|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Babylove AM
22.2.2008 10:40:23   
marinci
Zdravo
Včeraj smo imeli 2. posvetovalnico moj malček je star 3 mesece. Sestra me je vrašala če dojim pa sem rekla da ja, samo 1x na dan oziroma po potrebi ko meni zmanjka mleka dam AM. Pa me vraša kako mleko dodajam, pa sem rekla da babylove. Potem mi je pa naredila pridigo, da če vem kako mleko je to, da ni primerno za otroke, da ni podobno materinemu mleku, da ni stestirano, da napačno vpliva na želodček...  Potem mi je naštela mleka od aptimila do bebe do hipa... da so vredu, samo babylove ne.
A ste to vedele?
A še katera hrani s tem mlekom malčka?
A ste povedale v posvetovalnici, pa so tudi vam odsvetovali to mleko?
Lep pozdrav

_____________________________

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Babylove AM
22.2.2008 10:52:50   
melani99
user posted image user posted image user posted image
tudi jaz svoji dajem babylove mleko, pred tem sem poskusla hippovega, aptamil, novalac- po vseh teh je bila zaprta, po babylove pa se je prebava uredila. tudi v posvetovalnici sem to povedla, pa mi niti P niti sestra ni rekla nič, da bi blo kaj narobe s tem mlekom!

_____________________________

Pošlji MALIBORCI (brez presledka!) na 1919 in podari 1 € Društvu za prezgodaj rojene otroke Maribor.
Velja za Si.mobil-ove uporabnike.

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Babylove AM
22.2.2008 10:59:05   
koala
Jaz sicer še na srečo samo dojim, poznam pa kar nekaj otročkov, ki so zrastli zadovoljni in zdarvi na babylove mleku.
Kar se pa tiče bebe pa so mi jo odstvetovali tako znaka, katere mama je pediatrinje, še pred njo pa tudi patronažna sestra.
Jaz se na te komentarje nebi ozirala, če odgovarja tvojemu sončku kar pogumno papajta to mleko.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Babylove AM
22.2.2008 11:03:12   
barika
marinci, glede na to,da hodima v isti Zd, pa je moj mali tudi jedel babylove, jerekla sestra, da je čisto ok, ker so vi AM nareti po istem konceptu. zdej je pa problem, da je začel zelo polivat, ker je ful aktiven, pa to mleko ne pride več v poštev. če ga rabiš (ali pa kera druga), ga prodam, ker ga imam še 3 ali 4 škatle doma (lahko ZS)

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Babylove AM
22.2.2008 13:05:16   
20072007b
Čau!
Že v več člankih sem napisala, da je mleko babylove od DM enako dobro kot vsa ostala. Proizvajalec tega mleka je Humana in JE enako kot od vseh drugih proizvajalcev testirano. Moj mali je star 7 mesecev in sem to mleko uporabljala že skoraj od vsega začetka. Je popolnoma zdav, živahen dojenček. Sestra, ki ti je pa kaj takega sploh upala reči, pa nima pojma! Samo zato, ker ni od nekega zelo znanega proizvajalca še ne pomeni, da mleko ni dobro in VSAKO mleko mora biti testirano. Humana pa zagotavllja, da je mleko kvalitetno.
Tudi meni je zdravnica non-stop tečnarila, da naj uporabim Novalac ali Aptamil..in zakaj?....zato,  ker dela reklamo in zato, ker drugih proizvajalcev ne pozna. Ko sem jo vprašala zakaj mleko od DM ni dobro je pa takoj spremenila temo in mi sploh ni odgovorila.
Upam, da sem kaj pomagala.
Lp

P.S. Tudi sestre ali zdravniki nimajo vedno prav. Samo pomisli kolikorat so spremenili mnenje o dojenju in še o mnogih stvareh. Če nečesa ne poznaš, še ne pomeni, da ni dobro.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Babylove AM
22.2.2008 14:53:29   
barika
mogoče pa babylove ni ok, ker je prepoceniuser posted image user posted image , a ni tak, da more it vsa ta hrana čež ful veliko testov, da pride na police?????
no,sej glede na to, da je Celjski Zd eden redkih, če ne edini, ki predpisuje AD3 kapljice, potem tak vemo, kolko je ura.

aja, še to, sem gledala malo škatle, ko piše kolko je kej not stvari, pa so not popolnoma enake stvari kot npr. v novalacu, razen da je enih vitaminov malo manj, drugih pa malo več.

(odgovor članu 20072007b)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Babylove AM
22.2.2008 15:09:53   
žarnica
IZVIRNO SPOROČILO: barika

no,sej glede na to, da je Celjski Zd eden redkih, če ne edini, ki predpisuje AD3 kapljice, potem tak vemo, kolko je ura.


Zdaj pa nevem,a se več ne predpisujejo AD3 kapljice? KEr mi smo jih že 2x dobili zdaj,hodimo pa v en drug ZDr.dom

Smo pa tudi mi uporabljali to mleko od Dm-a, ga je hčerka pila en mesec,pol pa se je vedno bolj mučila s kakanjem,pa polivat je začela- tako da smo sedaj na Aptamilu +Comfort.

< Sporočilo je popravil žarnica -- 22.2.2008 15:12:40 >

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Babylove AM
22.2.2008 16:23:18   
mišk
Ja, v Krškem tudi še vedno predpisujejo AD3 kaplice. In tudi patronažna mi je zelo svetovala jemanje teh kapljic, ker se baje še danes pojavlja rahitis. Sploh pri bolj okroglih dojenčkih.

Mi pa uporabljamo Bebo in sem zelo zadovoljna. Nobenega polivanja, zaprtja, krčev ali drske. Oziroma se je vse to ob prehodu iz Novalaca na Bebo končalo.user posted image  Zakaj pa naj ne bi bla Beba dobra?

