|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sušilni stroj
10.3.2008 11:50:44   
Roberta69
Tisti, ki ga uporabljate - a sušite v njem prav vse in "ničesar" več ne obešate ali res samo nujna oblačila? Kaj pa brisače, ki se kao ful napijejo vode? In posteljnina, ki je tako velika, da človek (če nima prostora) že tako ne ve, kam bi jo obesil? In kako se vam to pozna na položnicah? Z user posted image sva se malce sporekla glede stroškov, pa me zanima kašni pri uporabi sušilca res so? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 12:02:38   
Dinki
Jaz uporabljam sušilca skoraj za vse. Ravno za brisače in posteljnino je najbolj primeren, ker se te stvari (posteljnina) težko razbesi in počasi suši. V sušilcu je hitro posušeno, pa še ful lepo zrahlja, bolj kot mehčalec. Vsušilca ne dajem edino kakšne nove stvari ali volno. Nve stvari raje parkrat posušim normalno šele potem dam v sušilca, ker če ne se znajo kakšne stvari skrčiti. Predvsem je hvale vreden v primeru nogavic, spodnjih hlač....
glede porabe energije...večina sušilcev je res v C energetskem razredu, zato jaz vsa pranja in sušenja opravljam ob sobotah in nedeljah. Pi sušilcu gre predvsem za prihranek tvojega časa! Ni pa taka poraba, da se ne bi splačalo. Marsikater mali kalorifer več pokuri kot sušilec,al pa likalnik.

Moje mnenje....

lp

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 12:02:53   
janja 27
ojla

jaz imam sušini stroj že 6 let in ga ne menjam za noben denar, zame je super user posted image user posted image
poleti ne sušim nič v njemu ker se mi roba posuši na zraku razen brisač katere dam v sušilca 10 minut da so lepe mehke, sušim pa tudi rjuhe jaz jih zvijem na polovice in jih dam noter ter čez pol ure vzamem ven in prepolovim na drugo stran, malo pa pazim pr kakšni volneni majčki al pa plišu ker se mi je enkrat ena majčka mal pokrčla....drugač pa jaz ne vem kako bi preživela k sem hčerko rodila k mi je 6 mesecev polivala in je bilo vsak dan 40 plenic za prat in seveda posušit, je pel sušilec vsak drug dan pa tudi plenice so mi bile bolj mehke...
glede porabe elektrike pa ti ne znam razložit kolk se pozna ker midva ga mava od dneva k sva se v hišo preselila, res je da tiskrat k sem vsak drug dan prala in sušila je blo tiste mesce mal več porabe vendar ni delal sam sušilc, je delal tud pralni stroj....
tko da jaz ti svetujem da ga kupi user posted image user posted image

_____________________________

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 12:08:30   
Sandra*
Midve ga uporabljava s taščo skupaj, tako da včasih tut cel vikend laufa. Med tednom pa ga največ uporabljam jaz ker mam non stop za prat. Sušim pa v stroju čisto vse, samo kaj novega parkrat posušim na štriku (kj za oblečt), ostalo pa vse v sušilca. Kar se elektrike tiče pa ne vem kok punuca, ampak na svojem času pa velik prihraniš, pa za otroke ne rabš tok cunj met, jaz ko zmanjka vržem prat pa hop v sušilca in zjutraj jima lahko že oblečem.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 12:30:06   
Ketrin
Kaj pa likanje? A če se posuši v sušilcu ni potrebno likat? No, srajce in tiste fine zadeve že, ampak npr. plenice in dojenčkasta oblačila?

