|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 11:19:18   
ajf
pozdravljeni,
sem iskala, a nisem našla nič na to temo, niti ne vem kako bi dala naslov ali ključno besedo. Če katera ve, da ste že o tem debatirali, naj mi prosim pove, kam naj pogledam.
Situacija je taka: naša skoraj 4 letna hčerka obiskuje vrtec drugo leto; jaz sem na porodniškem (naraščaj še čakamo), a so vsako jutro težji problemi spraviti hči v vrtec (čeprav ji lažem, da grem kasenje delat), verjetno čuti da sem doma in pravi, da ne gre v vrtec; čeprav ko se vrne domov, vedno reče, da je bilo lepo, vem da ji je lepo, da je rada v družbi. Le spanja ne mara preveč. V vrtec jo pelje od začetka moj oče, ki je v penziji.
Kakšne možnosti imam:
- da jo izpišem iz vrteca za to leto, ko bom doma (se mi zdi škoda, da bi veliko zamudila, manj bi se gibala, preveč bi gledala risanke, ne bi se družila z vrstniki..)
- da jo na grobo, z jokom spravimo v vrtec (kar ne odobravam, zagovarja pa mož)
- da jo gremo iskat po kosilu (to še sprejme, vprašaj do kdaj)
Kakšne so vaše izkušnje, nasveti?
Hvala in lep pozdrav
Alenka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 11:23:56   
total
To ima verjetno nekakšno obodbje,ker čuti da si doma,probaj se lepo pogovorit znjo in ji povej,da mora hodit v vrtec.....ker ko boste dobili novega člana,se boš lahko oreng posvečala njemu,ko bo ta večja v vrtcu,otrok proba vse in tut to včasih doseža,zato ostani mirna in naj še naprej obiskuje vrtec nič ji ne bo.Pa srečno.


_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu ajf)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 11:26:46   
Eillish
Jaz bi jo hodila iskat po kosilu, vsaj par mesecev, ali celo do septembra.

(odgovor članu ajf)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 11:30:28   
kofetek2010
Ko boš rodila boš jo rade volje dala v vrtec, tudi na "grobo". user posted image

Lahko pa najdeta kompromis in ona obiskuje vrtec normalno, 1x tedensko (npr. v sredo, da bo teden krajši) pa jo prideš (in potem oba z dojenčkom) iskat po kosilu ali pa je ob sredah doma. Verjami, da se ji bo fajn zdelo. user posted image

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 11:58:01   
Naja31
Janin predlog se mi zdi fajn.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 12:17:44   
Anonimen
Mi smo pa starejšo za to leto izpisali iz vrtca... In sem zeloooooooooo, zelllllooooooooo vesela....se imamo punce doma prav fajn... Zjutraj lepo spi nekje do devetih ali desetih, potem zajtrkujemo, če je sonček gremo ven...naredimo kosilo....potem pa je doma že ati...no potem se štala v bistvu začne...user posted image user posted image user posted image
Je pa starejša resnično zelo pridna in se v bistvu vseskozi zaigra (riše, pleče, gleda risanke, posluša glasbo, riše na računalniku, se igra z otročki)... Veliko pa delava tudi skupaj, danes sva barvali Millino sobico... Sem res vesela, da smo lahko vsaj sedaj skupaj, ker je to verjetno edino sedaj v življenju možno, da smo toliko skupaj...Enkrat na mesec pa se odpravimo v njen vrtec, da izggubi čisto stika s prijateljčki...vmes jim pošljemo še kakšno risbico, ki jih Eva Ema veselo riše vsak dan posebej...user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 12:26:44   
marita
jaz bi rekla naj hodi v vrtec. Jaz sem tudi na bolniški, čakamo drugega člana in naša 3,5 letnica ve, da sem doma, medtem ko je ona v vrtcu. To ji je čist ok, ve, da moram počivat in pazit na dojenčka. Mi smo se to kr tko lepo z njo pogovoril in ni problemov. Rada hodi v vrtec in bi mi bilo res žal, da bi bila prikrajšana za druženje z vrstniki in vse ostle stvari, ki jih vrtec nudi. Meni dopoldan prov paše počit in se po svoje obrnit, malo počivam, malo pospravljam, grem na krajši sprehod, pripravim kosilo in to je to. Domov pride ob 15.00 in od takrat je skoz z mano in mi vse poroča kaj so delali  v vrtcu. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 14:06:55   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: ajf

(čeprav ji lažem, da grem kasenje delat), verjetno čuti da sem doma in pravi, da ne gre v vrtec


Otroci so pametnejši, kot si mislimo. Sama svojemu vedno povem čisto tako, kot je, ne predstavljam si, da bi mu lagala (ker itak ne deluje, kakor je videti). Naš je šel prvič v vrtec šele, ko se je tamali rodil (pri dveh letih) in nikoli ni bilo problemov. Tudi zdaj, ko sta v vrtcu oba in če mali zboli in ostane doma, tavečjemu to povemo.

