|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brez ovulacije
30.10.2007 13:35:13   
Mannca
Pozdravljene!

Sem tretji mesec na klomifenu od 5. do 9. dne po dve tabletki. Žal kljub temu nimam ovulacije - niti ne čutim nobenega špikanja, ni nobene povečane sluzi ipd.
Res sem že močno zaskrbljena, kaj je narobe z mano. Prejšnji mesec sem dobila injekcija za sprožitev menstruacije, vendar ni bilo nobenega rezultata.

Ali ima katera podobne težave. Kaj sledi naprej - obstaja še kakšna druga rešitev.

LP in hvala za odgovore!

obupanauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brez ovulacije
30.10.2007 13:36:09   
Mannca
ups.... dobila sem injekcija za sprožitev ovulacije

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: brez ovulacije
30.10.2007 14:45:08   
Tiara123
Pa si prepričana, da nimaš ovulacije, ali spremljaš s kakšnim zanesljivejšim načinom preverjanja O (ovulacijski testi, merjenje bazalne temperature)?

Jaz namreč nikoli ne čutim ovulacije, vem po povišanju temperature in potrditvi G.

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: brez ovulacije
30.10.2007 16:32:17   
emaa
Mannca ne vem ti pomagat, meni je jemanje KT sprožilo O za par mesecev, pol pa je moj reproduktivni sistem mrknil v pozabo. na srečo mi je po drugi histero po prenehanju jemanja KT uspelo zanosit tik pred IVF. Meni tudi klomifen ni pomagal, tako da te verjetno čaka IVF.

Tiara G kar tako ne da injekcije za sprožitev O, meni je z UZ in izvidi hormonov ugotovila, da nimam lastnih O.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: brez ovulacije
30.10.2007 18:24:21   
Muca Copatarica
Za težave pri zanositvi poznam eno kuro, vendar jo trenutno preizkušam sama in upam, da bo res delovala.   Če te zanima me kontaktiraj na zs.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: brez ovulacije
3.11.2007 20:28:12   
september1
Tudi jst sem začela z drugim krogom klomifena.Sam mene pa M zaj...ker sploh ni M ampak rjav izcedek 6 dni.In mislim da je problem v M.Če pa mam O zarad klomifena pa nevem ker ne delam Ovul testov.

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: brez ovulacije
4.11.2007 12:38:32   
metuLJchy
ali so ti že naredili hormonske preiskave? Če namreč hormoni ne štimajo tako kot je treba, ne pride ne do ovulacij, tudi M. so bodisi neredne, bodisi jih zelooo dolgo ni. Pri meni je bil to vzrok da nisem imela ne ovulacij, niti rednih menstruacij...

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: brez ovulacije
4.11.2007 13:02:35   
september1
nobenih hormonskih preiskav še nisem mela.G mi je dala kar napotnico za v ambulanto za neplodnost.Datum mam pa 21.12.


(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: brez ovulacije
4.11.2007 22:36:09   
titi3
Mannca, ampak če so ti dali injekcijo za sprožitev ovulacije pomeni, da si imela zrela jajčeca, drugače zakaj bi ti jo dali? Ni pa vedno rečeno, da kaj čutiš, odvisno je od posameznice. Sluzi je pa s klomifenom kvečjemu manj ali pa je celo skoraj ni. To je eden izmed stranskih učinkov klomifena.

Rezultati pa bi bilo dobro, da pridejo v treh mesecih, drugače ti mora gin predpisat novo terapijo, ker klomifen očitno ni zate. Jaz ga moram naslednji mesec tudi zamenjat, ker mi preveč tanjša endometrij in se mi nič ne prime.

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: brez ovulacije
5.11.2007 13:22:01   
KETYY
Punce, kako zgledajo hormonske preiskave?

Meni je tudi G. na brzino omenil, da bi znala imeti probleme z debelino sluznice. Pomeni, da me bodo filali s tableti?

LP, K.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: brez ovulacije
5.11.2007 20:08:18   
titi3
Za hormonske preiskave ti vzamejo kri (estradiol, progesteron, fsh, lh...). Za odebelitev sluznice pa ne obstaja konkretna terapija. Jaz sem zbrskala, da večinoma predpišejo aspirin in česen, ker s tem pride do večjega dovajanja krvi v sluznico. Edina možna terapija naj bi bilo jemanje estrogena, da dozori večje število foliklov, ki potem "oddajajo" več estrogena in se sluznica laho debeli.

