|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A sem slaba mami
23.5.2008 22:00:19   
starlet
zdravo!!

Če  dovolim partnerju da ima otroka on čez teden (ker je  potem lahko v varstvu pre babici-nj.mami)  jas pa samo čez vikend...Sprašujem se al sem zato slaba mami in kako bo to pozneje  ko bo otrok večji...

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:04:12   
Blejka26
nisi slaba mati samo jaz ne bi zdržala brez svojih pikic cel teden.men bi se zmešalo če ne bi bile ob meni..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu starlet)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:13:25   
karmy
zakaj pa bi mel med tednom partner otroka, ti pa le med vikendom? kaj maš takšno službo? 

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:14:01   
jooly
Ne štekam čistuser posted image  Zakaj bi mu "dovolila", saj ma pravico, a ne živite skupi, al kaj?... Ne vem, ne razumem, sej pravm user posted image

_____________________________

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:16:12   
Kaliope
glej, če sta se tako odločila in je OBEMA prav tako, ti zagotovo nisi slaba mama. Kaj pa če bi bilo obratno - ali je potem oče slab oče?

(odgovor članu starlet)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:16:52   
starlet
ne ne živima skupi...jas bi raje da otroka čuva njegova mami ker ga je tud do zdaj jas pa nebi rabila plačeat vrtca..edino zdi se mi da bom jo pogrešala fuuullllll...

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:25:48   
Kaliope
aja, čakaj - otroka ne boš videla čez teden samo zato, da ti ne bo treba plačevat vrtca?!? user posted image wtf?! zdaj pa prosim povej celo situacijo, ker to pa je konkretno mimo.

(odgovor članu starlet)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:26:21   
Anonimen
Vsekakor nisi slaba mama... poznam eno, ki je dala dva skoraj najstniska fanta bivsemu mozu v Rusijo, ker se je on tja preselil... pa je ni nihce obsodil, da je slaba mama... edino malokrat so se videli...

Ce ju pa pogresas, se pa poskusaj zmenit, da se vidite veckrat popoldan med tednom, ko bos imela cas.. srecno!

(odgovor članu starlet)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:29:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope

aja, čakaj - otroka ne boš videla čez teden samo zato, da ti ne bo treba plačevat vrtca?!? user posted image wtf?! zdaj pa prosim povej celo situacijo, ker to pa je konkretno mimo.


Ce ju je njegova mama ze dosedaj cuvala in se dobro razumejo, zakaj pa ne bi bili tam? Pa glede placevanja vrtca... ja, tudi na stroske je treba gledat... zal... in to se meni ne zdi cisto nic mimo.. sploh ce bodo ziveli od ene place... vrtec je drag in ce mama zaradi tega ne bo v stiski, se bodo vsi bolje imeli... Jaz v tem ne vidim cisto nic mimo...

(odgovor članu Kaliope)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:30:27   
starlet
NE nisem mislila "    DA MI NEBO TREBA PLAČEVAT VRTCA"...sam moj otrok se zelo dobro počuti z "taščo" in jo ima zelo rada zato jo jas nebi rada dala v vrtec ..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:40:01   
mamči
Po moje nisi slaba mama. Mnogi te znajo obtoževat, sigurno imate vsi tehtne razloge, za tako odločitev.

Danes ljudje radi popljuvajo vse, kar ni perfektno. Ampak življenje  za marsikoga ni več perfektno in tako, kot bi si želeli.
Pol sem jaz tud slaba mama, ko včasih moja dva fanta vidim samo čez vikend- sobota popoldan/nedelja? Bi rajši bila več doma, pa je treba bit na šihtu. Če ostala dva dneva preživiš kvalitetno in se posvetiš samo otroku je to približno dovolj. Ko bo pa premalo, se boste pa že zorganizirali a ne?

