|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Življenje brez dude
19.1.2008 13:59:28   
*ANA*
Kako ste ve odvadile vaše otročke na življenje brez dude?

Mi imamo 2 leti in 3 mesece staro punčko pa bi jo radi odvadili.
kako?

Hvala

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 19.1.2008 14:46:04 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako odvaditi
19.1.2008 14:06:28   
Petraa
vzameš pa je.pa še lepo obrazložiš,da imajo dojenčki dudo in da je že velika punca da jo ne potrebuje več.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako odvaditi
19.1.2008 14:32:48   
jazz
najprej smo jo omejili na samo ponoči, potem, je pa imel že ful zgriženo in ga je motila, pa je rekel če bomo novo kupili....midva pa sva mu razložila, da takšnih za take velike fante pa ne prodajajo več. Ene tri dni je še spraševal za njo, pa sem rekla da sem tisto grdo že stran vrgla, pol je blo pa kul!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Življenje brez dude
19.1.2008 15:19:34   
spps
ojla!
naša mala je imela dudo večinoma samo za spanje.ko je bila dobre dve leti stara,sma se pogovarjale o dudi,da ni preveč dobra in da zobki ne morejo rast,tako kot je treba.dogovorile sma se,da dudo nastavima miški,le ta pa ji je prinesla otročke nalepkeuser posted image user posted image .
sama je nastavila dudo na okensko polico,drugo jutro pa je dobila*darilo* od miškeuser posted image
par dni  je vsake toliko vprašala po dudi,ampak sem ji povedala,da je ni več.in od takrat je bila brez dude.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Življenje brez dude
19.1.2008 15:47:40   
pikalonca
O blagor se vsem vam, ki vam je že ratalo. Naša že skoraj 3 letnica je dobesedno odvisna od nje in bi še jedla z njo če bi se dalo. Smo probali že s tem, da smo ji jo vzeli, pa je jokala v eno več kot 20 minut, da že do zraka ni prihajala. Pa smo probali na lep način z Božičkom, pa miško, pa palčki, ki odnesejo dudo pa prinesejo darilo, pa da so dude samo za dojenčke, pa da so na dudi črvički, ki bodo pojedli zobke in potem ne bo mogla več jesti sladkarij. Pa namazala sem jo s česnom. Pa vsak dan sem je malo odrezala, da je bila na koncu že čisto majčkena, ampak naša pupa se ne vda in vedno pridemo do histeričnega joka, ko ji le ustrežem in je vsa srečna.
  Skrbi me za njene zobke, saj se mi zdi, da se ji že pozna na ugrizu, da ni tak kot bi moral biti. Tako, da tudi meni bi kakšen koristen nasvet zelo prav prišel, čeprav imam občutek, da smo že vse sprobali.user posted image

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Življenje brez dude
19.1.2008 16:22:03   
ana b
Mogoče napaka v tem, da kljub hudemu joku popustite. Sedaj že ve, da če bo dovolj dolgo jokala, da bo dobila. In pri treh letih razume.
Našemu smo jo vzeli pri 2 letih in ni nikoli vprašal po njej do lani, ko smo dobili dojenčka. Sem mu razložila, da jo je dal muci za njene dojenčke in je mir oz. vsakemu ponosno pove, da je dal dudo muci.

Čim več dobrih živcev in vztrajanja pri odvajanju!

Jaz sem imela v ušesih besede pediatrinje: otrok ne potrebuje dude, potrebuje jo mama!

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Življenje brez dude
19.1.2008 16:28:24   
barakuda
Pri nas jo imamo še vedno, pa bo stari 2 leti in pol, s tem da je v vrtcu absolutno brez, doma pa jo ima za spanje in takrat, ko se hoče potolažit.

Kolegica je decembra rekla svoji hčerki (še ne dve leti), naj da dudo Miklavžu in je to res naredila. Vsakič ko je potem hotela dudo, jo je spomnila, komu sta jo dali in je dala tamala mir.  Sedaj je duda že preteklost user posted image

