Antigona
|
IZVIRNO SPOROČILO: tikca Tut naš ima zvečer skor vedno "dretje" na programu. Pa mu ne pomaga nobena stvar, če je v ležalniku vpije in me gleda, češ pomagi mi. Pa se mi itak zdi revček, ga vzamem ven, ga pestujem, mu prigovarjam, a on znori še bolj, tolče po meni z rokicami, mi grize pižamo, joka, da kar do zraka ne pride..... jao meni . Očitno je to višek energije, ki je čez dan ne izjoka, kot sem nekje prebrala. Potem je pa ponavadi že tako utrujen, da tudi, ko mu dam flaško, ne dojame, da jo ima v ustih. Ko se pa napapca, poderemo kupček in ponavadi zaspi od 22.30 do 4., 5., 6., kot ima dan. Jaz bi prej rekla da je preutrujen in ne more zaspat, zato tako kriči... Sploh če čez dan nič ne spi oz. malo. Da bi se otrok čez dan spočil mora spati skupaj vsaj 1 uro, tisto kar je manj pa je bolj ali manj samo trenutno"spočit" in je hitro spet siten. Vtakem primeru je res dobro opazovati otroka in takoj ko opaziš da je utrujen hop spat. Če tisti trenutek zamudiš (ker moraš še obesit perilo do konca, ali sam še tole nardim, itd..) si pečen še za kako uro ali dve, ko otrok spet pride v tisto fazo za zaspat... To sem prebrala v tisti knjigi od Elizabeth Pentley in se moram kar strinjat. Vsaj pri Žanu je bilo tako...