|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alergija in alernova
12.12.2007 8:00:43   
1111m
Pozdravljeni.

Pri 3 mesečni hčerki so ugotovili alergijo na KM in beljak. Dva meseca sem na dieti in se stanje ni nič popravilo oziroma je še mnogo slabše, kljub vsem kremam... Odločila sem se da preneham dojiti. V soboto je popila 2 x po 100 ml Alernove, v nedeljo 30 ml Alernove. Včeraj in danes pa tudi mililitra ne. Sem ji vlivala v usta pa je vse spluvala. Kaj naj naredim, da jo bo kaj popila, ker to ni več ničemur podobno. Jaz ne jem nič, ponoči pa se do krvi spraska in joka.

Hvala in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alergija in alernova
12.12.2007 9:35:48   
ella2006
Zdravo,

Mojemu tamalemu so pri 5 mesecih odkrili alergijo na kravje mleko in beljak.
Probaj še Pregomin mleko. Tamali brez problemov pije Pregomin in smo ga tudi na recept dobili (60 škatel).
Ko sem začela pazit na prehrano mu je tudi koža postala noramalna - ni več suha. Pri prehrani pa moraš pazit potem ko boste osvojili gosto hrano, brez svinjskega mesa, nobene klobase tudi pršut net. Mi smo vglavnem na alnaturinih izdelkih.

lp

(odgovor članu 1111m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: alergija in alernova
12.12.2007 9:58:23   
Natali07
Mogoče ima pa še kako alergijo in ne samo mleko in jajce. Pri nas je imel tudi na krompir. Res pa se je stanje po kakem mesecu stroge diete brez mleka (tudi samo v kruhu ali kot konzervan - skratka v majhnih sledeh), jajc, krompirja, vseh E-jev (konzervansi, barvila, arome) in ostalih alergenih stvari( citrusov, tropsko sadje, paradižnik, paprika, jagode, oreščke.....) čisto popravilo, ni bilo pik, ne driske , ne krčev.Sem res veliko izločila iz prehrane, vendar je malček načeloma lep, le ko ugotovimo še kako novo alergijo dobi pike ali ga zvija. Ker hrano probava res zelo počasi. Sedaj je star 11 mesecev in sem na dieti že od 1 meseca.
Veš tudi moj ni želel alernove, smo jo dobili na recep in tudi sedaj je še ne pije, ker je očitno mamino mleko toliko boljše. Meni je vse spluval in zbruhal. Tako, da sem pri kakih 8 mesecih začela malo sama piti alernovo (v mlečnem rižu - mi je predlagala pediatrinja) in tako nekako dosegla, da je tudi on začel jesti mlečen riž z Allernovo. Sedaj pa to je za zajterk in večerjo, ker razen riža nič kaj dobro ne prenaša. Še vedno pa se tudi doji zjutraj in zvečer.

Tako, da je včasih težko prepričati otroka, ki se je dojil, da prešalta na prilagojeno mleko za alergike. Ampak tako kot ti je svetovala predhodnica probaj še s progeminom, pa boš vidla učinek.


(odgovor članu ella2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: alergija in alernova
12.12.2007 10:52:38   
Ani77
Sin ima alergijo na jajcni beljak ter sum na KML. Ker ne dobimo recepta, sem pac kupila v lekarni Allernovo. 1 teden je pil, potem pa kar naenkrat upor, da ni bilo nic za spravit vanj. Pa smo si rekli, probajmo pa se Pregomin. In glej ga zlomka....Obozuje pregominuser posted image .  Je tudi boljsega okusa kot Allernova. Probaj, zgubiti nimas kaj oz. pac rezikiras eno skatlouser posted image .


Lp

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: alergija in alernova
12.12.2007 11:11:24   
anajj
Ciao!

Jaz bi ti svetovala, da dojiš naprej čeprav vem, da je težko biti na dieti (jaz sem že skoraj 4 mesece). Razlogov je več:
1. s časom je vedno lažje, ker določene jedi kar pozabiš
2. Pregomin je iz soje, Allernova pa iz mlečnega kazeina. Oba sta sicer prilagojena alergikom ampak kakor lahko prebereš na forumu, je dosti dojenčkov alergičnih tudi na ti dve formuli. Mi imamo dokazano alergijo na kravje mleko in sem dobila Allernovo na recept. Še vedno dojim in ji dajem Allernovo samo zvečer z rižolinom. Skušam je dodajat čim manj, ker me je strah, da bi postala alergična še nanjo in po tem bi bili res v zagati.
3. med uvajanjem goste hrane boš morda odkrila še kakšno alergijo, hčerka mogoče ne bo preveč ješča ali pa sploh ne bo marala novih okusov. V takih primerih ti bo ful prav prišlo, da jo dojiš, ker bo to varna hrana, ki jo bo tvoja hčerkica marala in jo z veseljem jedla. Na ta način vsaj ne boš skrbela ali je lačna.

