|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
11.1.2008 23:27:02   
trchy
aja še to... a ti si šla najprej kspecialistu ali na abrazijo? saj bi verjetno tam tud mogli povedati, če je pregrada večja kot pa je tisti nesposobnež rekel?

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
11.1.2008 23:41:29   
*talcy*
... pojma nimam kaj bom naredila ker sem klicala če mi da napotnico in je rekla da mi odsvetuje odstranitev glede na to da je komaj opazit to pregrado....
....včeraj mi je prijateljica povedala da je tud njej njena g. dobila oz.videla pregrado in baje da je majhna in ji je ravno tako odsvetovala odstranitev....tako da kdo ve kaj naj si človek misli......eni tako drugi drugače....

(odgovor članu trchy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
12.1.2008 0:18:54   
Anonimen
Tataloviča.

Najprej sem imela abrazijo, nato specialista, sedaj pa operacijo

Sam kaj naj zdaj, je kar je, k njemu bom še naprej hodila, ampak ko zanosim (upam da bom), bom pa vse večje preglede delala pri drugemu.
Pri abraziji pa pregrade sploh niso mogli videti, ker se pregrada ne ugotavlja v nosečnosti, ker ima maternica zaradi nosečnosti že sa,a po sebi drugo obliko, tko da tam jo niso mogli videti. Je pa res, da se pregrada najboljše vidi v drugem delu ciklusa, se pravi recimo da tik pred menstruacijo, in takrat vas tudi naroči specialist...na ginekološki kliniki je pa tako ali tako veliko specialistov za te zadeve.

*talcy* poglej, tudi meni je isto G govoril kot tebi tvoj, pa poglej kaj se mi je zgodilo...in še enkrat, GINEKOLOGI NISO SPECIALISTI!!! To ja morate vedeti. Sicer se pregrada pri vsaki ženski drugače odraža, ampak ne razumem, kaj vas stane da greste na pregled, tvoj osebni ginekolog ti napotnico MORA DATI če jo zahtevaš. to so tvoje osnovne pravice!!!!!...da ne boste potem jokale ko pikici ne bo več delal srček, kot pri meni...ni ga hujšega, verjemite!!!

Jaz vam samo skušam svetovati, vi pa boste tako ali tako naredile kot boste hotele!

Pojasnilo ginekologa:
Pregrada pa je po definiciji prisotna od rojstva, saj je posledica nepravilnega razvoja maternice. Nenazadnje se v nosečnosti ne ugotavlja pregrad v maternici, ker že sama nosečnost lahko do te mere spremeni obliko maternice, da lahko vidimo "čuda stvari", ki jih ni oziroma prezremo čuda stvari, ki so prisotne, pa jih vsled delovanja nosečnosti pač ni mogoče opaziti.


< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 12.1.2008 0:27:19 >

(odgovor članu trchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
12.1.2008 9:23:46   
OLjica
Takole, leta 2006 sem sla na HSG, tam nič niso vidli. Vse je bilo ok. Pred tem pa sem bila pri dr.Ribičevi, je rekla da imam srcasto maternico in nama je priporočila umetno. Po tem sem šla na HSg. Tam mi je gin. rekel da imam 3 cm pregrado. Vendar na izvidu ni nč napisal in moja gin.,je pač rekla, ce ni napisal, potem ni pregrade. Čez nekaj časa sem zamenjala gin, ona mi je odkrila majhno pregrado. V LJ -u mi pa tudi nič niso vidli, tako da jst nč več ne vem in zdaj grem na laparo in histero in upam, da bodo da bodo odkril kaj je in kaj ni.

user posted image

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
12.1.2008 11:35:40   
Anonimen
OLjica seveda je zelo dobro da greš na laparo in histero, tu ti bodo sigurno odkrili pregradi s histero in jo tudi odstranili, z laparo ti bod pa samo pogledai po notranjosti maternice, jajčnike in tko naprej in če bo kaj za popraviti bodo to nardili, drugače pa ne.
Boš videla, vse bo superca, je blo pa tud mene strah k sam hudič.