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 12:48:41   
anita4
Na kratko in jedernato......kaj bi mi brez sušilca...katastrofa.To je bil pri nas nakup stoletja.user posted image user posted image user posted image
Glede likanja , pa jaz raje vse še enkrat zlikam , še posebeja sedaj ko imamo dojenčeka .
Res da brisač pa posteljnine nebi trebalo likat, sam jaz raje vse zlikam, razen nogavic
Lp
Anita


_____________________________

Und alles nur weil ich dich liebe...und ich nicht weiss wie ich dir sagen soll,
komm ich zeig dir wie gross meine liebe ist
und bringe mich fuer dich um.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 12:50:37   
NiLe
Tudi jaz sušilca ne dam za noben denar ... je vreden vsega denarja ... glede večjih stroškov bi težko rekla, ker ponavadi sušim v nižji tarifi, se pravi ponoči in čez vikend. Če ne drugače, prišparam pri likanju in seveda pri zelooo dragocenem času - obešanje, pobiranje in likanje ... ne, hvala user posted image user posted image user posted image

Sušim skoraj vse stvari, razen kakšnih bolj občutljivih srajc in srajčk, kakšen pulover ... drugače pa vse. Najbolje pri sušilcu je pa to, da imaš v cca 3 urah oprano, posušeno in pospravljeno nazaj v omare (če si seveda vzameš čas in takoj po sušenju zložiš cotke direkt v omaro).

Ketrin; ravno včeraj sem vzela ven tetra plenice in jih bom polikala, vendar je to hitro, v primerjavi s tem, da jih moraš obesiti, pobrati in zlikati (pa ponavadi se hitro presušijo na zraku in so bolj trde).... drugače pa so stvari iz sušilca mehke in dišeče.


_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 13:04:38   
Katy\o/
Moje izkušnje z sušilcem. Zadovoljna sem z njim in ga ne dam stran. user posted image Perilo fantastično diši in res je kot pravijo ostale, bolj je mehko. user posted image Edino kar me moti je, da če dam vse sušit, kar je bilo oprano, je precej zmečkano, če ne vzamem perila ven takoj ko posuši. Jaz pa posteljnine in rjuh ne sušim v stroju, ravno zaradi tega, ker je zmečkano in likat posteljnine pa ne mislim. Včasih je kakšen material, da ostane zmečkano tudi če se ne vem kako trudim z likanjem, uporabljam paro in pršenje. Takrat je pač boljše, da obesiš, kot pa da se "pregegneš" pri likanju.user posted image Glede porabe pa, ni taka velika razlika. Vsaj jaz je ne opazim.

_____________________________

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 13:52:56   
Ketrin
Ja, no jaz sicer imam sušilca...no, pralno-sušilni stroj, ker za dve kišti nimamo prostora, ampak ga prav nič ne uporabljam...Uporabljam ga v prehodnih obdobjih, ko je zunaj vlaga, notri pa ne kurijo....

Eni pravijo, da cunje iz sušilca nič ne likajo. Če je tako potem se mi zdi vredeno. Drugače pa...ne vem no. Jaz nastavim stroj da ponoči začne prati, da je nižja tarifa zjutraj predno grem v službo pa obesim perilo. Popoldan med kuhanjem kosila pa pospravim perilo iz stojala in to je to.... Potem ne vidim neke hude razlike...No, mogoče bomo zdaj ko bomo imeli dojenčka bolj uporabljali.... Ampak posteljnine, kuhinjskih krp, spodnega perila, jop in puloverjev, termoflisev..... itak ne likam...če bi še to likala, bi morala najeti likarico...že tko imam skoz kupe cunj... Pa moje majčke, ki so bol ali manj oprijete tudi ne likam....tko da....

No, ja zdej sem čist zabluzila user posted image user posted image  Bomo probali še s sušilcem, in če bo držala teorija nekaterih da se po sušenju v sušilcu pol manj stvari lika, bo to zame neverjeten uspeh in bo naš sušilec postal nepogrešljiv....user posted image

(odgovor članu Katy\o/)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 14:05:19   
Spark
Lahko sem brez TV, lahko dam tudi RR stran, ampak sušilca pa ne. Meni je zakon. Ne samo, da se ne ukvarjaš z obešanjem in pobiranjem perila, ampak tudi likati ga ni treba. Pa vse je tako lepo mehko. Meni noben mehčalec ne naredi takega lepega perila. No kake moževe majice ne upam dati v sušilec, ker on komaj dobi zadosti dolge rokave. Uničila nisem še ničesar. Otroške majice pa tako, ali tako kupim malo bolj komot in če gre malo skupaj ni škode. Pri nekaterih bombažnih stvareh sem videla da so šle malo skupaj, ampak nisem pogruntala zakaj. Ampak to tudi ni ne vem kako veliko. Pri nas ga zelo veliko uporabljamo. Edino poleti sušim perilo zunaj na zraku, drugače pa prav vse sušim v sušilnem stroju. Da bi bila poraba elektrike kaj večja, ja je, ampak spet ne tako zelo veliko, da bi morala razmišljati ali naj uporabim sušilni stroj ali ne.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 14:07:08   
Ketrin
Spark, a potem nič ne likaš?

