|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V vrtcu se ne ukvarjajo z jo
7.11.2007 12:59:39   
Aja1
Naša skoraj enoletna Neja je bila danes tretjič v vrtcu (se uvaja).
Ob 9ih sva jo pustila v vrtcu in nama je rekla vzgojiteljica, da bo poklicala, če bo hudo. Ker do 10.30 niso nič klicali, sva se odločila, da greva kar v vrtec in pred vrati počakava (če ne bo jokala). Prideva do tja, se je že ven slišalo, kako se naše dete dere user posted image user posted image user posted image . Sva prišna nenapovedano v igralnico in ŠOK - Neja sedi v posteljici, se dere na vse grlo (čist flekasta), vzgojiteljica in pomočnica pa drugim otrokom pihata balončke user posted image user posted image
Sploh nisem vedla, kaj naj rečem. Saj ne pravim, da bi morala ena skoz njo imet v rokah...ampak da se revšče malo dere v posteljici cel čas in je noben ne šmirgla user posted image user posted image user posted image
Jutri jo peljem na zajtrk. Sem se odločila, da jo tam jaz nahranim in šele potem odidem...in spet bom prišla "kontrolirat" nanapovedano. Res sem jezna in obenem žalostna user posted image user posted image user posted image . Kako naj dam otroka v vrtec, če takoj pristane v posteljici (za rešetkami)?user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 7.11.2007 18:24:29 >


_____________________________



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:03:11   
Anonimen
O šit, ne vem, če je to običajno, ampak je pa hudo. Ti kar pojdi nekontrolirano še tja. Imaš mojo podporo.user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
7.11.2007 13:05:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:06:37   
Gordana-3
kaj pa ti je rekla vzgojiteljica? zakaj je ni tolažila???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:14:20   
MAŠKA
Nekako bi še razumela, če bi se to zgodilo septembra, ko je več novincev. Zdaj so drugi že uvedeni in bi se lahko posvetile tvoji punčki, da bo začutila, da jo tam ima nekdo rad.
Otroku zelo veliko pomeni, da ga vzgojiteljice pocartajo. Naše so takšne, da vsakega otroka ob prihodu stisnejo k sebi. Naša punca mi doma kar naprej omenja vzgojiteljico in varuško, tako da so ji očitno zlezle pod kožo in prav rada hodi v vrtec.

Na lep način jim povej, da tvoj otrok tudi rabi pozornost, seveda pa moraš bit previdna, da se jim ne zameriš, da otrok ne bo nosil posledic. Sem pa tudi jaz mnenja, da je dobro, da se tam kdo pojavi nenapovedano, saj starši sploh ne vemo, kaj se tam dogaja, ko nas ni zraven.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:14:35   
nuala
Ne vem, če je normalno. Jaz bi sigurno vprašala vzgojiteljico, če je pri njih tak postopek normalen.
Pa povedala bi ji, da se sicer ne želim vtikat v njeno delo in avtoriteto, ampak da nočem, da otroka pusti samega v posteljici, če joka, več kot nekaj minut.
Videla sem že otrok, ki so v vrtcu jokali in bili flekasti od tuljenja ( moj Jakob na primer ), ampak jokal je ali vzgojiteljici v naročju, ali pa v kakem kotu, kamor se je zavlekel. Da pa otroka kam zaprejo, pa še nisem videla.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:22:11   
Blejka26
povej jim da ti plačaš vrtec,da se otrok dobro počuti ne da je otrok ves objokan..vzgojiteljicam pa se ne da ukvarjat z njim.Jaz bi že prvič ko bi to videla popizdila..res

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:40:58   
smigli
Meni to ni normalno.

