|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sejanje bazilike
20.3.2008 18:48:39   
Jessy
Že pred več kot 1 mesecem sem posejala baziliko v lonček. Šele zdaj je prišla tako daleč, da je poleg kličnih listov začela poganjati tudi listke. Ampak, raste tako poooočaaaaasiiii. Nekako sem mislila, da jo bom v dveh mesecih že lahko trgala, pa zgleda, da jo bom šele poleti.

V glavnem...zanima me, če jo bom mogla kaj presaditi, da se bo učvrstila ali se bo kar sama od sebe? Še kak nasvet je dobrodošel!


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sejanje bazilike
20.3.2008 20:06:07   
bamby
Se priporočam user posted image . Pa dobro jo vzgajaj, da bo še zame kaj.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sejanje bazilike
22.3.2008 12:05:42   
Jessy
Bamby, a pol češ rečt, da jo moram prepikirat, da bom lahko tebi dala nekaj sadik? user posted image user posted image user posted image

Pa še povej, kdaj se to dela!!!user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sejanje bazilike
22.3.2008 21:59:55   
Gina
Koliko semen pa imaš v enem lončku? Ker bazilika zraste kar konkretna - se pravi iz enega semena ena rastlina za v en lonček. Če imaš semen preveč (v enem lončku), bodo pretegnjene rastline. POnavadi jaz baziliko presadim ven, na vrt, samo ponavadi jo tudi sejem direkt na vrt, samo ne še zdaj, konec aprila, do konca zraste šele poleti, potem  vse bazilike posušim. Pa še pri sušenju je treba biti previden, ni tolk enostavna, kot peteršilj za sušit, mimogrede rata rjava ali črna, če ni prava temperatura. MOja kolegica jo dolgo časa v lončku sproti obira, dolgo časa nisem vedela, da se tudi deloma obraste. Sem pa prebrala na ta rdeči baziliki, da jo lahko seješ celo leto. Za zeleno pa ne vem, če drži isto.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sejanje bazilike
23.3.2008 10:13:02   
Jessy
Gina, v lončku je obzelenelo 17 semen. Trenutno so visoke dobrih 5 cm in že poganjajo prve listke. Stebelce je pa še tako tanko, da se ne upam niti pošlatat.

Ko sem jo lansko leto kupila v trgovini že v lončku, je bilo notri okrog 15 sadik, a je kljub temu izredno lepo rastla, pa ko sem trgala vrhe, je še bolj košata postajala, tako da po moje je lahko v lončku tudi več rastlin.
Zanima pa me, če jih moram kljub temu kaj presaditi.

Praviš, da si jo ti posejala na vrt. Kako ti je pa tam uspevala? Je sonce ni nič osmodilo?


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sejanje bazilike
23.3.2008 18:27:14   
Gina
A res, več sadik v enem tegelcu si imela? Hmm, ne vem ti svetovat. Jaz sem vedno imela baziliko zunaj in zelo važno je bilo, dani bila preveč na gosto sajena, ker sicer ni bila ravno zelo bogata in obratno, več kot je imela prostora, lepše se je razrasla. Pa rabijo kar bogato zemljo, pognojeno ali polno komposta, kar sicer v lončku ni problem. osmodila se mi ni nikdar, saj bazilika v bistvu rabi sonce, veliko sonca, samo po moje rabi tudi vodo, Jaz sem pa za zalivat na vrtu kar pridna. Samo baziliko se da ven šele enkrat  maja, ker je občutljiva na mraz. Pa po moje ji preveč dežja tudi škodi.
Če imaš preveč sejancev jih komot presadiš. Boš imela več lončkov bazilike. presadi jih malo globje, kot so rastli doslej (če so zelo majhni, jih primi za liste, ne za stebelca), da bodo imeli močnejše korenine. Lahko pa poskusiš tudi tako veliko sejancev v enem lončku. Ne vem. jaz jih ne bi toliko skupaj pustila, razen če imaš kako novo sorto, ker v normalnih razmerah razvije bazilika kar konkretno steblo. Ne vem če misliva enako. Ena sama bazilika na vrtu zavzame toliko prostora, kot če bi en fascikel pokonci postavila v zemljo, recimo 25 cm x 25cm v širino, v višino pa še malo več. Saj pravim, v lončku jih pa sama še nisem gojila.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sejanje bazilike
24.3.2008 9:55:44   
Jessy
Gina, hvala za te informacije. Bom še malo počakala, da si malce opomorejo, potem pa bom presadila.
A misliš, da bi lahko sadila tudi v vrt? Verjetno res šele v maju.


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sejanje bazilike
25.3.2008 21:39:33   
atea
Bazilika.
Posadiš vsako sadiko v svoj lonček , v maju pa presadiš na vrt-pa v kakšno senco toda vlažno. Jaz posadim med paradižnike, da imajo boljši okus ter je bazilika v senci. Posadim jo pa tudi v zeliščni vrt, pa v zeliščni lonec. Če ne rata na eni strani pa rata drugje. Rada opazujem kako lepo rastejo raznovrstna zelišča: pehtran, origano, koromač, zelena, petršilj, timijan, žajbelj, melisa, meta, batilika, rožmarin, šetraj, koper, ..potem pa kuhamo čaj, delamo potico, kuhamo omake, in še in še,..
sem kar lačna ratala,...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sejanje bazilike
26.3.2008 19:08:53   
Gina
btw Atea, koper in koromač ne smeš skupaj posadit, pravzaprav morata biti zelooooo daleč, ker se križata medsebojno. Sicer pa tudi jaz komaj čakam, da bo prava pomlad in poletje, pa vse rastline na vrtu v razcvetu in v plodovih....sploh ne morem dočakat, se že tolk vleče tale zima....pri nas je še kar sneeeeg.

(odgovor članu atea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sejanje bazilike
26.3.2008 21:59:53   
atea
Ja sej ,tisti križani ima pa svoj okus ter ga imamo zelo radi na kuhanem krompirju pa še ribe.
Imam dolgo ozko gredico ter mešam tudi z rožami da se zelišča ne skregajo, tudi jagodam je všeč družba zelišč,...


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?