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Življenje brez dude
19.1.2008 16:35:18   
lex
moj jih je sam zgrizel, potem je "ukradel" dude naši novorojenki, jih zgrizel, sem jima kupila še enedude, je še te zgrizel zdaj je pa brez. samo v vrtcu ma še celo dudo. ne vem če mu je ne bom prerezala, da ne bo dobra.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu barakuda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:28:35   
bini
recept za to, ki je uspel pri vsakomur, ki je poskusil - tudi pri nas seveda:
1) dudo na koncu odstrižeš, da postane neuporabna za odvisnika
2) razložiš, da je to naredila neka tretja oseba - npr. muc
3) vztrajaš, da vse ostale dude odstraniš
4) zdržiš kak dan tuljenja ob kriznih trenutkih in ne letiš takoj v trgovino po novo dudo
srečno user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:42:40   
binica
Nam se je pa ta vikend zgodilo sledeče. V soboto sem začela Lano hecat, da je dojenček in da jo bom v ponedeljek peljala v vrtec k polžkom (jasli), ker skozi duda. Lana je namreč ful odvisna od dude in jo ima nonstop -eno v ustih in z eno si po nosu praska. Toliko časa sem jo hecala, dokler mi jih ni dala. To sem tisti dan parkrat naredila in vedno je bil rezultat tak, da mi jih je dala in rekla, da je ona velika punca in ne bo šla k polžkom.

Včeraj zjutraj sem s to foro nadaljevala, dokler jo nisem sprovocirala do te meje, da je šla dudo vrč v stranišče in potegnila vodo. Tako da smo od včeraj zjutraj brez nje in preživeli smo tudi prvo noč brez dude user posted image user posted image . Včeraj popoldan je sicer vprašala po njej, pa sem ji obrazožila, da jo je sama zavrgla, ker je pridna in velika punca. Edino zvečer pred spanjem me je prišla vprašat, če jo bom res peljala k polžkom user posted image

Danes zjutraj se je pa zbudila in šla pogledat v wc, če so dude mogoče še tam in ker jih ni videla, je komentirala, da so jih verjetno miške prišle iskat in ni nič vprašala več po njih...

Naj povem, da sem pred tem poskusila vse možne metode, pa nič ni delovalo. Po moje je fajn, da se otrok sam odloči in jih umakne.... pa pravi način je seveda potrebno najt.

Sem pa sigurna, da bomo imeli še kak dan krize - morda še pride za njo ?!? Se mi pa bogica smili, da sem ji vzela to veselje do dudkanja, a kaj, ko je boljše za njo....


(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:44:04   
Anonimen
pri nas je bil pa postopek tak. najprej smo kupili knjigo adijo duda. moja je knjigomanijak tako da smo jo prebrali žx. potem smo ji vzeli dudo 1 mesec pred dopolnjenim 2. letom. in istočasno smo ji dali uhančke. namesto tega bi ji lahko dali tudi kako igračko novo recimo. in ji rekli, da zdej je pa že velika punca, da ji je zajček (kot v knjigi) vzel dudo in jo vrgel v smeti, v zameno ker je velika punca pa ji je prinesel uhančke. (igračko). prvi večer je bilo 1 uro tuljenja, sredi noči 2 min hlipanja, potem pa dude več ni bilo na repertuarju pogovora. ...dokler nismo dobili dojenčka. potem je pa začela njeno dudo krast, od začetka sploh ne, potem pa skos bolj. in na koncu se je iz afnanja preraščala že v to da se bo nazaj navadla. zato smo dudo raje vzeli še tamali, pri njenji 13. mesecih. pa je še pogrešila ni??!! edin pred spanjem popije flašo mleka. pa tudi to smo že ukinili brez problema, samo smo nazaj uvedli med boleznijo, ko je blo treba veliko pit!

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:44:48   
dory
Mi sicer nismo imel dude, je bil pa zelo močno navezan na flašo. Pri 2,5letih sem jo samo vzela in to je blo to.

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:47:11   
Anonimen
Pri nas jo je imela do 2 leta in dva meseca. Namesto da bi jo manj imela v ustih jo je zmeraj bolj nosila. Potem je pa zbolela za virozo in je bruhala- se je pa moj znašel in ji rekel, da je zaradi dude bruhala in sta jo nesla v smeti. Dva, tri dni se je zvečer spomnila kje jo ima potem pa pozabilauser posted image .

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:55:06   
Anonimen
Moj sin je imela dudo do dopolnjenega 4. leta, Splišnijin še dlje, se mi zdi da skoraj do 5. leta. Bo sama povedala, če bo prišla na to temo. Tako da se mi zdi, da sta najina dva fantiča skoraj rekorderja v tej disciplini.

