|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
11.4.2008 18:00:40   
miny5
zdravo! Kar nekaj časa že pomalem spremljam tale forum ker z dragim že skoraj leto bolja li manj intenzivno načrtujeva user posted image . Pred kratkim sem zaradi tega šla k svoji g ki mi je naredila UZ - bp, partnerju pa je svetovala spermiogram. In rezultat, ki sva ga danes dobila naju je zadel kot strela z jasnega- azoospermija. Sicer nama je g, kjer je opravil zadevo na kratko pojasnil nadaljnje postopke, a bi vedar želela, če si katera od vas s podobno iokušnjo vzame čas in mi napiše, kaj vse naju čaka .  Verjetno se pravkar še ne zavedam čisto dobro najine situacije, a predstavljam si, da naju čaka peklenska pot ( od čakanja, špikanja, moralnih padcev...). Zanima me tudi, koliko približno se čaka na posamezne preglede, kakšen je vrstni red in kako naprej, če se pri partnerju ne odkrije nikakršnih paglavčkov. 

Hvala in veliko upanja vsem!


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
11.4.2008 22:40:56   
metuljcek27
Sorry ampak o tem ne bi vedela ničesar.Počakaj še malo oz. poglej malo po internetu...Srečnouser posted image

(odgovor članu miny5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
12.4.2008 20:53:10   
macka01
Pozdravljena!

Tudi pri mojem fantu so postavili isto diagnozo kot pri vaju. Seveda je moral najprej na biopsijio mod, da so videli, če morda niso zamašeni semenski kanali, ker sta bila 2 spermiograma negativna. Fant je okrog 10 mesecev tudi prejemal hormonsko terapijo.  Še prej sem morala jaz narediti krvne teste (kjer so ugotavljali hormone); doktor pa mi je naredil tudi UV. Nato sva izvedela, da tudi z biopsijo ni bilo uspeha (niso našli uporabnih semenčic). Tako sma bila postavljena pred odločitev, da se lahko odločima za darovano spolno celico. Opravljena biopsija je bila tudi pogoj, da sva lahko podala vlogo za darovano spolno celico na Državno komisijo za OBMP. Opravila sem še HSG (pregled prehodnosti jajcevodov in maternice). Sedaj,  po odobritvi državne komisije,  pa imava še razgovore s psihologom, socialno delavko in pravnikom glede darovanja nato pa se morama še vpisati na čakalno listo za umetno oploditev.user posted image

(odgovor članu metuljcek27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 9:12:17   
miny5
Macka, hvala da si se oglasila. Izkušnja, da nisva edina s takšno težavo mi vliva malo več pozitivnega pogleda na na prvi pogled obupno situacijo. Če ti ni odveč, bi te prosila še za kakšne natančnejše informacije. kam sta šla na pregled, kako poteka biopsija pri moškem ( bolečine, sam postopek, kje jo opravijo..) ter predvsem, koliko časa sta čakala na vse preglede.
Jaz bom naslednji teden šla k svoji ginekologinji po napotnico za prvi pregled,  dragi pa jo že ima od svojega osebnega zdravnika, Nimava pa še pojma, za katero kliniko naj se odločiva. ( verjetno bova poklicala vse tri in vprašala po čakalnih dobah ter se nato odločila).
Če ti ni težko pisati, me zanima tudi, kako sta sprejela dejstvo, da vama nikakor ne more uspeti narediti vajinrega otroka. Kako sta se ( se ) sočata s krizami, ki pridejo ob tem. Ali morda kaj veš, kako je s čakalno dobo na oploditev z darovanimi semenčicami?
Že vnaprej hvala za tvoj čas in veliko pozitvne energije in upanja vama obema!
Če ti je lažje, mi lahko pošlješ tudi zasebno sporočilo, vendar bo tvoj odgovor verjetno zanimal še koga s podobnim problemom.

(odgovor članu macka01)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 11:32:32   
Anonimen
Živjo, tudi mojemu so postavili takšno diagnozo. Dala sva čez punkcijo (jaz) in pa biopsijo mod (on) kjer niso našli nobenega spermija, potem sva dobila napotnice za psihologa, sociologa in pravni posvet, ko sva tudi to opravila in pa ko sva počakala na obvestilo komisije za oBMP sva se prijavila v Ljubljani za darovano spolno celico, nakatero je treba kar še nekaj časa čakati. Tam ti rečejo 1 leto kar pa pomeni krat 2 ali celo 3. No zato sva midva plačala IUI (inseminacijo z darovano spolno celico) v Pragi (seveda je predpogoj za IUI da imaš prehodne jajcevode (torej preiskava HSG), no in naj vama povem da sem noseča, dojenčka bomo imeli septembra. Še vedno sem v čakalni vrsti pri nas, bomo pač te postopke porabhili za drugega otroka.