(odgovor članu starlet)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:55:41   
Gina
Čaki, ne štekam, a zdaj ga ima cele dneve tašča, al kako, al ga samo čuva, ko si ti v službi? Če ga samo čuva, ko si v službi, ga lahko še naprej, popoldne je pa s tabo. Če pa že sedaj nisi mogla skrbeti zanj, če ti je bilo ljubše, da je pri tašči, mi je pa to čudno. Meni je bilo vedno krasno, da lahko skrbim za svoje otroke. Ne bi si želela, da to reč prevzame kdo drug. Zdi se mi, da otrok pač vzpostavi neko posebno vez z materjo, da je to ena nevidna nitka, ki je jaz ne bi želela pretrgati, niti se je ne da. Četudi bo za otroka skrbela več ali manj tašča, bo vedno hrepenel po tvoji ljubezni. Četudi bo zanj skrbel oče, bo vedno hrepenel po tvoji ljubezni. Najbrž ne bo razumel, kako si ga lahko na nek način zapustila, pa četudi boš zanj ob vikendih tam - v bistvu jaz zihr tega ne bi razumela, če bi odrasla v takem. Mama je ena sama. Tudi ko ljudje umirajo, je mama v njihovih mislih. Tako je to, začarani smo na nek način s to povezavo. Lahko pa da se motim.
Ne glede na vse povedano, se mi zdi daleč bolj modra odločitev, da v primeru, da se ti ne počutiš sposobno sama vzgajati otroka, ali da se ti zdi oče ali tašča boljša varianta iz kateregakoli razloga že, ki nam ga tukaj najbrž ne moreš razkriti, da otroka vzgaja tašča. Ker če bi živel pri tebi, bi doživljal pa druge vrste travme, kot v primeru, da je pri tašči oz. očetu, ker bi posledično doživljal tvoje travme, ker ga moraš imeti ves čas sama ali kaj drugega pač, kar je vzrok temu, da ga bi pustila tam.
Moj bivši je tak primer, vzgajala ga je tašča. Mama ga je imela zelo mlada, pri 16., pa je bil v bistvu pri njej zgolj ko tašča ni imela časa. Pa nima pravega odnosa z materjo. V resnici ima travme. Je pa bil zelo srečen ob babici. Samo babica vendarle ni mama. Kaj pa vem, malo je problematično tole vse skupaj, pa kakorkoli že obrneš. Zame to še vedno pomeni izmikanje odgovornostim ali tako hudi kompleksi ali tako hud ego, karkoli od tega že. Saj pravim....ne vem, morda se pa motim.  

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 22:59:06   
Naja31
Mislim, da bi tu Mič II lahko kaj napisala.
Če se prav spomnim, ima ona podobno situacijo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 23:04:07   
massylou
V bistvu otrok res rabi mamo, če je sama sposobna optimalno skrbeti zanj.
Tudi sama ne vem, a misliš kot varstvo v tistem času, ko si v službi, ali nepretrgano celi teden, da tudi prespi tam.

V zadnjem primeru to ne pomeni, da si slaba mama. Jaz bi bila vesela tašče, ki jo ima otrok rad in ki ji lahko zaupam ter se z njo dobro razumemo. Ampak v primeru, da bo k tebi otrok hodil le na "vikend obiske", bodi pripravljena na to, da te ne bo pojmoval kot mamo. Vsaj ne tako, kot bi te sicer. Bo na taščo bolj navezan in mogoče včasih niti ne bo hotel k tebi.

Najbolje pa sama poznaš situacijo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 23:27:48   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Gina


. Meni je bilo vedno krasno, da lahko skrbim za svoje otroke. Ne bi si želela, da to reč prevzame kdo drug. Zdi se mi, da otrok pač vzpostavi neko posebno vez z materjo, da je to ena nevidna nitka, ki je jaz ne bi želela pretrgati, niti se je ne da.



Jaz čudim isto. Vem pa tudi, da obstajajo drugačne družine in jih spoštujem. Mogoče ravno zarad tega, ker sem jaz sama preveč navezana na otroke in bi taka ločitev meni dobesedno zlomila srce.

Je pa v tej zgodbi premalo podatkov, za konkreten komentar. Če res ne gre drugače in za otroka nikakor ne moreš sama skrbeti, vsa čast za nesebično odločitev.

< Sporočilo je popravil mamči -- 23.5.2008 23:29:54 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A sem slaba mami
23.5.2008 23:43:05   
karmy
mene bi pobralo če bi mela mojega samo med vikendom, ker sem ful navezana na njega. Zdaj ko gre na počitnice za en mesec stari mami, komaj čaka da jo bo okol prsta vrtel, ampak da bi imela takšno politiko kot ti mi ravno ni. Nekaj je da ti ga tašča čuva medtem ko si v službi, popoldan pa da ju prideš iskat... edino če imaš tako naporen šiht da morš delat po 12 ur ali več pa rabiš mir. Ponavadi je tako pri zelo zahtevnih službah in gradnji kariere... samo redkokatera ženska zmore oboje. Otroke in kariero. tiste ki to zmorejo se jim klanjam user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 0:54:57   
soncek28
Kaj praviš,da se ti zdi da bi jo pogrešala???????????????????????????????????
 
Jaz ne zdržim enega popoldneva brez nje,(19 mesecev)dobesedno,ona pa brez mene,sej gre k babicam,pa z atijem kam(skupaj živimo)sam nebi jo mogla zaradi vrtca dat za cel teden drugam.
A babico ima rada,in ne more brez nje,brez tebe pa lahko al kaj????
 
No sej sama veš kako in kaj,upam da bo odločitev takšna da boste vsi zadovoljni.
 
 
srečno
 
 

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 0:56:30   
soncek28
Joj Gina kako si lepo napisala,se strinjam čist z tebojuser posted image

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 8:04:36   
Blejka26
tud jaz mislim enako kot gina..ko si v službi naj bo pri tašči popoldan pa pri tebi..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu soncek28)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 8:33:51   
Suzy.
Ga ni denarja na tem svetu, da bi se odrekla svojim otrokom med tednom. Če si samohranilka, potem vrtec ni drag. Tako da pomojem to ne more biti en opravičljiv razlog.
Če je rada pri tašči, naj še vedno bo, ko si ti v službi. Potem pa pojdi ponjo.