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 15:04:58   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: Katy\o/
Edino kar me moti je, da če dam vse sušit, kar je bilo oprano, je precej zmečkano, če ne vzamem perila ven takoj ko posuši. Jaz pa posteljnine in rjuh ne sušim v stroju, ravno zaradi tega, ker je zmečkano in likat posteljnine pa ne mislim. Včasih je kakšen material, da ostane zmečkano tudi če se ne vem kako trudim z likanjem, uporabljam paro in pršenje. Takrat je pač boljše, da obesiš, kot pa da se "pregegneš" pri likanju.user posted image Glede porabe pa, ni taka velika razlika. Vsaj jaz je ne opazim.


Midva prakticirava tako, da vse perilo iz pralnega stroja streseva, predno gre v sušilca. Samo tako ni perilo zmečkano. No, se zgodi, da kakšen kos pride zmečkan, načeloma je pa kar vredu.
Moj stroj še eno uro po prenehanju sušenja perilo v sroju obrača, ko se hladi, zato tudi ni zmečkano, če ga greš iskat kasneje.

Glede porabe elektrike bi pa jaz rekla, da mi verjetno več porabi računalnik, ki je cele dneve vžgan kot pa sušilec user posted image , ki mi laufa v cenejši tarifi vsak vikend po 3 ali 4 runde, pa včasih je treba tudi med tednom kaj oprat in posušit. Smo pa izbrali B energijski razred, ki niti ni cenovno dražji od C energ. razredov.

(odgovor članu Katy\o/)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 16:19:47   
Muca Copatarica
Jaz v sušilcu sušim vse, razen štrikanih puloverjev. Tudi posteljnino, brisače, kavbojke, majice, bundo,....in se mi zdi prav fino, ko lahko potem vse zložim in pospravim v omaro. Poraba pa ni bistveno večja, ker perem in sušim ob vikendih.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 17:23:08   
Spark
 
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Spark, a potem nič ne likaš?

Ketrin, jaz res nič ne likam. Kuhinjske krpe niso tako lepe kot če bi jih zlikala, samo za tisti dve krpi pri žehti se mi ne da jemati likalnika in deske ven. Res pa je da vedno takoj pospravim perilo, ko sušilec neha. Če perilo ostane notri kako uro ali več se perilo pomečka.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 18:09:12   
Anonimen
Midva si sušilca deliva z našimi. Super stvar. Mamo enga srednji razred, pa ne rabim nič likat, samo ven zložim in je. Sploh ne vem, kaj bi brez njega. Ko se bova selila v hišo, bo to sigurno eden prvih gospodinjskih aparatov.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 18:54:08   
glista
Perilo iz sušilca je res mehkouser posted image user posted image user posted image
Likam nič, samo zložim, pa jeuser posted image

Kako pa naredite, da ima perilo iz sušilca lep vonj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 21:48:44   
Ketrin
Punce super ste.... Naslednjo žehto dam takoj še v sušilca in preverim tole zadevo z likanjem.... Če to drži, jojjjj kake muke so prihranjene....user posted image

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 21:55:58   
NiLe
Glista, če daš v pralni stroj malo mehčalca bo tako ali tako dišalo ... če pa mehčalca ne uporabljaš, pa obstajajo dišeči lističi, ki jih daš v sušilni stroj in perilo božansko diši (ponavadi kupim v Mullerju od Lenorja - summer).