No veliko sreče obema

(odgovor članu miny5)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 11:53:50   
macka01
user posted image Pozdravljena Miny5

Midva se zdravima na Ginekološki kliniki v Ljubljani pri dr. Zornu že leto in pol.
Mojemu so delali biopsijo pod lokalno anestezijo, med posegom ga ni bolelo. Po posegu ga je še kar bolelo. pred posegom se je dobro posvetovati z innternistom. drugače pa jo opravijo v dnevni kliniki (stara porodnišnica) in če je vse OK lahko še isti dan odide domov. Midva sva čakala na preglede okoli mesec dni.

Midva niti nisva imele neke krize ob dejstvu, da ne boma mogla imeti svojega otroka. Mogoče je moj sprva rabil nekaj časa, da je sprejel to dejstvo. Kaj kmalu je sprevidel, da ni pomembno to kdo je biološki oče, saj gre vendar samo za celico, ki nima še izoblikovane osebnosti. Oče je pa vendarle tisti, ki vzgaja in stoji otroku ob strani, ko ga le-ta potrebuje. 

Kako je pa pri vama? Ali sta se že sprijaznila s tem. Seveda drugo vprašanje, ki se poraja pri tem pa je, ali povedati najbližjim in okolici? Midva sva povedala, da sva se odločila za darovano celico le staršem in najbližjim sorodnikom (sestra, brat).

Če pa te zanima še kaj pa kar vprašaj.
Lahko tudi po zasebnem sporočilu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 11:55:46   
macka01
Anonimen, ali mi lahko prosim poveš kakšna vprašanja pa postavljajo psiholog, socialna delavka in pravnik.
Midva imama namreč naslednji teden termin pri njih.user posted image

(odgovor članu macka01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 14:45:52   
miny5
Hvala tako macki, metuljčku in anonimnemu, ki ste si vzele čas.
Vedno znova se mi poraja kakšno novo vprašanje- najprej mogoče kako zgleda prvi posvet na kliniki? Ali že takrat opravijo kakšno preiskavo ali ti le dajo napotnice. Mimogrede- kje opravljajo biopsijo mod- ali je to le na dotični kliniki ali tudi v drugih splošnih bolnišnicah?
Kaj najpej čaka žensko, če se predvideva, da je težava pri moškemu? Pri svoji G sem že opravila vaginalni UZ- rezultat_bp.
Zakaj punkcija pri ženski ( in za kakšno punkcijo gre)?
Macka je napisala, da je njen dragi prejemal hormonsko terapijo- ali je to bilo pred ali po biopsije ter kakšen namen naj bi imela ta terapija- ali morda obudi še kakšno upanje na to, da se pri partnerju navsezadnje začnejo proizvajati mali paglavčki?
Mimogrede velik objem za anonimko user posted image , ki je v blaženem stanju- čestitam in upam, da vama bo šlo vse OK.  Imam pa tudi vprašanja zanjo- Kako se pride do IUI v tujini- Kako veš, katere klinike so OK ter koliko približno stane postopek?

Morda naj še napišem, kako sva midva sprejela to dejstvo- najprej mislim, da sploh nisem v celoti dojela, kaj to pomeni. user posted image Sva si sicer vzela čas za pogovor. Nato sem se vsedla pred računalnik in začela odkrivati, kaj v bistvu to pomeni. Takrat  me je pošteno"zadelo" in potolklo.user posted image . Zaenkrat sem povedala le eni prijateljici in mislim, da bo pri tem tudi ostalo ( vsaj del glede donatorske celice- če seveda ne bo šlo drugače). Mislim, da če bo prišlo do doniranja, bo to ostala le najina velika skrivnost. Samih pomislekov glede tega nimava, najbolj me skrbi dolžina postopka, neskončni obiski pri zdravnikih in vse fizične bolečine, povezane s tem.
Vesela sem, da si stojiva ob strani in mislim, da bo to izjemno velika preizkušnja za najin odnos.Saj veste, kako gre tisto znano reklo: Što ne ubije- to jača!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 14:56:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: macka01