Janin predlog se tudi meni zdi fajn.

(odgovor članu ajf)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 14:21:06   
marelicaa
Naš je od septembra v vrtcu, jaz sem doma in pričakujemo še enega člana. Zjutraj se upira it v vrtec, pa ga kar lepo oblečem in rečem , da greva. Vedno mu povem, kdaj ga pridem iskat in se tega tudi držim. Tako ve, da ga mami pride iskat.
Z dvema bi bila jaz  doma zelo težko. Vstajamo med 5-6h zjutraj -lahko bi spal dlje pa noče, potem pa je takoj akcija: knjige brat, sestavljanke zlagat, žogat, z avtomobilčki se igrat- ne sam mami mora biti zraven. Tako, da si jaz ne predstavljam, da bi bila doma sama z obema. Res, da imam v hiši babico in dedija, pa vedno ju ne morem vsak dan okupirat, da bosta celo dopoldne našega fanta.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 14:53:18   
Tracy
Tudi doma z dojenčkom se bo imela prav fino, verjemi. Sicer pa jo mogoče vpiši samo za 4 urce. Jaz mislim da silit v tem primeru se ne sme. Bo ljubosumna, ker bo njena mamica doma z dojenčkom, ona bo pa morala v vrtec.

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 14:57:38   
Tracy
Še to.
Jaz imam tudi oba doma (skoraj 3 letnico in 4 mesečnika), pa ni problemov. Če gre kdaj kaplja čez rob, jo pa za kakšno urco peljem k babici. Sedaj je edini čas da smo toliko skupaj. Ko bom šla v službo bomo spet le par uric dnevno in pa še plačana sem zato da skrbim za svoje otroke in z njimi preživljam dopoldneve.user posted image

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 15:08:18   
piščanc
strinjam se z Jano, drugače pa sem jaz poleg tega prakticirala še v tednu kakšen dan, ko pa res ni šla v vrtec. in ne moreš verjeti - tudi meni je bilo olajšanje, da ni bilo treba pokanja zjutraj in popoldan na uro, pa čeprav je vrtec zelo blizu.

preuči ve možnosti, je pa res, da tudi novorojenček potrebuje svoj čas

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Tracy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
13.11.2007 17:35:31   
petra*
Iz lastnih izkušenj,
imela sem tri porodniške. Pri drugi je bil prvorojenec ( star 3 leta ) vpisan 4 ure ( od 8 do 12 ) pa še to nismo hodili vsak dan. In prav vesela sem bila, da je temu bilo tako. Tudi, ko se je rodila sestrica je hodil le po štiri ure in ne redno.
Ob tretji nosečnosti pa sem spet naredila isto. NIkoli mi ni bilo žal. Vedno smo se imeli lepo tudi doma in v tistih štirih urah, ko so bili v vrtcu so imeli tudi nekaj od tega.

vse dobro,

(odgovor članu ajf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
28.11.2007 13:31:05   
Pikca
jaz jo tudi hodim iskat po kosilu, čeprav je kar naporna (se bolj malo sama igra) in je kar pestro z dvema (tudi bratec bolj malo spi). včasih gre potem še malo k babici, ki jo zelo pogreša, odkar hodi v vrtec.

(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
28.11.2007 13:56:47   
Anonimen
Naša je bila med mojo porodniško v vrtcu, edinole poleti je bila 2 meseca doma. In čeprav sem zelo uživala z obema skupaj, sem videla, koliko Ani prinese vrtec. Tako sva imela z Matijem dopoldan čas za naju (čeprav, iskreno, je on veliko srečnejši in bolj priden, kadar je Ana doma), potem pa sva šla takoj po spanju ob 2h ponjo, in smo bili še vse popoldne skupaj. Se mi je zdelo idealno.

Res pa je, da Ana ni vedela, da sem jaz doma. Zanjo je bilo vse enako kot prej, ko še ni bilo Matija.

