|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GLUKOZA...GLUKOZA in še enkrat GLUKOZA....HEL...
10.12.2004 13:47:45   
@ŽOGICA@
Včeraj sem imela 4kratni odvzem krvi za presejalni test glukoze.
Izvid je bil takšen :(:((:
tešč: 5.79 :((
1.ura: 10.03 :((
2.ura: 5.81
3.ura: 6.30
Zanima me, kakšni so bili vaši testi in če ste imele povišan sladkor, kako so ukrepali?!
Pri meni tako, da sem danes morala na diabetični oddelek kjer so mi posodili napravo za merjenje sladkorja-6 krat na dan!!!
Če pa čez 14 dni pi dieti ne bo bolje pa si moram injicirat insulin. skupen porast teže je 4 kg.
PROSIM ZA NASVETE tolažbe,...
obupana...
ADELA
26t(4/7)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   GLUKOZA...GLUKOZA in še enkrat GLUKOZA....HEL...
10.12.2004 19:32:05   
eva1
Oj!
Res ne vem, kaj naj ti napišem, ker nimam teh težav, oz. v sredo imam pregled, pa dobim izvide in upam da bo vse ok!
No kaj pa pravijo G na to, da bi pazila na prehrano in se držala stroge diete- a to nebi pomagalo? Je res potrebno na inzulin? No pa sam da bo z :duda: vse ok! Sej pravijo, da po nosečnosti diabetes izveni, tako da mogoče pa ni vse tako grozno, kot je sedaj videti!
Držim pesti, da se bo stvar urihtala!
Lp, Eva 26t in :duda: :modri:

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   GLUKOZA...GLUKOZA in še enkrat GLUKOZA....HEL...
10.12.2004 21:47:59   
Pikabu
Jaz sem že velikokrat pisala na to temo. Tudi sama sem imela sladkorno v nosečnosti in tudi sem bila na inzulinu. Glede na to, da imaš še kar nekaj do konca nosečnosti in če so ti že sedaj rekli, da ti bodo dali inzulin, če ne bo šlo z dieto, je zelo veliko možnosti, da ga nekje proti koncu sigurno boš dobila, ker se stanje proti koncu nosečnosti slabša. Biti na inzulinu pa sploh ni tako grozno, kot se sliši. Jaz sem potem veliko bolj sproščeno jedla. Ko sem bila samo na dieti, sem se vedno zelo sekirala, če mi je po obroku pokazalo preveč sladkorja. Pri inzulinu sem si pa samo takoj dodala inzulin in sem vedela, da bo v redu.

Tudi jaz sem doživela kar šok, ko se mi je vse to zgodilo, pa zelo težko sem se sprijaznila s situacijo. Ko pa sem enkrat sprejela to kot del svoje nosečnosti, pa ko sem mislila samo še na otročka, ki sem ga nosila, namesto nase, ni bil več problem. Čeprav so predvsem proti koncu bile še kakšne krize in sem si želela roditi predvsem zaradi tega, da bi bilo že konec sladkorne, diete, špikanja.

Kar pogumno. Misli na svojega :duda:, pa ti bo vse lažje. Če te pa še kaj zanima, kar vprašaj.

(odgovor članu @ŽOGICA@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   GLUKOZA...GLUKOZA in še enkrat GLUKOZA....HEL...
12.12.2004 6:03:23   
Anonimen
Dvakrat sem bila na kratkem in dvakrat na dolgem testu, zdaj se pa tega ne grem več.

Prvič me je ginekologinja poslala, ker se ji je zdel trebuh velik, rezultat kratkega testa je bil 9,6, dolgi pa ok. Naročili so me šez nekaj tednov, ko je bil kratki spet 9,6, dolgi pa po eni uri slab - 10,5.
Mejna vrednost naj bi bila 10. Ostale vrednosti so bile normalne. (Če želiš, ti jih lahko tudi prepišem iz materinske, zdaj se mi ne da nadstropje nižje.)

Med tem sem izvedela, da ni trebuh ploda tisti, ki je velik, ampak moj... in sem se oddahnila.

Po zadnjem dolgem testu sem dobila dieto zaradi motene tolerance na glukozo. Striktno sem se je držala en teden in si hkrati merila tudi krvni sladkor z aparatom, ki sem si ga izposodila.
Vrednosti na tešče so bile od 3 do 4, uro po obroku okoli 5,5 do 6,5, potem pa spet padle na 4.
V navodilih aparata piše, da je mejna vrednost uro po obroku 7.

Zadnje dni spet jem popolnoma normalno, vrednosti krvnega sladkorja so identične tistim ob dieti. Včeraj sem cca. eno uro po večerji - popečen stoletni kruh z lososom, dva sladoledna Mars-a, jagodni jogurt, pomaranča, imela natanko 5,4.
Nekaj ur pred tem sem jedla potico in pila kakav.

Govorila sem z drugim ginekologom, ki je rekel, da če tako uživam pit glukozo, naj jo pijem še naprej. Da so tudi oni v bolnici pred leti merili sladkor na tak način in kmalu ugotovili, da je brez veze. Več kot polovica nosečnic naj bi na tako izvedenih testih bila pozitivna, če ne danes, pa jutri. Če se že grem sladkorno (pravi, da če so jutranje vrednosti na tešče take, kot pri meni - med 3 in 4, o sladkorni ne more biti govora), naj opravim test, kjer glukozo vbrizgajo v telo, količino pa prilagodijo teži in višini nosečnice oz. naj merim krvni sladkor z aparatkom. Slednje sem tudi storila, in kot opisano ugotovila, da o kaki sladkorni ne more biti govora.

Ogledala sem si tudi UZ vrednosti obsega trebuha (AC), ki je vedno na spodnji meji oz. še nekoliko nižje. Plod diabetične mamice pa naj bi imel obseg trebuha nadpovprečen.

Čeprav nisem tip človeka, ki stvari jemlje z rezervo in na lahko, bom tokrat tako "sladkorno" ignorirala.







(odgovor članu @ŽOGICA@)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?