Anonimen, ali mi lahko prosim poveš kakšna vprašanja pa postavljajo psiholog, socialna delavka in pravnik.
Midva imama namreč naslednji teden termin pri njih.user posted image


Vse skupaj je bolj kot nekakšen pogovor. Pomoje je tudi odvisno h komu greš, pri meni sta imela sociolog in psiholog čisto drugačne mnenje glede tega povedati ali ne, ena je rekla ja druga ne, jaz pa sem jima obema povedala da to se bova pa pač sama odločila. Nič takega ni bilo vsak svoje vidike predstavi, potem pa sem še jaz svoje argumente povedala pa smo šli domov

(odgovor članu macka01)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 15:07:51   
Anonimen
Minykje so odkrili da ima fant azoospermijo? Jaz sem bila pri dr. Rešu v postopku, punkcija je bila zato ker če bi našli spermije bi takoj moje celice oplodili in bi bila takoj čez 3-5 dni že na transferju (vstavijo ti user posted image )

Dr. Reš ima zelo malo preiskav prej, saj če gre za IVF ali ICSI postopek res ne rabiš še HSG-ja opravljati, ker takao ali tako nimajo jajcevodiu nič pri tem, ne vem kako je na ostalih klinikah. Samo sem slišala da gre pri Rešu najhitreje. Do njega prideš tako, da ti osebna ginekologinja da napotnico za ordinacijo za neplodnost. Potem pa se odločiš kam greš ali MB ali LJ ali pa Postojna (vendar ima Re ordinacijo v LJ / Dravlje).


Torej punkcija> jemljes  ponavadi Klomifen yato da imas vec celic, katere ti na punkciji vzamejo vn in jih pogledajo ce imajo jedro, potem jih oplodijo s fantovimi semenceci, ce jih najdejo v tkivu katerega so pridobili z biopsijo mod (moj pravi da malo boli, a da se seveda da preziveti)

Glede IUI v tujini ti pa dam tole stran na sosednjem forumu, kjer je vec napisanega glede darovanja spolnih celic

http://www.neplodnost.info/forum/index.php

Tam bos zvedela vse kontakte in postopek in ceno. se pa veliko slovenskih parov odloca za Prago, cenovno je najbolj ugodno in yelo fino osebje je

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 18:52:20   
miny5
Azoospermijo je ugotovil ginekolog v lokalni porodnišnici, kamor je bil partner napoten po mojem obisku pri moji G. Naj povem, da je bil na vrsti že takoj drugi dan, ko je dobil napotnico in je šlo zelo hitro. Me pa zanima, ali se sploh kdaj zgodi, da pri moškem nato s biopsijo odkrijejo semenčice?  No, malce upanja nama vseeno ostajauser posted image .
Hvala za spodnji link- vidim, da bova lahko deležna  precej moralne podpore in podpore v obliki izkušenj, ko bova v postopku- takšenm ali drugačnem.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 20:22:22   
Anonimen
Ja kar nekaj moskim so potem z biopsijo odkrili spermije

(odgovor članu miny5)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
13.4.2008 20:50:37   
macka01
Miny5, moj dragi je prejemal hormonsko terapijo pred biopsijo, vendar ni bilo učinka. Je pa to trajalo okoli 7 mesecev. Moral si je dajati dve vrsti inekcij.
Drugače pa v velikih primerih med samo biopsijo najdejo semenčice-pri moji prijatlci in je uspešno zanosila in rodila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: azoospermija- kakšni postopki naju čakajo
15.4.2008 13:02:49   
miny5
No,prvi viken po novem štetju časa je za nama. Vzponi in padci, kot sem tudi pričakovala. Danes sem še od svoje G dobila napotnico in poklicala v Dravlje, kjer sem na veliko zadovoljstvo dobila termin na napotnico že za 6. maja. user posted image user posted image user posted image . Upam, da se bodo tedni obračal čim hitreje ter da bom čimlažje odganjala proč temne misli. Želim si, da bo preostanek aprila sončen tako in drugače. Veliko upanja vsem. Aja, še tako mimogrede mi je G rekla, da je moj prejšnji UZ bil v redu. le da imam PCO. Takrat pa ponoven šok- sicer pravi, da to ni nič posebnega ampak vseeno mi ni ravno polepšala dan. Upam da ne velja tisto, da ko ima hudič mlade, jih ima na kupu.



(odgovor članu macka01)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
8 slabosti vsakodnevnega seksa, za katere ...
Kakšne so slabosti vsakodnevnega seksa? Ali nam lahko preveč seksa res škodi? To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?