Kot sama ugotavljaš nismo septembra, tako da so ostali otroci že bolj upeljani, zato vzgojiteljco lahko še bolj obsojaš.
Pri nas se je večkrat zgodilo, da je imela vzgojitelca po dva jokajoča otroka hkrati v naročju, enega ob nogi in vse hkrati zelo ljubeče tolažila (kapo dol), tako da sem res zadovoljna z njimi. Moj sin gre zjutraj z nasmehom v vrtec in zjutraj objame vzgojiteljco, katera ga celo poljubčka.
Jaz bi se gotovo želela pogovoriti, seveda na  diplomatski način, saj bo tvoj otrok še dolgo v vrtcu in užaljena vzgojitelca ne bi bila ravno dobra do malčka.
Imaš vso pravico, da dvomiš o njihovem pravilnem ravnanju, za svoje otroke se moramo sami pobrigat, ne sme nas bit sram.

lp in srečno

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:48:25   
Gina
Ojoj, ne vem, meni se ne zdi tole ok. Ko sem kot študentka delala v vrtcu, pa sem doživela uvajanje otrok, smo jih cel dan nosile v rokah, pa četudi so imeli ne vem koliko kil. Vsakega, ki je prišel, z vzgojiteljico na čelu. Pa božale, dokler ni zaspal. Nujno jima razloži, da tole ti pa ni in naj se lepo v roke vzameta.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:50:06   
glen
Tako kot je že ena napisala mogoče bi razumela da je september ko je veliko novih.
Zdaj pa so že vsi vpeljani, tako da bi lahko komot malo pocartkali vašo punčko.
Jaz nebi bila tiho in bi še hodila nenapovedano pa tudi vzgojiteljicam, bi rekla kaj si mislim.
Nevem ,pa še rekla sta da če bo hudo, da naj vas pokličejo.
Ko sem uvajala tamalo je bila ena punčka s katero so bili starši samo prvi  dan,nasledni dan pa so jo pripeljali že ob 7 ker pač nista imela možnosti zaradi služb,pa je ful jokala prvih 14dni,ampak se spomnem da je bla zmeraj pri eni izmed vzgojiteljic v naročju. 

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:53:20   
glen
Pa še neki.
Naša pupa se je na začetku ful navezala na eno izmed vzgojiteljic(Marija) ta druge pa na začetku ni marala,tako da jo je Marija kadar je hodila po malico ali kosilo raje s sabo vzela kot da bi jo pustila v učilnici s ta druga in bi jokala.
Res nimam nobene slabe besede čez naše vzgojiteljice.
Naj povem še to, daje čez čas vzljubila tudi ta drugo

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 13:56:31   
saratanja
Vprašaj vzgojiteljice! Nujno je, da si izboriš njihov čas in se pogovoriš z njimi o njihovemu načinu tolaženja tvojega otroka. Ti najbolje veš, kaj jo potolaži.

Jaz sem letos uvajala že drugega otroka. Po lanskih izkušnjah (mori in tuljenju dva meseca) sem si vzela precej dopusta, predvsem pa sem se že prej psihično pripravljala. Imela pa sem izredno srečo. Vzgojiteljice so si vzele čas in so pustile staršem, da so pomagali otrokom spoznati prostor in njih. Nič se nista vsiljevali in delali "pametni" s tistimi izjavami, češ vsak otrok mora jokati. V tistem tednu sem jih videla, kako sta študirali vsakega otroka posebej in poskušale tolažiti ter zanimirati, kot so videle starše. Sem pa videla tudi primer punčke, ki je bila prvi dan povsem mirna, toda pustili so jo predolgo...tretji dan ji vzgojiteljici nista mogli več pomagati. Crklali sta jo večino časa, toda ker ni pomagalo in ker  ni nehala jokati niti v naročju, posvetiti pa so se morale tudi ostalim...no je nakoncu izgledalo precej podobno kot pri tebi: Stala je v kotu in se drla, dokler ni omagala in zaspala na blazini.

A ja, pa pri nas imajo otroci kar navadne ležalnike...nikakršnih posteljic z ograjo? Pravzaprav v celem prostoru ni nobene ograje??