_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sušilni stroj
10.3.2008 22:03:17   
Naja30
Tudi jaz sem zelo zadovoljna s sušilcem. Perilo mi lepo diši kljub temu, da mehčalca skoraj ne uporabljam, samo dash prašek, ki zelo lepo diši. Likam ne, ker perilo vzamem ven kakor hitro se posuši.
Se splača.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Sušilni stroj
14.3.2008 17:41:04   
BONI*
Sušilec je zakon! Mi not sušimo vse, razen volne in kakšne res občutljive stvari. Tako sem mu hvaležna, da me cifra na položnici prav nič ne gane user posted image

_____________________________

Boni

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Sušilni stroj
15.3.2008 8:24:39   
kajsica
No komentarjem glede sušilca se pa tudi jaz pridružujem. Ne dam ga stran za nobeno ceno in je vreden svojega denarja.

Sva ga pa kupila šele konec leta in imam takšnega, ki sam uravnava vlažnost sušenja, poleg tega ima tudi možnost nižje temperature sušenja, tako da jaz sušim v njemu vse.

Pri srajcah in perilu za likanje imam poseben program (res moraš dati not max. 6 srajc) in pridejo ven kot da bi bile speglane. Ker pa sem občutljiva na te zadeve, samo malo še kasneje potegnem z likalnikom pa je, nobenih težav.

Poleg tega moj dela v vojski in ko mi konec tedna prinese cel nahrbtnik perila in srajc in....prej je bila groza, pa še likat sem morala. Sedaj pa.....nič več.

Tudi za volno je poseben program in res je da se ne posuši čisto do konca, ampak urica, dve na obešalo pa je suho, mehko, dišeče....Res ga ne dam za noben denar.

Brisače in posteljnina, nič zmečkano, po končanem sušenju je še ohlajanje perila. V glavnem ko konča je pa res da je potrebno pobrati ven in zložiti, ampak mi prihrani toliko dragocenega časa, perilo prej suho, mehkejše, pa še veliko stvari mi ni potrebno več likati.

Kar se pa cenovno tiče, ja tega pa tudi jaz ne ve, ker vedno sušim na nižji tarifi.

Nasvet: ko ga boš kupovala, oštej raje malo več denarja in si kupi neki konkretnega, da ti bo res služil.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Sušilni stroj
21.3.2008 14:37:11   
RoZala
En mesec sem bila brez sušilnega stroja (prej imela 3 leta) in je bila prava muka!! Sušim čisto vse! Ven poberem, ko je končano. Če pozabim, dam na prezračevanje in ni nič zmečkano.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Sušilni stroj
21.3.2008 15:51:25   
neisha80
Brez sušilca mi živeti niuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Sušilni stroj
21.3.2008 19:43:20   
Muca Copatarica
Brez sušilca mi živeti ni



Hvala enako. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Sušilni stroj
22.3.2008 13:38:47   
atea
Ja kdor si je zmislil sušilec si zasluži nobelovo nagrado.Tudi jaz sem imela težavo z mojim dragim pred nakupom. Pa sem šla v trgovino , kupila sušilec (najbolj enostavnega)ker se najmanj kvari. Ker  ga nisem mogla dat v kopalnico je kar čakal, midva sva pa imela tri dni vojno. Nato sem ga zvlekla kar v predsobo ter posušila en stroj. Dokazano -sprejeto! Potem ni bilo več težav .Sedaj gospod tudi sam zbaše v sušilca ter pobere ven.
Kajti prej sem sušila in sušila pa na radiatirju pa na stojalu. pa je šlo več kurjave, pa so bile stene mokre, pa se je nabirala plesen, ...
ker sušilec potrebuje zračnost so tudi prostori bolj prezračeni . Kolegica ga ima kar v spalnici ter pozimi kar malo pogreje sobo. O celo študijo bi lahko napisala.
Tudi če takoj ne pobereš ven, potem posteljnino zložiš, ter se zravna ko stoji zložena.
Imajo pa vsi sušilci več temperatur. Občutljiva oblačila pač daš na 30°C, porem obesiš na obešalnik,ali na stojalo, itd
Ta čas pa na fitnes in na kavo
Raje pečico iz hiše kot pa sušilec!!!!!!!!


(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?