Glede na to, da se stanje ni poboljšalo pa  se tudi jaz strinjam, da je verjetno alergična še na kakšno stvar. Nam so na pediatrični dokazali samo mleko, sama sem ugotovila še jabolko in banano, včeraj na bioresonanci so to potrdili in dodali še krompir in merelice. Zdaj bom svojo dieto poostrila in bila vesela, ker (kakor berem na forumu) je naša hčerka alergik "lažje kategorije".

Lp in srečno!


(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: alergija in alernova
12.12.2007 19:47:15   
Jelenche
pozdravljene punce,

tudi mi smo imeli težave z allernovo, Filip ni in ni hotel piti, ker nam takrat še ni pripadala, smo jo seveda kupovali. Ker ni hotel piti, sem prvo škatlo po 3 neuspelih poskusih vrgla stran.
Nakar je pediatrinja vztrajala, da naj tamal je Allernovo. Ko sem ji razložila da se pači in da silno joka in zavrača to mleko, mi je rekla naj dodam skor eno žličko na 150ml vode.
In smo res probali, ko prekuham vodo, dam zraven sladkor, .. in zdaj nimamo nobenih težav, Filip pije kot za stavo. Sicer, mu zdaj počasi zmanjšujemo količino sladkorja na flaško.
Pediatrinja je rekla, da imajo vsa prilagojena mleka sladkor not, tako da naj se nič ne sekiram.
In zdaj res nimamo nobenih težav z zavračanjem.
Poskusi, mogoče ti bo ratalo.
Glede Pregomina pa, a ni to tko da tisti ki ima alergijo na KM, je potem navzkrižna alergija tudi na sojo? .. Men so prepovedali tudi sojo, ko sem bila na dieti. Ne vem no.

Veliko sreče!
LP

_____________________________

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu anajj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: alergija in alernova
13.12.2007 11:25:52   
tatam
Pri nas pa se je stanje kljub Allernovi slabšalo,zato smo sedaj že dobra dva meseca na Neocate.Sedaj se pikice umirjajo..

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: alergija in alernova
14.12.2007 17:27:11   
mamuška
Tudi moj drugorojenec, ki je tudi nedonošen, manjkata mu 2 mes, je očitno alergičen na KM, jajca in gluten. Testiranj še nismo opravili, do rezulatatov pa sem prišla sama z opuščanjem hrane. Po moji strogi dieti se je tako stanje kože kot prebava končno začelo umirjat. Vsaki mamici alergika svetujem, naj doji, če le more. Nam se noben od nadomestokov ne obnese tako, kot moje mleko, je pa treba bit res natančen in dosleden pri dieti. Ogromno mesnih izdelkov (klobase, salame, paštete) vsebuje ali KM in njegove derivate ali jajčni lecitin, da o pšenici sploh ne govorim. Ogromno slaščic vsebuje jajčni lecitin, četudi so uradno brez jajc ipd. Zato je nujno natančno brat deklaracije in se v primeru dvoma raje zadevi odrečt. Sama sem na strogi dieti brez glutena, jajc in KM, kar pomeni, da moji običajni nakupi trajajo 3 x dlje, kot so prej, ker pač vsak listek preberem, če ga ni, stvari ne kupim. Ponudba dietnih izdelkov pa je dandanes že kar bogata in obsežna, tako da ravno stradat ni treba.

Sinu sem poskušala dat allernovo, jo je sicer sprejel (narejeno na bebe čaju z žličko sladkorja na pol litra vode), vendar ima tudi po njej težave. Ne tako hude, a vendar težave. Pregomina tudi povoha ne, tudie č ga naredim na čaju, poleg tega pregomin "cvikam", ker sem sama na nekatere vrtse soje alergična. tako da se najbolj zanašam sama nase, kajti edino mama bo res pazila na prehrano v dobro svojega otroka. Vsem alergikom čim manj težav!


_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?