Naty 76
|
Najprej čestitke današnjim dvomesečnikom. Moja sončka sta oba prehlajena, trudim se da mata noske kolikor se da čiste. Pri čiščenju je toliko joka, da sem se danes odločila naročit pumpico, ki naj bi zadevo olajšala, tako meni kot tudi malčkoma. Upam, da jo čimprej dobimo. Dobro razumem vse ki se trudite da bi čim več in čim dlje dojile. Res je, da z dojenjem date malčku največ in najboljše za razvoj, ampak včasih to ne gre. Ne se obremenjevat, nekatere mamice sploh nimajo svojega mleka in njihovi malčki prav tako zrastejo v zdrave otročke. Sama mleko stiskam in se trudim da ga imam v hladilniku vsaj za dva obroka (nahranit pa moram dvoje lačnih ust ). Do sedaj nam uspeva tako da sta čez dan na mojem mleku, prvi večerni obrok mešam moje mleko in aptamil, zadnji pa samo aptamil. Ko pride vikend in smo vsi doma je tempo čisto drugačen kot med tednom ko dopoldneve preživimo ¨v miru¨, tako kot nam paše in takrat opažam da imam manj mleka. Kar stiskalo me je v grlu ko sem iz hladilnika vzela zadnji lonček mleka in mislila na to kako bosta en obrok več kot ponavadi pojedla adaptirano mleko. No, pa sem se sprijaznila, da tako pač je in da se trudim po najboljših močeh. Vsega res ne morem prilagodit temu, ker tudi Jan rabi mamici ki z njim igra nogomet, se sprehaja z njim ali pa samo sestavlja kocke. Če gremo skupaj v trgovino ali na izlet pač ne stisnem mleka na 4 ure in potem se pozna na količini in zalogi. Samo da so malčki siti. Vse ste pridne. Guppy moja sončka zaspita ob 22ih in bom z uvajanjem spanja ob 20ih začela malo kasneje. Tako ali tako ne grem spat pred 22 uro, ker zvečer lahko v miru še kaj naredim, preberem ali pa se samo razvajam. To zadnje najraje, ker to pomeni da si privoščim sprostilno kopel. Po njej zaspim kot dojenček. Če bi ju dala spat ob 20ih bi se zbudila okrog 3 ure in zame bi to pomenilo sredi noči če bi šla spat ob 22ih, tako kot ponavadi. Veliko bolj spočita se zbudim če spim v enem kosu 6-7 ur, kot da bi se zbudila vmes. In malčka imata veliko več od mamice ki je naspana, dobre volje .... Nič se nam ne mudi. Ko bosta spala v enem kosu 8 ur in več bomo začeli s postopnim podaljševanjem spanja. Ko bosta jedla gosto hrano in bosta za večerjo dobila kašico bo veliko lažje. No, vsaj meni se je zdelo tako. Zdaj pa kaj dobrega skuhajte in uživajte z malčki. Pa pa