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Babylove AM
22.2.2008 16:23:58   
Anonimen
Naj še jaz povem svojo zgodbo o mleku Babylove.
Mi smo ga začeli dajati prvi mesec, pa ga je čisto v redu prenašal. Ko pa je prišla patronažna, pa je rekla, naj damo raje drugega, kot je Aptamil, Novalac, ker so baje bolj testirana, vsaj tako jim zagotavljajo na predstavitvah mlek .Babylove sigurno izdeluje Humana. Edino, kar me je še zmotilo je bilo, da je bila enkrat pošiljka tega mleka, delana samo za DM oporečna in je vsebovala neko bakterijo, ki povzroča pri majhnih menigitis, sploh dojenčki do dveh mesecih so bili v nevarnosti. Zato smo prešli zaradi boljšega občutka na mleko Aptamil. Članka:

http://www.bambino.si/posebne_rubrike/novice/skodljivo_mleko_za_dojencke

http://www.mojportal.com/forum/showflat.php/Cat/0/Number/215852/an/0/page/0

Mislim pa, da ni edino mleko, ki je bilo kdajkoli oporečno. Enkrat sem celo videla v Mullerju, da je bil eden, pa se ne spomnim, kateri.
Kaj pa včasih, ko so dajali samo Humana mleko, saj drugega ni bilo, da o analizah ne govorim.
To je moje mnenje. Sem pa rekla, da ga bom uporabljala kasneje, ko bo na GH.
Kar se tiče znamk sem pa sigurna, da je veliko naredi reklama, ko sem omenila sestri, da dajemo Aptamil me je čukasto pogledala in vprašala; A tega?, in seveda pogledala proti vitrini, kjer je bil razstavljen Novalac, 9 let nazaj so pa Aptamil turili. AD3 kapljice pa sem dobila tudi jaz  v ZD v LJ.
Škatla Babylove = 5,99 EUR (približno, mislim da je v akciji še cenejši za 1 EURO), 800g, Aptamil = 11,49,800g v Mullerju, da ne omenjam našega, ki je povsod čez 15 EUR, 900g. In sedaj se lahko samo vprašamo, koliko zaslužijo na otrocih. Lp

(odgovor članu žarnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Babylove AM
23.2.2008 12:52:43   
Solero
Jaz sem si tudi nabavila to mleko, pa se mi zdi zelo gosto. A naj dam v toplejšo vodo? Pa ne naredim vedno po sistemu najprej 2/3 vode, pa potem še 1/3, dam kar skupaj, pa mešam. Po obeh načinih je gosto. Zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Babylove AM
23.2.2008 19:53:17   
Anonimen
Ne vem, meni se je čisto fajn rastopil. Čeprav niti ni bila toliko vroča voda ca 50 stopinj.

(odgovor članu Solero)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Babylove AM
28.2.2008 21:15:30   
barika
Edina napaka pri tem mleku je to, da je preredko (oz. pretekoče), ker je moj sine zelo aktiven, in  več mleka polije, kot pa ostane v želodčku. Drugače je pa prebava po njem super.
zdej imam pa aptamil ar, in je tako zaprt, da ko kaka, se tak napenja, da ful joka zraven (ven pa nič ne gre, kar spet pomeni, da mu devam zraven še aptamil comfort)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Babylove AM
29.2.2008 11:39:57   
marinci
Jaz sem včeraj kupila aptamil, pa mi je kr malo žal bi dobila 3 škatle babylove za ta denar. Tuhtam da bi potem spet prešaltala na babylove. Sam nevem pravijo, da menjavanje mleka ni dobro?

_____________________________

Jan 16.11.2007
Julija & Glorija 25.11.2010

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Babylove AM
29.2.2008 16:42:36   
Anonimen
Kdo pa pravi, da menjava ni dobra? Kolikor poznam, jih je veliko mlek menjalo. Lp

(odgovor članu marinci)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Babylove AM
29.2.2008 18:22:17   
kaya2007
no,sej glede na to, da je Celjski Zd eden redkih, če ne edini, ki predpisuje AD3 kapljice


od kje pa ta podatek? tudi v LJ jih predpisujejo!!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Babylove AM
1.4.2008 12:04:43   
klarisima
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

no,sej glede na to, da je Celjski Zd eden redkih, če ne edini, ki predpisuje AD3 kapljice


od kje pa ta podatek? tudi v LJ jih predpisujejo!!


tudi v kp!


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Babylove AM
1.4.2008 20:56:53   
petrcamg
Pa na Jesenicah jih tudi dobišuser posted image

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Babylove AM
1.4.2008 22:46:59   
barika
Pa na Jesenicah jih tudi dobiš

joj ste se zdej vpiknale v te AD3 kaplce....to so babje čenče (tud iz RR-ja...sej veste ko kje to, ko se babje čveke na kup spravijo --upam, da nisem koga užalila)

v glavnem, mi smo nazaj na babylove (neki časa aptamil) pa nam nič ne fali... če bi pa vsi dohterje za vse poslušal, bi pa otroc itaq najdražjo hrano jedl do 6. meseca (ker druga prej ne rabijo...izjava naše pediatrinjeuser posted image )

(odgovor članu petrcamg)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Babylove AM
1.4.2008 22:51:05   
Lunc_a
Jaz sem za svoja oba kupovala novalac,ker vem da je vedno pod strogim nadzorom,kar se pa drugih tiče pa...zraven novalaca je še eno mleko,se mi zdi da aptamil_) ta dva sta najboljša mleka no
Kar se tiče humane pa ni že od nekdaj bilo dobro mleko-) od humane so se otroci bolj redili

(odgovor članu marinci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?