke naredila tako da jo je zagrabla in jo nesla v bano in polila s mrzlim tušom. kaj se je iz vsega tega iscimlo. tamala je dobila kronično angino, vsakih 14 dni je bila bolana.

ne vem zakaj ti trmari v trgovini. če ti trmari zato ker bi rada, da ji kupiš kakšno igračo al kaj podobnega, je način da to preprečiš tak, da se pred odhodom v trgovino zmenita kaj greta kupit. njej obljubite da si lahko izbere eno stvar in ko si jo bo izbrala je izkuristila svoj bonus.
to lahko izvedete skozi igro. doma si skupaj naredita neke kupončke ali kaj podobnega za njene nakupe v trgovini. ko bosta šle v trgovino si ona vzame ta kupon s seboj. ko si bo nekaj izbrala ti bo ta kupo vnovčila. verjemi da bo trikrat premisla kaj si bo izbrala in prišlo ji bo v navado, da ti ne bo več trmarla ka vse bi imela.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:33:39   
Anonimen
Če je ne bi mogla nesti, bi pa rekla prav, pa grem. Po moje bi stekla za tabo.

Drugače pa je ta sitnoba zagotovo izražanje stiske, ki jo doživla v vrtcu. To imej v mislih, pa potem uberi eno srednjo pot. Ne smeš se ji pustit, valjda, ampak ne je pa tdi preveč na trdo prijeti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:37:32   
Pajaca
Jaz bi tud zvlekla otroka ven. Pa nič ne bi jokala, bi pa gospodični in gospodu kaj fajnga nazaj rekla. Njiju naj bo sram, da komentirata, ne pa tebe.

Drgač pa čist tko, otrok se včasih spremeni čez noč. Zdaj je v fazi ko sprobava kje so meje... mam enga skor 2 letnika doma. Tko da mamo podobne probleme.

A pa še to. Fajn je če otrok ne vidi kok te je przadel, spravil ob živce.... karkoli. Ker drugače bo to še pa še probaval. Saj veš kako fajn filing je ko mami spraviš ob živce???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:40:12   
natasaom
jest sem jo polila z vodo in rezultat;pomaga!!!!res pa je da je bila scena doma v kuhinji in da je bilo vode 1deci..v trgovini pa ne vem kaj bi..najbrž za roke pa v avto-tako kot je rekla albina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 13:49:08   
mily
Meni se je samo enkrat tkole po tleh vrgla v trgovini, pa še to, ko sva ble na blagajni in ji nisem hotla kupit še lizike. pa jo je 10krat dala na trak in jst sem jo 10krat dala nazaj. Pa je začela tulit in se zvijat. Kr it pa tut nisem mogla, če sem bla itak že na vrsti. Dala sem si jo podpajsko in jo kr mal natrdo držala. Sem komi vse plačala in zdevala v vozičekuser posted image . Zunaj sva se pa vse zmenli kako pa kaj, kaj se v trgovini sme in kaj ne. Zdej imava zmenjen, da si lahko zbere kakšno malenkost in samo eno. Pa zaenkrat deluje, ker po tistem potem nisem več mela takih izpadov.



Glede polivanja z vodo. ne vem no, meni na kraj pameti ne pride, da bi šla otroka polivat z vodo, pa naj bo kjerkoli. Je pa moja tašča rekla, da je enkrat to nardila mojmu decu (ko je bil majhen), ko je tkole zatrmaru. Vse kar je takrat nardila je blo, da je seveda od presenečenja utihnu, počepnu in bil ves vesel, da je "odika, odika" in čofu z rokami po tisti vodiuser posted image

_____________________________

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 14:04:18   
vanč
Sigurno mine! Pri nas doma učinkuje soba. Zaprem ga v sobo in mu povem; "Ko se umiriš pridi ven"! Samo prvič je prišel ven 10x še vedno v joku, jaz pa njega 10x nazaj not. Sedaj samo s prstom pokažem in gre sam v sobo in pride nazaj kot nov. Zunaj ali v trgovini pa vse pustit, pod roko zagrabit in ven! Mi smo začeli s takimi izpadi pri nekje 19 mesecih (sedaj je star 25 mesecev) in odkar je padla malo trša roka je veliiiko bolje.

