|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   očka astmatik
30.1.2005 8:59:24   
nežre
Najin sedemtednik se izključno doji. Na sistematskem pregledu mi je pediatrinja svetovala dieto brez mlečnih izdelkov, jajc in rib, zaradi preventive pri vzpodbujevanju alergij, ker je očka astmatik. Naj povem, da je astmatik lažje oblike (tudi inhalatorja ne uporablja več), pojav je pa povezan z alergijo na mačjo dlako in prah.
Zanima me, če je res potrebna taka dieta, ker malo dvomim v njene koristne učinke - doktorirala bi pri vsakem obroku, da bi v jedilnik vnesla zadostno količino beljakovin npr. Imate s tem kakšne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   očka astmatik
30.1.2005 10:25:21   
Gina
Tega pa še nisem slišala, da bi tako zelo komplicirali. Pri moji prijateljici je tudi mož astmatik, pa ni imela nobene diete zaradi tega nikoli, niti njeni otroci, čeprav je vse 3 izključno dojila 6 mesecev. Tudi po tem času otroci niso bili na kakšni mlečni dieti ali kaj podobnega in zaenkrat nimajo alergije. Pri nas sva oba z možem alergika, sicer nisva imela nikoli astme, ampak tudi nisem bila na dieti. Po moje se pozanimaj še pri kakšnem drugem zdravniku, se boš lažje odločila.:)

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   očka astmatik
30.1.2005 12:04:05   
KIRA
moj je tudi astmatik, flixotide in beredual jemlje. baje naj bi imel alergijo na mačje dlake, pa mislim da to ne drži, ker imava 2 muca in nima težav glede njiju.

glede moje hčerke je pa moja pediatrinja rekla da je zalo maloverjetno, da bi ona astmo in alergije podedovala in da ji lahko dajem vse po vrsti, ko bo dovolj velika.

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   očka astmatik
30.1.2005 20:40:27   
lol
Moj mož je tudi asmatik in sicer ima bronhial astmo.Imam 2 otroka in pri nobenem nisem bila na dieti.Pediatrinja celo pozna moža,ker ga je tudi sama zdravila pa nikoli tega tudi omenila ni.Možno pa je,da ima tvoj mož dedno astmo.Tudi to obstaja.

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   očka astmatik
31.1.2005 12:34:50   
darjatimci
Naše izkušnje so pa take,nismo pomislili na alergijo pri našem najmlajšem 22 mesecev je star,imel je obdobja izpuščajčkov od malega,ampak nič hudega,imel je lišajčke (suha kožica)občasno se je praskal.Midva sva oba bronhialna astmatika,očka tudi na jajca,drevesne pelode in mačjo dlako(kiha kot vrag),no in nikoli nismo pomislili na alergijo,pa smo jo pred 3 meseci ugotovili s testiranji,prej nam nihče od zdravnikov ni niti omenil kakšne možnosti,da bi jo imel tudi malček,čeprav so nam sedaj povedali,da ima otrok takih staršev 70%možnosti,da bo alergik.Torej alergije so dedne in mislim,da je pametno upoštevati kakšen nasvet od zdravnikov,ker lahko preprečiš marsikatero nevšečnost.

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   očka astmatik
17.2.2005 10:13:30   
Willson
Nežre- Če so v družini kakršnekoli alergije je pač še bolj pomembno, da otroku ne začneš prehitro z uvajanjem živil, ki so alergene. Najboljše za takega :duda: je da je čim dalj časa dojen, če je to možno.Do enega leta pa tako ni primerno dajati rib, kravjega mleka, jajčnega beljaka,agrumov(kivi), meda, Svinjskega mesa, čokolade, jagodičevja,.... nobenemu otročku. Jaz bi na tvojem mestu upoštevala nasvete pediatra,saj mu po moje lahko zaupaš, mar ne. Je pa takole, da vsaka mamica naredi tisto, kar je po njenem mnenju najboljše za njenega:duda: lp

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   očka astmatik
17.2.2005 11:28:54   
Gina
Jaz pa mislim, da čez vse mere pretiravaš, Willson. Če je otrok samo dojen več kot 6 mesecev, mu začne primanjkovati določenih snovi v telesu, pa tudi posledično bi se vsako uro dojil. Pa tudi ostalo hrano, kot je beljak, agrumi, čokolada, celo mleko, čokolado in svinjsko meso lahko dodajaš po določenih mesecih, vmešane v druga živila. Razen v primeru, če je kdo v družini alergičen prav na tisto živilo, ali pa je kdo v družini posledično lahko alergičen na konkretno živilo, potem tudi otroku ne bi dala. Npr. če ima alergijo na brezo, je velika možnost, da bo tudi na breskve....- te kombinacije pa vsakdo, ki je bil pri alergologu sam pozna. Da bi pa kar preventivno kar vsem otrokom to omejili je pa oslarija. Pa še nekaj - vsi pediatri niso ravno strokovnjaki za vse. In vsem tudi ni enako mnogo za zaupat. Žal.

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   očka astmatik
17.2.2005 12:19:55   
Willson
Ne mislim, da ne pretiravam. Mislim, da gre pediatrom za zaupati. Je pa takole, da če pričneš s hrano, ki j alergena prezgodaj, laho to povzroči alergije ne samo pri:duda: ampak tudi kasneje v odraslem obdobju, ni nujno, da zmeraj, je pa večji procent možnosti( na to temo je bilo narejenih že ogromno študij in raziskav, ki jih ne gre zanemariti) Z dojenjem, pa :duda: do 6m dobi vse kar potrebuje za primerno rast in razvoj, po 6m pa se prične z dodajanjem živil, ki so primerna za :duda:, plus še seveda dojenje, tiste mamice, ki dojijo. Seveda pa lahko daš svojemu otroku za jes, kar hočeš. Me pa jezi, ko praviš, da pediatri nimajo pojma kaj delajo in misliš, da si ti pametejša od njih. Ja no svaka ti čast.

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   očka astmatik
17.2.2005 12:38:48   
Gina
A si ti dobro prebrala, kaj sem napisala? Napisala sem da PO 6. mesecu ni več dovolj samo materino mleko. In napisala sem, da po 6. mesecu NEKATERA hrana. In napisala sem da v določenih mesecih, npr. po 9. mesecu mleko v recimo polenti, ali čokolino... In napisala sem, da ČE OTROK NIMA staršev alergikov! Ne, nisem napisala, da pediatri nimajo pojma.Ja, sem pa napisala, da NEKATERI pediatri pretiravajo- to so žal moje izkušnje. In ja, napisala sem da pretiravaš, ker ta navodila ne morejo veljat za CELE GENERACIJE otrok. Pa saj nismo vsi deformirani v preobčutljivost. Jaz sem, vsi pa ne. In ja, veliko sem prebrala o tem in še vedno menim, da ko boš imela 3 otroke, ne boš imela ne časa, ne volje takole komplicirat - razen seveda,če sta oba z možem alergika.

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   očka astmatik
17.2.2005 12:59:21   
Willson
Ja gina, hrana za katero je dokazano, da je alergena naj bi se je čisto vsi :duda: izogibali, če je le možno, do enega leta starosti, negede na to če so v družini alergije ali pa jih ni.Glede na to, da sem v takšnem poklicu ,pač vstrajam pri tem, da so določene smernice, glede primerne prehrane:duda:, ki se jih je dobro vsaj v veliki meri držati. lp

(odgovor članu nežre)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?