Mi zdaj po dobrih dveh mesecih že stečemo v vrtec, čeprav je bila največji kričač na začetku. Upam, da bo tudi pri vas takouser posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 14:02:16   
Naja31
A ja, pa pri nas imajo otroci kar navadne ležalnike...nikakršnih posteljic z ograjo? Pravzaprav v celem prostoru ni nobene ograje??


to je pa odvisno od starosti otrok, a ne? Čisto mičkani imajo še posteljice.

Ne vem, meni se to ne zdi normalno. Se boš morala pogovoriti z vzgojiteljico.

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 14:07:52   
saratanja
Naša je v najmanjši skupinici.....jasli od 1 do 2 leta starosti. Ravno ta mesec dobijo še dva novinca, ki bosta v novembru dopolnila eno leto. Oprema ni nič drugačna, kot pri tistih večjih.
imajo pa še to smolo, da so jasli v prvem nadstropju in ne bojo šli ven vse do takorat, ko bo zadnji uspel priracati po stopnicah. Ravno včeraj sem videla, da imajo male lesene stopničke z ograjico...verjetno, da trenirajo hojo po stopnicah:))

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 14:18:04   
Shorty_
groza jz bi se previdno pogovorila z nijma in dala vedet da jih bom nenapovedano kontrolirala.

Upam da bom imala drug teden ko Nika začne z uvajanjem boljšo izkušnjo

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 19:21:15   
Aja1
Hvala punce user posted image user posted image user posted image

Jutri pa gremo spet v "boj" user posted image  Ob 8ih morava biti tam na zajtrku (ji ga bom kar jaz dala, pa naj me podijo ven kolikor hočejo user posted image ). Potem bom pa toliko časa ostala tam, da se bo zaigrala (če se bo). Upam, da se ji ni vrtec že zameril. Bom pa videla, če bom kaj rekla. Mogoče bo raje moj šel po njo in jim kaj rekel.
Sem pa pozabila povedat, da so jo zaprli še v garažo zraven igralnice (ne vem, če je bila katera zraven). user posted image  user posted image Tako se mi smili moja mala miška user posted image user posted image user posted image Še dobro, da bomo lahko uvajali 3 tedne, ker bo imel moj dopust.


_____________________________




(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 20:00:08   
Moyca_
no in kaj so ti rekle vzgojiteljice danes ko si prišla po njo? Sigurno sta nekaj komentiraliuser posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
7.11.2007 20:13:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
7.11.2007 20:15:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 21:13:35   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

A ja, pa pri nas imajo otroci kar navadne ležalnike...nikakršnih posteljic z ograjo? Pravzaprav v celem prostoru ni nobene ograje??


to je pa odvisno od starosti otrok, a ne? Čisto mičkani imajo še posteljice.

Ne vem, meni se to ne zdi normalno. Se boš morala pogovoriti z vzgojiteljico.


Pri nas imajo od 11 mesecev naprej ležalnike. Zložijo jih tesno skupaj in to je to. Vse otroke cartajo. Nisem imela nikoli slabega občutka.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 21:15:47   
Naja31
To z garažo pa tudi meni ni jasno.
V kakšno garažo so jo zaprle? A to kao za kazen?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 21:21:18   
Putka
Normalno tole že ni! Naše so pri uvajanju še po hrbtu trepljali, da so lažje zaspaliuser posted image . In naša vzgojiteljica ima vedno enega crkljivčka v naročju, če pa joka pa sploh ni debate.

Ampak tole, da jo boš hranila v vrtcu mi pa ni ok. Njej bo težje, če boš nekaj časa tam, ostalim otrokom pa tudi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 21:56:42   
soncicaT
Ufuser posted image user posted image user posted image !


(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Je to normalno?
7.11.2007 23:22:25   
Moyca_
garažouser posted image user posted image

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Je to normalno?
8.11.2007 9:09:38   
Pobalami
Uboga punčka, kar zasmilila se mi je. namesto, da bi ji olajšali uvajanje jo tako zapostavljajo. To res ni normalno.


(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...
Top poletno varstvo za otroke 2024
Napočil je čas, ko je treba poiskati in rezervirati termine za poletne počitnice. Mi smo vam pripravili izbor TOP idej z...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?