(odgovor članu OLjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
13.1.2008 12:03:18   
daisy23
2 meseca nazaj sem bila na histero/laparo in tam so mi ugotovili in odstranili pregrado,....na poseg sem bila napotena s strani dr. Reša, ker ne zanosim že več kot tri leta. Bomo vidli kaj sledi, upam, da je bil to vzrok. Zdravnik, ki me je operiral se s tem bolj ukvarja in je rekel, da je že majhna pregrada lahko vzrok, da sploh nikoli ne zanosiš.
Držite pesti,vso srečo tudi vam.

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
13.1.2008 13:35:10   
Anonimen
Majhne pregrade so včasih celo bolj nevarne kot velike, zato G pravijo, da jih ni za podcenjevati.

(odgovor članu daisy23)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
13.1.2008 22:43:04   
crvicek
Vesna, se  povsem strinjam s tabo s tem kar si svetovala in pisala puncam na forumu o pregradi. Ko sem prebirala tvoje članke, se mi zdi kot da bi prebirala svoje. Tudi za mano je ss v 6t, nakar ugotovljena pregrada pri prof. Tomaževiču. Ta teden imam za dobit M, tako da moram poklicat za datum.

Prvič pišem na tem forumu, zato vam želim opisati svojo zgodbo o majhni pregradi:januarja 2007 sva se z možem odločila da želiva otročka, zato sem se naročila na preventivni pregled pri svoji ginekologinji dr. Danici Hrvatin Mahnič, h kateri hodim že 10 let na redne letne preglede. Pri pregledu je rekla da se ji zdi da vidi pregrado, ker sem bila slučajno na pregledu v drugi polovici ciklusa. Razložila mi je, da ona nima ustreznega ultrazvoka, da mi pregrado lahko zagotovo potrdi in mi zato izdala napotnico za specialista v GK v Lj. Rekla mi je naj se naročim pri prof. Tomaževiču, če pa bo full zaseden pa pri dr. Ribičevi (seveda sem bila full full jezna, kako da mi v 10 letih res ni nikoli opazila pregrade; edino če je šlo res za naključje pri tokratnem pregledu???). V marcu sem imela pregled pri dr. Ribičevi, ker pri prof. so bile daljše čakalne vrste. Dr. Ribičeva me je uz pregledala in rekla, da sicer pregrada je opazna, vendar je majhna in da ni potrebna operacija. Tako sva z možem veselo delala na otročku in v juniju zagledalauser posted image , vendar se je najina sreča končala s ss v 6t. Šlo je za popolni splav, tako da ni bila potrebna abrazija. Pri 3 tedenskem pregledu pri moji ginekologinji, je bila sluznica že obnovljena; vendar mi je rekla da ona pa še vedno vidi pregrado in bi rada da grem še enkrat k specialistu po drugo mnenje, vendar tokrat obvezno k prof. Tomaževiču. Tako sem prišla k prof. na vrsto za samoplačniški pregled  15.10. (drugače so mi dali datum šele v januarju). Povedala sem da me pošilja dr. Mahničeva za drugo mnenje in njegov odgovor je bil; da če jo je ona videla potem pregrada je. Pri ultrazvoku pa je še on potrdil pregrado z izjavo, da to je pa težko spregledati in mi je rekel da nas s takimi pregradami samo 2% srečno donosi. Napisal mi je napotnico za histeroskopsko operacijo in zelo prijazna sestra mi je dala napotke, kam in kako se vpišem v čakalno vrsto. Tako zdaj nestrpno čakam četrtek, da pokličem za datum, ker se mi res že vse skupaj vleče. Glede velikosti pregrade mi prof. ni nič konkretno rekel, je pa na sliki uz označena in napisano 25 mm; tako da po njegovih besedah sklepam da je to to in kot sem prebrala pri tebi Vesna, so to zelo velike pregrade in sem tudi jaz imela srečo da sem sploh zanosila. Kaj pa ti, koliko časa sta se trudila za zanositev? Opazila sem tudi, da si dokaj hitro prišla na vrsto za operacijo po pregledu pri specialistu? Si imela srečo ali...? Kaj mi lahko prosim tudi malo opišeš kako zgleda hospitalizacija in počutje po operaciji?