Kolikor zobarjev, toliko mnenj, itak. Naša zobarca je vedno rekla, da sicer bi bilo dobro nehat, samo da panike pa ni. Četudi se mu je poznalo na ugrizu, je rekla, da ko bo nehal, da bo šla čeljust oz. kmalu nazaj. In je bilo res tako, se mi zdi, da ej bilo v enem mesecu vse tako kot mora biti, skratka ugriz v redu. Kariesa še do današnjega dne nima, pa bo kmalu 6 let. Še kaj...aja, kako sva se je znebila. Enkrat sva jo izgubila na poti iz vrtca, kar sem tudi res mislila, pa se je potem čez ene tri tedne našla v  avtu. Prvo noč je malo pojokal, drugo pa že več ne, tako da je šlo kar zlahka. Je bila pa taka, da se je vragu gravžala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 13:58:52   
mojsoncek
Pri nas je slo pa presenetljivo hitro, z lahkoto in cisto brez joka.
Cez novo letne praznike sva se z mozekom pogovarjala, da bi mu tako pocasi pocasi skenslala dudo, ampak se nisva nic pogovarjala kdaj. V planu je bil sledeci postopek: najprej cez dan, potem za dnevni pocitek in na koncu se ponoci.

No, pa smo sli 3. januarja v LJ (v sluzbo in vrtec) in mu nisva dala dude. Pa je ni nic pogresal. V vrtcu tudi ne (bila je ves cas v omarici). Ko smo sli nazaj domov je enkrat vprasal za dudo, pa sva mu samo rekla: "kaj je to duda? Pa saj ti nimas dude?" In je svoje misli zaposlil z avtomobili na cesti user posted image . Zvecer tudi ni spraseval po dudi, pa jo je imel zraven v postelji. In tako nekako je slo dan za dnem. No, sedaj smo slabe tri tedne brez dude in se sploh ne spomni nanjo. Tudi v vrtcu ga nic ne mika, ko vidi druge otrocke, da jo imajo.

To je nasa zgodba o uspehu. Aja, star je pa 20 mesecev.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 19:56:13   
urskas
Naša tavelika je imela dudo le za spanje. Pri slabih 2 letih jo je dala Miklavžu v zameno za Nodija.
Tisti večer je seveda še hotela dudo pa smo ji rozložili, da je ni več, ker jo je dala Miklavžu. Še nekaj večerov naprej je sama ugotavljala kje in zakaj je duda.

In potem nič večuser posted image .

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 21:20:39   
TIA22
No Albina, tudi mi smo jo imeli do 4h let pa še malo. Vsa poskušanja so bila zaman. Pa sva se zmenila da jo bova nesla k lisičkam v gozd in jo tam nastavila. Da lisičke so male in jo rabijo. In ker smo mi imeli 5 dud, ne ene same, sva vsak dan eno nastavila na drug kraj, da so jo lahko male lisičke in zajčki in srnice potem namesto njega imeli, da niso jokali ko so njihove mamice šle hrano iskat in so tačas bili sami- vsakič ko je ena od malih živalic dudo odnesla, mu je nastavila kakšno čokoladico ali pa kekse, pa knjigico....
Kak mesec nazaj pa mu pokažem da so lisičke prinesle dudice nazaj, da jih ne rabijo več. Pa jih ni hotel niti pogledati, je reko da jih bo za brateca šparal.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 21:23:02   
viv_
Dudo smo imeli do 2,5 let, ko so jo vzeli mucki. Sam je pa pol nohte začela grist...user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Življenje brez dude
21.1.2008 21:26:33   
Nika v službi
Naša Nika je imela dudo vedno samo za spanje oz. uspavanje, nikoli podnevi. Tudi podnevi oz. ponoči, ko je zaspala, sem ji dudo vzela ven (če ji ni že sama prej ven padla). Lani pred Miklavžem pa smo se odločili, da dudo damo Miklavžu, da jo nese dojenčkom, ki so brez dudic. Na to smo jo pripravljali vsako noč pred spanjem kak mesec dni. Potem smo napisali pismo, v katerem je napisala, da dude podarja dojenčkom, sama pa si v zameno želi (pazi to) balon in žogo ter čokolado. Kakšno skromno dete, a ne?user posted image

Prišel je Miklavžev večer, lepo smo vsi skupaj zapakirali dudice, jih okrasili s pentljo in dali v košarico, le-to pa na balkon. In Nika je šla lepo spat, malo je pojokcala in klicala "duda", "duda", ampak smo ji vztrajno ponavljali, da je dude pač dala Miklavžu. Presenetljivo hitro se je potolažila in zaspala. Naslednje jutro je bila sreča popolna, ker jo je čakalo želeno darilo in pismo od Miklavža. Tudi v vrtcu smo povedali, da je dude dala Miklavžu in vsi so ji zaploskali. Strašno je bila ponosna sama nase.

