|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
18.4.2008 21:14:10   
bamby
ella, saj morda res preveč kompliciram in se držim nekih tabel user posted image . Tim mi je jedel točno tako kot je tam napisano, Anaja pa še zdaleč ne.  Me prav zanima, koliko bo drug mesec po praznikih vaga pokazala user posted image .

dolenjka, morda veš, kakšen je ta Novalac AR? Zakaj pa ne AC, če jo napenja in šraufa user posted image . Ali pa če katera druga ve??? Si me klicala včeraj, ne? Sem bila zunaj, pa telefona nisem slišala, zvečer si te pa nisem upala nazaj poklicat, da vas ne bi motila pri večernem ritualu user posted image .
Joj, pa spet si mastitis fasala user posted image . Pa ravno v LJ na srečanju si rekla, kako se tega bojiš user posted image . Čimprej okrevaj, držim pesti!

suzi, imaš pridnega moža, da ti lepo pospravlja po stanovanju user posted image . Saj bi moj tudi ,sam nima časa, ker ga največkrat ni doma.
Sprašuješ, kako je z mireno? Meni je vse OK, le vsake toliko mi nekaj packa user posted image . Samo to je tudi v navodilih pisalo,da traja od 3 do 6 mesecev user posted image . Se mi pa zdi,da je dosti več sluzastega izcedka kot prej in tako je tudi ta sluz bolj krvavkasta. Zato enega večjega krvavenja ni. Bolečin pa nimam.
Kako je pa pri tebi?

februarka, user posted image  za Lariso, ki je tolk dolgo spančkala. Pa ne bit slabe volje, če imaš morda premalo mleka. Saj nas je kar nekaj takih, ki ga sploh nič nimamo, pa se s tem ne obremenjujemo. Ti jo daj čimveč dojit, če ne boš imela dovolj, ji pa mal dodatka daj, pa bo. Samo če pridobiva dobro na teži, pol nima premalo user posted image .

anandrej, po mojem mnenju si kar dobro nardil,da si mu luč ugasnil. Jaz našo tudi dajem kar v temo spat, pa se sprva malce pritoži ali pa tudi ne, pa lepo zaspi.

tuna, uboga Nina user posted image . Le pozdravita se čimprej. Kako bi ti Anja dlje spala ti pa ne znam povedat. Baje naj bi bil Milumil bolj nasiten in bi ti morda zaradi tega dlje spala user posted image . Če si na korajži za probat, dajta probat Milumil.

Larisa, pri nas čez dan tudi nič ne pazimo, kako hrupno imamo. Če je Tim doma, pol itak razbija, pa mora Anaja vseeno spat. Ponoči je pa spet tiho in spimo vsi user posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: mala_pikica

Dolenjka, zakaj pa je v lekarni svetovala AR hrano, ker to je aniti refluksna hrana proti bruhanju in polivanju, AC pa je anti kolik hrana. Saj od bamby Anaja ne bruha, ali pač, pa sem jaz spregledala.

Anaja zdaj res ne bruha več. OK, bruhne, ko začne kašljat, samo to je zdaj vse redkeje. Imamo problem krčev in kot je buči omenila, nekaj res ne more bit vredu, ker ima kakec čisto zelen (temen) in neverjetno močno smrdi user posted image . Anaja ponavadi 2-3x potegne in ji že zaropota po trebuščku in potem noče več jest in je jok. Ko se enkrat umiri, pa začne jest v spanju user posted image  in potem to traja kar dolgo, prden poje 100 ali več, če imam srečo.

mateja81, user posted image  za nov avto in user posted image  za jermen! Je pa razlika res očitna. Jaz sem se našega zdaj že privadila, sprva mi je bilo pa obupno. Sem imela občutek, da kot da bi kamion vozila, tolk se mi je zdelo visoko user posted image .