Meni žal klomifen ne ustreza, ker mi tanjša sluznico in me naslednji mesec čaka druga terapija. Ti bom napisala v drugi polovici novembra. Jaz se sicer zdravim v tujini in ne vem če se pri nas sploh lotijo kakšne druge terapije po klomifenu. Večino pošljejo kar direktno na umetno, ampak kolikor vem ti pri umetni ne vsadijo jajčeca, če je sluznica pretanka, to je manj kot 7mm. To sem nekje prebrala, če ni tako naj katera napiše, ker me tudi mene iz prve roke koliko je spodnja meja.

(odgovor članu KETYY)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: brez ovulacije
6.11.2007 8:56:08   
anci banci
čau.

jst imam tudi probleme z hormoni... ni menstruacije niti ovulacije in sem najprej dobila dabroston za sprožitev in potem za tri mesece klomifen. seveda je že po prvem ciklusu z klomifenom padlo vse v vodo ker naslednji mesec nisem dobila menstruacije.
Zdej čakam pa na rezultate krvi oz stanja hormonov in na ultrazvok...
sem se pa kr sama oz. me je tašča prijavila k Rešu tako da bomo že kr začeli reševati to moje stanje:)
veliko sreče vsem

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: brez ovulacije
6.11.2007 13:22:43   
KETYY
Ma, jaz pa v bistvu sploh ne vem več, pri čem sem.

Namreč, prvič sem zanosila brez problema. Ginekolog mi je v štosu na pregledu rekel, da so ravno "tapravi" dnevi, če bi rada zanosila in sva ga pač poslušala. In res, takoj noseča. V glavnem, končalo se je s splavom v 9. tednu.
Na pregledu po abraziji pa se je začelo, da verjetno ne bo dovolj odstraniti samo pregrado, ampak da tudi debelina sluznice ni ustrezna za takratno obdobje ciklusa, .... in da bo potrebno še kaj več, da bom zanosila.
Itak dohtarji, kakršni so, te vedno pustijo v negotovosti ... bomo videli po operaciji, je rekel.
Sedaj me seveda skrbi kaj in kako naprej.

A se vam zdi normalno, da sem potem sploh v prvo takoj zanosila, če se sluznica ne odebeli dovolj? In, ali ni vse skupaj povezano tudi z ovulacijo? Verjetno, da če imam težave z deb. sluznice, da potem tudi g. ne bi tako jasno videl, da imam ravno plodne dneve. Ne vem, vse skupaj mi je ful nelogično.

Če pa pomislim, kako so se do mene obnašali na urgenci, potem se pa sploh ne bi čudla, če so mi oni kaj "zašuštrali".

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: brez ovulacije
8.11.2007 19:14:20   
Mannca
Jaz imam dovolj velika zrela jajčeca, debelina sluzi je tudi OK, ovulacijo pa so mi sprožili, ker je tisti dan, ko naj bi bila jajčeca dovolj velika, ni bilo - torej nimam lastne ovulacije --- vsaj tako jaz predvidevam, povedo pa mi zelo malo.
Zato sem dobila injekcijo za sprožitev ovulacije, po enem tednu pa še injekcijo, ki poveča možnost zanositve. Zdaj pa čakam ali bosta user posted image ali ponovno user posted image

LP, Mannca

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: brez ovulacije
8.11.2007 19:54:03   
metuLJchy
hormonske preiskave naredijo z odvzemom krvi. Namreč če hormoni ne štimajo, to preprečuje tako ovulacije, kot zanositev. Če imaš probleme z nerednimi ciklusi, to omeni ko boš prišla v ambulanto za neplodnost. Pri meni je šlo za povišan hormon prolaktin, če je povišan ni šans da zanosiš, tudi ciklusi so zelooo neredni - no, zdaj upam, da se bližam koncu te sage, saj so bili na zadnjem merjenju hormoni že skoraj v mejah normale! Določene preiskave lahko narediš tudi sam - jaz si ta prolaktin (dosti punc ima probleme z njim, nočem ti rečt to je to, ampak po simptonih ki jih opisuješ je kar nekaj možnosti da je) sem šla tudi že sama merit v laboratorij adrialab (stavba lesnine na parmovi v lj), ker se mi ni dalo čakat na rezultate, pa po napotnice hodit...