Naslednja 2 ali 3 dni je še zvečer pred spanjem omenila dudo, potem pa ne več. Sedaj se niti ne spomni nanjo.

Ko je dudo odnesel Miklavž, je bila naša Nika stara 2 leti in dobra 2 meseca.

Aja, še to: dude je tudi dejansko mož vrgel v smeti, za spomin smo obdržali le eno, ki jo je imela najraje. Čaka jo v njeni spominski škatli, nekoč ji bo simpatičen spomin.

(odgovor članu urskas)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Življenje brez dude
22.1.2008 20:42:41   
tinkatonka
Mi smo jih vrgli stran. Pa smo prebrodili krizo in je zdaj brez. 1 teden je malo hujše, pa se preživi.

Mogoče je bilo dobro, da so bile dude v smeteh, ker ko sem mu govorila, da mami nima dud, se nisem lagala, ker lažem zelo slabo, sem bila najbrž z resnico bolj prepričljiva. user posted image

Vso srečo pri odvajanju dude. So ostale napisale že nekaj receptov kako se je odvaditi, jaz svetujem le še veliko mero vztrajnosti tako pri tebi kot pri partnerju.  

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Življenje brez dude
22.1.2008 21:36:32   
hel1
evo naša izkušnja...vztrajnost! na TV sem gledala, kako imajo 5 let stari otroci še dudo, moj tamavček pa je imel 2 leti in 3 mesece in sem se odločila, da pri nas ne bo tako. ko sem prišla ponj v vrtec ( kjer je bil seveda že lep čas brez dude, ko pa me je zagledal, jo je obvezno hotel imeti), sem rekla, da je sosedova muca dobila mladičke in je dudico odnesla, da jo da mladičkom. pol ure je bilo ok, potem pa jok, ki smo ga sproti premagovali. zvečer pred spanjem pa totalen jok. sem se vlegla zraven, ga božala, pomirjala in po eni uri joka je zaspal brez dude. tako je bilo še enkrat in potem vedno manj in sedaj po 2 mesecih ne ve več, da jo je sploh kdaj imel. mamice...samo vztrajati je potrebno. odločiti in vztrajati!
pa veliko uspeha in mirne živce user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Življenje brez dude
23.1.2008 8:12:05   
sanosan
Mi smo se rešili dude lani februarja, ko je bil moj star 17 mesecev. Ker je bil prehlajen in je imel polni nos, z dudo ni mogel dihati in je sam ni hotel imeti. Pa sma z mojim izkoristila priložnost in dudo pospravila, tako da je ni videl. Par dni je še pojokal za dudo, ampak ne prehudo, potem pa jo je pozabil. Tudi v vrtcu je potem ni več rabil, ko sma končala z bolniško.


(odgovor članu hel1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Življenje brez dude
23.1.2008 22:34:46   
Peppa
Joj kako znano mi je bilo to.
Naš v začetku sploh ni maral dude. Dolgo ne. Tam pri ene 6-ih mesecih pa jo je začel vlečt, a ni bilo nič strašnega. Imel jo je za spanje. Potem pa je kar naenkrat postal obseden z njo. Kriza. Bolj se je bližal drugemu rojstnemu dnevu, bolj bi jo imel. Dejansko je zadeva prišla tako daleč, da je ponoči ni niti izpustil iz ust. Sem mu jo poskušala vzeti, pa jo je tako držal, da se ni dala izpuliti. Kamorkoli je šel in karkoli je delal, vedno je hotel dudo.
In če vam odkrito povem, da ko sem včasih brala tu na RR kako so nekateri z lahkoto vzeli dudo, mi je zraven postalo vse slabo, ker pri nas to ni bilo mogoče izvesti pod nobenim pogojem.
No, potem pa je kak mesec pred drugim rojstnim dnevom zjutraj sedel na kahli in lulal. Naš ima tako navado da ko sedi na kahli, da drži noge ful narazen. In navadno zjutraj nalula ful polno kahlo in eno jutro on lula in mi ful nekaj razlaga. Itak, da z duduo v ustih. Potem pa naenkrat štrbunk. Duda je šla direktno v lulanje. Midva sva se začela ful smejat in tisto dudo  vrgla v koš. Takoj je šel iskat drugo, a sva se vsak dan smejala iz tiste dude in se pogovarjala, kako sva jo vrgla v kanto, to kanto pa so potem strici (smetarji) odpeljali.
Potem pa pride ena sobota zjutraj, ko je naš gospodič že ob šestih bil auf in jaz mu na silo tiščim tisto dudo v usta v upanju da bo še vsaj malo zaspal nazaj. Pa nič. On dudo prime in jo zabriše po sobi. Ok. Sem rekla da dude ni več ker jo je vrgel. Mali pa nič.
Pa cel dan sploh ni vprašal po njej. Itak, da me je bilo groza noči. Pa nič. Nekaj dni se sploh ni spomnil na njo. Če pa sem ga vprašala, kje je duda, pa je rekel da so jo strici odpeljali. 
In tisto soboto sem še tak mimogrede ukinila flaško z mlekom, ker je tudi tu šlo že čez vse meje. Od tetjega meseca več ni jedel ponoči, zdaj pa si je zopet začel zmišljevati in bi jedel mleko ob treh ponoči, pa potem zopet ob petih...user posted image  Aaaaaa. Sem bla že tak besna da sem mu tistega jutra (ob pol štirih) prinesla mrzlo mleko v kozarcu. In kaj je naredil? Spil en požirek, rekel da nebo več, se lepo nazaj ulegel in zaspal dalje. In od takrat več ni lačen ponoči!!!user posted image

