|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Videospoti ali nekaj na to temo
27.12.2007 13:55:11   
nejcko
Naš 6-letnik že nekaj časa obožuje gledati razne vidospote, tako da  velikokrat zjutraj, ko vstane, namesto risank da na kakšen kanal z videospoti, večinoma tv paprika, kakšen lokalni program ali pinkuser posted image . Tako me je že nekajkrat presenetil s poznavanjem kakšnih turbo pesmiuser posted image , ampak o.k, do tukaj vse lepo in prav, saj glasba je pač glasba in je veliko bolje, da gleda to kot kakšne blesave risanke na cartoonu.

Mi je pa vseeno blazno moteče pri teh spotih, da večina njih meji že skoraj na porniče, definitivno pa lahko govorimo o mehki erotiki; same tresoče riti in joške, mešanje z boki, erotične poze, lizarjenje itd., skratka človek se lahko mirne vesti vpraša, kaj hudiča je bistvo teh spotov - glasba ali sex(ipil)user posted image

No, zdaj vas pa vprašam - ali vaši otroci tudi kaj gledajo te spote, jim dovolite, če da, koliko in katere? Na tv paprika imajo zelo mešano glasbo, večinoma čisto ok komade, ampak čisto vse pevke pa napenjajo svoje riti tja v kamere, da je joj. Sicer nisem ravno starokopitnež in vem, da bomo doma sle ko prej prišli tudi na te debate, ampak kako naj človek otroku razloži zdrav pomen erotike, če pa se ženske na tv ponujajo kot kos svinjine v vitriniuser posted image

Evo, zdaj je Toše na tv in moje2 sta v transu - pa še riti ni na vidikuuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
27.12.2007 14:13:39   
Barbs
Naš še ne dvoletnik obožuje lepe in prsate punce, sploh če pojejo. Zadnjič si je prinesel poganjalca, se vsedel gor, iz nosa mu je tekla svečka, usta je pa imel na pol odprta. Ko je blo konec komada, si je na glas oddahnil, vstal s poganjalca in odcapljal čisto pred ekran, ter v divjih mukah zahteval " še še teta la la la" .
Nato se mu je prikazala Saška Lendero v podobi levinje in jo je v navalu veselja in strasti mastno cmoknil kar na ekran.user posted image

Kaj pa vem, nejcko, mogoče ima fazo in bo pozabil. Sicer boš zdaj dobila morje nasvetov, da ugasni televizor in z ubogim zapostavljenim otrokom raje poj božične pesmi ali pa ga pelji na začetni tečaj kvačkanja... Ampak v praksi je pa drugače.  Mislim, da je še vedno bolje, da posluša in gleda spote, kot pa da bi ves dan čakal, kdaj se bo na začela nadaljevanka Rebelde na kanalu a , tako kot zadnje čase naša tasrednja. Kar vidno in slišno ji iz rok polzi IQ.user posted image user posted image

Res mislim, da mu ne bo prav posebno škodilo. Razen morda za oči, če gleda preveč od blizu in predolgo časa.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
27.12.2007 14:58:39   
Anonimen
Naša 12 letnica gleda. Sam mislim, da ona že dokaj dobro sama presoja, kaj je dobro(beri-okusno) in kaj ne. Včasih tud sama že kaj pokomentira. Njeno mnenje je,da ma Avril Lavigne dobro glasbo, in slabe video spote. Ma ja- tko pač je, ko otroci odraščajo.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
27.12.2007 16:45:17   
Anonimen
Oh, mi rečemo: o, poglej jo, kakšna lepa punca, pa je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
27.12.2007 21:41:23   
nejcko
No, najprej, Barbs, da ne bo pomote, naš mulc s temi bejbami nima problemov kot tvoj, hvala bogu (ali pačuser posted image ), pravzaprav spotov kot takih sploh ne komentira, ampak samo pesmi (ta je dobra, ta je moja najljubša, ta je zanič).