No punce toliko o majhni pregradi. Na Pušenjakovem forumu pa sem dobila odgovor, da tudi ginekologi so nezmotljivi...

Vesna, želim ti uspešno okrevanje in da bi čimprej zagledala user posted image .

Tudi ostalim na tem forumu želim čimveč user posted image ,

LP



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
14.1.2008 0:17:04   
Anonimen
crvicek KOPIRALA SEM TI SVOJ POST IZ NASLOVA " Histeroskopija in Stediril "...malo je dolg ampak ti bo pomagal.
Aja na vrsto pa sem prišla meni ne tako hitro in po nobenih vezah in ko je prof.Tomaževič pregrado potrdil sem prišla na vrsto v dveh mesecih, drugače po abraziji pa je to 4-5 mesece. Pa tudi čakalne dobe so se zmanjšale, ker je res zdej full velik zdravnikov ki to dela, le da sem jaz sama izbrala Tomaževiča ki je za te zadeve najboljši, so pa definitivno dobri tudi Dribnič Ribičeva Bokalova itd. Odvisno katerega izbereš, sedaj sem v bolnici ujela da gre Tomaževič na dopust in da ga ne bom, sam ne vem točno kdaj. Če pa ti je vseeno kdo te operira pa prideš na vrsto hitreje. Je pa res da sem bila jaz tako po abraziji na ginekološki in sem se šla naročit za specialista, nakar so me zavrnili in rekli da moram dobiti še 2menstruacije predno se naročim, da se od čiščenja še vse spuca iz maternice, in res sem tko nardila. Pa tudi rekli so mi, da v začetku januarja ni takšne gužve, ampak ko sem bila v bolnici se mi je zdelo kar polno. Če še kaj rabiš me pa kar vprašaj.

Skratka postopek:
1.dan - Prideš ob 7h zjutraj na ginekološko kliniko v 1.nadstropje (po stopnicah in na desno--na TEŠČE, ne spit niti kave ker ti bo zvišalo sladkor tko kot enim puncam) prideš na oddelek v sprejemno, poveš če imaš kakšne bolezni, višino, težo, pogleda če imaš lak na nohtih (ga ne smeš imet, jaz sem imela prozornega in so rekle ok), ti dajo papirje in s tem greš v pritličje v sprejemno da te zavedejo v računalnik. Nato greš spet v sprejemno na oddelek v 1.nadstropje, ti dajo lonček za urin, greš lulat, glej da boš prej pila velik vode, ker jaz jo drugače full pijem ampak zdej si nisem upala ker nisem vedla kako in kaj in sem full mal lulala in so ble notr bakterije, ker nisem dala srednjega curka, ampak ni blo to nič strašnega. Nato ti vzamejo kri iz žile, zmerijo pritisk, imaš ginekološki pregled, pregledala sta nas dva študenta zdravnika al kva sta že bla k en NI IMEL POJMA, sam učijo se na nas...mislim katastrofa res, ampak preživiš, kaj pa češ . Nato greš v 2.nadstropje na EKG in pregled k internistu in to je vse od pregledov prvi dan. Nato dobiš posteljo in sobo, se preoblečeš v njihovo "čudovito" zeleno srajčko . Nato okrog 13h v jedilnici dobiš za jest juhico, kompot in čajček...okrog 14h pa dobiš sirup za odvajanje in čez cca tri urce se začne sračkanje Jaz sem sračkala cel dan, noč, pa še jutro, da me je na konc že vse bolel . Nato zvečer v jedilnici dobiš še enkrat isto juhico, kompot in čajček. Potem je že čas za spanje, dobiš uspavalno tableto, ki jo uzameš najkasneje ob 23h pod pogojem da ne hodiš več na potrebo, če hodiš tko kot sem jaz ali pa nisi preprilčana da boš še šla jo ne smeš vzet, ker se lahko podelaš v posteljo ker je uspavalno fulllll močna, tko da ne hvala, jo nisem vzela in seveda sem spala KATASTROFA...od živcev sem si nabila temperaturo na 37,4 . Aja od polnoli dalje ne smeš spit nitipožirka tekočine, ker te lahko naslednji dan zavrnejo pri operacijo, no to je blo men najhujš, brez tekočine k si sem navajena full pit, ampak valda zdržiš.