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3076
18.4.2008 21:15:29   
mary_lou
No ce pa ne morm falit bom pa zih falila hehehe user posted image user posted image user posted image hecam se bom najdla 

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3077
18.4.2008 21:18:19   
ella79
mary lou a teb torek odgovarja, da kar seznamček prisotnih začnem delat

uuu bamby si se pa razpisala user posted image user posted image user posted image ne preveč na tabele gledat, do šole bo že zrasla

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 3078
18.4.2008 21:20:48   
mary_lou
Ja meni je kul

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3079
18.4.2008 21:21:28   
bamby
Danes sem brala cel dan vaše poste, pa ni bilo čas do zdajle, da sem pritisnila enter.
Dopoldan je prišla mama na obisk, pol je bilo treba kosilo kuhat, popoldan sem imela celo štalo z Anajo user posted image . Sem vzela telefon, poiskala številko od patronažne, ki je hodila k meni in ji povedala za naš problem. Ona  mi je potem povedala tako, da se zna zgoditi, da ima Anaja alergijo na mlečno beljakovino in da naj preizkusim mleko Pregumin, ki teh beljakovin ne vsebuje. Po 48 urah, naj bi alergen šel iz telesa in se bo videla razlika. Je pa rekla, da morava obvezno k zdravniku in še tam povedat za situacijo. Potrebno bo iti tudi na testiranje, ker če je to res, potem bo treba jesti le to mleko in ga bova dobivali na recept.

Zdaj si pa zamislite, da imava res to alergijo user posted image user posted image user posted image . Nobenih mlečnih stvari kot so čokolino in take stvari user posted image user posted image user posted image .
Sem takoj šla po ta Pregumin in smo ga že sprobal. Zaenkrat je bilo kar OK, samo se mi zdi,da se še zmerom malo boji vlečt, ker se boji bolečin po trebuhu user posted image .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3080
18.4.2008 21:23:55   
ella79
bamby user posted image in user posted image user posted image za vaju z Anajo. Ne se zdej še s tem že obremenjevat, ko niti ne veš sploh kaj je pa itak nič ni user posted image a ni tako, da otroci lahko alergije prerastejo user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3081
18.4.2008 21:24:58   
mary_lou
Boga Anaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image drzim pesti da ni to, en user posted image user posted image user posted image za malo princesko pozdravi trebuscka

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3082
18.4.2008 21:26:07   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: mary_lou

Ja meni je kul

Torek, 22.4. ob 11:00, Qlandija KR:
mary_lou & Tai
februarka & Larisa
meti & Janez
nizy & Azra
ella & Zoja

a se je še katera že pofočkala, pa sem jo zdele pomotoma spustila user posted image dolenjka user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 3083
18.4.2008 21:29:57   
bamby
Jaz tudi upam, da to ni to. Sam zdejle spet noče nič jest user posted image . Ona je z dudo najbolj zadovoljna. Prej sva se kopali, pa je zdaj mal v oblakcih.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3084
18.4.2008 21:32:00   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Jaz tudi upam, da to ni to. Sam zdejle spet noče nič jest user posted image . Ona je z dudo najbolj zadovoljna. Prej sva se kopali, pa je zdaj mal v oblakcih.

danes je res nekaj v zraku, k naša je tudi čist zaspanka, pa ji to čez dan sploh ni podobno user posted image jaz pa čist v luftu

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3085
18.4.2008 21:36:24   
nizy
bamby- mi  smo naši srednji pupi samo dodajali Pregomin ,ker sem delno dojila. Pa na vsa testiranja smo šli , pa ji na koncu ni pokazalo alergije user posted image  user posted image  user posted image .Smo pa pregomin tut na recept takrat dobili. Je pa tko , če alergije nevspodujaš, do 1 leta otrok to preraste , se pravi z jedilnika črtaš Mlečne beljakovine ,ki so prisotne tudi v paštetah , salamah  in vsi mlečni izdelki.....user posted image