Očitno spet jaz vidim problem nekje, kjer ga ni, pa mogoče še bo (madona, sem zateženauser posted image ), ampak glede na številne debate tukaj na rr, ko velikokrat govorimo o vzorcih, ki jih sodobni mediji ponujajo današnji mladini (anoreksične manekenke, ne-dove ženske, napol razgaljene najstnice itd), sem pričakovala, da nisem edina, ki bi jo utegnilo motiti ta videospotska erotika, ampak sem se očitno uštela. Jah, no, saj ne prvičuser posted image

Torej, če se še dobro spomnim, je bila glasba najpomembnejši del našega odraščanja, glasbeniki vzorniki in modni zapovedniki, in prepričana sem, da je tudi danes temu tako. A kakšna sporočila dajejo ti glasbeniki v svojih spotih mladini? Da je vse, kar je pomembno, ne le da dobro zgledaš, ampak da znaš to svojo lepoto razkazovati do fundamenta in na najbolj erotičen način; da za žensko ni pomembno le, da je lepa in vitka, ampak da mora znati dobro migati z ritjo in tresti z joškami, se zvijati kot striptizeta na drogu, skratka, da mora biti lovača in nič manj kot to. Šele ko to obvlada, je lahko ikonauser posted image
In pri vsem me najbolj moti to, da se je s temi videospoti totalno razvrednotila glasba kot taka, njena estetska vrednost in sporočilnost. Ker sama se resnično težko skoncentriram na estetsko vrednost komada, če mi pojoči streleti v podobi Byonce (a sem prav napisala?) in Shakire 5 minut otepata z ritjo in se ponujata kot na hot line reklami; sploh več ne dojamem, o čem poje pesem, kaj mi sporoča, katera ima boljši glas ... glavno da miga in šviga.

In potem pomislim, da bo moja 3-letnica, ki želi postati baletka in pleše, če le zasliši kakšen takt in ob tem oponaša te strelete, verjetno kaj kmalu dobila občutek, da plesati pomeni migati z ritjo in otresati z joški, in čez par let bo ob vseh dietah sveto prepričana, da je lahko hot samo, če fantu zapleše ob drogu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
27.12.2007 22:17:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Torej, če se še dobro spomnim, je bila glasba najpomembnejši del našega odraščanja, glasbeniki vzorniki in modni zapovedniki, in prepričana sem, da je tudi danes temu tako. A kakšna sporočila dajejo ti glasbeniki v svojih spotih mladini? Da je vse, kar je pomembno, ne le da dobro zgledaš, ampak da znaš to svojo lepoto razkazovati do fundamenta in na najbolj erotičen način; da za žensko ni pomembno le, da je lepa in vitka, ampak da mora znati dobro migati z ritjo in tresti z joškami, se zvijati kot striptizeta na drogu, skratka, da mora biti lovača in nič manj kot to.


Saj to je od vdeno tako, vsaj od takrat, ko obstaja TV. Elvis je bil seksi, Beatli tudi, če se ne motim user posted image , videospoti naše mladosti tudi.

Pa nas je nekaj vseeno zraslo v normalne ljudi, kolkor tolko user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 0:44:13   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Saj to je od vdeno tako, vsaj od takrat, ko obstaja TV. Elvis je bil seksi, Beatli tudi, če se ne motim user posted image , videospoti naše mladosti tudi.

Pa nas je nekaj vseeno zraslo v normalne ljudi, kolkor tolko user posted image


Ja, saj imaš prav; Elvis je bil utelešenje hudiča za naše (pra)babice, bil je sexi, celo zelo erotičen način plesa je imel. Beatles za moj okus niso bili ravno sexi, so bili pa fletni mladi fantje, ki so dvigovali lase pokonci našim babicam predvsem s svojim videzom (frizurca in to). Pa minike so prišle takrat v modo in sex revolucija, ja se strinjam, da je to mogel biti hud udarec za takrat starejšo generacijo.
Videospoti naše mladosti, hmm, ne vem, koliko si ti stara, ampak v moji mladosti ni bilo tako erotičnih spotov, kot so zdaj. Takrat se je ravno "rojevala" Madonna in ona je res predstavljala eno tako veliko sexsualno spremembo, drugače pa jaz nisem zasledila Kim Wilde ali Nene ali Alison Morysete, pa Blondie etc., da bi skozi celoten spot kazale svoje razgaljene joške, kamera ni bila usmerjena samo v njihove riti, ampak večinoma v njihov obraz, večinoma so bile oblečene in ne v spodnejm perilu (le-tega je prva pokazala skozi čipkaste srajčke Madonna), skratka punce so bile kolikor toliko dostojne. Mogoče jih je v kakšne spotu kakšen dečko poljubil ali objel, ne pa lizaril po stegnih in vratu, z roko drsel po riti in joških ...