_____________________________

vanč

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 14:23:10   
barakuda
Samo prvič je prišel ven 10x še vedno v joku, jaz pa njega 10x nazaj not.
IZVIRNO SPOROČILO: vanč

user posted image user posted image  to prakso sedaj uporabljamo pri nas
včasih bolj, včasih manj efektivno user posted image

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 14:23:49   
barakuda
kaj sem pa jaz zdej en zmazek nardila user posted image user posted image

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 19:48:02   
piščanc
mogoče je zaradi vrtca bolj utrujena in ji taka pohajanja ne koristijo oz. je tečna in potem to izraža preko trme.

naš žiga je bil tud kar nasilen in neubogljiv, ko sem prišla v vrtec ponj, drugače ni znal pokazati da je jezen, da sem ga tam pustila. ponavadi je pomagalo, da sem ga fejst objela in počakala, da jeza mine.

v trgovino gremo pa mi samo, če že na začetku obljubi, da bo mirno sedel v vozičku. če noče v voz se obrnem in grem.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 21:50:22   
Anonimen
Kaj bo to minilouser posted image ?


Bo.

Potem bo prišla nova epizoda user posted image  user posted image

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 22:03:33   
mayci
Veš, Alja, lahko te potolažim, da nisi edina s takim problemom...
Tudi mi imamo 27-mesečnika in kadar je utrujen, zaspan, naveličan, tudi trmariuser posted image . Pa kriči, pa se včasih vrže na tla,...odvisno od dneva. Tudi najine rešitve teh težav so odvisne od situacije, nikoli pa mu ne popustim, ker potem bi bila šele veselica...Moram priznati, da je tudi mene včasih kar malo sram, če se to zgodi v javnosti, ampak otroci so pač otroci in mislim, da kar vse preživljamo isto! Bomo že, a ne!user posted image
Tako kot je rekla Mič, ko bo ta faza minila, bo pa kakšna druga prišla!user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 22:39:49   
silvya
Meni mojadva tega nista delala.   
Se hecam. Vsak otrok kdaj sproba obstojnost živcev staršev. Ne rabi te biti sram. Kdor trdi, da se to pri njih ni zgodilo, ne govori resnice.

Se pridružujem mnenju al bine.

Kdaj bo minilo? Enkrat.... tik pred puberteto, ko se pričnejo novi in drugačni boji.


     

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: dajte me potolažit
19.10.2007 23:21:51   
Pikca
mogoče je zaradi vrtca bolj utrujena in ji taka pohajanja ne koristijo oz. je tečna in potem to izraža preko trme.
po mojem je to, pri nas je podobno, sploh ker čez dan noče spat ( niti v vrtcu niti doma).

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: dajte me potolažit
20.10.2007 9:20:08   
Anonimen
Potem pa pristopi en starejši gospod (50 -60 let), pa reče naj vzamem vedro mrzlo ledene vode pa na njo vlijem pa mi več nebo nikol tega naredila.
Pa on to tak resno, da mi jo prinese (tam polek je bife), pa da naj to naredim!
Sem mu rekla da hvala za dobre namene ampak midve zaj nekako bove bres tega poskušale rešit in odit




Nikar se nečudi,sem bila priča taki situaciji.Očka se je poslužil te metode,ko je njegov nedobudneš naredil šou trme sredi trgovine.Trgovko je prosil za kozarc ledene vode,pa ga je pljusknil v obraz fantalinu.V trenutku je bil mir.In mali je ves čas,ko je oče čistil lužico v trgovini,bil čisto miren,kot,da se ni nič zgodilo.Včasih je potrebno poseč po drastičnih načinih,ki so skregani z vsemi vzgojnimi metodami.Imela sem sosedo,ki je imela hčerko,ki je zaradi trme enostavno pomodrela,ker je nehala dihat.In kaj bi ti storila v tem primeru?Najbrž bi te panika zgrabila.Nona deklice pa je samo zajela z lončkom
vodo iz bližnjega ribnika in jo polila,tamala je takoj k sebi prišla in nikli ni več ponovila.
Midve s hčerjo,sva se poslužile z drugo metodo.Ko se je naš tamali vrgel na tla sredi Supernove,sva ga ensotavno obšli,ga ignorirali in pustili na tleh,ter odšle naprej,sicer počasi,ampak nisva ga registrirali.Situacija je bila zelo nerodna,ker se je na stotine oči oziralo za nami,tudi marsikatera pripomba je padla.Pa kaj pol,kaj jih pa briga,svoje naj gledajo.Ko jevidel,da ne bo dosegel ničesar je še vedno tuleče  pritekel za nama,ko smo odhajali iz nakupovalnega,tistega,kar je pa zahteval pa ni dobil.
Tudi,če je težko moraš ostat hladnokrven,se ne ozirat na okolico,biti bolj trmast od lastnega otoka,znajti se.

(odgovor članu Pikca)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?