|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ljubosumni bratec
29.12.2004 18:37:49   
nejcko
Pozdravljene.
Spet vas prosim za kakšen dober nasvet oz. pomoč. Imam tri leta starega sinka in šestmesečno hčerkico. Sinek ima sestrico zelo rad, skoraj preveč, saj nenehno pleza okoli nje in po njej, jo ljubčka in liže in... Moramo biti zelo pozorni, ker nima nobenega pravega občutka, kako daleč lahko gre. A problem ni v tem. Na začetku je bilo vse v redu, čeprav sem bila opozorjena in pripravljena na določene spremembe v sinovem obnašanju. In v zadnjih dveh mesecih je postal res nemogoč. Čeprav je bil ponoči čez poletje že skoraj suh, je začel spet s polno paro močiti plenico, celo pokakal se je že parkrat ponoči. Vem, da to ni nič takega, ampak on se ima sedaj za dojenčka in se mu to zdi čisto normalno. Plenica ga sploh ne moti, prav vesel je je, in čeprav je včasih zjutraj še suha in nismo takoj v akciji, se polula, čeprav je že buden. Skratka, on se ima sedaj tudi za dojenčka; hoče imeti dudo in tudi sestrine dude si nenehno tlači v usta (potem pa njej, kar me moti, saj je velikokrat prehlajen). Enkrat je šel celo v vrtec z dudo, ker so se mu ostali otroci smejali, je to idejo (hvalabogu) opustil. Nenehno govori, da je dojenček, se pači in govori otročje (ba ba, tata, itd)), hoče, da ga ogovarjam z dojenčkom (mami, reci dojenčku, da se to ne dela - pri tem misli sebe). Pleza v stajico, sestrino posteljico, hoče slinček, jesti sploh noče več sam, ampak hoče, da ga pitamo itd. Skratka, res ne vem več, kako daleč bo to še šlo, saj je vsak dan huje.
Če mu rečem, da je on pač starejši in da teh stvari naj ne bi več počel, začne vpiti, da je on dojenček, a po drugi strani nenehno govori, kako je že on velik in večji od vseh. Če mu rečem, da dojenčki pač ne gledajo risank, in da se ne igrajo z avtomobilčki, torej, da mu bomo to ukinili, pa protestira, da on ni dojenček. Res ne vem več, kako naj postopam in sem zaradi vsega tega zelo nesrečna. Rada bi mu pomagala, da bi razumel situacijo, mu namenjam veliko pozornosti, ga skušam vključiti pri negi dojenčice, a vse zaman.

Na pomoč!!!! Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ljubosumni bratec
29.12.2004 19:45:23   
Anonimen
Težko je govoriti na pamet, ampak če se jaz samo sebe predstavljam v tvoji vlogi, bi njegovo igro sprejela. Kar bi se dalo seveda. Malo bi ignorirala, malo bi se hecala, kot da je res dojenček, samo kadar bi zmanjkalo potrpljenja, bi bilo malo nerodno. Recimo, če bi morala obema dajati naenkrat za jesti...

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Ljubosumni bratec
29.12.2004 21:21:09   
Gina
Ja, problemi se začnejo, ko rata dojenček tako velik, da začne sodelovat pri družinskem življenju. Pri nas je bila tudi kriza. Sicer ni lulal in kakal, je pa stresal jezo na vse ostale, npr. rekel vsakemu obisku, naj kar grejo, da jih ne mara, pa druge neumnosti. Je bilo kakšno leto kar težko. Potem pride pa še obdobje, ko rata mlajši otrok ljubosumen na starejšega. Tisto traja še dlje. Ampak v bistvu ratata prijatelja in napredujeta en z drugim in ob drugem. Tako kot so ti svetovale - veliko potrpljenja in doslednosti, nič drugega ne pomaga. LP

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ljubosumni bratec
26.1.2005 7:02:19   
nikitta
UH, KAJ ME ČAKA! Aprila bom rodila, že sedaj imam "male" težave s sinčkom...

To bo res izziv!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ljubosumni bratec
30.6.2005 12:43:46   
m jana
Moja dva sta dve leti narazen in marsikaj je bilo tako kot pri tebi Nejcjko! Recimo govorjenje! Sok se vedno pije izkljucno iz flaske pa bo septembra ze 4! Razen ko je skupaj s kakim starejsim otrokom! Mislim da je tu potrebno res veliko potrpezljivosti in mirnih zivcev ceprav iz lastnih izkusenj vem da sem vcasih ze skoraj izgubila zivce ko se je vrgel v posteljico k ta mali in se sel lubckat! Nikoli je nisem upala pustit na odejici na tleh ker sem se bala da jo bo (seveda nenamerno) poskodoval!
Sedaj pa je mala stara 21 m in se ves cas tepeta!
Recimo cetudi se razumeta normalno pogleda malaicka bratca in mu rece:"Kopac je moj!" In se zacne vse na novo! Pa pravijo, da bo tudi to minilo!
Te pa popolnoma razumem!

Zelim vam vse naj, naj!:metulj:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?