2.dan - ob 6h pride sestra in da vsaki toplomer, ob 7h pridejo vse zbudit, nato grejo vse punce ki so na vrsti za operacijo ta dan na pregled k sestri, če ste dobro obrite oz.te obrijejo one...zato sem jaz to opravila že doma, ker mam itak tko skos in me one niso, tko da ti priporočam da to nardiš kar doma, je bolj udobno in verjamem da je neprijetno da te tam one brijejo. Nato ti povejo katera si na vrsti za operacijo, jaz sem bila trejta od sedmih punc. Ob 9h vse vzamemo Apaurin-pomirjevalo, ker če tega ne bi vzela bi tam umrla od živcev, temperaturo sem si spet dvignila na 37,5, dušil me je, skratka STRAH je bil prisoten ko sam satan, mene je bilo edino tooooolk strah, sploh sestre niso mogle verjet pa kaj naj če sem pa zajc . No okoli 11:10h pridejo po mene, slečeš hlačke in nogavičke, zakleneš omarico in daš ključek v kuverto ki ti ga prej da sestra in kuverto daš v plašček. Tja greš v srajčki, plaščku in copatkih. Prideš v operavijsko, pred tem pomagaš sestri porivat posteljo , nato se v operacijski vležeš na posteljo, si slečeš srajčko in se pokriješ, ti dajo kapo, sestra ti v zapestje napelje kanal za anastezijo in narkotike, mene je mogla 3x prepičit ker so se mi od strahu in šoka vse žile skrile, hahaha, veš kakšna sem bla, ma čist prtegnena in pol je rekla ena sestra, da ma glih neki za mene in mi neki našopa v žilo da sem se pomirila in res sem se, potem te odpeljelo v operacijsko dvorano se presedeš iz postelje na stol, noge narazen, gor ti dajo ene štunfe, v žilo ti začnejo šopat anastezijo in ti dajo kisikovo masko...potem je bla tema in zbudim se v sosednji sobi priklopljena na aparate in z bolečnimi, uni sestri rečem da me boli in bi našopa v žilo 2 inekcije Ketonala ...neki časa tam ležiš in te peljejo na oddelek, ležiš nekaj ur in nato v prisotnosti sestrer greš prvič na wc in te tam gleda ko lulaš in krvaviš, mal nerodno al kaj češ, tko je...potem je mene malo manj bolelo, tebe bo trebušček bolel ker imaš laparo, ampak nič hujšega, z vsemi je blo vse kul, samo malo te bo buši bolel...nato ti zvečer zarad operacije prinesejo v sobo za jest prežganko in prepečence, potem si pa itak tolk out da greš kmal spat...mi smo šle spat okol 20h...
Je pa zanimivo, da mi je temperatura po operaciji padla na 36,6 in se ni nič več dvignila, kaj dela psiha a ne, noro, mene je blo res strah, priznam .

3.dan - Ob 6h pride sestra s toplomerjem, ob 7:30h te zbudijo, greš v vw se urediš, nato je zajtr v jedilnici, dve makovki, zdenka sir, salamo, komot, čajček, greš v sobo in čakaš da pride zdravnik, ki te bo operiral in vsaka posebaj hodi v sprejemno k njemu, to je ponavadi okoli 10-11h...no mi smo bile danes v bolnici do 15h, ker je imel prof.Tomaževič urgentni primer v Kliničnem in smo ga čakale kot nore, sam kaj češ, potem pa pomisliš na tisto punco ki jo rešujejo in si rečeš, ma naj jo rešijo, bomo že počakale. No potem grep do zdravnika, ti pove kaj ti je delal, kolijo ti je odstranil septuma-pregrade in če je kaj našel pri laparo, pri mojih puncah nobeni ni nič našel pri laparo, kar je seveda super, razen tega da te špikajo "zastonj", ampak tko pač je...potem greš domov, jaz sem dobila bolčniško 7dni, ampak to se še s svojo osebno zdravnico zmeniš če bi rada več, pri moji ni problem.