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 3086
18.4.2008 21:38:35   
buči
bamby, upam, da se vam uredi zadeva. Najbrž nisi brala vsega nazaj. Sem prilepila link za Novalac. Poglej, če boš dobila kakšno uporabno informacijo: www.novalac.net

ella, mislim, da moraš imeti za 5***** 2000 čvekov. prosim, da se za dnaes umiriš, da te vsaj malo dohitim. Če bom imela avto, pridem še jaz, ampak je bolj malo verjetnosti. Pa še v sredo gre Aljaž za 3 dni z vrtcem na kemtijo, tako da me čaka pairanje. Si še ne predstavljam, kam bom vse dala, pa vse označila z imenom, pa po dnevih v vrečke dala, pa igrače, pa sladkarije, pa ... težka bo!

Zdaj grem pa spat! Lahko noč!

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3087
18.4.2008 21:40:35   
buči
bamby: tole je s te strani:

Kaj so alergije?
S pojmom alergije opisujemo čezmeren odziv (preobčutljivost) telesnega imunskega sistema na določeno snov- alergen, ki pa sicer telesu ni nevarna. Izraža se z alergijskimi znaki oziroma simptomi, ki se lahko pojavijo takoj po hranjenju oz. stiku z njo ali šele po nekaj urah. Alergije na hrano praviloma človeka ne spremljajo celo življenja. Pri otroku navadno izginejo med drugim in četrtim letom starosti. Alergije na ribe in arašide praviloma trajajo dlje kot alergije na mleko in jajce.

Alergija na beljakovine kravjega mleka se razvije v prvih mesecih življenja. Simptomi alergije se pokažejo na vseh organskih sistemih (prebavila, koža, dihala). V prvem letu življenja se pojavijo simptomi predvsem kot so splošno nelagodje otroka, pogost jok, slabo pridobivanje telesne teže, simptomi na prebavilih (driska, bruhanje, zaprtje) in na koži (izpuščaji, srbečica, rdečina). Zdravljenje alergije na beljakovine kravjega mleka je popolna izključitev mlečnih beljakovin iz dojenčkove prehrane.
Kdo vse lahko ima alergijo?
Vsi imamo možnost, da smo alergični na različne stvari. Nekateri ljudje imajo večjo možnost, da postanejo alergični. Izjemno pomembna je dedna pogojenost, kar pomeni če je alergija že prisotna v družini- starši, sestra ali brat je večja možnost, da jo bo imel tudi otrok.
Katera hrana lahko povzroči nastanek alergije?
Večina hrane lahko povzroči alergijske reakcije. Najpogostejši alergeni v hrani pa so: arašidi, jajca, mleko, jagode, morska hrana.

Kravje mleko in sojine beljakovine sta glavna povzročitelja nastanka alergij pri otrocih, mlajših od 6 mesecev, katerih starši že imajo simptome alergije.
Zdravnik Vam je svetoval uporabo Allernove
Allernova je prehrana za posebne zdravstvene namene. Namenjena je otrokom, alergičnim na beljakovine kravjega mleka ali soje.

Pri alergiji na beljakovine kravjega mleka je edina rešitev popolna izključitev beljakovin kravjega mleka iz prehrane.

Allernova je mleko, ki vsebuje ekstenzivni hidrolizat kazeina. To pomeni, da je beljakovina kravjega mleka- kazein, obdelana s posebnim postopkom, ki pa ne povzročajo več alergijskih reakcij.

Zdravnik vam je priporočil jemanje Allernove. Ne spreminjajte hranjenja brez posveta z zdravnikom. Vašemu otroku ne dajajte kateregakoli drugega mlečnega izdelka brez posveta z zdravnikom.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3088
18.4.2008 21:43:23   
ella79
buči a potem rečemo raje kateri drugi dan user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3089
18.4.2008 21:44:14   
nizy
uuuuu ste me že vpisale , pa za torek se že menmo user posted image a ste pozable ,da mam jaz 3user posted image , ena je šoloobvezna .Do kdaj naj bi ostale na kavici ?....bi mogla pol najstarejšo v podaljšano varstvo za torek vpisat , pa še nš zjutraj dela , bi mogla še srednjo sabo vzet....  vpiši me raje pod ??