Če jo boš dala stran mislim, da ne bo več povezanosti, kakršno imamo mame s svojimi zakladki.

Jaz tega ne bi mogla naredit. Res ne. In ne razumem tvojega razmisljanja. Ne pravim, da si zato slaba mami. Le ne razumem tega.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 9:20:05   
kepa*
Tudi jaz te ne razumem, te ne obsojam, vendar te ne razumem.
In ravno tako ne razumem ljudi, ki so pustili otroke babicam in dedkom in odšli delat v tujino. Tako sta naredila naša soseda v želji, da bi čim prej prišla do dobrega zaslužka. A sta v tujini tudi ostala in otroci niso nikoli imeli pristnega stika z njjima. Zdaj na stara leta pa se čudita, da je temu tako.

Zavedaj se, da je otrok tvoj in ne taščin.


_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 10:17:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Suzy.

Ga ni denarja na tem svetu, da bi se odrekla svojim otrokom med tednom. Če si samohranilka, potem vrtec ni drag. Tako da pomojem to ne more biti en opravičljiv razlog.
Če je rada pri tašči, naj še vedno bo, ko si ti v službi. Potem pa pojdi ponjo.

Če jo boš dala stran mislim, da ne bo več povezanosti, kakršno imamo mame s svojimi zakladki.

Jaz tega ne bi mogla naredit. Res ne. In ne razumem tvojega razmisljanja. Ne pravim, da si zato slaba mami. Le ne razumem tega.


Se podpišem.

(odgovor članu Suzy.)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 10:48:35   
Skratek46
Jst nimam otrok-sam vem da še psa ne puščam za več ko en dan pri mami-tko da bi blo z otrokom še huje. Ne,ne...zdej jst ne vem kaka je tvoja situacija-sam...hmmm...ne vem. Nič ne bom rekla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 10:51:15   
VITA74
IZVIRNO SPOROČILO: Suzy.

Ga ni denarja na tem svetu, da bi se odrekla svojim otrokom med tednom. Če si samohranilka, potem vrtec ni drag. Tako da pomojem to ne more biti en opravičljiv razlog.
Če je rada pri tašči, naj še vedno bo, ko si ti v službi. Potem pa pojdi ponjo.

Če jo boš dala stran mislim, da ne bo več povezanosti, kakršno imamo mame s svojimi zakladki.

Jaz tega ne bi mogla naredit. Res ne. In ne razumem tvojega razmisljanja. Ne pravim, da si zato slaba mami. Le ne razumem tega.


Tudi jaz se strinjam s tem, brez obsojanja.
srečno

_____________________________

srečna

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: A sem slaba mami
24.5.2008 11:47:37   
skuštrana
Starlet, jaz sem bila v podobni situaciji kot bo tvoj otrok. Do približno 4 leta starosti me je čuvala babica(oba starša sta delala na 3 smene), k staršem domov pa sem šla samo za vikend. Velikokrat se je zgodilo, da sem se skrivala, ker nisem hotela domov, kajti dom je bil zame tam - pri babici in dedku. Babica mi je bila mama, mama pa..Ne bom napisala tujka, ker mama je pač mama, ampak tistega občutka mama - otrok pa tudi nisem imela. Še kasneje, ko sem bila že osnovnošolka in srednješolka sem veliko bežala k babici, tam sem bila vedno raje kot doma. Tisto je bil moj dom(in je še dandanes).

Posledice TAKŠNE ODLOČITVE SO TE, DA Z MAMO NISEM NIKOLI VZPOSTAVILA TISTEGA PRAVEGA ODNOSA, VELIKO BOLJ BLIZU MI JE BABICA. (Sorry, črkeuser posted image ) Tisti prvi, pravi, pristen odnos mati-otrok se vzpostavlja v prvih 3 letih življenja in ta prva leta so za otroka zelo pomembna saj si izoblikuje vzorce, ki jih s seboj nosi celo življenje. Jaz osebno nekih velikih travm sicer nimam, ker drugačnega življenja pač nisem poznala, jih ima pa moja mama in se trudi popravit nekatere stvari, ampak to enostavni ni lahko. Meni je babica še vedno št.1 in bo tako ostalo, ker je to globoko v meni. Mama je sicer mama, ker mama je ena sama, ampak...

Ne bom rekla da si slaba mama, pač tehtaš med možnostmi in želiš izbrati tisto, ki bo za tvojega otroka najboljša, ampak verjemi mi to ni to.. Jaz bi dala otroka v vrtec, k babici pa še vedno lahko gre kakšen vikend ali dva.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu starlet)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?