To je to...madonca, no zdej sem ti pa napisala vse, ampak res vse...jaz sem imela s sabo in tebi tudi priporočam, svoje copatke, spodnje hlačke, haljico, milo za tuširat in te osnovne zadevice, ki jih ženska potrebuje.

Aja imela sem septum 3cm, ki mi ga je sedaj odstranil...je rekel da je bla pregrada velka skor čez celo maternično votlino in da ni blo tko nedolžno. Pa sem ga vprašala kako sem sploh lahko zanosila, pa je rekel da očitno sva drugače oba zdrava, ampak da s takim septumom ne morem donosit, zato mi je plodek odmrl.

Ufffff sem se pa razpisala .

< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 14.1.2008 0:26:03 >

(odgovor članu crvicek)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
14.1.2008 16:55:05   
...Martina...
Isti problem, več mnenj...

Splav v 14 t, spec.g. mi v bolnici pregleda po ss in priporoča histero. Grem k moji g. in pravi, da ni mogoče, da ss zaradi pregrade pride bolj v 20 t. in bla bla. Nato ji jaz rečem, če meni, da provam zanositi in da vidimo kaj rata... in pole reče, ne ne, gremo najprej na histero. In zdaj grem 18.2.
Me prou zanima kolko je moja pregrada velika, saj plodek je že v 11t slabo rastel...
Mi pa specialist ni znal povedat kolko je velika, saj v nosečnosti se to slabo vidi...
Ma? bomo vidli?
Vam sporočim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
16.1.2008 19:48:16   
Nasy
Pri meni jhe bilo tako, da so v prvi nosečnosti na urgenci opazili pregrado a me takratna G ni hotela nikamor poslat. Prvi SS. Ko sem zamenjala G, je takoj na drugem pregledu, ko sem bila v pravem času, ko se to najbolje vidi, opazila pregrado in rekla, naj ne zanosim, to late, sem bila čisto na začetku še ene neuspešne nosečnosti-drugi SS. Pridem v Leonišče na pregled, mi reče tamkajšnji G, da je pregrada le nakazana, da me nebi dal na operacijo, če nebi imela 2x SS, da kao naj mi bo, da me bo vseeno dal na operacijo in če bo pregrada, bo prerezal, ker začnejo ukrepat ponavadi šele po 3 SS. In kaj je pisalo v izvidu..uganete?! Odstranjen septum 20 mm! Toliko o nakazani pregradi..Pri meni je bila gotovo kriva pregrada za neuspešne nosečnosti. Je pa res grozno to, ker ne veš, komu verjet. Eni govorijo tako, eni drugače. Ma jaz sem si vse skupaj razlagala tako, da v bistvu pregrada sama morda res ni kriva za neuspeh ampak, če je, je pač manjša možnost, da bi bilo vse ok. In operacija zato, da odstraniš to možnost, da ne uspe!

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu ...Martina...)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: zelo majhna pregrada in zanositev
31.3.2008 11:00:37   
PIKAP
oj punce.Jz sem pa pred enim mesecem zvedela da imam pregrado in sem bla takrat ful u šoku.G je rekla da če bi zanosila bi bilo redno treba spremljat nosečnost in da loh kljub tej pregradi zanosim.Ampak jz zdej skoz sam mislim kaj pa če zanosim pa se mi otrok prekmalu rodi, al pa če ga sploh ne bom donosila.drug mesec mam pa spet pregled pri G, sam bi ji kar najraj rekla da bi jo rada odstranla. ali bi me sploh poslala naprej, glede na to da še nism zanosila in da bi mela kakšen spontan splav.ali če je ful majhna pregrada ali te sploh operirajo. in koliko časa je potrebno čakati na operacijo?

Hvala že v naprej za koristne informacije


(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?