In potem še največja finta: v ponedeljek jaz vsa vesela v vrtcu razlagam vzgojiteljici, da več ne rabi dude, ona pa se meni smeje nazaj. Malo čudno sem jo gledala, potem pa mi je rekla, da so me hotele presenetiti, ker moj sin je v vrtcu že lep čas brez dude. In ker je v tistih dneh imel rojstni dan, so me hotele presenetiti. Jaz pa sem si sama to presenečenje pokvarila user posted image

V glavnem šlo je lažje kot sem si kdajkoli sploh predstavljala da bo. V teh dobrih dveh mesecih se je ene 5 krat spomnil na dudo, a nikoli ni zajokal za njo. Pa če ga kdo vpraša kje ima dudo, pa ves nasmejan pove, da mu je padla v kahlo.user posted image
Najbolj kruto pa je, ko pride v vrtec in tam vidi koga z dudo, pa gre k njemu in pravi: duda fuj...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Peppa -- 23.1.2008 22:35:04 >

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Življenje brez dude
7.2.2008 21:30:13   
Meggi
Mnogo zgodb, morda še naša. Prvo nedeljo letošnjega leta, se zjutraj zbudimo cela družina seveda spet na "taveliki" postelji. Duda sem skrila pod kovter. Naša 2letnica in 2 meseca, se zjutraj zbdui dobre volje. Bolj iz navade jo je občasno vlekla-oz. znala zasitnarit zanjo. In na postelji je mamici kliknal, da dude ni, da je šla v London z letalom. Mala pikica me je gledala naširoko odprtih oči in ust. A v London?  Med prički se je pelala? Zgodba jo je tako prevzela, da je bila glavna atrakcija. Tako je vsem razlagala, kam je šla njena duda. Res je pa mala čveka fulll. Tako je nam ratal čisto slučajno. Res mi je šla duda na živce že prej dolgo, ker smo jo pogosto iskal, pa drenje v avtu me je zelo motil. Hvala bugu je zdaj mir. Spomnala se je, a vsaka duda res ne gre v Londonuser posted image user posted image

(odgovor članu Peppa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Življenje brez dude
7.2.2008 21:44:21   
mamuška
Naš jo je malo pred 3. letom zamenjal za traktor. Bil je divji duda-odvisnik, sicer jo je imel od nekdaj samo za zaspat, ampak brez dude ni bilo spanja. Ker je šla meni že ornk na živce in ker so prej propadli vsi poizkusi, traktro na pedala si je pa noro želel, smo menjali dudo za traktor. Zvečer je sicer že malo cincal, kaj bi, dudo ali traktor, pa se je potem odločil, da bi vseeno raje traktor. Naslednji dan je traktor čakal v veži in od takrat ni dude nikoli več omenil.

_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Želeti samo dobro
Pokažite, da imate otroka tako zelo radi, da verjamete, da zmore prav vse kar si želi, pa še ravno se tik pred izvedbo s...
BLOG: Ljubki kaos velike družine
Preden sem postala mama, sem v mislih vedno imela dva otroka, hišo in psa. No, plani so šli "po svoje".




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?