|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   1. ivf in injekcije suprefacta
11.2.2008 15:49:35   
sabsa
Pozdravček!

Danes sem začela s postopkom ivf (22. dan menstruacije) in sedaj se moram vsak dan špikati. Ker sama to nisem zmožna narediti, bom prosila za pomoč medicinsko sestro. Pred časom sem na forumu zasledila dobro razlago, kako se je potrebno špikati, sedaj pa se ne morem spomniti. A mi lahko katera pomaga? Povedati moram, kako naj bi to špikanje potekalo. Ta suprefact pa peče. Uh.

Hvala 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
11.2.2008 18:16:57   
DaisyE
Po moje sestre vedo, kako je treba stisnit špiko suprefacta, ne glede na to, kje so zaposlene. Jaz sicer nisem nikol mela suprefacta, mislim pa, da gre podkožno. Vseeno kam. V trebuh al pa v nogo. Pazit je treba, da zrak ven spustiš, ker ni glih ugodno, če si ga zraven stisneš. Fajn špikanje in uspešen IVF.

_____________________________

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.


(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
11.2.2008 22:09:23   
žirafca
Živ!

Suprefact se dozira v podkožje pod kotom 45%.  Je pa že Daisy povedala ali v trebuh, ali v stegno, če ti ga bo pa dozirala med. sestra bo najbolj verjetno v "viseči" del nadlahti, tam kjer se je pri športnih testiranjih v šoli merila podkožna maščoba.
Pa čimmanj bolečine.

Jest sem si Suprefact začela pikat v trebuh včeraj, pa me vedno tako srbi!user posted image

Upam, da ni kakšna alergijauser posted image
Lp

_____________________________

Me je 2,5 letni sin trepljal po prsih in spraševal: Mamica a mas tuki dojencka?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
12.2.2008 10:33:29   
Mijavček
Ojla,

glede na to, da si v dolgem postopku, boš, v primeru, da hodiš v zdr. dom, kar nekaj časa morala vsak dan tja,user posted image ...  Jaz sem se raje navadila sama dajat injekcije (zdaj tretji IVF). Prvič parkrat je malo čudno, ker se moraš sama piknit, potem pa se navadiš.

Meni je najbolje v trebuh (v stegno bolj boli), primeš kožno gubo in počasi pritisneš injekcijo pod 45 st., kot so ti že povedale, še en namig; bolje je, če je odprtinica igle zgoraj. POtem pa počasi stiskaš in si vbrizgaš. Če prehitro stisneš, potem peče.

Po Suprefactu se tudi meni naredi rdeč flek, ki malo srbi; sem pa govorila z drugimi puncami, pa so vse enako rekle; kakšne pol ure je rdeč flek, ki srbi, potem pa OK.  Tako, da ni alergija.

Srečno!


(odgovor članu žirafca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
12.2.2008 10:54:35   
Hope2
Še en nasvet. Jaz si mesto vboda potem zalimam s hansaplastom ali pa kar z belim medicinskim selotejpom. Tako se ne morem po rani praskat, če se spozabimuser posted image . Pa tudi manj srbi.
Stiskaj počasi in res manj peče. Pa ko si razkužiš mesto, kjer boš vbodla, malo počakaj, da se alkohol razkadi.  Če bo mokro od alkohola, bo še bolj peklo in bolj srbelo.

Pa kar pogumno, nobena od nas ni vajena igel, pa smo se vse navadileuser posted image . Škoda časa preživetega na poti do med. sestre in v čakalnici. Raje ga izkoristi za kaj boljšegauser posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
18.2.2008 8:20:24   
Zvezdica
ojla,
joj menen to vse še čaka. naslednji ciklus grem kri dat, potem pa dalje.

Držim pesti za vse:)

Zvezdica


_____________________________

i belive i can fly....

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
18.2.2008 16:37:28   
spelka12
hope super informacija tole o alkoholu. Mene je pa že skrbelo, zakaj me tako peče pri piku. Ja pa mene tudi potem oba vboda zelo srbita, danes se mi je pri Dephirilinu naredila podkožna bula, pomoje sem premalo zraka ven stisnila in je bolel ko hudič. Sem se pa takoj navadila sama špikat, ker sploh nimam časa hodit v z.dom in mi kar gre.
zvezdica in vse ostale, veliko sreče pri IVF-ju in čimmanj boleče špikanje.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
19.2.2008 8:13:12   
anadejka
Tut jest imam Superfakt in si ga dajem sama pod kožo pod kotom 45° Me pa čisto nič ne peče, mogoče zato ker imam več špehca user posted image  imam pa na tistem mestu full veliko modrico.Pa je bila najprej modra, potem zelena, rumena, danes pa je bila spet čist sveža vijolično rdeča.Upam, da to ni nič narobe, mogoče pa ravno kakšno žilico zadanem.Sej boli me nič, ampak zgledam pa kot da bi me nekdo po stopnicah porinu user posted image

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
19.2.2008 9:17:12   
Hope2
Čim bliže si popku, več žilic baje je. Tako, da si probaj dat bolj stran od popka. Če pa si že daješ vstran od popka, potem pa imaš res srečouser posted image . Drgače pa ni panike, je itak zima in ne boš popka kazalauser posted image

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: 1. ivf in injekcije suprefacta
19.2.2008 9:28:16   
anadejka
Ja pa imam zgleda res "srečo", ker si dajem na stran.Pa tut zadnč mi je sestra dala obe inekciji v roko in imam tut zdej zeleno.user posted image
Ampak sej kot praviš, še dobr da ni poletje user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...




Katero vodo pijete?


Katera ustekleničena voda vam je najboljša?

Radenska (11%)

Costella (17%)

Zala (13%)

Dana (10%)

Jana (4%)

pijem vodo iz pipe (46%)


Število vseh glasov: 13559

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!