Zdaj se pa res sama sebi zdim popolnoma zadrta, no, ko vidim, da ni nobenemu nič spornouser posted image . Ampak, ko boste drugič debatirale okoli dove in nedove žensk in kvarnemu vplivu modnega sveta na mlada dekleta s prikazovanjem anoreksičnih misic, se pa le spomnite, kako sodobna glasbena industrija mlade "vzgaja" v instant erotiko in daje mladim dekletom vedeti, da so lahko in in hot le kot otipljiv zvijajoč kos napetega, necelulitnega bedra na prehodu v rit.user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 5:14:46   
VERONICA
Ah Nejcko, ful zanimiva tema o kateri na žalost nič pametnega ne znam povedati. Svoji 2in 4let stari punčki prav iz tega razloga zaenkrat dajam samo dvd-je z izbranimi risankami. In sem kar vesela da jih Barbike pustijo hladne.

Kako kasneje pa ne vem.
Kako otroke prepričati da ni vse v izgledu in seksu.
Da obstajajo tudi druge vrednote.

Imaš prav, v naših časih je bilo manj tega.
Kaj pa misliš o pravljicah o princeskah ki so tako lepe da se princi in najmlajši sinovi zaljubijo v njih. In kaj kot deklica lahko narediš da bi postala kot one? Čisto nič. Princi so pogumni, pametni... Princeske so. Kot princ lahko postaneš. Princesa si ali nisi.

Mogoče v tem kontekstu pa vse to tresenje s z ritimi niti ni tako slabo? Pomeni da se te punce pač upajo. Ker vejo da ih nobeden ne bo posilil zato ker so tako oblečene?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 10:29:53   
kalbo
Naš tamal zdele nepremično gleda Natalijouser posted image

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 10:40:14   
blazka
Barbs user posted image user posted image user posted image user posted image Moj se je nazadnje tok od srca nasmejal, ko je njegova žena bosih nog v copatih in pižami po ledu in snegu s kanto letela za smetarji....no ampak to je že druga zgodbauser posted image .

Naš tamal tudi ful rad gleda spote na Golici, kjer se vedno ponavlja ene 20 spotov. Že točno ve, kdaj so njegovi najlubši. To so pa seveda Atomik Harmonik, pa še tista, ki poje: Če me hočeš ujeti (sem zdele pozabila kako ji je ime). V glavnem same joške. Ampak mislim, da so otrokom všeč zarad muzike.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 10:41:09   
blazka
No pa Čuki so mu tudi ful všeč. Tako da upanje še ostajauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 10:57:52   
Sofi
Moj dvoletnik obožuje glasbo, kar sploh ni čudno, saj ati tudi špila. Spoti ga pa ravno ne zanimajo, razen pri goveji muziki, takrat ga pa nič ne zmoti, samo gleda v televizor. Najboljši so mu stari spoti, ko vsi muzikanti stojijo na kupu in igrajo. Pač obožuje harmoniko, kitaro, bariton... Zaenkrat ga bejbe še ne zanimajo kaj preveč.

lp

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
28.12.2007 12:15:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Takrat se je ravno "rojevala" Madonna in ona je res predstavljala eno tako veliko sexsualno spremembo


A ni bila že ona dovolj :)?

Pa saj je bila bolj "nevarna", ker ni kazala samo riti, ampak tudi ostala neritna prepričanja...user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
29.12.2007 7:51:43   
Skabi
Nejcko, razmišljam podobno ko ti, zato glasbo predvsem poskušamo (cd, radio). Zaenkrat smo vsi zadovoljni. Ko pa gledamo kako skoraj golo pevko,  se pogovorimo tudi o tem, a zaradi tega kaj boljše poje (sin ej star 5,5 let).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Videospoti ali nekaj na to temo
10.1.2008 15:17:09   
piščanc
mislim da ni važno kaj gledaš, ampak koliko od tega odneseš. če že gledata videospote, potem jima lahko največ pomagaš ti z izjavo npr. ta pa bolje poje ipd. da daš koncentracijo drugam. in da se tudi doma pogovarjate o tej tematiki - petju. ni bistvo v tem kaj je na tv, ampak kakšna prepričanja imaš v svoji osnovi, to pa izhaja iz same družine. če bosta vidva z možem veliko dala na sexi izgled, bodo tudi otroci.

meni se zdi (kolikor se spomnim) da je bila mariah carey čisto enako razgaljena, kot so dandanašnje birgite šuler. moraš tudi razumeti, da majhni otroci še ne vedo kaj je to sex in sexapil. mogoče pevke gledajo na drugačen način. z manj erotike. in več zabavništva

je pa res, da se v tem obdobju (6-7 let) začnejo prebujati spolni hormoni. in da jih to zamnima, vsaj našo pupo. in da se vrstniki že hitro zmenijo med sabo. ne želim pa si, da bi se predstavljala samo s seksapilom, oz. da bi ji bilo to pomembno.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?