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: brez ovulacije
12.11.2007 14:02:29   
ajam27
Pozdravček!
Tudi midva s partnerjem se že lep čas trudiva za naraščaj...pa nič!
Po preiskavah na UZ in HCP mi je G podal diagnozo, da imam PCO. Poudaril je, da se bo za user posted image  potrebno le malce bolj potruditiuser posted image .
Problem je v tem, da nimam redne user posted image  in posledično niti ovulacije. Za sproženje le te mi ni pomagal niti klomifen.
Dobila sem recept za neke tablete "prometrinuser posted image " (ne vem če se ravno tako napiše) katere moram iti iskati v Italijo pa niti ne vem kakšno funkcijo naj bi opravljale. Jemljem pa tudi Aglurab 1 tab. dnevno.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: brez ovulacije
13.11.2007 9:40:49   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: ajam27

Pozdravček!
Tudi midva s partnerjem se že lep čas trudiva za naraščaj...pa nič!
Po preiskavah na UZ in HCP mi je G podal diagnozo, da imam PCO. Poudaril je, da se bo za user posted image  potrebno le malce bolj potruditiuser posted image .
Problem je v tem, da nimam redne user posted image  in posledično niti ovulacije. Za sproženje le te mi ni pomagal niti klomifen.
Dobila sem recept za neke tablete "prometrinuser posted image " (ne vem če se ravno tako napiše) katere moram iti iskati v Italijo pa niti ne vem kakšno funkcijo naj bi opravljale. Jemljem pa tudi Aglurab 1 tab. dnevno.


Čau ajam27

tudi jaz imam te probleme in tudi meni je predpisal ginekolog prometrin in aglurab -amapk 2 dnevno po jedi) in to cel ciklus. prometrin pa od 15 dneva ciklusa. vmes pa še klomifen. tako da sem že čist zmedena od teh tablet. prometrin ja pa hormon progesteron ampak tudi jaz ne vem čisto zakaj ga moram jemat. če katera ve ali lahko odgovori na to vprašanje.

hvala in pozdravcek

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: brez ovulacije
13.11.2007 16:07:54   
ajam27
user posted image user posted image user posted image Aglurab naj bi bil sam po sebi namenjen za zniževanje sladkorja v krvi. Sama sicer nimam nobenih težav z diabetesom imam pa problemček s preveliko telesno težo. Zaradi nenehnega neuspelega pričakovanja user posted image  sem začela nekontrolirano jesti in s tem pridobivat kg.
G dr. Merlo (zame najbolši specialist na področju gin. in porodništva) mi je svetoval shujševalno kuro (tudi debelost naj bi bila vzrok zakasnelim user posted image  in posledično ovulacijam. Meni "naj bi" Aglurab pomagal ravno na tem področju a ne opazim nobenih spremembuser posted image .
Prometrina pa niti nisem šla iskati...ga menda ne potrebujem.
Sedaj pa bom navedla mesede dr. Merla.
Najprej je potrebno željo po user posted image  malce zmanjšati, ker nenehna psiha zelo vpliva na zmožnost zanositve. user posted image "ZATO KER MORAŠ" mora nadomestiti"ZATO KER SI ŽELIŠ" in uspeh sigurno ne bo zaostal.
Sedaj pa še ena vzpodbudna beseda, ki mi jo je izrekel znanec:"v tem stoletju, ko je medicina tako zelo napredovala in še napreduje je skorajda nemogoče ostati brez user posted image .
Le pogumno naprej in uspeh ne bo izostal...user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: brez ovulacije
13.11.2007 19:09:46   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: ajam27


Dobila sem recept za neke tablete "prometrinuser posted image " (ne vem če se ravno tako napiše) katere moram iti iskati v Italijo pa niti ne vem kakšno funkcijo naj bi opravljale. Jemljem pa tudi Aglurab 1 tab. dnevno.


Najbrž misliš Prometrium. To so tablete za dodajanje progesterona po ovulaciji, če rumeno telesce ne deluje pravilno. jaz sem ga tudi jemala 3 mesece, preden mi je predpisal Klomifen.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?