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3090
18.4.2008 21:44:59   
buči
ella, vi se kar dobite. Bo pa Oranžarija padla po 1. maju, pa bom zagotovo prišla.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3091
18.4.2008 21:47:55   
mala_pikica
Bamby, a veš, da sem jaz danes tudi že pomislila, da lahko, da ima tvoja alergijo na kravjo beljakovino kazein. Predvsem zato ker ima krče vedno med in takoj po hranjenju, pa še danes si napisala, da ima zeleni kakec. Jaz bi se na tvojem mestu šla tudi pokazati zdravniku. Pomoje ima tvoja po tem kar si napisala res alergijo na KM, lahko pa je tudi kakšna bakterija v črevesju, vendar je to drugo manjverjetno. Upam, da to res čimprej porihtate in, da bo Anja začela lepo papati brez teh zoprnih kčev. Se mi res smili bogica mala, pa ti tudi, ker vem, da trpiš zraven. Lp

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 3092
18.4.2008 21:48:42   
ella79
punce dejte same potem povedat kdaj bi, jaz sem brez obveznosti

a buči misliš da bo oranžarija padla šele po 1. maju user posted image ja ednino, če bo to že potem najmanj drugič user posted image user posted image user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3093
18.4.2008 21:50:45   
buči
Bamby, res pojdi čim prej k zdravniku. Naj te potolažim in opogumim, da je imel naš mali sosed alergijo na skoraj vse. Zdaj je star 2,5 let in se mu je stanje ob res strogem držanju diet zelo izboljšalo, tako da ne sme le še par zadev. Pogumno! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 3094
18.4.2008 21:52:41   
buči
ella, pa saj je le še en teden do prvomajskih počitnic. Eni bodo najbrž kam šli, ker so počtnice tisti teden oz je teden krajši zaradi praznikov. Vidim, da nimaš obstanka doma! user posted image  Saj sem si včeraj rekla, da še dobro, da nimam več svojega avta, ker bi secer bila s Tilnom skoz na terenu. user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3095
18.4.2008 21:54:13   
buči
Zdaj pa res grem. Nočka.user posted image

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3096
18.4.2008 21:57:30   
ella79
aja, tist teden pa res ne bom mela obstanak doma, sam pa nisem vedla da je to že tok kmal user posted image glede na to, da smo mogl it Zoji osebno delat, upam da naju ati kam pele user posted image user posted image

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3097
18.4.2008 21:59:16   
nizy
   kaj pa ponedeljek 28.4. ? .... otroc majo takrat počitnice , pa naš dela popoldan ,bi se on lahko mal z njimi po centru sprehodil ,jaz bi pa kofetkala  user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3098
18.4.2008 22:02:34   
ella79
IZVIRNO SPOROČILO: nizy

kaj pa ponedeljek 28.4. ? .... otroc majo takrat počitnice , pa naš dela popoldan ,bi se on lahko mal z njimi po centru sprehodil ,jaz bi pa kofetkala  user posted image  user posted image  user posted image .

jaz lahko, ker če bomo šli na morje, gremo itak od srede naprej

Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3099
18.4.2008 22:11:53   
Februarka08
Čveeeeeeeeeeeeeeke, saj vas ne dohajam.user posted image
Sam to sem videla, da sem že na seznamu za naslednji torek.user posted image Drži, kar obdržite me gor.user posted image
Moja punca je tud dons zaspala ob 20.30 in zdaj spančka kot angelček.user posted image Upam da čimdalj da se še jaz mal naspim, joškice se bojo pa tud napolnile.user posted image

Mirno nočko želim vsem in se beremo jutri.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 3100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  122 123 [124] 125 126   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?