(odgovor članu Pikca)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
29.11.2007 8:51:48   
viv_
Enako kot pri Meti. user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
29.11.2007 9:08:38   
Lenny
Normalno je hodil v vrtec, le da ga je zjutraj peljal očka in ne jaz. Iskat pa sem ga običajno šla po počitku, okoli 2. Pri dobrih treh letih in pol je vedel, da sem jaz doma, na srečo pa tako rad hodi v vrtec, da iz tega ni delal nobenih problemov.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
29.11.2007 9:12:17   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Naša je bila med mojo porodniško v vrtcu, edinole poleti je bila 2 meseca doma. In čeprav sem zelo uživala z obema skupaj, sem videla, koliko Ani prinese vrtec. Tako sva imela z Matijem dopoldan čas za naju (čeprav, iskreno, je on veliko srečnejši in bolj priden, kadar je Ana doma), potem pa sva šla takoj po spanju ob 2h ponjo, in smo bili še vse popoldne skupaj. Se mi je zdelo idealno.

Res pa je, da Ana ni vedela, da sem jaz doma. Zanjo je bilo vse enako kot prej, ko še ni bilo Matija.


pri nam isto!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
30.11.2007 14:38:16   
Pajaca
Pri nas je bilo tud podobno kot pri Meti. Pač bila je cel čas v vrtcu in po spanju sva jo s Pajackom šla iskat. Običajno smo šli potem kar na sprehod. Zjutraj smo imeli krizo kasneje po poletju, ko je dojela da sva midva doma, pa sem se spomnila, da pač dojenčki hodijo v šolo za dojenčke. Ko je hotela ostati doma, sem ji rekla, da doma nikogar ne bo, ker gre Pajacek itak v šolo za dojenčke, da se mora naučiti sedeti, hoditi... da bo lahko hodil v vrtec. In potem je bilo spet vse ok. Vem, da so tole šolo ali vrtec za dojenčke uspešno prakticirali tudi pri viv.

Sedaj pa bi se jaz lepo nardila, da grem v službo. Zjutraj bi se oblekla kot prej, bi jo peljala v vrtec in šla domov ležat, če pa moraš ležati pač se doma nekje skri in naj jo očka pelje v vrtec, da mami je pa že šla... sam ne pozabi skriti avta, ker takoj vejo da si doma.

Pri nas smo jo imeli doma en teden po rojstvu pa ji je bilo bv in smo jo po parih dneh kar poslali v vrtec, ji je bilo tam bolj všeč.

Jaz otroka ne bi izpisala iz vrtca, se mi zdi, da si tudi mlajši zasluži mamino 100% pozornost vsaj pol dneva, da je to čist fer do njega.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: v vrtec med porodniškim - težave ?!
10.12.2007 10:33:29   
Babsy
Živjo

Podobne težave smo oziroma še imamo mi.
Sin ima tri leta in tri mesece, jaz sem doma na porodniški z zdaj 8 mesečno punčko. Od septembra dalje, ko je zamenjal tudi vrtec, so se začele težave. Ni hotel v vrtec, jokal, se metal dol, ni hotel v sobo v vrtcu ipd. Bilo je zelo travmatično, vozila pa sem ga vedno jaz, z malo v sedežu. Govorila sem na to temo tudi s psihologinjo, ki dela z otroki in je rekla, da bi bilo najslabše vzeti ga ven iz vrtca. On mora namreč sprejeti novo situacijo in odnos do mene in do sestrice. Nov vrtec je še dodaten stres za njega in ga je tudi izkoristil, da je na ta način izrazil nestrinjanje z novim članom družine.

Moj nasvet je vztrajaj, mora hoditi v vrtec. In poskušaj vse urediti zdaj, še preden dobiš drugega otroka.
Jaz sem začela ignorirati pritožbe da noče v vrtec in se pogovarjala o vseh drugih mogočih stvareh. Nič več prepričevanja in pregovarjanja. Tudi doma se ne pogovarjamo več o njegovem joku ali zakaj noče v vrtec, skratka ne dajemo več poudarka na to.
Mislim, da bi bilo boljše če bi jo ti še zdaj vozila v vrtec. Probaj jo podkupiti nekrat, dvakrat, sploh zdaj decembra se jih veliko dogaja in je super v vrtcu. 4 letnica rabi veliko dogajanja in tega ji ti ne boš mogla dati.
Pa srečno.
user posted image  

(odgovor članu ajf)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?