|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prehrana
25.1.2008 11:48:11   
Flover
 
Hi vsem noseckam!
Danes se prvic vkljucujem v forum...pred dvema dnevoma sem zvedela, da sem noseca in sedaj imam seveda polno glavo vprasanj :o) kot vse prvic in na zacetku verjetno...
Torej...moja situacija je naslednja...v zadnjem letu sem grozno veliko delala in cez dan pozabila na hrano, zvecer pa nadoknadila vse za nazaj z raznimi packarijami, kot so pica, kebab, testenine, riz itd....in logicna posledica tega je + cca.12 kg. Takoj po novem letu sem imela tega dovolj in sem nacrtno spremenila nacin prehranjevanja, kar pomeni obvezno zajtrk, kosilo in vecerja, vse z veliko sadja, zelenjave, polnozrnatega kruha, mleka, sira, jogurtov, belega in rdecaga mesa, rib in zelo malo kromprija in testenin. Do danese sem sla dol za 5 kg...no, in dva dni nazaj sem zvedela da sem noseca.

Moja dilema sedaj je....ali lahko zelo negativno vpliva oziroma kako vpliva to na razvoj ploda/otroka, ce bom recimo izgubljala kilograme zaradi popolne spremembe nacina prehranjevanja (vendar zelo zdravega in rednega nacina prehrane, kot ga prej ze dolgo nisem imela), in ne zaradi stradanja ali kaksnih cudnih diet s kislimi kumarcami ali samo s solatami??

Hvala za vse komentarje, nasvete in izkusnje.

F.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prehrana
25.1.2008 11:54:35   
Petraa
nop,to ni dobro.pred nosečnostjo da,med nosečnostjo izgubljat Kg pa definitivno NE

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prehrana
25.1.2008 12:02:46   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Flover
Moja dilema sedaj je....ali lahko zelo negativno vpliva oziroma kako vpliva to na razvoj ploda/otroka, ce bom recimo izgubljala kilograme zaradi popolne spremembe nacina prehranjevanja (vendar zelo zdravega in rednega nacina prehrane, kot ga prej ze dolgo nisem imela), in ne zaradi stradanja ali kaksnih cudnih diet s kislimi kumarcami ali samo s solatami??


V zacetku nosečnosti veliko mamic izgubi kar nekaj kilaže, ker jim vse smrdi, bruhajo, peče jih zgaga, ipd... In zaradi slabosti neredko uživajo tudi zelo enolično prehrano...
Če boš skrbela za uravnoteženo prehrano z dovolj sadja, zelenjave ter kvalitetnih beljakovin in ne bos pretiravala z omejitvijo kalorij, bo to cisto OK. Je pa seveda odvisno tudi od tega, kaksne postave si sicer. Lahko si izračinaš indeks telesne mase - ITM ( http://www.osebnitrener.com/online/itm.htm ); če je bil pred nosečnostjo >25 kg/m2, potem imas nedvomno nekaj rezerve.
Za pretiravat ni, vse lepo po pameti. Razen v ekstremnih razmerah, ko posteljica ne opravlja dobro svoje funkcije, otrok vzame zase toliko, kolikor potrebuje.

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prehrana
25.1.2008 12:05:36   
Petraa
Ok,sam ta indeks grr,jaz sem na podhranjenostiuser posted image

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prehrana
25.1.2008 12:29:04   
Flover
:o) teh 12 kg je ravno 12 kg nad normalno tezo. Nikakor ne gre za prestevanje kalorij ali nacin hujsanja, gre samo za spremembo in pravi nacin hrana in ne zelim s tem hujsat. Hujsanje je samo posledica tega, da zdaj normalno in zdravo jem, ker tega prej pac nisem. Da bi pa razmisljala o kalorijah to pa definitivno ne.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prehrana
25.1.2008 12:44:08   
Pia77
Pol pa sploh ni panike, Flover.
Uživaj v nosečnosti in zdravi prehrani!

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prehrana
25.1.2008 12:50:45   
Flover
:o) no super. Skrbelo me je, ker se povsod pise, da se je treba zrediti...ampak to se tiste,ki so prej imele postimano prehrano, jaz pa bom zdaj s tem nacinom verjetno sla malo dol na normalno tezo, zraven pa se bodo nabirali kg, ki pac pridejo z nosecnostjo(plod, voda, kri....) tako da se verjetno nekako + in - zdruzita in bo vse ok.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prehrana
25.1.2008 14:06:05   
Naja30
Kakor sem jaz razumela iz tvojega prvega posta, ne ješ manj, ampak si spremenila način prehranjevanja in ga zamenjala z zdravim. Takim, kakršnega bi itak morali imeti vsi ljudje, še posebej pa nosečnice tako da si samo dobro naredila sebi in otroku.
Kilograme boš pa že še pridobila, brez skrbi, za to bo poskrbela rast maternice, otroka... Kasneje v nosečnosti boš pa mogoče tudi imela kakšne izpade in boš morala vsak dan jest malo čokolade itd. Tako da za enkrat se ne sekiraj, do sredine nosečnosti se sploh ni treba rediti. Samo zdrava prehrana in to je to.

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prehrana
25.1.2008 16:29:25   
Flover
Ja, tocno tako. Zdaj naj bi imela tako prehrano, kot naj bi jo imel vsak in tudi nosecnice, tako da sem res upala na taksne odgovore, torej da razmisljam prav in da ni nobene panike, ce pac zdaj slucajno greje kile dol, ker je pac prehrana druga. Ja, in tudi cokolada je se vedno na jedilniku, s tem da ne ena cela milka ampak samo tablica. No, tako je vsaj zdaj na zacetku....kaj bo pa potem in kaksni drugi napadi lakote bodo sledili pa se ne vem :o)

Upam, da bo vse lepo in da bom max uzivala svojegega prvega bejbija!!!

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prehrana
25.1.2008 17:48:56   
katra55
Glede na to da ne hujšaš ampak si spremenila način prehranjevanja na zelo zdravega je to zelo dobro, tako zate kot tudi za otroka. Če gredo zaradi tega kilogrami dol ni nič narobe.
Tisti kilogrami ki jih moraš pridobiti med nosečnostjo pa so na račun rasti ploda, maternice, več krvi, plodovnice...
Pa user posted image user posted image user posted image   za user posted image !

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prehrana
28.1.2008 14:38:57   
Flover
user posted image user posted image  ja, sem zelo vesela in komaj cakam, da bom imela vecji trebuscek in da bom cutila malega/malo razgrajat v njem user posted image .

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prehrana
28.1.2008 15:37:26   
branka87
probaj jesti čim bolj redno... se pravi: zajtrk, kosilo in 'zgodnja večerja (npr.18h)'
ne pretiravaš z sladkarijami in vsak dan pojej nekaj drugega.... se pravi različno....

Sigurno pa ne hujšati! Ali pa jesti za dva!!!
lepo v miru....

(odgovor članu Flover)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?